Radionieuws

 • artikelen
  56
 • comments
  14
 • weergaven
  632

Contributors to this blog

Voer dit blog

Actueel radionieuws uit Nederland en Vlaanderen.

Berichten in deze blog

de redactie

59018b6984a13_Radio10.png.7299eb5aa06484a86cdfc1968afa363d.pngZondag 30 april staat Radio 10 de hele dag in het teken van Queen. Op Queen’s Day zijn alle grote, bijzondere en opvallende hits van de legendarische band te horen op Radio 10. Queen’s Day wordt om 18:00 uur afgesloten met de ‘Queen Top 10’, samengesteld door Radio 10-luisteraars.


Queen is nog steeds enorm populair, luisteraars van Radio 10 hebben tussen 21 en 28 april in grote getalen gestemd op hun favoriete hits van de band. De klassieker ‘Bohemian Rhapsody’ voert de Top 4000 van Radio 10 aan en op 13 november treedt de band op in de Ziggo Dome, met Adam Lambert als leadzanger.


Queen’s Day is op zondag 30 april te horen op Radio 10 vanaf 08:00 uur.

de redactie

Joe.png.ebcd36e66920d487e9faef2e33a6c992.pngHet Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx roept zondag 21 mei 2017 uit tot de ‘Heilige Broer- en Zusdag’. Sven & Anke maken die dag van 10:00 tot 18:00 een speciale live-uitzending op Joe die volledig rond broers en zussen draait. “Nu zaterdag zou mijn broer Daan 35 worden. De eerste jaren na z’n overlijden waren zeer moeilijk na zijn strijd tegen kanker. Het verdriet is vervaagd, maar het gemis blijft. Ik probeer vooral dankbaar te zijn dat ik 29 jaar lang de beste broer van de wereld had”, vertelde Anke vanmorgen. Sven heeft daar enorm veel respect voor: “Telkens als ik Anke zo trots hoor vertellen over haar broer, bel ik naar mijn eigen broer die ik niet zo veel zie en probeer ik nog eens met hem af te spreken. Vaderdag en Moederdag bestaan al, maar waarom zouden we geen dag hebben om ook onze broers en zussen eens te bedanken?”


De naam ‘Heilige Broer- en Zusdag’ is niet toevallig gekozen: “Aangezien we willen helpen om broers en zussen op een soort piëdestal te zetten, maken we er een soort halve heiligen van. En daarnaast zitten we nog eens tussen een aantal heilige feestdagen, dus moesten we er toch een knipoog aan toevoegen”, licht Anke lachend toe. “Maar evengoed zijn we benieuwd naar het andere uiterste en wat luisteraars bijvoorbeeld ooit al gedaan hebben om hun broer of zus ‘de duvel’ aan te doen. Zo moet ik me nog altijd excuseren bij m’n broer Arn, omdat ik altijd rare extra regels bedacht bij gewone spelletjes”, vult Sven aan.

 

Sven & Anke roepen iedereen op om deel te nemen aan deze ‘Heilige Broer- en Zusdag’: jong en oud, met 1 of meerdere broers of zussen. “We willen er vooral een heel positieve dag van maken, waar we samen lachen om de hilarische en toffe momenten die we meemaken met broers en zussen. Zo zou Daan het ook willen, dat we alles uit het leven halen en beseffen wat we hebben”, vertelt Anke. Ook muziek speelt een belangrijke rol. “We vertalen de Heilige Broer- en Zusdag ook naar wat je muzikaal op Joe zal horen. Zo zullen we heel wat muziek van bekende broers en zussen draaien de komende weken en willen we op 21 mei heel wat broers en zussen laten optreden”, licht Sven toe.


In aanloop naar de ‘Heilige Broer- en Zusdag’ willen Sven & Anke luisteraars helpen om hun band met hun broer of zus te versterken. Willen ze iets goedmaken of net hun broer of zus eens goed beetnemen? Willen ze wat reclame maken voor de zaak waar ze samen in werken? Of zoeken ze gewoon een manier om samen meer plezier te beleven? Iedereen kan hier vanaf nu verhalen voor insturen via joe.be of via de Joe-app.

 

Selectie_179.thumb.png.397a45eb1b3d417d8264ebf956df3ea6.png
Anke Buckinx met haar broer Daan

de redactie

 

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode februari-maart 2017 zijn bekendgemaakt. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.850 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 44 minuten per dag.

 

Selectie_177.png.a14a30471fcc301dd3bb5a83d2e400ce.png

* Combinatie van meerdere regionale zenders. Zie www.nationaalluisteronderzoek.nl voor nadere info.
  Bron: NLO/GfK (doelgroep 10+ jaar; week 6-24 uur)

 

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).
 
Website: nationaalluisteronderzoek.nl

de redactie

Selectie_758.png.acc1f56f0212edd50121a1f65b2324b6.pngZiggo Sport-presentator Jack van Gelder presenteert op dinsdag 25 april tussen 08:00 uur en 09:00 uur zijn eigen radioshow ‘Goeiemorgen Jack’ op Radio 10. Van Gelder vertelde onlangs in ‘Goeiemorgen Lex’ dat hij graag een eigen muziekshow wil maken. Lex besloot daarop om eenmalig zijn programma aan hem over te dragen. 'Goeiemorgen Jack' staat  een uur lang in het teken van de meest favoriete hits van Van Gelder.


Ziggo Sport-presentator Jack van Gelder: “Muziek is een grote passie voor mij en raakt me heel diep. Ik vind het dan ook geweldig dat ik de unieke kans krijg om deze passie met luisteraars van Radio 10 te delen in een eigen muziekprogramma. Ik kijk er enorm naar uit!”


Radio 10-dj Lex Gaarthuis: “Toen ik Jack in de ochtendshow op Radio 10 sprak, was ik echt onder de indruk van de passie waarmee hij over muziek praatte. Dat verdient volgens mij meer tijd en ruimte en dat vond Jack gelukkig ook een goed idee. Ik draag graag mijn programma aan Jack over en wens hem onwijs veel succes en vooral plezier!”

de redactie

Selectie_757.png.ff7900c5cea900350af61fadb7c18854.pngLuisteraars van 538 maken als een van de eersten kans op de nieuwste Samsung Galaxy S8 in het spannende radiospel ‘Find The Phone’. Tot en met 26 april wordt er iedere doordeweekse dag ergens in Nederland een gloednieuwe Galaxy verstopt. Luisteraars van 538 moeten alleen zelf op zoek naar een unieke code die hen naar de telefoon leidt. De 538-dj’s helpen de luisteraars tussen 08:00 uur en 20:00 uur vier keer met een vraag waarvan het antwoord een belangrijke aanwijzing is naar de locatie. De vinder van de code kan in een KPN winkel ‘The Box’ met daarin de Samsung Galaxy S8 ontcijferen.


De luisteraar met het goede antwoord op de ‘Find The Phone’-vraag wint, naast een aanwijzing naar de locatie, twee kaarten voor het uitverkochte 538Koningsdag en €100 shoptegoed bij KPN. Op 27 april wordt de achtste Samsung Galaxy S8 weggegeven tijdens 538Koningsdag op het Chasséveld in Breda. Bezoekers van het grootste Oranjefeest van Nederland maken kans door het Samsung-team te vinden, waar ze hun gegevens kunnen achterlaten. De winnaar wordt aan het begin van de avond bekend gemaakt op het podium van 538Koningsdag.

de redactie

Qmusic.png.126835a41c6d81f8717ca02f3162b45b.png“Om binnenkort de zomer goed in te zetten, organiseert het Vlaamse Qmusic opnieuw het zotste en plezantste feestje van het jaar: de Foute Party. Op vrijdag 30 juni zijn we weer met z’n allen ‘proud to be fout’ en mag iedereen losgehen op heerlijk foute muziek!”, vertelden dj’s Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen deze ochtend. Sam en Heidi maakten de line-up bekend: de Vengaboys, 5ive, Christoff, Def Dames Dope, Get Ready! en Sylver zullen Flanders Expo Gent helemaal ombouwen tot de foutste locatie van België. Het is ondertussen al de 15e editie van de Foute Party, die dit jaar doorgaat op vrijdag 30 juni 2017. Iedereen kan tickets bestellen via Qmusic.be.


Voor deze speciale editie trekken de Vengaboys hun foutste kostuum aan en laten ze iedereen luidkeels meezingen met hun bekende hits ‘Boom, Boom, Boom, Boom’, ‘We Like to Party’ en ‘We’re Going to Ibiza’. Daarnaast zorgen boybands 5ive en Get Ready! voor heel wat sfeer en ambiance op het podium. De zusjes Larissa en Axana Ceulemans geven het beste van zichzelf met Def Dames Dope, de Belgische groep die in de jaren negentig scoorde met onder andere ‘Don’t be silly’. De Vlaamse schlagerzanger Christoff en dancegroep Sylver maken het foutste feest van het jaar compleet.


Luisteraars die niet kunnen wachten tot juni, kunnen voor non-stop foute muziek afstemmen op het online radiostation ‘Foute Radio’ op Qmusic.be en via de Q-app. Qmusic lanceert ook de hashtag #Proudtobefout, waarmee de zender luisteraars oproept om hun foutste outfit en dansmoves te delen via sociale media. 

 

Selectie_756.thumb.png.468c3485e8f6e5f63a36593559dcc1e0.png


De Foute Party, vrijdag 30 juni 2017 in Flanders Expo Gent. Tickets bestellen kan via Qmusic.be

de redactie

500_frank5mei.jpg.839825e0de4879061e1e95e8832e80ac.jpgHet Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft NPO 3FM dj Frank van der Lende gevraagd op de Bevrijdingsfestivals het verhaal van zijn oma Jacqueline Turfkruyer te vertellen. Op zijn tour vraagt Frank ook aandacht voor 3FM Talents die optreden op diverse Bevrijdingsfestivals. Frank bezoekt de festivals met de helikopter die is vrijgekomen na het terugtrekken van Broederliefde.


In de oorlog werd Frank’s oma gedeporteerd naar Westerbork en Theresienstadt. Hij ging met haar terug naar Westerbork om met eigen ogen te zien hoe het daar was. “Ook al is het 74 jaar geleden dat mijn oma in Westerbork aankwam, het is zo belangrijk dat ik - met m'n 28 jaar - haar verhaal doorvertel,” aldus Frank. “Zij weet hoe het is om geen vrijheid te hebben, om gevangen te zijn om wie je bent. Door ons bezoek aan Westerbork en de gesprekken met mijn oma begrijp ik beter wat vrijheid voor mij betekent: vrijheid zorgt ervoor dat je kan doen, denken en zeggen wat je wilt. Dat wil ik graag overbrengen op de bezoekers van de Bevrijdingsfestivals.”


Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vindt het optreden van Frank van der Lende een mooie inhoudelijke aanvulling op het programma van de Bevrijdingsfestivals naast de optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid De Staat en De Jeugd van Tegenwoordig. Frank van der Lende bezoekt de Bevrijdingsfestivals in Overijssel, Amsterdam, Haarlem en Utrecht, waar onder anderen 3FM Talents Paul Sinha, Jeangu Macrooy, Jonna Fraser en Indian Askin optreden. NPO 3FM doet op 5 mei verslag van de verschillende Bevrijdingsfestivals.


Bekijk het verhaal van Frank van der Lende en zijn oma op www.bevrijdingsfestivals.nl


3FM Talent is een springplank voor jong, muzikaal, Nederlands talent dat een duwtje in de rug krijgt van NPO 3FM. Zie: www.3fm.nl/talent

 

Fotocredits: NPO 3FM/Ben Houdijk

de redactie

58f8671123d7e_JoeLogo.png.af2341debd97d1f02c0269a1cce81830.pngJoe start op zaterdag 22 april 2017 met het gloednieuwe radioprogramma Zot Gedraaid. Kris Wauters maakt voor de eerste keer radio en praat elke week met een bekend gezicht over de muziek die belangrijk was in zijn of haar leven. In de allereerste uitzending van Zot Gedraaid op zaterdag 22 april 2017 is Tom Waes van 10:00 tot 12:00 uur de centrale gast. “Allé Kris. Dat is terug Wauters vs. Waes of wat? Wacht maar, gij gaat afzien hoor”, grapt Tom.

Kris is heel blij dat Tom tijd maakt voor Zot Gedraaid: “Iedereen kent Tom eigenlijk van alles behalve van muziek, die ene single ‘Dos Cervezas’ dan uitgezonderd, dus ik ben echt heel benieuwd naar wat zijn muziekkeuzes zijn. Tom is moeilijk onder één noemer te vangen, als je ziet wat hij allemaal al gedaan heeft. Dus als zijn muzieksmaak even verscheiden is als zijn curriculum, dan staan ons twee zeer mooie uren muziek te wachten.”


Kris Wauters duikt in de platenkast van Tom Waes
“Ik ben vooral benieuwd wat Kris van mijn muzieksmaak vindt. We zijn ongeveer even oud, dus ik denk dat hij zeker een paar van mijn gekozen nummers gaat herkennen”, vertelt Tom. Op zaterdag 22 april komen de Joe-luisteraars te weten wat de eerste single is die Tom ooit heeft gekocht, wie zijn favoriete zanger is, in welk nummer hij troost kan vinden en wat zijn favoriete Nederlandstalige nummer is.


In Zot Gedraaid krijgt Kris elke week een andere gast over de vloer: van tv-gezichten, politici, muzikanten tot sporters. Welke platen hebben hun beïnvloed? Zijn er liedjes die voor grote emoties hebben gezorgd? Zijn er songs die ze echt niet kunnen horen?


“Dat ik radio mag maken is een unieke kans die ik niet wilde missen, want hier droom ik al jaren van. In Zot Gedraaid leer je mensen op een andere manier kennen en wil ik een soort van playlist van het leven van die persoon creëren”, licht Kris toe.


Zot Gedraaid met Kris Wauters, nieuw bij Joe vanaf 22 april 2017, elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur

 

58f867123dec9_ZotGedraaid.png.4037f9241f5221ae6a17c57ccb20e0f2.png

de redactie

Slam!.png.bc7c98dd484a509c466870cbd6a50a1f.pngRadiostation SLAM! heeft drie nieuwe FM zenders in gebruik genomen. Hiermee wordt het FM bereik en ontvangst fors uitgebreid en verbeterd, waardoor er nog meer luisteraars kunnen afstemmen op SLAM!


De frequenties zijn:                    

 • 91,2 FM Friesland 
 • 90,0 FM Regio Alkmaar 
 • 88,6 FM Regio Den Haag 

SLAM! heeft naast het originele station ook verschillende digitale stations, zoals The Boom Room, SLAM! Non Stop, Juize en SLAM! Hardstyle. Hiermee worden duizenden liefhebbers van deephouse, techno, techhouse, hiphop, EDM en Hardstyle digitaal bediend. 

de redactie

NPO_Radio_4_logo.png.e147a08b9035b2b7e706c65b34d8bf70.pngDe lente toont zich deze maand in haar mooiste gedaante. Dan begint het steevast te kriebelen bij Passaggio-presentator Lex Bohlmeijer: hij wil naar buiten. Net als vorig jaar gaat hij de natuur in met zijn radioprogramma. In de week van 24 april presenteert hij vijf uitzendingen vanuit diverse plekken in Nederland, om de lente te proeven, de schoonheid van het Hollandse landschap te schilderen, en om inspiratie op te doen in de open ruimte. Dit alles ingebed in een stroom van klassieke muziek.


Dit jaar voegt Bohlmeijer er een pelgrimage aan toe. De bekendste wandelroute in Nederland is het Pieterpad. Inmiddels 498 kilometer lang, van Pieterburen in hoge noorden tot aan de Pietersberg in het uiterste zuiden. Het pad oefent een enorme aantrekkingskracht uit op wandelaars: het voert van A naar B, maar ook naar binnen toe.


Reisverslag
In deze lenteweek van Passaggio volgt Lex Bohlmeijer delen van het Pieterpad: van noord naar zuid. De uitzendingen worden een reisverslag. Met een aantal vaste ingrediënten: het andante van de muziek, maar ook de ontmoetingen met andere reizigers, herkenbaar aan de rood-witte gidsjes in de hand. Verder de idyllische herbergen van aankomst en vertrek, natuurgebieden, het onverwachte, de beweging van de gedachten, alles wat een pelgrimstocht tot een bijzondere belevenis kan maken.


Passaggio is een intiem en persoonlijk programma op NPO Radio 4 over klassieke muziek, iedere werkdag van 19:00 tot 20:00 uur. Om bij te komen van de dag, en weer op te laden voor de avond. Het is een soort tussenuur, dat een overgang markeert.

 

Passaggio.png.c656035a6207c783b08e293ac56246d6.png

de redactie

58f77488444b8_StudioBrussel.png.87e98be88ff925576e07793b6db73e6c.pngDe nieuwe locatie voor de Warmste Week van Music For Life is bekend. De twaalfde editie van Music For Life zal plaatsvinden in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Dat maakte Linde Merckpoel vanochtend bekend met een spectaculaire stunt tijdens het ochtendblok op Studio Brussel.


De stunt was de hele ochtend live te volgen op Studio Brussel, op Eén, via stubru.be en via een Facebook live op de Facebook-pagina van Studio Brussel.


Voor dag en dauw werd Linde Merckpoel door Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen op ontdekkingstocht gestuurd naar de nieuwe locatie van Music For Life. Rond half zeven verliet ze de VRT en vertrok ze achterop een motor richting het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom, vier jaar lang het decor van Music For Life. Daar wachtte een helikopter haar op. Ze steeg op en vloog richting Oost-Vlaanderen. Boven het luchtruim van regio Gent maakte ze een parachutesprong om uiteindelijk te landen in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke, de nieuwe locatie van Music For Life.


Jan Van Biesen (nethoofd Studio Brussel): "We zijn heel blij met deze nieuwe locatie van Music For Life. Domein Puyenbroeck heeft alle nodige faciliteiten en is vlot bereikbaar, maar het is vooral een prachtig natuurgebied dat tijdens de week voor Kerstmis de warme ontmoetingsplaats zal worden van een mobiliserend solidariteitsverhaal dat heel Vlaanderen beroert."

Eenmaal geland in Provinciaal Domein Puyenbroeck, duwde Linde samen met de burgemeester van Wachtebeke voor een eerste keer op de Vlam.


Rudy Van Cronenburg (burgemeester Wachtebeke): "Het is een ongelooflijk genoegen dat Music For Life zal plaatsvinden in Wachtebeke. Het prachtige Provinciaal Domein Puyenbroeck is een oase van rust, groen en menselijke warmte. Ik ben zeer trots dat onze gemeente gekozen werd, want Wachtebeke heeft een warm hart voor zijn medemensen. Samen met alle Wachtebekenaren willen we van de dagen voor Kerst een feest van warmte en verbondenheid maken, voor iedereen in Vlaanderen."


Peter Hertog (gedeputeerde Provincie Oost-Vlaanderen): "Wij zijn ontzettend blij met de keuze voor het Provinciaal Domein Puyenbroeck als uitvalsbasis voor Music For Life 2017. Oost-Vlaanderen biedt met haar provinciale domeinen voor iedereen laagdrempelige en kwalitatieve activiteiten aan, en Music For Life past perfect in dat plaatje. De Warmste Week is de laatste jaren uitgegroeid tot hét eindejaarsevenement van Vlaanderen, hét lichtpunt tijdens de donkerste dagen van het jaar, en daar wil de provincie Oost-Vlaanderen met plezier een steentje aan bijdragen."  


Iedereen zorgt voor iedereen. Dat wil Studio Brussel eind dit jaar opnieuw bewijzen tijdens de Warmste Week van Music For Life. Na de zomervakantie kan iedereen in Vlaanderen opnieuw zelf een goed doel kiezen en acties registreren.


Afspraak tijdens de week voor Kerstmis, van 18 tot en met 24 december 2017, voor de Warmste Week van Music For Life.
 

 

de redactie

58f5db355538f_Qmusiclogo.png.2629121187cf123302e808253f405a69.png“De Plezante Premies waren vorig jaar een enorm succes. Daarom gaan wij ze dit jaar samen met Maarten en Dorothee opnieuw uitreiken. Want er is altijd wel een tof of spannend project waar je van denkt: als ik daar nu eens het geld voor had, dan zou ik er iets moois van kunnen maken”, vertelden de dj’s Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen van het Vlaamse Qmusic deze ochtend op de radio. Vanaf dinsdag 2 mei delen ze 9 dagen lang Plezante Premies voor maar liefst 50.000 euro uit aan de meest geestige, warme, zotte of wereldverbeterende droomprojecten van luisteraars om zo de wereld een beetje plezanter te maken. Daarvoor krijgen de radio-dj’s hulp van een jury van Qmusic-luisteraars die bijgestaan wordt door juryvoorzitters Hans Bourlon, Véronique Leysen en An Lemmens. Iedereen kan een project indienen en zich inschrijven voor de jury via Qmusic.be en via de Q-app.


Hans Bourlon was te gast in de studio: “Het is heel belangrijk dat mensen zelf initiatief nemen. Ondernemen is een proces van vallen en opstaan, maar met de nodige steun en een klein beetje geluk kan een klein idee een enorm succes worden. Met de Plezante Premies zorgen we alvast voor dat extra duwtje in de rug.”


Qmusic-luisteraars in jury samen met Hans Bourlon, Véronique Leysen en An Lemmens
Wie sleept een Plezante premie in de wacht? Daar beslist een jury van Qmusic-luisteraars over samen met de hulp van niet 1 – vorig jaar was dat De Mol-finaliste Hanne Vanhaesebrouck – maar 3 juryvoorzitters: Hans Bourlon, Véronique Leysen en An Lemmens. Elke weekdag van 2 tot en met 12 mei zullen 3 verschillende luisteraars in de jury zetelen met één van de juryvoorzitters om te beslissen welk project een Plezante Premie verdient. De projecten, waar de jury die dag uit kan kiezen, worden eerst voorgesteld bij Sam & Heidi in de ochtend. Diezelfde dag komt de jury tussen 16:00 en 19:00 samen tijdens het programma van het avondspitsduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe waar ze de knoop uiteindelijk zullen doorhakken.

 

Maarten en Dorothee zijn benieuwd welke projecten het dit jaar zullen halen: “Of je nu die lelijke grijze muur van je school wil verfraaien met een gigantisch grafitiekunstwerk, je eerste single wil opnemen of een bijna-uitgestorven diersoort wil redden met een vernuftig idee. Je kan het echt zo gek niet bedenken of wij steunen het met centen!”

 

Qplezant.png.e899b30d169d89af77b86cb0d2451cc9.png
Sam De Bruyn, Hans Bourlon en Heidi Van Tielen

 

Deze 10 projecten kregen vorig jaar een Plezante Premie
Van een kinderboerderij tot een schoenenwebsite voor vrouwen met grote voeten. Vorig jaar kwamen er meer dan 2000 inzendingen binnen en 10 daarvan droegen de voorkeur weg van de jury:

 • Katrien uit Oudegem richtte een kinderboerderij op
 • Charlotte uit Lint lanceerde Grandeleganza.be, een schoenenwebsite voor vrouwen met grote voeten
 • Maya uit Berchem organiseerde al 2 keer een STERKkamp, kampen voor kinderen die het emotioneel wat moeilijker hebben
 • Erik uit Brussegem maakte een sinterklaasfilm voor het goede doel
 • Daphne uit Bilzen gaf de kinderen van het internaat Alicebourg een nieuwe outfit
 • Bart uit Deurne richtte een community platform voor vrijwilligers op
 • Marie uit Kruibeke stampte een Mocktailbar uit de grond
 • Patricia uit Schendelbeke richtte een Fablab op waar kinderen kunnen leren over technologie
 • Annemie uit Mechelen richtte een nieuw synchroonzwemster-groepje op
 • Chiro Jevati uit Tielt-Winge liet aangepast sanitair installeren voor mindervaliden

Plezante Premies, van 2 mei tot en met 12 mei 2017. Projecten insturen en inschrijven voor de jury kan via Qmusic.be en via de Q-app.

de redactie

58f5253d21362_NPO3FM.png.2bd928bf1690aa79025c3382e55f97ff.pngMaandag 17 april zijn in een uitverkocht TivoliVredenburg de 3FM Awards uitgereikt. Luisteraars van NPO 3FM belonen de Utrechtse band Kensington met de 3FM Awards voor Beste Album en Beste Live Act. De 3FM Award voor Beste Nummer ging naar  Chef’Special met Amigo. Met deze track ontving de band vorige week ook de Schaal van Rigter: de 3FM Award voor de meest gedraaide track op NPO 3FM. Andere winnaars zijn Broederliefde, Martin Garrix, Boef, Jonna Fraser en Jett Rebel. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse muziekprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de luisteraars en volgers van NPO 3FM.
 

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2017:
Beste Groep: Broederliefde

 • Beste Nummer: Chef’Special – Amigo
 • Beste Album: Kensington – Control
 • Beste Live Act: Kensington
 • Beste Solo Artiest: Martin Garrix
 • Beste Video: Boef - Habiba
 • Beste Social: Jett Rebel
 • 3FM Talent: Jonna Fraser 
 • 3FM Schaal van Rigter: Chef’Special - Amigo

Basyl de Groot, zendermanager NPO 3FM: “De winnaars van de 3FM Awards laten zien dat de zender staat voor de beste muziek die er in Nederland gemaakt wordt, in alle genres die de popmuziek rijk is. Luisteraars en volgers van NPO 3FM hebben de afgelopen weken volop gestemd. Ik ben er ontzettend trots op dat de acts die we ooit als 3FM Talent in het zonnetje hebben gezet nu de grote winnaars van de avond zijn. NPO 3FM is een springplank voor Nederlands talent en dat wordt hier opnieuw beloond. Met de hele zender staan we voor de allerbeste nieuwe muziek die wij kunnen vinden.”


Het 3FM Awards Festival in TivoliVredenburg
De uitreiking van de 3FM Awards 2017 vond plaats tijdens het 3FM Award Festival. Ruim 5000 bezoekers genoten van 21 optredende acts, verspreid over vier zalen van TivoliVredenburg in Utrecht. Optredens waren er van o.a. Chef’Special, De Staat, Kensington, Jett Rebel, Broederliefde, Jonna Fraser en Lucas Hamming.

 

Selectie_754.png.0c7def8175651e49c521afa9303f4e44.png
Foto: NPO 3FM/Bullet-Ray

de redactie

58f4ff3cd97e3_StudioBrussel.thumb.png.6ec58c55fe4d695731b6934a482a6c0c.pngDe luisteraars van Studio Brussel hebben Master Of Puppets van Metallica voor het tweede jaar op rij naar de eerste plaats gestemd in De Zwaarste Lijst, de lijst met de 66 zwaarste gitaarplaten van Studio Brussel. Metallica is met negen nummers in de lijst ook de populairste band in De Zwaarste Lijst. 


De Zwaarste Lijst werd maandag 17 april van 13:00 tot 19:00 uur uitgezonden op Studio Brussel. Presentator van dienst was naar goede gewoonte Vlaamse komiek en metalhead Alex Agnew.


Al voor het negende jaar op rij stemmen de luisteraars van Studio Brussel hun favoriete metalnummers in De Zwaarste Lijst die op paasmaandag wordt uitgezonden. Master Of Puppets van Metallica, vorig jaar voor het eerst terug bovenaan in de lijst, eindigt dit jaar opnieuw op 1. Chop Suey van System Of A Down pakt het zilver. Fear Of The Dark van Iron Maiden daalt een plaats tegenover vorig jaar en vervolledigt het podium.


Dit is de volledige top tien:

 1. Master Of Puppets - Metallica
 2. Chop Suey - System Of A Down
 3. Fear Of The Dark - Iron Maiden
 4. Ace Of Spades - Motörhead
 5. Schism - TOOL
 6. Black Fuel - Channel Zero
 7. One - Metallica
 8. Angel Of Death - Slayer
 9. The Number Of The Beast - Iron Maiden
 10. Sonne - Rammstein


Met negen nummers in de top 66 is Metallica de populairste band in De Zwaarste Lijst, gevolgd door Iron Maiden met vijf noteringen. Black Fuel van Channel Zero, vorig jaar op de vierde plaats, moet dit jaar genoegen nemen met de zesde plaats. Het nummer blijft wel de hoogst genoteerde Belgische plaat. In totaal haalden vier bands van eigen kweek de top 66: Channel Zero, Steak Number Eight, Fleddy Melculy en BRUTUS. De twee laatste Belgische bands zijn nieuwkomers in de lijst.


De hoogste nieuwkomer in de lijst is voor Rammstein. Du Hast komt binnen op plaats 30. Hun nummer Ich Will (32) komt tegelijkertijd de lijst terug binnen als sterkste re-entry (2015, 50). Nothing Else Matters (35) van Metallica is de sterkste stijger. Het nummer stijgt dit jaar 28 plaatsen. Hallowed By The Name van Iron Maiden (51) daalt 27 plaatsen en is daarmee de sterkste daler van deze editie.

de redactie

Selectie_753.png.3aa35be4d8e9a38cd393ad6d5b07f1db.pngZaterdag 15 april, even voor zessen, eindigde de tweede editie van de Classics 1000 op Radio 1. En ja, hoor, na het tellen van de duizenden inzendingen van de luisteraars blijkt 'Stairway to heaven' van Led Zeppelin toch weer onoverwinnelijk te zijn.

 

De Classics 1000 was weer een schot in de roos, een zesdaags muziekfeest, sinds maandagochtend in goede banen geleid door Annelies Moons, Ayco Duyster, Lieve De Maeyer en Evert Venema.

 

De Classics 1000 telde 480 verschillende artiesten, 378 nieuwkomers, 322 stijgers, 293 dalers, 5 re-entries en 2 ex-aequo's.

 

The Beatles komen 25 keer voor in de lijst, gevolgd door David Bowie met 19 nummers. De meest succesvolle Belgische muzikant is Jacques Brel (8X) en Boudewijn de Groot de meest voorkomende Nederlandstalige artiest. (7X). Mia van Gorki is dan weer het hoogst genoteerde Belgische en Nederlandstalige nummer op plaats 20.

 

Hoogste nieuwkomer is Randy Newman op 151 met Rider in the rain. Sterkster stijger (+ 824) is Cream met White room op 140. Sterkste daler is de Steve Miller Band met een verlies van -777 naar plaats 951.

 

Het meest recente nummer is Ploegsteert van het Zesde Metaal. (2012), het oudste is Ne me quitte pas van Brel uit 1959. 

 

Dit is de top 10:

 1. Led Zeppelin - Stairway to heaven
 2. David Bowie - Heroes
 3. Queen - Bohemian rhapsody
 4. Deep Purple - Child in time
 5. Pink Floyd - Wish you were here
 6. Bruce Springsteen - The river
 7. Pearl Jam - Black
 8. Pink Floyd - Shine on you crazy diamond
 9. Prince - Purple rain
 10. Bob Dylan - Like a rolling stone

 

De luisteraars konden de Classics 1000 erg waarderen, getuige daarvan enkele leuke tweets:

 • Mijn verloofde werd reeds opgehaald, ik doe nog effe werken en dansen op de #classics1000 en dan ist aan mij! #vrijgezellenweekend
 • Bedankt @radio1be #classics1000... en ik die dacht dat ik al een brede muziekkennis had
 • Wisten jullie dat Goede Vrijdag zo genoemd wordt omdat er de hele dag steengoede muziek is op @radio1be? #classics1000

De volledige lijst vindt u op radio1.be.

de redactie

58f10967d127b_Radio2.thumb.png.f28e219b3126de85662f9cc0b7259660.pngDe afgelopen week zond Radio 2 de klassiekers uit de jaren '80 uit en vandaag sloten ze die week af met de Top 80. Vanaf 12 uur 's middags gingen Caren Meynen en Peter Verhulst op zoek naar het beste nummer uit de jaren '80. De Radio 2-luisteraars hebben massaal gestemd op hun favorieten en kozen heel toepasselijk voor The winner takes it all van ABBA als "winnaar" van de Top 80. Daarmee stoot de Zweedse groep Billie Jean van Michael Jackson van de troon, dat vorig jaar op de eerste plek stond. Summer of '69 van Bryan Adams en Purple Rain van Prince vervolledigen de top 3 van de jaren '80.


Populair in de Top 80 dit jaar is de groep Dire straits: zij stonden maar liefst 4 keer in de top, met Brothers in arms, Walk of life, Money for nothing en Private investigations. Ook Bryan Adams (met Summer of '69, Heaven, Run to you) en Michael Jackson (met Beat it, Billie Jean, Thriller) waren populair: zij staan telkens met 3 nummers in de lijst. Net als David Bowie (Let's dance, Ashes to ashes) en Queen (Another one bites the dust, I want to break free), die ook met de samenwerking Under pressure goed scoorden. 


Dichter bij huis is ook Will Tura populair in de lijst met Ik mis je zo, Mooi 't leven is mooi en Hopeloos. Andere Vlaamse artiesten die goed scoorden, waren Bart Kaëll en Willy Sommers (elk 2 keer in de top). In totaal stonden er dit jaar 17 Vlaamse producties en 11 Nederlandstalige nummers in de Top 80. Het jaar '84 bleek het populairst: er stonden maar liefst 12 nummers uit dit jaar in de lijst.


De top 10 uit de Top 80 van dit jaar:

 1. ABBA - The winner takes it all
 2. Bryan Adams - Summer of '69
 3. Prince - Purple rain
 4. Queen - I want to break free
 5. Bruce Springsteen - The river
 6. U2 - With or without you
 7. Will Tura - Ik mis je zo
 8. Soulsister - The way to your heart
 9. Michael Jackson - Thriller
 10. Tina Turner - The best

De volledige lijst van de Top 80 is te vinden op de website van Radio 2.

de redactie

skyradio.png.a65d5b944fc9b1a62d17bc95c627aec8.pngIn aanloop naar het Eurovisie Songfestival zijn vanaf vandaag de beste en bekendste Songfestival-hits te horen op het online pop-up station van Sky Radio. Op de zender komen non-stop de meest uiteenlopende nummers voorbij, zoals ‘Euphoria’ van Loreen, ‘Slown Down’ van Douwe Bob, ‘Waterloo’ van ABBA, ‘Heroes’ van Måns Zelmerlöw en uiteraard ‘Lights and Shadows’ van OG3NE. Het Songfestival pop-up station is te beluisteren via skyradio.nl en de gratis Sky Radio app. Zaterdag 13 mei zendt Sky Radio op 101 FM van 19:00 uur tot 21:00 uur de Songfestival Pre Party uit, waarmee luisteraars optimaal in de stemming komen voor de grote finale van het liedjesfestijn.

 

Sky Radio’s pop-up station richt zich voor een bepaalde periode op één artiest of thema gekoppeld aan actualiteiten. Eerder stond het online station al in het teken van onder anderen Adele, Justin Bieber, George Michael en Ed Sheeran. Het Songfestival pop-up station is tot en met de finale op zaterdag 13 mei te horen.

de redactie

58efd61736e67_NPO3FM.png.7bfcebb4508ca43ab49517754dca06c2.png3FM-dj Domien Verschuuren verraste vanavond Chef’Special met de Schaal van Rigter: de prijs voor meest gedraaide track op NPO 3FM. Tijdens een etentje kreeg de nietsvermoedende band de allereerste 3FM Award van 2017 voorgeschoteld. De Haarlemse band wint de prijs met de zomerse track ‘Amigo’. Chef’Special is net als Kensington en Broederliefde één van de grote kanshebbers tijdens het 3FM Awards Festival op maandag 17 april in TivoliVredenburg.


Chef’Special maakt kans op nog drie 3FM Awards in de categorieën Beste groep, Beste album en Beste nummer, ook voor de track ‘Amigo’. De Schaal van Rigter is vernoemd naar voormalig 3FM-dj Wim Rigter die dertien jaar geleden overleed. Eerdere winnaars van de Schaal van Rigter zijn onder anderen Douwe Bob (2016), Dotan (2015), Mr. Probz (2014) en Miss Montreal (2012).


Chef’Special
In 2011 benoemt 3FM de band tot 3FM Serious Talent. Vanaf dat moment gaat het hard. Als huisband van De Wereld Draait Door (BNNVARA) timmeren de vijf mannen aan de weg en staan ze in hun eigen Haarlem op het podium tijdens de slotavond van 3FM Serious Request 2014. De 3FM-dj’s riepen de track ‘Amigo’, afkomstig van het meest recente en gelijknamige album, direct na de release uit tot 3FM Megahit.


3FM Awards 2017
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. Maandag 17 april treden in totaal 21 acts op, verspreid over vier zalen van TivoliVredenburg in Utrecht. Optredens zijn er onder meer van Chef’Special, De Staat, Kensington, Jett Rebel, Broederliefde, Jonna Fraser en Lucas Hamming. ’s Avonds worden de 3FM Awards uitgereikt.Het 3FM Awards Festival en de uitreiking van de 3FM Awards zijn live te volgen via NPO 3FM, 3FM.nl, NPO 3, NPO 101 en alle social kanalen van NPO 3FM.

 

3fmawardsschaalvanrigter-3018.thumb.jpg.3342e09a2e15ef67dbdbaf69aba3909c.jpg

de redactie

58ef5064bab51_NPO3FM.png.d5f27cb65fb90a304d7ac3ce635602e6.pngRuim 4000 muziekliefhebbers genieten op maandag 17 april van het uitverkochte 3FM Awards Festival. Op NPO 101, NPO 3FM, Instagram, Snapchat en de liveblog op 3fm.nl doet NPO 3FM vanaf 16:00 uur verslag vanuit TivoliVredenburg. Vanaf 20:30 uur wordt duidelijk aan welke artiesten de luisteraars de acht 3FM Awards toekennen. VARA zendt de Award show live uit op NPO 3, gehost door 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Eva Koreman en Angelique Houtveen.


Geen uitgebreide paasbrunch voor de 3FM dj’s op tweede paasdag. Vanaf 16:00 draait alles bij NPO 3FM om live muziek, nieuw talent en de uitreiking van de 3FM Awards: de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. 3FM dj’s Mark van der Molen & Rámon Verkoeijen (16:00 – 18:00), Wijnand Speelman & Roosmarijn Reijmer (18:00 – 20:00), Joram Kaat (20:00 – 22:00), Michiel Veenstra & Herman Hofman (22:00 – 24:00) blikken op NPO 3FM vooruit, doen verslag vanaf het festival en laten luisteraars meegenieten van de afterparty.


3FM Awards 2017
Op maandag 17 april, tweede paasdag, genieten de bezoekers van het 3FM Awards festival van 21 acts, verspreid over vier podia van TivoliVredenburg in Utrecht. Optredens zijn er onder meer van Chef’Special, De Staat, Kensington, Jett Rebel, Broederliefde, Jonna Fraser en Lucas Hamming. ’s Avonds worden de 3FM Awards uitgereikt in acht categorieën: Beste groep, Beste nummer, Beste Album, Beste Live Act, Beste Solo Artiest, Beste Video, Beste Social en 3FM Talent. Stemmen kan nog tot maandag 17 april, 16:10 uur.


Het 3FM Awards Festival is uitverkocht. De allerlaatste kaarten zijn alleen nog te winnen op NPO 3FM en via 3fm.nl.

 

58ef50647b182_3FMAwards2017.jpg.b0f5f437786ed61312be01451e253101.jpg

 

de redactie

58ee15f5061f3_NPORadio1.png.1934f54b369d2b84e1d7c453eec38426.pngAndrew Makkinga presenteert vanaf mei 'De bus op locatie' in het NPO Radio 1 programma Nieuws & Co (NOS/NTR). Hij neemt deze taak over van Mustafa Marghadi, die correspondent in Italië wordt. Makkinga zal de presentatie van de bus gaan afwisselen met Nadia Moussaid.


Naast zijn werk voor Nieuws & Co blijft Makkinga ook te horen bij de NTR als DJ op NPO Radio 2 Soul & Jazz en presenteert hij jaarlijks North Sea Jazz op NPO 3.

de redactie

58edfc9976a6a_NPORadio2.png.a01577c45f054690b69dac86ff156917.pngDe zevende editie van The Passion is ook dit jaar weer te volgen op NPO Radio 2. Wouter van der Goes presenteert en Henk van Steeg doet verslag vanuit Leeuwarden.


Het muziekevenement, dat ieder jaar op Witte Donderdag plaatsvindt, wordt dit jaar op het Wilhelminaplein in Leeuwarden uitgevoerd. NPO Radio 2 is aanwezig bij dit spektakel. Wouter van der Goes (KRO-NCRV) neemt van 18:00 uur tot 22:00 uur de presentatie op zich en Henk van Steeg (EO) doet verslag van de processie door Leeuwarden.


Stefan Stasse als discipel
The Passion vertelt het verhaal over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Dwight Dissels (Jezus), Elske DeWall (Maria), Omri Tindal (Petrus), Roel van Velzen (Judas), Johnny Kraaijkamp jr (Pontius Pilatus), Remco Veldhuis (de verteller) en Kefah Allush (verslaggeving) brengen luisteraars, kijkers en bezoekers hét verhaal over lijden, dood, opstanding en hoop. 

de redactie

58edfc5a354f8_NPOFunX.png.f48599a1b62d2228d180a07943cad1c9.pngDonderdag 13 april strijden acht DJ-talenten in de ring van de FunX DJ Battle om de titel: wie wordt de beste DJ van 2017? In Club Annabel in Rotterdam kiezen juryleden DJ Irwan, DJ Flava en DJ Abstract de winnaar van de FunX DJ Battle, gehost door FunX-presentator Fernando Halman. Optredens zijn er van F1rstman, Gio en The Partysquad.


De FunX DJ Battle is een wedstrijd waarin jong DJ-talent het tegen elkaar opneemt. De La Noise, Rugged, Mike Motion, Djoevenile, Greg Millz, ZeroDix, Quinna en Mike Rock zijn de acht finalisten. Onder toeziend oog van publiek en jury mixen zij zoveel mogelijk FunX-tracks naadloos aan elkaar binnen een tijdsbestek van drie minuten. De winnaar krijgt airplay op NPO FunX en verdient een plek op het podium van de FunX Music Awards 2017.


Zendermanager Niels Hoogland: “Wat begon als een item in Fernando’s ochtendprogramma Start is uitgegroeid tot de FunX DJ Battle. Het aantal en de kwaliteit van de aanmeldingen bewijst het nog maar eens: Nederland barst van het talent. De acht finalisten zijn eager en hebben maar één doel: zichzelf bewijzen. Daar biedt NPO FunX het platform voor: op radio, online, maar ook in clubs. Daar waar muziek leeft, is FunX ook.”

de redactie

Slam!.png.0ab6178f7a78f9af1d74fd86b0b9b338.pngOp 9 verschillende locaties door heel Nederland land komen de twee merken met festivals voor duizenden danceliefhebbers. SLAM! Presents Dancetour wordt dit jaar gehouden in Arnhem, Dordrecht, Tilburg, Lelystad, Maastricht, Leeuwarden, Goes, Doetinchem en Breda.


Komende zondag is de start in Arnhem. Het gratis dancefestival breidt flink uit met meer muziekstijlen, een uitgebreidere food line-up, bungeejumpen en een  tweede muziekstage in samenwerking met presenting partner SLAM!: The Boom Room.


Dancemuziek als genre blijft zich ontwikkelen en de diversiteit is groot. Dit zie je terug in het programma van Dancetour met stijlen variërend van hiphop en eclectic tot future house en freestyle. Samen met SLAM! introduceert Dancetour dit jaar ook The Boom Room met deephouse, techhouse, techno en alles wat daar tussen in zit. SLAM! presents Dancetour blijft gratis en houdt de belangrijkste jongerencultuur hiermee toegankelijk voor iedereen.

de redactie

58ecf41375c31_NPORadio5.png.36a901620ffcec0f1c8d7fe1314befb1.pngDe NPO Radio 5 Oeuvre Award 2017 gaat naar Frank Boeijen. NPO Radio 5-presentator Bert Kranenbarg en Frits Spits verrasten de zanger zojuist in de studio met het nieuws. NPO Radio 5 eert de veelzijdige artiest voor zijn rijke oeuvre met meer dan 25 albums en noemt Frank Boeijen een inspirator voor veel jonge Nederlandse artiesten. Op zondagmiddag 3 september neemt Frank Boeijen de prijs in ontvangst tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Boeijen: "Mijn hele leven draag ik de radio een warm hart toe. Ik ben dan ook zeer vereerd met deze NPO Radio 5 Oeuvre Award."


Jury
De NPO Radio 5 jury, bestaande uit juryvoorzitter Arjan de Ruiter (Music Director NPO Radio 5), Hans Schiffers, Bert Kranenbarg, Jan Rietman, Hijlco Span en Tom Herlaar, heeft unaniem besloten om de NPO Radio 5 Oeuvre Award 2017 toe te kennen aan Frank Boeijen.


“Wij prijzen zijn muzikaliteit en zijn eigenheid in tekst en muziek; een rots in de branding van de Nederlandse popmuziek. Zijn unieke stemgeluid en beeldende teksten maken van Frank Boeijen een zanger die veel jonge Nederlandse artiesten inspireert. Hij vaart zijn eigen muzikale koers en wordt daar door NPO Radio 5 voor geroemd”, aldus de jury.


Speciaal concert
Op zondagmiddag 3 september vindt de uitreiking van de NPO Radio 5 Oeuvre Award plaats in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Tijdens dit speciale concert brengen verschillende artiesten een hommage aan Frank Boeijen. Onder anderen Paul de Munnik, Mathilde Santing, Henk Hofstede, Manuëla Kemp en Racoon maken hun opwachting. Ook zal Frank zelf met zijn band een optreden verzorgen.


Over Frank Boeijen
Frank Boeijen is een pionier in de Nederlandstalige popmuziek. Zanger, tekstdichter, componist. In de jaren tachtig richt hij de succesvolle Frank Boeijen Groep op en gaat vanaf de jaren negentig als soloartiest verder. Met zijn vaste muzikanten doet hij elk jaar een theatertournee en speelt hij op festivals, beide zowel in Nederland als in België. Frank Boeijen heeft inmiddels vele albums op zijn naam staan en won eerder prijzen als de Lennaert Nijgh Prijs, de Radio 2 Zendtijdprijs, kreeg hij meerdere Edisons, ontving hij de gemeentelijke erepenning van Nijmegen en is hij geridderd in de Orde van Oranje Nassau.


Kaarten en uitzending
Luisteraars kunnen kaarten winnen voor het bijzondere concert in de programma’s van NPO Radio 5 en via nporadio5.nl. Het concert is rechtstreeks te horen op NPO Radio 5.


NPO Radio 5 Oeuvre Award
De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Oeuvre Award uit aan een artiest die van grote betekenis is voor muziek in Nederland. Eerder ging de prijs naar Rob de Nijs, Gerard Cox, Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer.

 

frankboeijennporadio5oeuvreaward-creditsbulletray-nporadio5.thumb.jpg.4bf2556f46c8eaf88ab9169a2fd06bc3.jpg

Foto: Bert Kranenbarg, Frank Boeijen, Frits Spits. Credits: Bullet Ray/ NPO

de redactie

MNM---Peter-Paasei---logo-_2_.jpg.8eb745ee0732e7e9935fa45f52cb5d78.jpgVanaf maandag 10 april duikt Peter Van de Veire een week lang onder als… Peter Paasei, de dolst gedraaide paashaas van de aardbol. Tussen 11:00 en 13.00 en van 20:00 uur tot middernacht woont en zendt hij live uit vanop een geheime locatie in Vlaanderen. De MNM-luisteraars kunnen aan de hand van gouden tips op zoek gaan naar zijn geheime schuilplaats. De luisteraar die als eerste zijn klokken kan luiden, wint zijn of haar gewicht in paaseieren én een extra wonderbaarlijke paasverrassing.


De tips om de locatie van Peter Paasei te achterhalen zullen overal in het land te vinden zijn, van Blankenberge, Beerse over Nieuwpoort en Knokke-Heist tot Sint-Truiden. Op elke lokale Peter Paaseierenraap is er naast een berg chocolade ook een gouden ei te vinden dat telkens twee tips bevat. Eén die de gelukkige vinder met iedereen moet delen en één die hij of zij helemaal voor zichzelf mag houden. Wie vindt als eerste de verborgen schuilplaats van Peter Paasei?


Data:

 • Maandag 10 april - O'Neill Beachclub, Blankenberge
 • Dinsdag 11 april - Sportcentrum, Beerse
 • Woensdag 12 april - Kinderboerderij De Lenspolder, Nieuwpoort
 • Donderdag 13 april - Sportcentrum Molenhoek, Knokke-Heist
 • Vrijdag 14 april - Vesten, Sint-Truiden

Locaties:

 • Peter Paasei: reporter EIVA (Eva Daeleman) op de Peter Paaseierenraap, vanaf 10 april tussen 11:00 en 13.00 en tussen 20:00 - 24:00 uur.
 • Peter Paasei: recap met Tom De Cock, vanaf 10 april in De Avondshow om 16:00 uur.
 • Peter Paasei: recap met Dorianne Aussems, vanaf 11 april in De Ochtendshow om 06:00 uur.
 • Peter Paasei: live te volgen op www.peterpaasei.be en @MNMbe, vanaf 10 april.