Mediapages

  • artikelen
    41
  • comments
    20
  • weergaven
    212

Voer dit blog

Zeezenders en Mediaherinneringen.

Berichten in deze blog

Mediapages

wereld32Op de 192 videostream is vanaf vrijdag 5 mei weer heel wat radio nostalgie te zien. O.a. vanaf 20 uur een video verslag van het evenement "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar". Op 15 april j.l. werd voor 1 dag onder die naam live uitgezonden vanuit AutoMuseum Schagen op korte- en middengolf, Dab+ en internet. In het video verslag zijn o.a. Wendy Duivenvoorde, Marc van Amstel, Pieter Damave, Bart van Leeuwen, Bob van Beeten, Lion Keezer en Ruud Poeze te zien. Hans Hogendoorn verzorgde de vormgeving van het evenement.


Lees verder.

Mediapages

smc6In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 17 in 1969. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. Op zondagmiddag het tweede programma van Thimon Schellevis op Extra Gold, een Radio Caroline Top 50 uit 1979 en een aflevering van Pirate Gold.


Lees verder.

Mediapages

ferry2017Zaterdag 29 april 2017 presenteert Ferry Eden via foutemuziekradio.nl de Mi Amigo Vliegende Top 50 van 19 april 1975. Deze werd voor de achtste maal op rij live vanaf het zendschip M.V. Mi Amigo gepresenteerd als gevolg van eerdere politie invallen vanaf 17 februari 1975 in onder meer de Mi Amigo studio in het Belgische Opbrakel. Waar Noordzee en Veronica, met de introductie van de Nederlandse anti-zeezenderwet, op 31 augustus 1974 stopten, gingen Radio Mi Amigo en Caroline voor de Britse kust door met uitzenden.


Lees verder.

Mediapages

video70jaarOp zaterdag 15 april verzorgden oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep nog éénmaal een programma met gebruik van de originele reportagewagen van de WereldOmroep. Dat gebeurde onder de noemer "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar" live vanuit Automuseum in Schagen. Het programma werd uitgezonden via internet, 4 middengolf frequenties, 4 korte golf frequenties en DAB+. We publiceerden op 16 april al een uitgebreid verslag en een fotoreportage. Sinds vandaag staat ook het video verslag van Alex van den Hoek online.


Lees verder.

Mediapages

robbietinekeKoningsdag, donderdag 27 april, is museum RockArt geopend van 13 tot 17 uur. In deze week is het museum i.v.m. de schoolvakanties tevens extra geopend op woensdagmiddag 26 april. Begin april is in het museum de nieuwe expositie “De Rode draad van Shocking Blue - A tribute to Robbie van Leeuwen” geopend. Deze boeiende overzichtsexpositie is een mooi eerbetoon aan topmuzikant Robbie van Leeuwen. De bezoekers van deze expositie worden aan de hand van interessante info en popmemorabilia meegevoerd door de succesvolle carrière van popicoon Robbie van Leeuwen.


Lees verder.

Mediapages

thimonIn de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 12 in 1983. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. Op zondagmiddag maakt Thimon Schellevis zijn entree bij Extra Gold. Thimon maakte eerder programma's voor Radio 192, RTL Radio en KX Radio.


Lees verder.

Mediapages

wereld69Op zaterdag 15 april verzorgden oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep nog éénmaal een programma met gebruik van de originele reportagewagen van de WereldOmroep. Dat gebeurde onder de noemer "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar" live vanuit Automuseum in Schagen. Het programma werd uitgezonden via internet, vier middengolf frequenties, vier korte golf frequenties en DAB+. Het evenement trok veel bezoekers en er kwamen tientallen ontvangstrapporten vanuit de hele wereld binnen via het mailadres van het evenement.


Lees verder.

Mediapages

beatles6Op zaterdag 15 april a.s. verzorgen oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep nog éénmaal een programma vanuit de originele reportagewagen WereldOmroep. Dat gebeurd onder de noemer "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar". Dit unieke evenement vindt plaats in het Automuseum in Schagen en duurt van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang tot AutoMuseum Schagen is gratis. Het programma wordt uitgezonden via internet, drie middengolf frequenties en vier korte golf frequenties.


Lees verder.

Mediapages

stendersekdomOp de 192 videostream is vanaf vrijdag 14 april weer heel wat radio nostalgie te zien. Om te beginnen een uitgebreid verslag van het "optreden" van Rob Stenders en Gerard Ekdom tijdens de Vinyl Marathon op 18, 19 en 20 september 2015 live vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum. Er werd toen via internet, AM en DAB+ 3 dagen muziek gedraaid vanaf vinyl. Stenders en Ekdom waren één van de hoogtepunten van het evenement. Na hun eigen show bleven de heren destijds nog even zitten en maakten samen met Ad Bouman een ABTT.


Lees verder.

Mediapages

backus3In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 15 in 1977. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. En op zondagmiddag om 15 uur de eerste 2 uren van de herstart van Radio Caroline in 1979. Gevolgd door een nieuwe aflevering van "Pirate Gold".


Lees verder.

Mediapages

robbietineke2e Paasdag is Museum RockArt extra geopend. Afgelopen weekend is daar de nieuwe expositie “De Rode draad van Shocking Blue - A tribute to Robbie van Leeuwen” geopend. Deze boeiende overzichtsexpositie is een mooi en terecht eerbetoon aan topmuzikant Robbie van Leeuwen. De bezoekers van deze expositie worden aan de hand van allerlei interessante info, topstukken en mooie popmemorabilia meegevoerd door de succesvolle carrière van gitarist, componist, zanger en popicoon Robbie van Leeuwen.


Lees verder.

Mediapages

dickverheul030410Dick Verheul is zondag 2 april op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Radio Centraal FM. Dick werkte vanaf 1974 als DJ bij diverse radiostations aan land en op zee. Hij begon in 1974 bij FM piraat Radio Centraal in Den Haag. In 1978 werkte Dick Verheul voor de zeezender Radio Mi Amigo en in 1986 en 1987 bij de zeezender Radio Monique. Daarna maakte Dick onder anderen programma's bij Hofstad Radio in Den Haag. In september 2000 werkte Dick Verheul mee aan de Radio Mi Amigo Revival vanuit Belgie.


Lees verder.

Mediapages

monique19In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 14 in 1985. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. En op zondagmiddag om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water", een programma van voormalig zeezender DJ Ad Roberts. Gevolgd door een nieuwe aflevering van "Pirate Gold".


Lees verder.

Mediapages

schagen2Op 15 april a.s. verzorgen Dick Klees, Hans Hogendoorn, Pieter Damave en Ruud Poeze, allen oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep, nog éénmaal een uitzending vanuit de originele reportagewagen. Dit unieke evenement vindt plaats in het Automuseum in Schagen en duurt van 11.00 tot 18.00 uur. Vanzelfsprekend bent u op die dag van harte welkom aan de Lagedijkerweg 1 in Schagen. De toegang is gratis, waarbij een vrijwillige donatie aan het automuseum vanzelfsprekend uiterst welkom is.


Lees verder.

Mediapages

streamcaroline2Vanaf vrijdag 31 maart om 20 uur is er op de 192 videostream een nieuwe aflevering te zien van Offshore Radio Flashback. In deze nieuwe aflevering een reportage van 45 minuten over het 20 jarig jubileum van de zeezender Radio Caroline in 1984. Met o.a. interviews met Ronan O'Rahilly, Johhny Walker, Tony Blackburn, Tom Anderson en Robin Ross. En met beelden van een nieuwsuitzending met Jay Jackson en de Caroline zendschepen en studio's. Deze reportage over Radio Caroline wordt een week lang iedere dag een aantal keren herhaald.


Lees verder.

Mediapages

schockingblueMuseum RockArt, de Schatkamer van de Nederlandse Popmuziek bestaat in april 12,5 jaar. Een mooie aanleiding om één van de grootste popiconen van ons land te eren met een fraaie overzichtsexpositie “De Rode draad van Shocking Blue - A tribute to Robbie van Leeuwen”. Deze boeiende overzichtsexpositie is een mooi en terecht eerbetoon aan topmuzikant Robbie van Leeuwen. De bezoekers van deze expositie worden aan de hand van allerlei popmemorabilia meegevoerd door de succesvolle carrière van popicoon Robbie van Leeuwen.


Lees verder.

Mediapages

rni54In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 12 in 1983. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. Zondagmiddag om 15 uur komt Radio Extra Gold live uit Amsterdam met Jaap Jansen. Gevolgd door een nieuwe aflevering van "Pirate Gold".


Lees verder.

Mediapages

streamcarolineVanaf vrijdag 24 maart om 20 uur is er op de 192 videostream een nieuwe aflevering te zien van Offshore Radio Flashback. In deze nieuwe aflevering een reportage van 40 minuten over de zeezender Radio Caroline. Met: de start in 1964, de stranding van de Mi Amigo in 1966, de start van de Marine Broadcasting Offences Act in 1967, het zinken van de Mi Amigo in 1980 en de nieuwe start in 1983 vanaf het zendschip Ross Revenge. Deze reportage over Radio Caroline wordt een week lang iedere dag een aantal keren herhaald.


Lees verder.

Mediapages

ferry1Het was een bewogen periode voor Radio Mi Amigo, dat eerste kwartaal van 1976. Bert Bennet had op 18 januari wegens heimwee van zijn vrouw Playa d’Aro en het Mi Amigo-team verlaten. Een dag later startten er live vanaf het zendschip in de Thamesmonding nieuwsuitzendingen met Jan van der Meer en Tim Ridder (Bart van Leeuwen) die tussen 6 en 7 uur ’s ochtends ook voor het eerst weer een live programma verzorgde. Ondertussen maakte de Belgische en Nederlandse overheid jacht op medewerkers van het station.


Lees verder.

Mediapages

ferry1Het was een bewogen periode voor Radio Mi Amigo, dat eerste kwartaal van 1976. Bert Bennet had op 18 januari wegens heimwee van zijn vrouw Playa d’Aro en het Mi Amigo-team verlaten. Een dag later startten er live vanaf het zendschip in de Thamesmonding nieuwsuitzendingen met Jan van der Meer en Tim Ridder (Bart van Leeuwen) die tussen 6 en 7 uur ’s ochtends ook voor het eerst weer een live programma verzorgde. Ondertussen maakte de Belgische en Nederlandse overheid jacht op medewerkers van het station.


Lees verder.

Mediapages

monique18In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 12 in 1983. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. En zondagmiddag om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water", door voormalig zeezender DJ Ad Roberts. Gevolgd door een nieuwe aflevering van "Pirate Gold".


Lees verder.

Mediapages

hitkrantDe Hitkrant stopt met de tweewekelijkse papieren editie en gaat de focus leggen op het onlineplatform. Dat maakte uitgever ZPRESS Young donderdag bekend. Het tijdschrift verschijnt voor het laatst in de huidige vorm op 28 maart omdat het blad dan precies veertig jaar bestaat. Op 3 oktober 1975 verscheen het eerste nummer van de voorloper van Hitkrant: De Nationale Hitparade Krant. In 1977 werd De Nationale Hitparade Krant omgezet in het weekblad Hitkrant. In de jaren '70 en '80 schreef De Hitkrant regelmatig over de zeezenders.


Lees verder.

Mediapages

johnpeelOp 14 augustus 1967 werd van middernacht tot 5:30 uur voor de laatste keer het programma "The Perfumed Garden" uitgezonden door de zeezender Radio London. Het programma werd gepresenteerd door John Peel. In tegenstelling tot het Top 40 format van Radio London bevatte het programma veel rock, folk en blues. The Perfumed Garden was zeer populair bij studenten en ontving zeer veel post, o.a. van Beatles manager Brian Epstein. Hans Knot is bezig met een project rond de laatste uitzending van "The Perfumed Garden".


Lees verder.

Mediapages

smc6In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 11 in 1975. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. En zondagmiddag om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water", door voormalig zeezender DJ Ad Roberts. Gevolgd door een nieuwe aflevering van "Pirate Gold".


Lees verder.

Mediapages

adlexOp 11 februari bestond de Adje Bouman Top 10 (ABTT) 50 jaar. De ABTT begon in 1967 bij de zeezender Radio Veronica. Het jubileum van de ABTT werd gevierd op zaterdag 11 februari met een live uitzending op 192TV van 12 tot 16 uur. Veel voormalig collega's kwamen Ad Bouman feliciteren met het jubileum. Dat gebeurde onder grote publieke belangstelling in het pand van 192TV en het 192 Museum in Nijkerk. De 192 videostream zendt vanaf vrijdag 3 maart 19.30 uur een samenvatting van anderhalf uur uit van dit evenement.


Lees verder.