Spring naar bijdragen

Mediapages

  • artikelen
    196
  • opmerkingen
    99
  • weergaven
    3977

Voer dit blog

Zeezenders en Mediaherinneringen.

Berichten in deze blog

Mediapages

miamigopiettreffersIn de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 12 in 1976. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Op zondagmiddag vanaf 15 uur een Radio Luxemburg Top 30 uit het verleden met Bert van der Laan. Gevolgd door een nieuwe aflevering van het programma "Pirate Gold".


Lees verder...

Mediapages

monique18In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 11 in 1985. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Op zondagmiddag vanaf 15 uur een Radio Luxemburg Top 30 uit 1975 met Bert van der Laan. Gevolgd door een nieuwe aflevering van het programma "Pirate Gold".


Lees verder...

Mediapages

kordlemkauDe website van Radio Mi Amigo Internationaal is, na enkele dagen afwezigheid, weer terug in de lucht. De reden voor de offline periode is de plotselinge ziekenhuisopname van initiatiefnemer Kord Lemkau. In 1974 was Kord betrokken bij de zeezenders Caroline en Mi Amigo. In 1999 startte hij zijn eerste FM zender onder de naam Mi Amigo. Radio Mi Amigo Internationaal brengt al geruime tijd het geluid van de zeezenders via FM (Spanje), kortegolf (Duitsland) en online. Een groot aantal voormalig zeezender DJ's maakt programma's voor het station.


Lees verder...

Mediapages

rni54In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 10 in 1971. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Op zondagmiddag vanaf 15 uur de start van Radio Noordzee op 6 maart 1971 met Jan van Veen en Joost den Draaijer. Gevolgd door een nieuwe aflevering van het programma "Pirate Gold".


Lees verder...

Mediapages

maevent2018Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april worden tijdens het evenement "Radio Mi Amigo Revival" 48 uur lang originele programmabanden van de voormalige zeezender Radio Mi Amigo uitgezonden. Daar zitten veel unieke en soms nooit uitgezonden programma's bij. Voormalig Radio Mi Amigo DJ Marc Jacobs heeft alle voice overs voor dit evenement gemaakt. Luisteren naar deze speciale programma's kan via de speciale Radio Mi Amigo audio pagina. Het evenement wordt mede georganiseerd door Mi Amigo 40 en de Mi Amigo Fanclub.


Lees verder...

Mediapages

knebel03In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 9 in 1981. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Op zondagmiddag vanaf 15 uur is Jaap Jansen te beluisteren, live uit Amsterdam. Gevolgd door een nieuwe aflevering van het programma "Pirate Gold".


Lees verder...

Mediapages

backus3In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 8 in 1978. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Op zondagmiddag vanaf 15 uur een historische Radio Luxemburg Top 30 gepresenteerd door Bert van der Laan. Gevolgd door een nieuwe aflevering van het programma "Pirate Gold".


Lees verder...

Mediapages

boordstudioTijdens de voorjaarsvakantie zal museum RockArt naast de reguliere openingsdagen donderdag, vrijdag en zaterdag tevens geopend zijn op woensdagmiddag 28 februari. Aansluitend is het de eerste zondag van de maand en is het museum dus ook op 4 maart geopend. Voor zowel jong als oud is een bezoek aan Museum RockArt zeker de moeite waard. Ouderen herbeleven hun jeugd bij het zien van de uitgebreide collectie en jongeren daarentegen verbazen zich over onze rijke muziekgeschiedenis.


Lees verder...

Mediapages

2017dag34Wim de Groot en Johan Vermeer zijn sinds enige tijd te beluisteren op Radio Mi Amigo Internationaal. Wim en Johan werkten beiden o.a. voor de zeezender Radio Mi Amigo 272. Naast Wim en Johan zijn nog meer voormalig zeezender DJ's te beluisteren op Radio Mi Amigo zoals Stuart Vincent, Bob Lawrence, Paul Graham, Johnny Lewis, Ron O'Quinn, Emperor Rosko en Colin Peters. Radio Mi Amigo Internationaal brengt het geluid van de zeezenders terug en is te beluisteren via 3 korte golf zenders vanuit Duitsland, een middengolf zender vanuit Letland en het internet.


Lees verder...

Mediapages

hansenwimDe derde druk van het boek "Radio Veronica, Hoe de wal het schip keerde" van voormalig Radio Veronica medewerker Hans Becker is sinds deze week leverbaar. Hans kwam de eerste exemplaren van deze derde druk persoonlijk langs brengen in de winkel van het Museum van de 20e Eeuw. Kopers van het boek krijgen in de (web-) winkel van het Museum een mooie Veronica fotokaart cadeau. Het Veronica boek is een ongekend succes. De eerste druk die op 20 november verscheen was al na enkele weken uitverkocht en met de tweede druk ging het al net zo.


Lees verder...

Mediapages

ferrymaatytIn een vorige week op YouTube geplaatste video praat Ferry Maat uitgebreid over zijn radiocarriere. In het interview met Patrick Kicken verteld Ferry o.a. over zijn gastprogramma's bij Radio Veronica, zijn start bij Radio Noordzee, de eerste Treiterschijf, het einde van Radio Noordzee en het laatste uur. Verder praat Ferry over zijn start bij de TROS, zijn overstap naar Radio 10, Radio 2, Radio 192 en het huidige Radio Veronica. Ferry Maat verhuisd binnenkort naar Bonaire en heeft zijn volledige jingle archief deze week geschonken aan het Genootschap radiojingles en -tunes.


Lees verder...

Mediapages

miamigo74In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 7 in 1980. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Op zondagmiddag vanaf 15 uur de Radio Mi Amigo Top 50 van 30 augustus 1975 gepresenteerd door Bert van der Laan. Gevolgd door een nieuwe aflevering van het programma "Pirate Gold".


Lees verder...

Mediapages

erikabtt2018Van 27 t/m 30 december vonden in het 192 Museum in Nijkerk opnames plaats van de ABTT Top 100 1967 in de originele Lapershoek studio van Radio Veronica. Ad Bouman ontving zaterdag 30 december Erik de Zwart in de voormalige Veronica studio. Dat is vanaf vrijdag 16 februari om 20 uur te zien op de 192 videostream. Ad en Erik halen in het programma o.a. herinneringen op aan de demonstratie in Den Haag in 1973, de drive in shows en het zendschip Mi Amigo. Met clips van o.a. The Herd, Golden Earrings, Jimi Hendrix, Four Tops en BoxTops.


Lees verder...

Mediapages

sylvaintackfilmEr wordt opnieuw ‘gewerkt’ aan een bioscoopfilm over Sylvain Tack en de zeezender Radio Mi Amigo. Dat meldt RadioVisie. De eerste poging van productiebedrijf Prime Time en Eric Lamens is al enige tijd geleden stopgezet. De oorspronkelijke initiatiefnemers Noël Cordier en Jean-Luc Bostyn werken nu samen met filmmaker Guy Lee Thijs. Inmiddels is het nieuwe scenario voor de film vorige week aangeboden bij het Vlaams Audiovisueel Fonds en is het nu wachten op groen licht.


Lees verder...

Mediapages

vqslIn de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 6 in 1969. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Verder het hele weekend de mooiste gouwe ouwe muziek in o.a. "Goud van Oud" en de "Vinyl Club". Met als afsluiting zondagavond in het "Album Archief" de populairste LP's van week 6 in 1969.


Lees verder...

Mediapages

marcwim2lMarc van Amstel bracht vorige week een bezoek aan het Museum van de 20e Eeuw. Marc werkte in de jaren '70 bij Radio Noordzee en is uitgever van het boek "Radio Noordzee: De gouden glans van Radio". Voor de kopers van het boek bij het Museum van de 20e Eeuw nam Marc twee leuke cadeaus mee. Als gevolg daar van verkocht het museum in één week tijd haar complete voorraad Noordzee boeken. Vandaag bracht Marc een nieuwe voorraad boeken en nòg meer nieuwe Noordzee cadeaus voor de kopers van het boek bij het Museum van de 20e Eeuw!


Lees verder...

Mediapages

backus20Deze week is het eerste deel van de historie van de zeezender Radio Paradijs te zien in een nieuwe aflevering van The Offshore RadioFiles op de Norderney videostream. Op 20 juli 1981 ging het zendschip Magda Maria van Radio Paradijs voor anker voor de kust van Noordwijk. Na enkele dagen met testuitzendingen en veel publiciteit werd de Magda Maria op 1 augustus 1981 geënterd en in beslag genomen door de rijkspolitie. Vanaf vrijdag 9 februari is deel 2 van de Radio Paradijs geschiedenis te zien op de Norderney videostream.


Lees verder...

Mediapages

carolineIn de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 5 in 1985. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Zondagmiddag is Jaap Jansen vanaf 15 uur live te horen op Radio Extra Gold vanuit Amsterdam. Gevolgd door veel zeezender geluiden in een nieuwe aflevering van "Pirate Gold".


Lees verder...

Mediapages

wimenmarc1aMarc van Amstel bracht zondag een bezoek aan het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Marc werkte in de jaren '70 bij de zeezender Radio Noordzee en is uitgever van het boek "Radio Noordzee: De gouden glans van Radio". Voor de kopers van het boek in de winkel en de webshop van het Museum van de 20e Eeuw nam Marc twee leuke cadeaus mee. Het gedrukte exemplaar van de Radio Noordzee Top 50 van 31 augustus 1974 en een Radio Noordzee pen. Het Radio Noordzee boek is bijna uitverkocht, dus wees er snel bij!


Lees verder...

Mediapages

janenrobZaterdag 27 januari wordt de Nederbeat Top 40 2018 uitgezonden op 192Radio van 19:00 tot 22:00 uur. Het is alweer de vijfde editie van deze unieke lijst waarin alleen platen voorkomen van Nederlandse bodem. En alleen platen uit de periode van 18-4-1960 t/m 31-8-1974, gelijk aan de uitzendperiode van de zeezender Radio Veronica. De lijst is samengesteld door de luisteraars van 192Radio. Op 20 januari j.l. hebben presentator Jan van Weeterloo en technicus Rob Schel de Nederbeat Top 40 opgenomen in Veronica's Lapershoek studio in het 192 Museum in Nijkerk.


Lees verder...

Mediapages

tinekebartVan 27 t/m 30 december werden in Radio Veronica's Lapershoek studio in het 192 Museum in Nijkerk opnames gemaakt voor de ABTT Top 100 1967. Dit programma is inmiddels uitgezonden op 192Radio. Op vrijdag 29 december werd het programma, naast Ad Bouman, gepresenteert door Tineke en Bart van Leeuwen. Alex van den Hoek maakte van deze dag een video edit van bijna 1 uur. Deze edit is vanaf vrijdag 26 januari om 20:00 uur te zien op de 192 videostream. Met Tineke, Bart en Ad en muziekclips van o.a. Lulu, Cat Stevens, Association en de Small Faces.


Lees verder...

Mediapages

knebel03In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 4 in 1975. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Zondagmiddag zendt Radio Extra Gold vanaf 12 uur live uit vanaf de platenbeurs in gebouw De Moost aan de Moostenstraat 3 in het Brabantse Neerkant. Gevolgd door een nieuwe aflevering van "Pirate Gold".


Lees verder...

Mediapages

ferryvincentOp zaterdag 27 januari presenteert Ferry Eden op foutemuziekradio.nl aflevering 5 van de Joepie Top 50, die bij Mi Amigo op zondagmiddag van half 1 tot 3 uur werd uitgezonden. Het nieuwe radiostation Mi Amigo van de Vlaamse wafelbakker en muziekuitgever Sylvain Tack was op 1 januari 1974 van start gegaan vanaf het gelijknamige Caroline zendschip. De geschiedenis van die boot gaat terug naar 1962 en de Zweedse zender radio Nord. Na de sluiting daarvan wegens gewijzigde wetgeving in Scandinavië dook de boot lente 1964 weer op.


Lees verder...

Mediapages

miamigopiettreffersIn de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 3 in 1983. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. En zondagmiddag om 15 uur de Radio Mi Amigo Top 50 van 30 augustus 1975 gepresenteerd door Bert van der Laan. Gevolgd door "Pirate Gold".


Lees verder...

Mediapages

knebel11In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 2 in 1972. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. En zondagmiddag om 15 uur een nieuwe aflevering van het programma "Zout Water", gemaakt door voormalig zeezender DJ Ad Roberts. Gevolgd door "Pirate Gold".


Lees verder...×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.