Mediapages

 • artikelen
  73
 • comments
  49
 • weergaven
  665

Foto's Radio Nederland 70 jaar

Mediapages

234 weergaven

wereld69Op zaterdag 15 april verzorgden oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep nog éénmaal een programma met gebruik van de originele reportagewagen van de WereldOmroep. Dat gebeurde onder de noemer "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar" live vanuit Automuseum in Schagen. Het programma werd uitgezonden via internet, vier middengolf frequenties, vier korte golf frequenties en DAB+. Het evenement trok veel bezoekers en er kwamen tientallen ontvangstrapporten vanuit de hele wereld binnen via het mailadres van het evenement.


Lees verder.


2 personen vinden dit leuk
  Artikel rapporteren


6 Opmerkingen


Prachtig !!!!!! en uniek !  "Mijn droomzender" waar ik om de hoek woonde.

 

Zijn er ook opnamen van ?

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Dat is fijn om te horen Niels, want het tweede uur heb ik niet goed kunnen horen. De player scheen het eerste uur opnieuw af te spelen, en daar kon ik aan mijn kant niets aan verhelpen.

Deel deze opmerking


Link naar opmerking
20 uur geleden zei Juul:

Prachtig !!!!!! en uniek !  "Mijn droomzender" waar ik om de hoek woonde.

Ziet er niet heel erg druk uit.

 

@Juul: Wat bedoel je met "Mijn droomzender"?

 

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Dit dus:

 

RNW heeft bij mij als geboren en getogen Hilversummer een speciale plek verworven. Dat kwam omdat ik al op jonge leeftijd gefascineerd was door de KG en bouwde er ook een ontvanger voor.
Ik heb er altijd willen werken……..niet gelukt, het werd Veronica, ook leuk.

Wel heb ik als jongen en toen al "fan" van RNW het gebouw zien bouwen en de opening door Koningin Juliana.
Ik ben er steeds op de fiets naar toe geweest. Ik woonde er niet ver vandaan in "Hillywood."

Omdat we voor ons eindexamen van de Dr. A.F. Philipsschool een scriptie moesten maken heb ik dat gedaan over RNW. Ik mocht daar een aantal dagen rondkijken. Want nu kon ik eindelijk i de keuken kijken waar al die KG programma's vandaan kwamen. Ook kon je in Hilversum in de hoge FM band de twee zendlijnen naar  Lopik "afluisteren". Was speciaal voor medewerkers en de FM band was toen nog goed leeg in die tijd.

Deel deze opmerking


Link naar opmerking
2 uur geleden zei RobKi:

Dat is fijn om te horen Niels, want het tweede uur heb ik niet goed kunnen horen. De player scheen het eerste uur opnieuw af te spelen, en daar kon ik aan mijn kant niets aan verhelpen.

Dag Rob, leuk weer even wat van je te horen!

De herhaling van het 2e uur was een verkeerde instelling mijnerzijds.

Dat uur is mij dus ook ontgaan.

 

Groet, Harm

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!


Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.


Nu aanmelden


 • Radioblog

 • Blog reacties

  • Hoi, Edwin, Ik vroeg mij al af "waar zou ie toch zijn?"…... En ja hoor, Ik snap je stukje wel. Maar deze zin schoot mij in het verkeerde keelgat:   "Voor Annemieke is het nu als eind-dertiger inmiddels te laat om van het weekend door te schuiven naar de werkdagen. Gemiste kans, eigen schuld"   En vooral dat laatste. Annemieke ervaart dat kennelijk niet zo. Jij doet nu net of dj bij de radio het hoogst haalbare in het leven is. Dat betwijfel ik……………………..  
  • Moet eerlijk bekennen Juul, dat is later niet anders geworden hoor. Wel de ontdekking dat het leven veel ingewikkelder in elkaar steekt, dan je als tiener denkt. Maar in wezen ben ik nog steeds de tiener van toen, muziek is het leven voor mij.   Theo
  • Je draait het om. Hilversum 3 zond in het begin uit tot maar 18.00 uur. In de winter op AM 1250 zelfs maar tot 16.00 uur!! Dus was het logisch daar de programma's van de RONO op te zetten. Dus in het westen hoorde ze na 18.00 niets meer op het 3e net, wij hadden in het NO nog de RONO. Het ging mis toen H3 ook s avonds ging uitzenden, zoals gebruikelijk in Hilversum werden niet de juiste beslissingen genomen over de RONO uitzendingen (overigens was het uur 18-19 dus op voorhand door de RONO op H3 een NOS uur, als enige horizontaal op H3 waar we nog Joost en Frits aan te danken hebben).   Tegelijk met het besluit H3 uit te breiden naar de avond had de RONO naar H 1 of 2 verplaatst moeten worden, omdat de programmering daar beter bij aansloot. Maar in het Hilversumse worden veel beslissingen genomen die slecht zijn voor het publiek, omdat andere belangen een grotere rol spelen.   Ik heb zelf in 73 - 74 voor de RONO gewerkt, vanuit Studio Enschede, ook met programma's die via het hele netwerk werden uitgezonden, op AM en FM. Ik geef toe dat het gebruik van de H3 zender Markelo waarschijnlijk veel extra luisteraars opleverde, maar het bleef een vreemd verhaal. Ik heb ook wel eens aan de leiding voorgesteld de programma's kwa vormgeving meer in de lijn van een popzender te maken, maar daar hadden ze natuurlijk geen oor naar. Zelf maakte ik mijn programma's wat vlotter met wat tussen muziekjes, bumpertjes etc. Dat viel wel op, maar had bij de wat oudere club geen navolging.   Overigens was de RONO hooguit voor half Gelderland daar er geen ontvangst was buiten de Achterhoek. Het bereik van de zender Markelo, AM was er al helemaal niet voor GLD.   Later kwam het zgn FM-D, regionaal ingedeeld, daar zat Radio 1 ?? op, met de gedeelde zendtijd met de regionale omroepen, en de bekende 2 minuten regionieuws per uur. Radio 1 zat toen ook op landelijk AM.
  •       Er is meer in het leven dan popmuziek ! Maar als tiener denk je daar natuurlijk niet aan hé?
  • ja nu ik het zo weer lees, wat een drama was dat toen. H3 werd gewoon ingepikt om het geluid van de rono te verspreiden. Geen pop muziek maar gelul in mijn tiener oren. Heeft mij mateloos geërgerd dat dit zo maar kon. En was de reden om een grote fuba antenne op het dak te zetten om H3 van Lopik te ontvangen.   Theo
 • Doneer

  Ondersteun het Internet Radiocafé.

  Wij waarderen elke donatie!
  Donate Sidebar by DevFuse