Spring naar bijdragen

Mediapages

 • artikelen
  95
 • opmerkingen
  49
 • weergaven
  2131

Foto's Radio Nederland 70 jaar

Mediapages

250 weergaven

wereld69Op zaterdag 15 april verzorgden oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep nog éénmaal een programma met gebruik van de originele reportagewagen van de WereldOmroep. Dat gebeurde onder de noemer "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar" live vanuit Automuseum in Schagen. Het programma werd uitgezonden via internet, vier middengolf frequenties, vier korte golf frequenties en DAB+. Het evenement trok veel bezoekers en er kwamen tientallen ontvangstrapporten vanuit de hele wereld binnen via het mailadres van het evenement.


Lees verder.6 Opmerkingen


Aanbevolen reacties

Dat is fijn om te horen Niels, want het tweede uur heb ik niet goed kunnen horen. De player scheen het eerste uur opnieuw af te spelen, en daar kon ik aan mijn kant niets aan verhelpen.

Deel deze opmerking


Link naar opmerking
20 uur geleden zei Juul:

Prachtig !!!!!! en uniek !  "Mijn droomzender" waar ik om de hoek woonde.

Ziet er niet heel erg druk uit.

 

@Juul: Wat bedoel je met "Mijn droomzender"?

 

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Dit dus:

 

RNW heeft bij mij als geboren en getogen Hilversummer een speciale plek verworven. Dat kwam omdat ik al op jonge leeftijd gefascineerd was door de KG en bouwde er ook een ontvanger voor.
Ik heb er altijd willen werken……..niet gelukt, het werd Veronica, ook leuk.

Wel heb ik als jongen en toen al "fan" van RNW het gebouw zien bouwen en de opening door Koningin Juliana.
Ik ben er steeds op de fiets naar toe geweest. Ik woonde er niet ver vandaan in "Hillywood."

Omdat we voor ons eindexamen van de Dr. A.F. Philipsschool een scriptie moesten maken heb ik dat gedaan over RNW. Ik mocht daar een aantal dagen rondkijken. Want nu kon ik eindelijk i de keuken kijken waar al die KG programma's vandaan kwamen. Ook kon je in Hilversum in de hoge FM band de twee zendlijnen naar  Lopik "afluisteren". Was speciaal voor medewerkers en de FM band was toen nog goed leeg in die tijd.

Deel deze opmerking


Link naar opmerking
2 uur geleden zei RobKi:

Dat is fijn om te horen Niels, want het tweede uur heb ik niet goed kunnen horen. De player scheen het eerste uur opnieuw af te spelen, en daar kon ik aan mijn kant niets aan verhelpen.

Dag Rob, leuk weer even wat van je te horen!

De herhaling van het 2e uur was een verkeerde instelling mijnerzijds.

Dat uur is mij dus ook ontgaan.

 

Groet, Harm

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Blog reacties

  • Elvis week bij Radio M Utrecht en op woensdag de Elvis Top elf. 
  • In december gaan de commerciëlen hun capaciteit uitbreiden.  
  • Ja, daar kan ik me iets bij voorstellen. De grote commerciële radiostadions richten zich op een massapubliek, daar moeten ze het van hebben. Dan is uitzending via de ether toch een stuk economischer (en zuiniger qua energieverbruik) vergeleken met honderdduizenden luisteraars die ieder voor zich hun eigen stukje servercapaciteit opvragen.   Internetradio is een ander medium, meer gericht op de individuele liefhebber. Ik denk wel dat er met name bij jongeren een verschuiving plaatsvindt: er wordt meer via de telefoon geluisterd, en de lineaire radio krijgt almaar meer concurrentie van podcasts, en van streaming apps als Spotify en Youtube. Dat kun je vergelijken met tv: mensen kijken minder vaak lineaire tv-kanalen, en vaker Netflix, Uitzending Gemist etc.   Persoonlijk zie ik voor dab nog steeds een rol weggelegd, maar dan moeten ze de ontvangstmogelijkheden wel flink verbeteren. Tot die tijd is fm onmisbaar.   Paul    
  • Ik heb vandaag Herbert Visser gesproken en hij maakte mij attent op het feit dat als iedereen radio gaat luisteren via mobiel internet de capaciteit van de providers 400 maal groter moet zijn dan wat we nu hebben. Zo'n uitbreiding betekent dat de abonnementsprijzen flink moeten stijgen om dat te kunnen bekostigen. 
 • Doneer

  Ondersteun het Internet Radiocafé.

  Wij waarderen elke donatie!
  Donate Sidebar by DevFuse
×