Spring naar bijdragen

Radionieuws

 • artikelen
  861
 • opmerkingen
  63
 • weergaven
  6114

Auteurs van dit blog

Luisteraar van 'De Inspecteur’ krijgt na drie jaar eindelijk een nieuwe auto

de redactie

100 weergaven

58f10967d127b_Radio2.thumb.png.f28e219b3126de85662f9cc0b7259660.pngHet heeft luisteraar Francis Rambour uit Vlamertinge heel wat slapeloze nachten gekost, maar dankzij het Vlaamse Radio 2-programma De Inspecteur krijgt hij eindelijk waar hij recht op heeft: een nieuwe Peugeot 308 zónder fabricagefouten. En zo komt er na drie jaar toch een einde aan zijn lijden.


In mei 2014 mocht Francis Rambour zijn nieuwe Peugeot 308 vijfdeurs ophalen bij de garage. “Het is een prachtwagen, ik was er meteen verliefd op". Maar de liefde bekoelde snel, want z’n nieuwe aankoop bleek een spookauto. De portieren weigerden bijvoorbeeld automatisch te openen en te sluiten. Vooral bij vochtig weer werkte het systeem niet. Maar dat was nog maar het begin: ook het inbraakalarm kreeg kuren. ‘s Nachts, overdag en zelfs tijdens het rijden ging het alarm zonder aanleiding af. Ook de vier richtingaanwijzers begonnen soms plots te knipperen tijdens het rijden. En de laatste maanden weigerden de automatische zijspiegels ook steeds vaker om uit te klappen. 


Peugeot zat ondertussen niet stil. De garage waar Francis de wagen kocht deed aanvankelijk z’n best om het probleem op te lossen. Tientallen keren bracht Francis z’n auto bij de garage binnen, soms zelfs voor een periode van twee weken. Maar allemaal tevergeefs. Zelfs Peugeot-specialisten van de hoofdzetel in Parijs vonden geen oplossing.


Wat met de garantie?
In zo’n geval zegt de garantieregeling dat de klant een nieuwe wagen moet krijgen. Dat kwam ook even ter sprake, maar toen werd het stil. De constructeur gaf Francis weliswaar een extra jaar garantie, maar een uitkomst kwam er niet. Na bijna drie jaar aanmodderen richtte Francis zich uit pure wanhoop tot De Inspecteur. Die wees Peugeot op de garantiewetgeving en stuurde aan op een snelle oplossing. Van een nieuwe wagen was volgens Peugeot echter geen sprake. De constructeur had naar eigen zeggen het probleem weten te lokaliseren en bleef daarom geloven in een software-update.


Ten onrechte: drie herstelbeurten later was er nog niets veranderd. Francis had zich intussen gewend tot een andere garage in de buurt: Duran in Ieper. Daar wilden ze het probleem niet verder laten aanslepen, ook al omdat steeds meer Radio 2-luisteraars hen over het voorval aanspraken. Ook al hadden zij de wagen niet verkocht, toch zorgden ze voor een uitkomst waar alle partijen zich kunnen in vinden. Francis krijgt een gloednieuwe 308 en hoeft alleen de opties bij te betalen die hij op z’n vorige wagen nog niet had. 


Wat er met de spookauto zal gebeuren is niet duidelijk, maar het zal Francis na al die jaren worst wezen: “Ik stond met mijn rug tegen de muur, maar dankzij het krachtdadig optreden van De Inspecteur en Garage Duran valt er na drie jaar eindelijk een pak van mijn schouders.”

 

De inspecteur, elke weekdag van 08:00 tot 09:00 uur op Radio 2.

 

Radio 2-luisteraars Francis Rambour met zijn oude 'spookauto'

Radio 2-luisteraars Francis Rambour met zijn oude 'spookauto'0 Opmerkingen


Aanbevolen reacties

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Radioblog

 • Blog reacties

  • Heb jij nog een Amsterdam700 Mokum Florijn HK? Was twee kwartjes ''waard''!
  • Radio 10: Somertijd gaat zomer in met record   De Radio 10-middagshow ‘Somertijd’ breekt in de meetperiode mei-juni 2017 een record. Het radioprogramma, gepresenteerd door dj Rob van Someren, behaalde 10,1% marktaandeel in de doelgroep 30-59 jaar. Vorig jaar scoorde Somertijd nog 7,9% in deze kerndoelgroep, waarmee het aandeel in één jaar tijd maar liefst 28% is gestegen. Ook in de doelgroep 10+ breekt Somertijd, sinds de start bij Radio 10 in januari 2015, een record met een marktaandeel van 7,6%. Dit blijkt uit de vanmorgen door NLO/GfK gepubliceerde luistercijfers.    Roland Snoeijer, radio directeur Radio 10: “Somertijd gaat door het dak! Al zes meetperiodes op rij stijgt het marktaandeel en inmiddels is Somertijd nu de nummer 4 middagshow van Nederland in de doelgroep 30-59 jaar. We zijn enorm trots op het team en blij dat ze steeds meer luisteraars laten lachen in de avondspits."   Somertijd
   Elke werkdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur is het lachen in de avondspits met Somertijd op Radio 10. Op weg naar huis brengt Rob van Someren iedere middag de leukste moppen, limericks en natuurlijk de grootste hits aller tijden. Bron: NLO/GfK (doelgroep 30-59 jaar, ma-vr, 16:00 – 19:00 uur)  
  • NPO: Recordcijfers voor NPO Radio 4 en NPO Radio 5
   Gisteren was het weer zo ver: de nieuwe luistercijfers over de maanden mei en juni van 2017. We zien deze meting mooie cijfers voor vier van de vijf zenders in ons portfolio die in het NLO gemeten worden.
   Opnieuw een prima meting voor NPO Radio 4: het luistertijdaandeel van de klassieke radiozender, waar in juni geluisterd kon worden naar de Cello week en Zin in de Zomer week, komt maar liefst vijf tiende hoger uit dan vorig jaar in mei-juni. Een mooie beloning voor al harde werk van de afgelopen jaren door de collega’s van NPO Radio 4.
   Ook NPO Radio 5 heeft een mooie meting: de zender wint twee tiende ten opzichte van zowel de vorige meting als mei-juni vorig jaar. Net als voor Radio 4 geldt ook voor 5 dat het mei-juni aandeel niet eerder zo hoog was. Ook NPO Radio 1 komt zes tiende hoger dan vorig jaar in mei-juni, de maanden van de winst van Tom Dumoulin in de Giro D’Italia en het slot van de voetbalcompetitie.
   NPO Radio 2 presteert ruim boven het niveau van vorig jaar en mag zich opnieuw de sterkst stijgende zender noemen. NPO 3FM krijgt er een tiende bij ten opzichte van de vorige meting. Het is de tweede keer op rij dat het aandeel van 3FM, die in juni de nieuwe pay off Music Starts Here heeft gelanceerd weer iets stijgt. Online trekt 3FM.nl in juni ca. 730.000 browsers en de social community van 3FM is nog steeds het grootst van alle radiozenders.
   NPO FunX wordt niet gemeten in het maandelijkse luisteronderzoek van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), maar binnenkort komt onderzoeksbureau Motivaction met cijfers over het weekbereik van FunX onder jongeren in de 4 grote steden. Luisteraars genoten in mei onder meer van de FunX Music Awards en Morad & Shay hun eigen Suikerfeest: Sukru Fissa 2017. FunX.nl is in 2017 met ruim 1,3 miljoen unieke browsers de meest populaire NPO-radiowebsite. Online zijn er daarnaast in juni ruim 600.000 streams gestart.
   De gehele, door de NLO gemeten NPO Radio portfolio heeft afgelopen mei en juni 5,7 miljoen luisteraars bereikt. Dat zijn ontzettend veel mensen die wekelijks luisteren naar onze prachtige zenders, maar helaas is het bereik buiten de zomerperiode niet eerder zo laag geweest. De daling van 3FM in vergelijking met dezelfde meting in 2016 verklaart het verlies in het bereik van het NPO portfolio. Daarnaast groeit het aandeel van de groep overige zenders wekelijks met meer dan 100.000 luisteraars en die winnen daarmee behoorlijk aan populariteit in de jongeren doelgroep (15-34 jaar).
  • Classic FM verliest aardig wat luisteraars. Op welk radiostation stemmen ze nu af? Niet op NPO Radio 4, want die daalt ook licht.
  • mijn archief bestaat uit duizenden uren radio; tienduizenden knipsels en vele persoonlijke aantekeningen dus genoeg om nostalgisch op terug te blikken Paul. Derhalve publiceer ik al sinds 1969    
 • Doneer

  Ondersteun het Internet Radiocafé.

  Wij waarderen elke donatie!
  Donate Sidebar by DevFuse
×