Spring naar bijdragen

Radionieuws

  • artikelen
    2201
  • opmerkingen
    161
  • weergaven
    30566

Auteurs van dit blog

Perquisite draait zijn favoriete klassieke dansmuziek tijdens de NPO Radio 4 DansNacht

de redactie

191 weergaven

58e4dc5ed34e2_NPORadio4.png.a27cbc7479ecfbe7d90c24b80f470c66.pngKomende vrijdagnacht draait NPO Radio 4 de hele nacht de beste klassieke muziek om op te dansen! In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00.00 en 04.00 uur ‘s nachts draaien de presentatoren Carine, Jet, Beitske en Sander van het programma Voor de Dag op NPO Radio 4 de meest dansbare klassieke muziek. Daarnaast laat onder anderen Perquisite zijn favoriete klassieke dansmuziek horen waaronder werken van Ravel, Dvořák en Saint-Saëns.


Het worden vier volle, swingende uren. Zo nemen componist/producer Perquisite en Merlijn Kerkhof (Volkskrant-journalist en schrijver van bestseller Alles begint bij Bach) uit hun eigen platenkast dansbare klassieke toppers mee om te draaien op de radio. En natuurlijk kunnen ook de luisteraars verzoekjes insturen, voor symfonieën waarvan je heupen gaan wiegen, sonates waarbij je voeten van de vloer gaan en etudes waarop je niet stil kunt blijven zitten. De nacht wordt afgesloten met een lange set ultieme klassieke dansmuziek van Classical DJ Fant de Kanter.


Daarnaast is er ook nog een contest georganiseerd voor jonge DJ's. Zij zijn uitgedaagd om speciaal voor deze DansNacht een remix te maken van een klassieke compositie. De beste remix wordt tijdens de NPO Radio 4 DansNacht gedraaid.


Voor meer informatie kijk op nporadio4.nl/dansnacht0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.