Spring naar bijdragen

Radionieuws

 • artikelen
  2746
 • opmerkingen
  144
 • weergaven
  23003

Auteurs van dit blog

 • de redactie 2746

Perquisite draait zijn favoriete klassieke dansmuziek tijdens de NPO Radio 4 DansNacht

de redactie

176 weergaven

58e4dc5ed34e2_NPORadio4.png.a27cbc7479ecfbe7d90c24b80f470c66.pngKomende vrijdagnacht draait NPO Radio 4 de hele nacht de beste klassieke muziek om op te dansen! In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00.00 en 04.00 uur ‘s nachts draaien de presentatoren Carine, Jet, Beitske en Sander van het programma Voor de Dag op NPO Radio 4 de meest dansbare klassieke muziek. Daarnaast laat onder anderen Perquisite zijn favoriete klassieke dansmuziek horen waaronder werken van Ravel, Dvořák en Saint-Saëns.


Het worden vier volle, swingende uren. Zo nemen componist/producer Perquisite en Merlijn Kerkhof (Volkskrant-journalist en schrijver van bestseller Alles begint bij Bach) uit hun eigen platenkast dansbare klassieke toppers mee om te draaien op de radio. En natuurlijk kunnen ook de luisteraars verzoekjes insturen, voor symfonieën waarvan je heupen gaan wiegen, sonates waarbij je voeten van de vloer gaan en etudes waarop je niet stil kunt blijven zitten. De nacht wordt afgesloten met een lange set ultieme klassieke dansmuziek van Classical DJ Fant de Kanter.


Daarnaast is er ook nog een contest georganiseerd voor jonge DJ's. Zij zijn uitgedaagd om speciaal voor deze DansNacht een remix te maken van een klassieke compositie. De beste remix wordt tijdens de NPO Radio 4 DansNacht gedraaid.


Voor meer informatie kijk op nporadio4.nl/dansnacht0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Blog reacties

  • Aha.   Dat 'wegblijven van een feestje' hoeft natuurlijk niet per se iets heel demonstratiefs te zijn. Het kan ook gewoon betekenen: gezien de omstandigheden heb ik hier persoonlijk nu niet zo'n zin in.
  • Beiden zijn 'genaaid' door de KRO, vandaar de vergelijking. Bovendien is er een link omdat Peter zich verbaasde over het niet aanwezig zijn van Vincent bij 85 jaar KRO-reunie. Beiden zijn op een andere manier omgegaan met hun 'Kaltstellung' door de KRO. Ik heb geen oordeel over hun standpunten, Peter had ook geen oordeel over Vincent's standpunt. Hij zei alleen dat hij er anders mee omging. Meer niet.   Ik ben zelf (ook niet al te prettig weggegaan bij de KRO) vanuit mezelf geneigd voor Vincent's standpunt te kiezen (kortgezegd: de boom in met die omroep), maar vond de stellingname van Peter ('Ach, dat was toen') eigenlijk wel leerzaam.

   Edwin
  • Die vergelijking met Vincent van Engelen lijkt me anders wel nogal kort door de bocht en overbodig, zeker in het kader van een I.M. Ik weet de details niet van Van Engelens conflict met de KRO, maar hij had al sinds 1970 voor die omroep gewerkt. De impact zal voor hem dus veel groter zijn geweest.   Van Engelen zelf heeft tegenwoordig een programma op 40up radio en daarin besteedde hij deze week aandacht aan het overlijden van oud-collega Peter van Dam. Hij noemde hem een 'ontzettend aimabel mens' en een 'echt radiobeest.' "Peter, we zullen je missen.' Hij staat zelfs nog even stil bij zijn Mi Amigo-verleden.   Kijk, zo kan het dus ook.   http://40upradio.nl/vincentvanengelen/podcasts/2018/01/12/des-engels-167/#t=12:13.985   Paul
 • Doneer

  Ondersteun het Internet Radiocafé.

  Wij waarderen elke donatie!
  Donate Sidebar by DevFuse
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.