Spring naar bijdragen

Mediapages

  • artikelen
    212
  • opmerkingen
    120
  • weergaven
    4223

Jan Harteveld overleden

Mediapages

328 weergaven

janharteveldOp woensdag 17 mei j.l. ontvingen we het trieste bericht dat Jan Harteveld is overleden. Jan Harteveld was in de jaren '70 één van de kapiteins van de Mebo II, het zendschip van Radio Noordzee Internationaal. Jan Harteveld kwam regelmatig op de Radiodagen in Amsterdam en in Museum RockArt in Hoek van Holland. In augustus 2014 ontving Jan Harteveld in Museum RockArt het eerste exemplaar van het boek "Radio Noordzee: De Gouden Glans van Radio". Jan Harteveld is op 9 mei 2017 overleden op 83-jarige leeftijd.


Lees verder.4 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Weer een soort van pionier overleden……."er blijft nog maar weinig over"

Deel deze opmerking


Link naar opmerking
3 uur geleden zei Juul:

Weer een soort van pionier overleden……."er blijft nog maar weinig over"

 

Juul,

 

Bijzonder jammer dat Jan Harteveld is overleden. Ik begrijp dat je hem een plek wilt geven in de zeezender geschiedenis, maar het woord pionier dekt niet de lading vrees ik. 

 

Immers, een pionier is iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt, zodat hij daar zijn weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen.

 

Kenmerkend voor het werk van een pionier (het zogenaamde pionieren) zijn de ontberingen die men ondergaat en de grote inspanning die men zich moet getroosten omdat allerlei voorzieningen nog ontbreken. Het werk van een pionier gaat vaak gepaard met vele mislukkingen en tegenslagen, omdat de pionier nog niet kan beschikken over methodes die zich in de praktijk bewezen hebben.

 

Het werk van een pionier is wel erg belangrijk, omdat anderen erop kunnen voortbouwen. Sommige personen zijn van nature een pionier. Zochten pioniers in oudere tijden een nieuwe en onbekende omgeving op, later waren zij bijvoorbeeld degenen die een nieuw bedrijf opstarten. Een echte pionier functioneert minder goed in een compleet gevestigde omgeving.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pionier

 

Jan Harteveld was kapitein op een schip en daar viel niets te pionieren. De oprichters van de VRON waren wel pioniers evenals de aandeelhouders van het REM eiland. Beide groeperingen hadden geen voorbeeld en vonden hun eigen weg.

 

Ook Sylvain Tack van Mi Amigo en O'Rahilly van Caroline waren pioniers. Ze gingen door met uitzenden na 31 augustus1974. Ze waren de eersten en wisten niet hoe het zou aflopen.

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Ach Leendert, het was meer een soort van emotie, "al weer iemand" uit de zeezender wereld.

Deel deze opmerking


Link naar opmerking
7 minuten geleden zei Juul:

Ach Leendert, het was meer een soort van emotie, "al weer iemand" uit de zeezender wereld.

 

Daar kan ik me meer in vinden Juul. Denk ook dat je dat bedoelde. Weer eentje.

 

Maak je borst maar nat, want de komende tien jaar zal het schering en inslag zijn. De eerste generatie medewerkers van de zeezenders zijn rond de zeventig jaar en hoeveel zullen er daarvan over tien jaar nog zijn...?

 

Salut

Leendert

 

 

 

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.