Spring naar bijdragen

Mediapages

 • artikelen
  85
 • opmerkingen
  49
 • weergaven
  1936

Jan Harteveld overleden

Mediapages

218 weergaven

janharteveldOp woensdag 17 mei j.l. ontvingen we het trieste bericht dat Jan Harteveld is overleden. Jan Harteveld was in de jaren '70 één van de kapiteins van de Mebo II, het zendschip van Radio Noordzee Internationaal. Jan Harteveld kwam regelmatig op de Radiodagen in Amsterdam en in Museum RockArt in Hoek van Holland. In augustus 2014 ontving Jan Harteveld in Museum RockArt het eerste exemplaar van het boek "Radio Noordzee: De Gouden Glans van Radio". Jan Harteveld is op 9 mei 2017 overleden op 83-jarige leeftijd.


Lees verder.4 Opmerkingen


Aanbevolen reacties

3 uur geleden zei Juul:

Weer een soort van pionier overleden……."er blijft nog maar weinig over"

 

Juul,

 

Bijzonder jammer dat Jan Harteveld is overleden. Ik begrijp dat je hem een plek wilt geven in de zeezender geschiedenis, maar het woord pionier dekt niet de lading vrees ik. 

 

Immers, een pionier is iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt, zodat hij daar zijn weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen.

 

Kenmerkend voor het werk van een pionier (het zogenaamde pionieren) zijn de ontberingen die men ondergaat en de grote inspanning die men zich moet getroosten omdat allerlei voorzieningen nog ontbreken. Het werk van een pionier gaat vaak gepaard met vele mislukkingen en tegenslagen, omdat de pionier nog niet kan beschikken over methodes die zich in de praktijk bewezen hebben.

 

Het werk van een pionier is wel erg belangrijk, omdat anderen erop kunnen voortbouwen. Sommige personen zijn van nature een pionier. Zochten pioniers in oudere tijden een nieuwe en onbekende omgeving op, later waren zij bijvoorbeeld degenen die een nieuw bedrijf opstarten. Een echte pionier functioneert minder goed in een compleet gevestigde omgeving.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pionier

 

Jan Harteveld was kapitein op een schip en daar viel niets te pionieren. De oprichters van de VRON waren wel pioniers evenals de aandeelhouders van het REM eiland. Beide groeperingen hadden geen voorbeeld en vonden hun eigen weg.

 

Ook Sylvain Tack van Mi Amigo en O'Rahilly van Caroline waren pioniers. Ze gingen door met uitzenden na 31 augustus1974. Ze waren de eersten en wisten niet hoe het zou aflopen.

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze opmerking


Link naar opmerking
7 minuten geleden zei Juul:

Ach Leendert, het was meer een soort van emotie, "al weer iemand" uit de zeezender wereld.

 

Daar kan ik me meer in vinden Juul. Denk ook dat je dat bedoelde. Weer eentje.

 

Maak je borst maar nat, want de komende tien jaar zal het schering en inslag zijn. De eerste generatie medewerkers van de zeezenders zijn rond de zeventig jaar en hoeveel zullen er daarvan over tien jaar nog zijn...?

 

Salut

Leendert

 

 

 

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Radioblog

 • Blog reacties

  • Radio 10: Somertijd gaat zomer in met record   De Radio 10-middagshow ‘Somertijd’ breekt in de meetperiode mei-juni 2017 een record. Het radioprogramma, gepresenteerd door dj Rob van Someren, behaalde 10,1% marktaandeel in de doelgroep 30-59 jaar. Vorig jaar scoorde Somertijd nog 7,9% in deze kerndoelgroep, waarmee het aandeel in één jaar tijd maar liefst 28% is gestegen. Ook in de doelgroep 10+ breekt Somertijd, sinds de start bij Radio 10 in januari 2015, een record met een marktaandeel van 7,6%. Dit blijkt uit de vanmorgen door NLO/GfK gepubliceerde luistercijfers.    Roland Snoeijer, radio directeur Radio 10: “Somertijd gaat door het dak! Al zes meetperiodes op rij stijgt het marktaandeel en inmiddels is Somertijd nu de nummer 4 middagshow van Nederland in de doelgroep 30-59 jaar. We zijn enorm trots op het team en blij dat ze steeds meer luisteraars laten lachen in de avondspits."   Somertijd
   Elke werkdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur is het lachen in de avondspits met Somertijd op Radio 10. Op weg naar huis brengt Rob van Someren iedere middag de leukste moppen, limericks en natuurlijk de grootste hits aller tijden. Bron: NLO/GfK (doelgroep 30-59 jaar, ma-vr, 16:00 – 19:00 uur)  
  • NPO: Recordcijfers voor NPO Radio 4 en NPO Radio 5
   Gisteren was het weer zo ver: de nieuwe luistercijfers over de maanden mei en juni van 2017. We zien deze meting mooie cijfers voor vier van de vijf zenders in ons portfolio die in het NLO gemeten worden.
   Opnieuw een prima meting voor NPO Radio 4: het luistertijdaandeel van de klassieke radiozender, waar in juni geluisterd kon worden naar de Cello week en Zin in de Zomer week, komt maar liefst vijf tiende hoger uit dan vorig jaar in mei-juni. Een mooie beloning voor al harde werk van de afgelopen jaren door de collega’s van NPO Radio 4.
   Ook NPO Radio 5 heeft een mooie meting: de zender wint twee tiende ten opzichte van zowel de vorige meting als mei-juni vorig jaar. Net als voor Radio 4 geldt ook voor 5 dat het mei-juni aandeel niet eerder zo hoog was. Ook NPO Radio 1 komt zes tiende hoger dan vorig jaar in mei-juni, de maanden van de winst van Tom Dumoulin in de Giro D’Italia en het slot van de voetbalcompetitie.
   NPO Radio 2 presteert ruim boven het niveau van vorig jaar en mag zich opnieuw de sterkst stijgende zender noemen. NPO 3FM krijgt er een tiende bij ten opzichte van de vorige meting. Het is de tweede keer op rij dat het aandeel van 3FM, die in juni de nieuwe pay off Music Starts Here heeft gelanceerd weer iets stijgt. Online trekt 3FM.nl in juni ca. 730.000 browsers en de social community van 3FM is nog steeds het grootst van alle radiozenders.
   NPO FunX wordt niet gemeten in het maandelijkse luisteronderzoek van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), maar binnenkort komt onderzoeksbureau Motivaction met cijfers over het weekbereik van FunX onder jongeren in de 4 grote steden. Luisteraars genoten in mei onder meer van de FunX Music Awards en Morad & Shay hun eigen Suikerfeest: Sukru Fissa 2017. FunX.nl is in 2017 met ruim 1,3 miljoen unieke browsers de meest populaire NPO-radiowebsite. Online zijn er daarnaast in juni ruim 600.000 streams gestart.
   De gehele, door de NLO gemeten NPO Radio portfolio heeft afgelopen mei en juni 5,7 miljoen luisteraars bereikt. Dat zijn ontzettend veel mensen die wekelijks luisteren naar onze prachtige zenders, maar helaas is het bereik buiten de zomerperiode niet eerder zo laag geweest. De daling van 3FM in vergelijking met dezelfde meting in 2016 verklaart het verlies in het bereik van het NPO portfolio. Daarnaast groeit het aandeel van de groep overige zenders wekelijks met meer dan 100.000 luisteraars en die winnen daarmee behoorlijk aan populariteit in de jongeren doelgroep (15-34 jaar).
  • Classic FM verliest aardig wat luisteraars. Op welk radiostation stemmen ze nu af? Niet op NPO Radio 4, want die daalt ook licht.
  • mijn archief bestaat uit duizenden uren radio; tienduizenden knipsels en vele persoonlijke aantekeningen dus genoeg om nostalgisch op terug te blikken Paul. Derhalve publiceer ik al sinds 1969    
  • Bijzonder, die details over de radionieuwsdienst. Hield je een dagboek bij, Hans?
 • Doneer

  Ondersteun het Internet Radiocafé.

  Wij waarderen elke donatie!
  Donate Sidebar by DevFuse
×