Spring naar bijdragen

Radionieuws

 • artikelen
  2746
 • opmerkingen
  144
 • weergaven
  23003

Auteurs van dit blog

 • de redactie 2746
de redactie

599af5683f6ef_OmroepWest.jpg.01e360932edc2b93dbe876d075b8c99d.jpgOmroep West sluit aan bij landelijke actiedag Sint Maarten

 

Omroep West sluit vrijdag 15 september aan bij de landelijke actiedag voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten. In de programma’s van Radio West doet Nicolette Krul verslag van diverse acties die in de regio worden gehouden. Omroep West leeft mee met alle slachtoffers en wil met deze actie diverse initiatieven extra aandacht geven om hun opbrengsten te verhogen, alsmede die van de landelijke actie van het Rode Kruis.

 

Regionale initiatieven

Meteen nadat orkaan Irma had huisgehouden op Sint Maarten kwamen ook in de regio mensen in beweging om acties op te zetten om  de bewoners daar te helpen. Juist die initiatieven staan in de uitzending op Radio West centraal. Nicolette Krul bezoekt initiatiefnemers van deze acties en doet verslag van de opbrengsten en hoe luisteraars kun steentje kunnen bijdragen. Zo is zij bij Deedee Johnson die in de deze regio de actie ‘Make Sint Maarten Great again’ coördineert; een actie die in het hele land wordt gehouden. Ook bezoekt Nicolette Irma Neijman, die een actie namens ‘Animal in Need’ opzette om de getroffen dieren op Sint Maarten te helpen.

 

Nicolette doet de hele dag verslag van diverse initiatieven op Radio West, Omroepwest.nl, de app en de sociale mediakanalen van Omroep West (Instagram, Facebook, Twitter).

 

Ook in het TV West Nieuws is vanaf 17:30 uur een verslag te zien.

Bericht toegevoegd door de redactie

Aanstaande vrijdag Nationale Actiedag voor slachtoffers orkaan Irma 

de redactie

67 weergaven

Selectie_050.png.515f20eefe510cce68561e838f561c42.pngVerschillende publieke en commerciële – NPO, RTL, SBS - radiozenders en televisieprogramma’s besteden deze komende week uitgebreid aandacht aan ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ van Giro 5125 voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten. Op vrijdag 15 september vindt de Nationale Actiedag plaats vanuit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. NPO Radio 2 besteedt vanaf 06.00 uur de hele dag in alle uitzendingen aandacht aan de actie. NPO1 zendt de hele dag actie-updates uit en ’s avonds is er een speciale uitzending vanuit het actiecentrum vanaf 21.20 tot 22:10 uur. Aan het eind van de dag wordt de totale opbrengst bekend gemaakt. Presentator Art Rooijakkers doet live verslag vanuit het Actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, met schakelingen naar inzamelingsacties in heel het land en naar Sint-Maarten. Het doel: Nederlanders informeren over de situatie op Sint Maarten en zoveel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers via Giro 5125 van het Rode Kruis.


Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur van de NPO: “Onze medebewoners op Sint-Maarten verdienen alle mogelijke steun en aandacht. Daarom steunen wij de actie. Via al onze kanalen informeren we Nederlanders over de situatie op Sint-Maarten en de andere eilanden, en over de initiatieven om te helpen.”


Gijs de Vries, directeur van het Rode Kruis: “Orkaan Irma heeft Sint Maarten bijna helemaal verwoest. Huizen staan niet meer overeind, voedsel en water is nauwelijks verkrijgbaar. De wanhoop is te lezen op de gezichten van de mensen. Hoe meer mensen helpen, hoe beter. Met het ingezamelde geld kopen we voedsel en onderdak voor de mensen die dat nu zo hard nodig hebben.”


Heel Nederland wordt opgeroepen om deze week in actie te komen voor Sint-Maarten. Acties kunnen worden aangemeld via https://www.rodekruis.nl/campagnes/orkaan-irma/ Het doel van de nationale actie is om steun te betuigen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan op Sint-Maarten.


Op 6 september werd Sint-Maarten getroffen door de verwoestende orkaan Irma, die een enorme schade heeft aangericht. 70% van de huizen zijn beschadigd of onbewoonbaar. Ook medische voorzieningen zijn getroffen. Bewoners van het eiland hebben dringend voedsel, schoon drinkwater en onderdak nodig. Het Rode Kruis heeft geld nodig om deze mensen te helpen. Met medicijnen, dekens en kleding, maar ook met hulp op de langere termijn.


Met Giro 5125 geld is afgelopen weekend het eerste KLM-toestel vanuit Nederland vertrokken met aan board 8500 dekzeilen, 9000 jerrycans, 2000 keukensets, 4 generatoren en 8 zonnepanelen. Het Rode Kruis en de KLM verwachten komende dagen nog meer hulpgoederen naar het getroffen gebied te sturen. Teams van het Nederlandse Rode Kruis en hulpverleners van het Rode Kruis van Curaçao en  Aruba zijn gearriveerd in Sint-Maarten en zijn druk bezig met de organisatie van de hulpverlening en het verder in kaart brengen van de schade. Zij doen dit onder andere door beelden met drones te maken, zodat het Rode kruis kan inventariseren welke hulp nodig is.


Omdat de overige deelnemende organisaties van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) niet of nauwelijks operationeel zijn op Sint Maarten, hebben zij gezamenlijk besloten dat het Rode Kruis het voortouw neemt in de inzamelingsactie. 0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Blog reacties

  • Aha.   Dat 'wegblijven van een feestje' hoeft natuurlijk niet per se iets heel demonstratiefs te zijn. Het kan ook gewoon betekenen: gezien de omstandigheden heb ik hier persoonlijk nu niet zo'n zin in.
  • Beiden zijn 'genaaid' door de KRO, vandaar de vergelijking. Bovendien is er een link omdat Peter zich verbaasde over het niet aanwezig zijn van Vincent bij 85 jaar KRO-reunie. Beiden zijn op een andere manier omgegaan met hun 'Kaltstellung' door de KRO. Ik heb geen oordeel over hun standpunten, Peter had ook geen oordeel over Vincent's standpunt. Hij zei alleen dat hij er anders mee omging. Meer niet.   Ik ben zelf (ook niet al te prettig weggegaan bij de KRO) vanuit mezelf geneigd voor Vincent's standpunt te kiezen (kortgezegd: de boom in met die omroep), maar vond de stellingname van Peter ('Ach, dat was toen') eigenlijk wel leerzaam.

   Edwin
  • Die vergelijking met Vincent van Engelen lijkt me anders wel nogal kort door de bocht en overbodig, zeker in het kader van een I.M. Ik weet de details niet van Van Engelens conflict met de KRO, maar hij had al sinds 1970 voor die omroep gewerkt. De impact zal voor hem dus veel groter zijn geweest.   Van Engelen zelf heeft tegenwoordig een programma op 40up radio en daarin besteedde hij deze week aandacht aan het overlijden van oud-collega Peter van Dam. Hij noemde hem een 'ontzettend aimabel mens' en een 'echt radiobeest.' "Peter, we zullen je missen.' Hij staat zelfs nog even stil bij zijn Mi Amigo-verleden.   Kijk, zo kan het dus ook.   http://40upradio.nl/vincentvanengelen/podcasts/2018/01/12/des-engels-167/#t=12:13.985   Paul
 • Doneer

  Ondersteun het Internet Radiocafé.

  Wij waarderen elke donatie!
  Donate Sidebar by DevFuse
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.