Spring naar bijdragen

Radionieuws

 • artikelen
  2588
 • opmerkingen
  101
 • weergaven
  12442

Auteurs van dit blog

 • de redactie 2588
de redactie

599af5683f6ef_OmroepWest.jpg.01e360932edc2b93dbe876d075b8c99d.jpgOmroep West sluit aan bij landelijke actiedag Sint Maarten

 

Omroep West sluit vrijdag 15 september aan bij de landelijke actiedag voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten. In de programma’s van Radio West doet Nicolette Krul verslag van diverse acties die in de regio worden gehouden. Omroep West leeft mee met alle slachtoffers en wil met deze actie diverse initiatieven extra aandacht geven om hun opbrengsten te verhogen, alsmede die van de landelijke actie van het Rode Kruis.

 

Regionale initiatieven

Meteen nadat orkaan Irma had huisgehouden op Sint Maarten kwamen ook in de regio mensen in beweging om acties op te zetten om  de bewoners daar te helpen. Juist die initiatieven staan in de uitzending op Radio West centraal. Nicolette Krul bezoekt initiatiefnemers van deze acties en doet verslag van de opbrengsten en hoe luisteraars kun steentje kunnen bijdragen. Zo is zij bij Deedee Johnson die in de deze regio de actie ‘Make Sint Maarten Great again’ coördineert; een actie die in het hele land wordt gehouden. Ook bezoekt Nicolette Irma Neijman, die een actie namens ‘Animal in Need’ opzette om de getroffen dieren op Sint Maarten te helpen.

 

Nicolette doet de hele dag verslag van diverse initiatieven op Radio West, Omroepwest.nl, de app en de sociale mediakanalen van Omroep West (Instagram, Facebook, Twitter).

 

Ook in het TV West Nieuws is vanaf 17:30 uur een verslag te zien.

Bericht toegevoegd door de redactie

Aanstaande vrijdag Nationale Actiedag voor slachtoffers orkaan Irma 

de redactie

37 weergaven

Selectie_050.png.515f20eefe510cce68561e838f561c42.pngVerschillende publieke en commerciële – NPO, RTL, SBS - radiozenders en televisieprogramma’s besteden deze komende week uitgebreid aandacht aan ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ van Giro 5125 voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten. Op vrijdag 15 september vindt de Nationale Actiedag plaats vanuit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. NPO Radio 2 besteedt vanaf 06.00 uur de hele dag in alle uitzendingen aandacht aan de actie. NPO1 zendt de hele dag actie-updates uit en ’s avonds is er een speciale uitzending vanuit het actiecentrum vanaf 21.20 tot 22:10 uur. Aan het eind van de dag wordt de totale opbrengst bekend gemaakt. Presentator Art Rooijakkers doet live verslag vanuit het Actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, met schakelingen naar inzamelingsacties in heel het land en naar Sint-Maarten. Het doel: Nederlanders informeren over de situatie op Sint Maarten en zoveel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers via Giro 5125 van het Rode Kruis.


Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur van de NPO: “Onze medebewoners op Sint-Maarten verdienen alle mogelijke steun en aandacht. Daarom steunen wij de actie. Via al onze kanalen informeren we Nederlanders over de situatie op Sint-Maarten en de andere eilanden, en over de initiatieven om te helpen.”


Gijs de Vries, directeur van het Rode Kruis: “Orkaan Irma heeft Sint Maarten bijna helemaal verwoest. Huizen staan niet meer overeind, voedsel en water is nauwelijks verkrijgbaar. De wanhoop is te lezen op de gezichten van de mensen. Hoe meer mensen helpen, hoe beter. Met het ingezamelde geld kopen we voedsel en onderdak voor de mensen die dat nu zo hard nodig hebben.”


Heel Nederland wordt opgeroepen om deze week in actie te komen voor Sint-Maarten. Acties kunnen worden aangemeld via https://www.rodekruis.nl/campagnes/orkaan-irma/ Het doel van de nationale actie is om steun te betuigen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan op Sint-Maarten.


Op 6 september werd Sint-Maarten getroffen door de verwoestende orkaan Irma, die een enorme schade heeft aangericht. 70% van de huizen zijn beschadigd of onbewoonbaar. Ook medische voorzieningen zijn getroffen. Bewoners van het eiland hebben dringend voedsel, schoon drinkwater en onderdak nodig. Het Rode Kruis heeft geld nodig om deze mensen te helpen. Met medicijnen, dekens en kleding, maar ook met hulp op de langere termijn.


Met Giro 5125 geld is afgelopen weekend het eerste KLM-toestel vanuit Nederland vertrokken met aan board 8500 dekzeilen, 9000 jerrycans, 2000 keukensets, 4 generatoren en 8 zonnepanelen. Het Rode Kruis en de KLM verwachten komende dagen nog meer hulpgoederen naar het getroffen gebied te sturen. Teams van het Nederlandse Rode Kruis en hulpverleners van het Rode Kruis van Curaçao en  Aruba zijn gearriveerd in Sint-Maarten en zijn druk bezig met de organisatie van de hulpverlening en het verder in kaart brengen van de schade. Zij doen dit onder andere door beelden met drones te maken, zodat het Rode kruis kan inventariseren welke hulp nodig is.


Omdat de overige deelnemende organisaties van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) niet of nauwelijks operationeel zijn op Sint Maarten, hebben zij gezamenlijk besloten dat het Rode Kruis het voortouw neemt in de inzamelingsactie. 0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

 • Blog reacties

  • Ja, dat zal wel weer een stagiaire geweest zijn die het voorbereide bij Andere Tijden.   Doet mij denken aan een jonge radio collega die mij belde en vroeg; "wie is Herman Krebbers?"….    
  • Wim Noordhoek geen beroemdheid, nee. Zijn overlijden, wat hopelijk nog jaren duurt, zal niet eens de RTV-kolommen van De Telegraaf halen, ben ik bang. Ook over het AD twijfel ik. Maar het gaat erom dat Noordhoek kennelijk als zo betekenisloos wordt beschouwd door de redacties dat ze het niet eens de moeite waard vinden zijn naam te noemen in een zaak waarin hij een hoofdrol speelde (ontmaskering ontgroening '62). Dat op zich is al schandalig. Natuurlijk levert zijn naam geen score op als je op de Albert Cuyp gaat vragen wie hij is. Maar wie in de media werkt (of over media schrijft) moet bepaalde hoofdrolspelers toch echt wel kennen. Noordhoek hoort daarbij. Uit de berichtgeving over Andere Tijden onstond de indruk dat niemand 'aansloeg' op zijn naam (en betekenis).  Dat blijf ik schandalig vinden.    
  • Da's jammer, want ik heb bijna al hun producten braaf gekocht. En wat nu? Vervalt hiermee ook niet een beetje het bestaansrecht van het Genootschap? Derden hebben er op deze manier niet veel meer aan.
  • Ik heb begrepen dat ze niets meer gaan uitbrengen. Reden: het laatst uitgebrachte Top Pop product stond de dag erna online inclusief hoesjes.
 • Doneer

  Ondersteun het Internet Radiocafé.

  Wij waarderen elke donatie!
  Donate Sidebar by DevFuse
×