Spring naar bijdragen

Radionieuws

  • artikelen
    2704
  • opmerkingen
    135
  • weergaven
    20147

Auteurs van dit blog

  • de redactie 2704

Eppo van Nispen tot Sevenaer nieuwe algemeen directeur Beeld en Geluid

de redactie

124 weergaven

590b089c3cd54_Beeldengeluid.png.9e37df9f92202cef0d5077e61f9e2f9e.pngDe raad van toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft Eppo van Nispen tot Sevenaer (1964) benoemd tot algemeen directeur. Van Nispen tot Sevenaer  heeft als bestuurder veel ervaring in zowel de journalistieke-, erfgoed- als de omroepsector. De afgelopen zeven jaar was hij directeur van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Als algemeen directeur is hij
verantwoordelijk voor de visie, de strategie en het beleid van Beeld en Geluid, waar de mediacultuur centraal staat.


Voor zijn directeurschap bij CPNB werkte Van Nispen tot Sevenaer als directeur bij de Openbare Bibliotheek in Delft (DOK). Onder zijn leiding werd DOK erkend als de modernste bibliotheek ter wereld. Ook was hij in diverse functies betrokken bij de ontwikkeling van televisieprogramma’s, voor zowel de publieke omroepen als de commerciële zenders. Tegenwoordig vervult hij verschillende nevenfuncties. Zo is hij lid van een aantal adviesraden, zoals Mediawijzer.net, Prins Claus Fonds, NTR en TEDx Delft.


Guusje ter Horst, voorzitter raad van toezicht Beeld en Geluid: “Met meer dan 30 jaar relevante management- en bestuurservaring is Eppo de aangewezen persoon om Beeld en Geluid naar een volgende fase te brengen, ook met het oog op de vernieuwing van het museum. Met zijn kennis en enthousiasme is hij een meer dan welkome aanwinst om Beeld en Geluid te positioneren als instituut voor mediacultuur”.


Eppo van Nispen tot Sevenaer: “Met heel veel plezier en energie ga ik aan de slag bij Beeld en Geluid. Een prachtig instituut met mooie uitdagingen. Hier komt alles samen waar ik in mijn werkende leven mee te maken heb gekregen: het gebruik van media in alle vormen om verhalen te vertellen. Met het verleden in de vorm van een unieke collectie als startpunt om na te denken over de media en het gebruik van die media in de toekomst. En dat letterlijk in het hart van ons medialandschap. Beeld en Geluid met al haar medewerkers laten groeien in hun kracht is een geweldige opdracht”.


Het Management Team van Beeld en Geluid bestaat verder uit Ineke Middag, unitmanager Museum, Tom De Smet, unitmanager Archief en Daniël Mogendorff, unitmanager Bedrijfsvoering.


Van Nispen tot Sevenaer volgt Jan Müller op die op 1 oktober jl. afscheid nam als directeur. Hij begint met zijn werkzaamheden op 1 februari 2018. Tot die tijd neemt Tom De Smet de taken als algemeen directeur waar.2 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Goh, wat leuk. Oud Tros tv collega Eppo wordt de baas van B&G. Heeft ook veel gewerkt met Ralph Inbar en……..ook niet geheel onbelangrijk, altijd vrolijk en je kon met hem lachen. Slimme gozer.

Wie weet gaat er een "frisse wind waaien"…………….

 

Toen ik met pensioen ging krreg ik nog een leuke mail van hem: Ik had nl een "afscheidsverhaal" geschreven voor de collega's.

 


"To: Juul Geleick <juul.geleick@tros.nl>

Hat ga je goed,je oude vriend. U is een mooi mens We zullen je missen. Prachtig verhaal, van mij is een stuk korter, maar dat mag ook wel op mijn leeftijd. We spreken elkaar nog wel.
Knuffel,

Eppo "

bewerkt door Juul

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Warm houden dat contact! Misschien kan het archief van de stichting in de toekomst toch nog worden ondergebracht bij B&G. Voor het behoud op de lange termijn lijkt het me het beste als alles uiteindelijk terechtkomt in een goed bewaakte ruimte met klimaatcontrole.

Deel deze opmerking


Link naar opmerking

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden×