Spring naar bijdragen

Radionieuws

 • artikelen
  2746
 • opmerkingen
  144
 • weergaven
  23047

Auteurs van dit blog

 • de redactie 2746

Podcast ‘Newsroom’ van BNR Nieuwsradio en het FD gestart

de redactie

48 weergaven

59632d7436689_BNRnieuwsradio.jpg.372e542ce15d42737abfef8ebff777f9.jpgVandaag is de eerste aflevering van de nieuwe podcastreeks ‘Newsroom’. Vanaf de nieuwsvloer bespreekt host Roos Abelman met de specialisten en journalisten van het FD en BNR Nieuwsradio de drie belangrijkste onderwerpen van de dag. Newsroom zal elke werkdag rond het middaguur beschikbaar zijn. In 20 minuten worden luisteraars onderweg, op het werk of thuis bijgepraat door redacteuren met kennis van zaken.


BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Het was onze langgekoesterde wens om een dagelijkse nieuwspodcast te maken die inhoudelijk echt iets te bieden heeft. Vandaar dat ik enorm blij ben met de samenwerking met de specialisten van het FD. Newsroom past in de strategie van BNR om goede informatie zo veel mogelijk on demand beschikbaar te maken. Het wordt dan ook het vlaggenschip van ons omvangrijke podcast-project.”


Voor BNR is het starten van de podcast ‘Newsroom’ een logische stap. Het afgelopen jaar werd al veel in podcasting geïnvesteerd met het opzetten van het BNR Expert Podcast Netwerk, een netwerk van nichepodcasts van diverse makers. De podcast Newsroom wordt niet op radio uitgezonden, maar speciaal geproduceerd om on demand te beluisteren.


Newsroom is beschikbaar via iTunes, Spotify en de BNR-app. Daarnaast is de podcast te beluisteren via de homepage van FD.nl en zal er aandacht worden besteed aan de podcast in de FD nieuwsbrieven.


FD-hoofdredacteur Jan Bonjer: “Dank zij de audio-expertise van BNR kunnen we de onlinejournalistiek van het FD verder laten groeien. Het is voor onze gebruikers van groot belang dat er meer mogelijkheden ontstaan om de relevante inhoud van het FD op verschillende praktische en tijdsefficiënte manieren tot zich te nemen. De dagelijkse nieuwspodcast met BNR past perfect in onze strategie.”0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Blog reacties

  • Aha.   Dat 'wegblijven van een feestje' hoeft natuurlijk niet per se iets heel demonstratiefs te zijn. Het kan ook gewoon betekenen: gezien de omstandigheden heb ik hier persoonlijk nu niet zo'n zin in.
  • Beiden zijn 'genaaid' door de KRO, vandaar de vergelijking. Bovendien is er een link omdat Peter zich verbaasde over het niet aanwezig zijn van Vincent bij 85 jaar KRO-reunie. Beiden zijn op een andere manier omgegaan met hun 'Kaltstellung' door de KRO. Ik heb geen oordeel over hun standpunten, Peter had ook geen oordeel over Vincent's standpunt. Hij zei alleen dat hij er anders mee omging. Meer niet.   Ik ben zelf (ook niet al te prettig weggegaan bij de KRO) vanuit mezelf geneigd voor Vincent's standpunt te kiezen (kortgezegd: de boom in met die omroep), maar vond de stellingname van Peter ('Ach, dat was toen') eigenlijk wel leerzaam.

   Edwin
  • Die vergelijking met Vincent van Engelen lijkt me anders wel nogal kort door de bocht en overbodig, zeker in het kader van een I.M. Ik weet de details niet van Van Engelens conflict met de KRO, maar hij had al sinds 1970 voor die omroep gewerkt. De impact zal voor hem dus veel groter zijn geweest.   Van Engelen zelf heeft tegenwoordig een programma op 40up radio en daarin besteedde hij deze week aandacht aan het overlijden van oud-collega Peter van Dam. Hij noemde hem een 'ontzettend aimabel mens' en een 'echt radiobeest.' "Peter, we zullen je missen.' Hij staat zelfs nog even stil bij zijn Mi Amigo-verleden.   Kijk, zo kan het dus ook.   http://40upradio.nl/vincentvanengelen/podcasts/2018/01/12/des-engels-167/#t=12:13.985   Paul
 • Doneer

  Ondersteun het Internet Radiocafé.

  Wij waarderen elke donatie!
  Donate Sidebar by DevFuse
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.