Spring naar bijdragen

Radionieuws

 • artikelen
  2588
 • opmerkingen
  101
 • weergaven
  12443

Auteurs van dit blog

 • de redactie 2588

Nieuwe lichting BNN-VARA Academy bestormt het Mediapark

de redactie

94 weergaven

logo-academy-2017.png.5306b0a09e733cc62abea8a462ec804c.pngDe nieuwe lichting van de BNN-VARA Academy staat in de startblokken om het Mediapark te bestormen. In het leer-werktraject van een half jaar worden ze binnen de omroep klaargestoomd tot mediaprofessionals. De BNN-VARA Talentday, de selectiedag voor de BNN-VARA Academy, ging dit jaar van start met 5500 aanmeldingen. Daarvan staken 24 presentatoren, redacteuren, journalisten, designers, vloggers en regisseurs in spé er met kop en schouders bovenuit. De talenten gaan de komende periode aan de slag op de redacties van DWDD, Kassa en Spuiten en Slikken, maar ook als presentator of regisseur bij Academy TV of op de online kanalen van BNN en de VARA. Daarnaast draait een deel mee als redacteur/producer bij de verschillende radioprogramma’s van BNN en de VARA op NPO Radio 1, 2 en 3FM.


Algemeen directeur Gerard Timmer is blij met de nieuwe talenten: “Als progressieve omroep móeten we onszelf blijven voeden met de nieuwste innovaties, de mogelijke toepassingen daarvan en het vinden van de juiste talenten. Wij kunnen hen dé omgeving bieden om hun talenten te ontwikkelen. En wij leren weer hoe zij media maken en willen gebruiken. Talenten zoals Tim Hofman, Emma Wortelboer, Sahil Amar Aïssa en programma’s als #BOOS en Drugslab zijn nog maar een kleine greep uit wat dat ons allemaal al heeft gebracht. Het stelt ons in staat die voortrekkersrol in het vinden van nieuwe makers en geloofwaardige nieuwe vertelvormen te blijven vervullen. De BNN-VARA Academy is daarvoor noodzakelijk en onontbeerlijk. Ik ben ontzettend blij dat vandaag ‘the class of 2017/2018’ gaat beginnen.”


BNN-VARA heeft een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Onder anderen Filemon Wesselink, Frank van der Lende, Nesim el Ahmadi, Angelique Houtveen, Jurre Geluk en Geraldine Kemper gingen onze nieuwe talenten voor. Achter de schermen van BNN-VARA en ver daarbuiten hebben tientallen makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Met de Academy wil BNN-VARA talent de kans geven om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en workshops hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de eigen organisatie. 

 

talentenBNNVARA_pb.thumb.jpg.c50fd38637ec0215fd39c645a9248f1c.jpg
Foto Annemieke van der Togt0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

 • Blog reacties

  • Ja, dat zal wel weer een stagiaire geweest zijn die het voorbereide bij Andere Tijden.   Doet mij denken aan een jonge radio collega die mij belde en vroeg; "wie is Herman Krebbers?"….    
  • Wim Noordhoek geen beroemdheid, nee. Zijn overlijden, wat hopelijk nog jaren duurt, zal niet eens de RTV-kolommen van De Telegraaf halen, ben ik bang. Ook over het AD twijfel ik. Maar het gaat erom dat Noordhoek kennelijk als zo betekenisloos wordt beschouwd door de redacties dat ze het niet eens de moeite waard vinden zijn naam te noemen in een zaak waarin hij een hoofdrol speelde (ontmaskering ontgroening '62). Dat op zich is al schandalig. Natuurlijk levert zijn naam geen score op als je op de Albert Cuyp gaat vragen wie hij is. Maar wie in de media werkt (of over media schrijft) moet bepaalde hoofdrolspelers toch echt wel kennen. Noordhoek hoort daarbij. Uit de berichtgeving over Andere Tijden onstond de indruk dat niemand 'aansloeg' op zijn naam (en betekenis).  Dat blijf ik schandalig vinden.    
  • Da's jammer, want ik heb bijna al hun producten braaf gekocht. En wat nu? Vervalt hiermee ook niet een beetje het bestaansrecht van het Genootschap? Derden hebben er op deze manier niet veel meer aan.
  • Ik heb begrepen dat ze niets meer gaan uitbrengen. Reden: het laatst uitgebrachte Top Pop product stond de dag erna online inclusief hoesjes.
 • Doneer

  Ondersteun het Internet Radiocafé.

  Wij waarderen elke donatie!
  Donate Sidebar by DevFuse
×