Radionieuws

 • artikelen
  145
 • comments
  55
 • weergaven
  2277

Contributors to this blog

Het beste van North Sea Jazz bij de NTR

Vincent

74 weergaven

Vanaf 23 maart presenteert Andrew Makkinga (elke maandag tot en met donderdag te horen op NPO Soul & Jazz) de beste concerten van het legendarische festival North Sea Jazz. Verwacht niet eerder uitgezonden optredens van de afgelopen editie en shows uit het bijzonder rijke North Sea Jazz-archief. Elke donderdag om 23:00 uur op NPO Cultura. In de komende uitzendingen:

 

Donderdag 23 maart: Youssou ’n Dour en Macy Gray

In deze aflevering ziet u legendarische North Sea Jazz-beelden van de Senegalese ster Youssou ’n Dour, bekend van het nummer ‘Seven seconds’ dat hij in 1994 opneemt met Neneh Cherry. Een jaar later zingen de twee hun grote hit samen op het festival. Verder hebben we de Amerikaanse zangeres met het hese, uit duizenden herkenbare stemgeluid: Macy Gray, live in 2010. Beide artiesten treden deze week op in Nederland.

 

Donderdag 30 maart: William Bell

Deze soullegende (bekend van de Southern soul-classic ‘You don’t miss your water’) won onlangs een Grammy Award voor zijn album This Is Where I Live. U ziet een nog niet uitgezonden concert van de afgelopen editie. Bell speelde tijdens zijn set nieuw werk maar ook krakers als ‘I forgot to be your lover’ en ‘Born under a bad sign’. En voorgenoemde klassieker uiteraard!

 

Donderdag 6 april: Charlie Wilson

Van deze soul- en funkgrootheid (die zijn carrière begon in The Gap Band en als voorbeeld geldt voor artiesten als Snoop Dogg en Kanye West) verscheen recent het album In It To Win It. Tijdens North Sea Jazz 2016 gaf Wilson een spectaculair concert met een flink pak hits (we noemen: ‘Burn rubber on me’ , ‘Signs’), een stevige band, een groep dansers én met lichtgevende pakken.

 

Donderdag 13 april: José James en Spyro Gyra

De Amerikaanse zanger Jose James heeft een stem waarmee hij alles kan. Op zijn nieuwe album Love in a time of madness geeft hij zijn eigen touch aan moderne r&b. In 2015 deed hij op North Sea Jazz een bijzonder eerbetoon aan een van zijn voorbeelden: Billie Holiday. En uit het North Sea Jazz-archief: de Amerikaanse fusionband Spyro Gyra, live in 1979. Zowel José James als Spyro Gyra treden in april op in Nederland.

 

NPO Cultura

NPO Cultura, het themakanaal voor kunst, cultuur en documentaires, is op televisie te zien via Ziggo (kanaal 222), KPN (kanaal 170) of via www.npo.nl/cultura

 

NPO Radio 2 Soul & Jazz

Andrew Makkinga is maandag tot en met donderdagavond te beluisteren op themakanaal NPO Soul & Jazz. www.nposoulenjazz.nl/


  Artikel rapporteren


0 Opmerkingen


Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!


Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.


Nu aanmelden


 • Radioblog

 • Blog reacties

  • Hoi, Edwin, Ik vroeg mij al af "waar zou ie toch zijn?"…... En ja hoor, Ik snap je stukje wel. Maar deze zin schoot mij in het verkeerde keelgat:   "Voor Annemieke is het nu als eind-dertiger inmiddels te laat om van het weekend door te schuiven naar de werkdagen. Gemiste kans, eigen schuld"   En vooral dat laatste. Annemieke ervaart dat kennelijk niet zo. Jij doet nu net of dj bij de radio het hoogst haalbare in het leven is. Dat betwijfel ik……………………..  
  • Moet eerlijk bekennen Juul, dat is later niet anders geworden hoor. Wel de ontdekking dat het leven veel ingewikkelder in elkaar steekt, dan je als tiener denkt. Maar in wezen ben ik nog steeds de tiener van toen, muziek is het leven voor mij.   Theo
  • Je draait het om. Hilversum 3 zond in het begin uit tot maar 18.00 uur. In de winter op AM 1250 zelfs maar tot 16.00 uur!! Dus was het logisch daar de programma's van de RONO op te zetten. Dus in het westen hoorde ze na 18.00 niets meer op het 3e net, wij hadden in het NO nog de RONO. Het ging mis toen H3 ook s avonds ging uitzenden, zoals gebruikelijk in Hilversum werden niet de juiste beslissingen genomen over de RONO uitzendingen (overigens was het uur 18-19 dus op voorhand door de RONO op H3 een NOS uur, als enige horizontaal op H3 waar we nog Joost en Frits aan te danken hebben).   Tegelijk met het besluit H3 uit te breiden naar de avond had de RONO naar H 1 of 2 verplaatst moeten worden, omdat de programmering daar beter bij aansloot. Maar in het Hilversumse worden veel beslissingen genomen die slecht zijn voor het publiek, omdat andere belangen een grotere rol spelen.   Ik heb zelf in 73 - 74 voor de RONO gewerkt, vanuit Studio Enschede, ook met programma's die via het hele netwerk werden uitgezonden, op AM en FM. Ik geef toe dat het gebruik van de H3 zender Markelo waarschijnlijk veel extra luisteraars opleverde, maar het bleef een vreemd verhaal. Ik heb ook wel eens aan de leiding voorgesteld de programma's kwa vormgeving meer in de lijn van een popzender te maken, maar daar hadden ze natuurlijk geen oor naar. Zelf maakte ik mijn programma's wat vlotter met wat tussen muziekjes, bumpertjes etc. Dat viel wel op, maar had bij de wat oudere club geen navolging.   Overigens was de RONO hooguit voor half Gelderland daar er geen ontvangst was buiten de Achterhoek. Het bereik van de zender Markelo, AM was er al helemaal niet voor GLD.   Later kwam het zgn FM-D, regionaal ingedeeld, daar zat Radio 1 ?? op, met de gedeelde zendtijd met de regionale omroepen, en de bekende 2 minuten regionieuws per uur. Radio 1 zat toen ook op landelijk AM.
  •       Er is meer in het leven dan popmuziek ! Maar als tiener denk je daar natuurlijk niet aan hé?
  • ja nu ik het zo weer lees, wat een drama was dat toen. H3 werd gewoon ingepikt om het geluid van de rono te verspreiden. Geen pop muziek maar gelul in mijn tiener oren. Heeft mij mateloos geërgerd dat dit zo maar kon. En was de reden om een grote fuba antenne op het dak te zetten om H3 van Lopik te ontvangen.   Theo
 • Doneer

  Ondersteun het Internet Radiocafé.

  Wij waarderen elke donatie!
  Donate Sidebar by DevFuse