Spring naar bijdragen

Over deze club

De club is onderdeel van de Stichting Norderney die het cultureel erfgoed van Radio Veronica - de zeezender 1959-1974 beheert en in stand houdt.

 1. Wat is nieuw in deze club
 2. Waarom?

  Misschien is het nieuwe systeem heel handig als je beperkte belangstelling hebt, maar een 'knop' om het totaaloverzicht te vinden zou inderdaad fijn zijn.
 3. Hallo beste mensen. Hier nog een stukje programma dat ik gevonden heb op een van mijn oude cassettes. Het is het laatste deel van een programma van Frans van der Beek 30 December 1973 met als gast Ijf Blokker (Barend Servet). Het programma is toen in fragmenten opgenomen. Ik heb de muziek en reclame weer een beetje gerestaureerd. +/- 20 minuten. Ben toch benieuwd of iemand het hele programma heeft. Veronica - 1973-12-30 30 December Frans van der Beek Gast Barend Servet (Ijf Blokker) Opvolgend de techniek show - De techniek staat voor niets. (Cassette. Opname waar mogelijk gerestaureerd).mp3 https://pixeldra.in/u/riG8O0 Groeten, Cor de Boer.
 4. Waarom?

  Druk op bv Clubs. Je krijgt een keuzemenu en maak een keuze en Voila . Ik vind het vooruitgang. Het werkt bij mij in ieder geval sneller.
 5. Waarom?

  Ik denk dat het niet met leeftijd te maken heeft. Het geldt trouwens ook voor de andere clubs. Als je naar Top 40 uitzendingen kijkt, dan worden die soms in het Forum 'Nederland' geplaatst en soms in de Club 'Top 40/VOO'. Dat maakt het niet duidelijker op. Ik zoek mij soms rot omdat ik iets voorbij heb zien komen en dan later op de dag het onderwerp niet meer kan vinden.
 6. [Norderney192] 50ste ABTT

  Niemand die dit heeft opgenomen kennelijk? Ik denk ik vraag het nog maar een keer voor de zekerheid............
 7. Waarom?

  Ik doe eigenlijk alles via 'ongelezen bijdragen'. En dan hoop ik maar dat ik niets interessants mis. Maar het nut van die 'clubs' ontgaat mij ook.
 8. Waarom?

  Ben het ook eens met Alex. Het is onduidelijker en onhandiger geworden met al die clubs (die je kunt volgen).
 9. Waarom?

  Daar ben ik volkomen met eens.....
 10. Waarom? Ligt het nu echt aan mij of??? Iedere keer moet ik weer verder zoeken om deze Veronica, tegenwoordig club genoemde, pagina te vinden. Nu is de site wéér aangepast. Het was ooit echt makkelijk en simpel om iets te vinden. Knop en klaar. Daarna werd het "een club". Nu moet je eerst naar 'clubs' dan naar 'Radiostations' dan naar Radio Veronica (zeezender), dan kom je op een eerste pagina en daarna, na goed klikken op weer een andere tab, jawel zie je de berichten zoals je gewend was. Kan dit nu echt niet anders. Waarom in hemelsnaam. Ik ben echt niet gek en kan redelijk meekomen op allerlei social media, forums, blogs en vlogs, maar erger me echt gek aan al die zogenaamde verbeteringen die op sites, zoals ook deze, worden doorgevoerd onder het mom van het eenvoudiger maken. Als de aanpassingen zijn omdat er minder en minder belangstelling is voor het zeezenderdeel dan zou ik dat nog kunnen begrijpen en dan is het misschien tijd om daar iets anders mee te doen. Maar het enige wat je hiermee bereikt is dat er nog minder mensen uit de doelgroep op de pagina terechtkomen. Counterproductive. Ik zou heel graag weer gewoon een Radio Veronica zeezenderknop hebben. Voor ouwe lullen dus. Een soort MAX-knop mag je het van mij ook noemen. Kijk, dat zou nog eens een echte verbetering zijn. Less is more.
 11. lammens op zondag

  https://pixeldra.in/u/bs0Oky
 12. Juul, als er nog jingles of onbekende zaken van Nederbeat bands in zitten houd ik mij aanbevolen
 13. https://pixeldra.in/u/qVvkTX https://pixeldra.in/u/E3C9bK
 14. Natuurlijk ook verkrijgbaar bij Museum Rockart. In Hoek van Holland of in de webshop. Journalist en filmmaker Hans Becker werkte in de jaren 1970-1974 bij Radio Veronica voor het Popjournaal, de Lexjo en het weekblad Veronica. ... Het boek 'Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde' bevat meer dan driehonderd door Hans gemaakte foto's.
 15. We zouden toch naar Engeland gaan?

  Dan zal de zendersluiting wel roet in het eten hebben gegooid.
 16. In dit fragment uit de ABTT van de week ervoor (12-8-1974) vertelt Lex over de voorgenomen excursie naar Engeland. Wat de bedoeling van de reis was blijft helaas onbekend... https://pixeldra.in/u/_AuxKK Hans
 17. Hier nog een programmafragment van Bart van Leeuwen November 1973. Misschien dat iemand het hele programma heeft. Veronica - 1973-11-00 Bart van Leeuwen. Barts telspel nr 3 (cassette).mp3" URL: https://pixeldra.in/u/rIs-G6 Groeten Cor.
 18. lammens op zondag

  https://pixeldra.in/u/uBJ8YJ
 19. https://pixeldra.in/l/v5--N8
 20. Soms komt er wat boven water……… een leuke zin in het kader van oud Veronica spul. Ik kreeg van Ad een externe HD omdat ik er het nodige archief spul op moet zetten dat ik bewerkt heb. Maar Ad zei, kijk even goed op de HD want volgens mij staat er nog veel op dat jij nog niet hebt dan wel "ontsloten" hebt. En ja hoor, ik ontdek zo'n 100 Gb spul op een prachtige manier door Ad bewerkt. Het varieert van tunes, speciale spots interviews etc. En heel jingles die Ad in Stereo gemixed heeft. ( leuk om te horen maar meer ook niet ). Hij heeft het allemaal in "wav" over gezet van de masters. ( die ik kennelijk "gemist" heb. ) Ook een aantal VOO zaken maar die archiveer ik niet in ons Veronica zeezender archief. Ik ben strikt in het hanteren van de datum. Het zit in folders-mapjes maar niet echt vindbaar dus aan mij de taak het in onze dBase te zetten. Ik heb natuurlijk veel maar in dit geval lang niet allemaal leerde een snelle blik. Dus ik moet de komende maanden flink aan de bak. De moraal van het verhaal, "denk je dat alles al een keer boven water gekomen is, mooi niet". Dit is een klein stukje van het foldertje Tunes, 156 x originele dus.
 21. Bedankt Juul voor de reactie. Toch heb ik zo mijn twijfels. Ik neem aan dat er later ook wel eens testuitzendingen zijn geweest op 538. Het zou kunnen dat ik in die tijd (1972) dit opgenomen heb. Ik zat wel meer te klooien met de radio. Ik had op dat moment werkelijk geen idee van een of andere testuitzending van Veronica. Wel erg toevallig dan.
 22. Vandaag naar het 192/Demis Roussos museum geweest en een gesigneerd exemplaar van het boek Lexjooo weten te bemachtigen. Dank aan Juul voor het bericht over de boekuitreiking.
 23. Beste Bart, Is het nou niet in je opgekomen om even onze website te lezen? Of is dit "lekker makkelijk?"
 24. Hoe lang heeft men er over gedaan om uiteindelijkte besluiten naar 538 te verhuizen?
 25.  
 • Onlangs hier   0 leden

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×