• Blogs

  1. 592ee45a5e8d1_VRTRadio1.png.4a0250ae2e124eced012d65b1ba9d316.pngDubbelbloed, La la Liebens, The summer of Love en 'externe' Interne keukens


   Vanaf 1 juli gaat het Vlaamse Radio 1 voluit voor informatie, sport en muziek in een zomerse verpakking. De traditionele zomerse sterkhouders blijven, met elke middag Sporza Tour en #weetikveel tussen 12:00 en 13:00 uur, maar deze zomer pakt Radio 1 ook uit met een aantal nieuwe programma’s en stemmen.

    


   Dubbelbloed- Layla El-Dekmak (foto VRT - Joost Joossen)Dubbelbloed
   Layla El-Dekmak is een gloednieuwe stem op Radio 1. Ze werkt al een tijdje achter de schermen bij Nieuwe Feiten, maar maakt nu haar radiodebuut met Dubbelbloed. Elke week ontvangt ze een ‘dubbelbloed’: mensen die door hun familiegeschiedenis muzikaal beïnvloed zijn door twee of meerdere culturen. Layla, die zelf een dubbelbloed is, gaat op ontdekkingsreis doorheen de muzikale en culturele invloeden van de gast. Het idee voor Dubbelbloed komt uit de koker van de Antwerpse dj Merdan Taplak, zoon van een Turkse vader en een Belgische moeder.  Officieel dus een halfbloed, “maar dat vind ik een lelijk woord.” Merdan voelt zich niet half, maar dubbel.  En hij is dan ook meteen de gast voor de eerste aflevering van Dubbelbloed. Elke zondag van 11:00 tot 13:00 uur, van 2 juli tot 27 augustus 2017.


   5952078d0ba6b_IlseLiebens(fotoVRT).thumb.jpg.5f4bf69f61c1ae525429eedc3899dd1b.jpgLa La Liebens
   Ilse Liebens is ook een nieuw gezicht en stem in het zomeraanbod van Radio 1. Ilse, bekend van o.a. Studio Brussel en Canvas, presenteert vijf weken La La Liebens. Ilse duikt voor Radio 1 de muzikale zomer in met warm aanbevolen festivaltips, de favoriete onderwegplaten van de luisteraar en een bak vol liefdevol geselecteerde platen.

   Elke werkdag van 13:00 tot 16:00 uur, vanaf maandag 24 juli tot vrijdag 25 juli 2017.

    


   The Summer of Love- Zaki (foto VRT)The Summer of Love
   The Summer of Love was een van de hoogtepunten van de hippiecultuur. De zomer van 1967 in San Francisco, exact 50 jaar geleden, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Een beter excuus is er niet voor Zaki om de beste verhalen en muziek uit die periode op te diepen en te delen met de luisteraars. Samen met de reeks verschijnt ook een Summer of Love-cd-box met boek. Elke zaterdag van 15:00 tot 18:00 uur, vanaf zaterdag 29 juli tot zaterdag 26 augustus 2017.

    

   Interne keuken - Sven Speybrouck - (foto VRT - Joost Joossen)Interne keuken gaat extern
   Tijdens de zomer blijft Interne keuken doorlopen, maar wel in een zomerse versie en op locatie. In plaats van gasten uit te nodigen aan zijn keukentafel gaat Sven Speybrouck nu op bezoek bij  één centrale gast. Aan de keukentafel  van die gast praat Sven met hen over de dingen die inspireren en fascineren of schoonheid en troost bieden. Wat is het verhaal achter een oude bajonet die journalist Serge Simonart in huis heeft? Waarom heeft theatermaker Zouzou Ben Chikha thuis nog afgeknipte dreadlocks liggen van een ruim een meter lang? Elke zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur, van 1 juli tot 26 augustus 2017.

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt   

 1. Afgelopen uur
 2. Ja Vincent maar ja wij zijn dan ook opgegroeid met niks oh ja een half uurtje popmuziek in de week op tv en natuurlijk veronica en noordzee he!!!

 3. Mark Wesley was ooit dj bij Radio Northsea International. In 1972 kunnen we hem vinden in 'the Grand Dutchy of Luxemburg'. Vandaag de Mark Wesley show van 28 oktober 1972. Flans van Rick Springfield opgelet: er zit een lang interview met hem in dit programma! RadioLuxemburg-1972.10.28-2004-2103-MarkWesley
 4. ziet uw mailbox, daar zit hij in.
 5. Vandaag
 6. In dit stukje twijfel ik of dit wel Norbert is, maar wie dan wel.
 7. Is er iemand die Bart van Leeuwen van afgelopen zaterdag heeft opgenomen en deze hier kan uploaden. Bij mij ging de opname niet goed. Groet Henk.
 8. Dubbelbloed, La la Liebens, The summer of Love en 'externe' Interne keukens Vanaf 1 juli gaat het Vlaamse Radio 1 voluit voor informatie, sport en muziek in een zomerse verpakking. De traditionele zomerse sterkhouders blijven, met elke middag Sporza Tour en #weetikveel tussen 12:00 en 13:00 uur, maar deze zomer pakt Radio 1 ook uit met een aantal nieuwe programma’s en stemmen. Dubbelbloed Layla El-Dekmak is een gloednieuwe stem op Radio 1. Ze werkt al een tijdje achter de schermen bij Nieuwe Feiten, maar maakt nu haar radiodebuut met Dubbelbloed. Elke week ontvangt ze een ‘dubbelbloed’: mensen die door hun familiegeschiedenis muzikaal beïnvloed zijn door twee of meerdere culturen. Layla, die zelf een dubbelbloed is, gaat op ontdekkingsreis doorheen de muzikale en culturele invloeden van de gast. Het idee voor Dubbelbloed komt uit de koker van de Antwerpse dj Merdan Taplak, zoon van een Turkse vader en een Belgische moeder. Officieel dus een halfbloed, “maar dat vind ik een lelijk woord.” Merdan voelt zich niet half, maar dubbel. En hij is dan ook meteen de gast voor de eerste aflevering van Dubbelbloed. Elke zondag van 11:00 tot 13:00 uur, van 2 juli tot 27 augustus 2017. La La Liebens Ilse Liebens is ook een nieuw gezicht en stem in het zomeraanbod van Radio 1. Ilse, bekend van o.a. Studio Brussel en Canvas, presenteert vijf weken La La Liebens. Ilse duikt voor Radio 1 de muzikale zomer in met warm aanbevolen festivaltips, de favoriete onderwegplaten van de luisteraar en een bak vol liefdevol geselecteerde platen. Elke werkdag van 13:00 tot 16:00 uur, vanaf maandag 24 juli tot vrijdag 25 juli 2017. The Summer of Love The Summer of Love was een van de hoogtepunten van de hippiecultuur. De zomer van 1967 in San Francisco, exact 50 jaar geleden, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Een beter excuus is er niet voor Zaki om de beste verhalen en muziek uit die periode op te diepen en te delen met de luisteraars. Samen met de reeks verschijnt ook een Summer of Love-cd-box met boek. Elke zaterdag van 15:00 tot 18:00 uur, vanaf zaterdag 29 juli tot zaterdag 26 augustus 2017. Interne keuken gaat extern Tijdens de zomer blijft Interne keuken doorlopen, maar wel in een zomerse versie en op locatie. In plaats van gasten uit te nodigen aan zijn keukentafel gaat Sven Speybrouck nu op bezoek bij één centrale gast. Aan de keukentafel van die gast praat Sven met hen over de dingen die inspireren en fascineren of schoonheid en troost bieden. Wat is het verhaal achter een oude bajonet die journalist Serge Simonart in huis heeft? Waarom heeft theatermaker Zouzou Ben Chikha thuis nog afgeknipte dreadlocks liggen van een ruim een meter lang? Elke zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur, van 1 juli tot 26 augustus 2017.
 9. Dat laatste is mij wel gelukt. Toen ik begon bij de PO kon je niet eerder dan op je 27e in het pensioenfonds. Dus 1975 was prima. Daarnaast kreeg ik de laatste jaren nog een z.g. "markttoeslag" vanwege mijn, zoals de directie schreef "drang om alles maar te bewaren en te beschrijven van de TROS geschiedenis." En wat is er mee gebeurd?……………….Je raad het al, niks dus. Ook heb ik mij vele jaren ingespannen als OR lid, had ik bij Veronica al toen ik in de afvloeiings commissie zat, en toen de TROS directie zei op m'n 57e ;"we horen wel als je wilt stoppen hé?", was het mij duidelijk, ik had geen plezier meer in m'n job en ben gestopt. Met behoud van……..tot m'n 60e en toen met pre-pensioen. En ik mocht m'n iMAC meenemen. En die werkt nog steeds. En in augustus gaan we weer met de oude knarren varen op de Eem, reunié dus. Nu ben ik op een leeftijd gekomen dat ik denk, "wat moet ik er mee?". Ik heb toch diabetes en dan heb je toch een ander vooruitzicht dan een gezond iemand. Daarom scan ik nog wat boeken en al m'n andere spullen gaan net als Douwe dat doet ergens anders heen. De erge bewaardrift is er wel af. Maar ik werd pas verblijd met de SRE jingles en dan kan ik lekker terug gaan naar m'n jeugd. Dat is geweldig. En voordat je het weet;"Terug kijken doet de dingen mooier lijken" ( Frank Boeijen )
 10. Na 42 minuten noemt Tony alle noteringen van de Top 20 van die week. Kan iemand dit lijsje maken? https://www.radiopedia.nl/wiki/Radio_Luxemburg_Top_30_(UK)#1970
 11. Dat is waarschijnlijk het probleem van heel veel verzamelaars. Gelukkig heb je geen verzamelstoornis. Degenen die dat wel hebben kunnen geen afstand van hun bezittingen doen. https://www.psychischegezondheid.nl/verzamelstoornis Dan heb je het blijkbaar financieel goed voor elkaar, want dat gaat mij niet lukken. Het legitieme excuus zijn de zeezenders. Heb in die tijd niets kunnen opbouwen. Salut Leendert
 12. HollandFM-19941010-0707-1041-JanVanZanten-YvonneKeeley HollandFM-19941010-1043-1423-YvonneKeeley-JanVanZanten-FransVanDerDrift HollandFM-19941010-1426-1805-FransVanDerDrift-PeterDeGroot HollandFM-19941010-1807-1924-PeterDeGroot
 13. Hans, net opgemerkt : het stukje dat jij eruit hebt geknipt bij je laatste tekst hierboven, is dat bepaald stuk waar ik hierboven over schreef. Dat is zeker niet Norbert hoor. Na dat stuk komt wel Norbert. (hij begint met een soulplaat ... ben de naam even kwijt). groetjes, Danny
 14. ben nu aan 't luisteren naar band 3. Even een vraagje : na Dalida (gigi l'amoroso) zijn er enkele reclames te horen en direct daarna The Equals (baby come back). Deze plaat wordt aangekondigd door ??? (ik denk Joop Verhoof) ... Of zou dat toch Peter Van Dam zijn ? Ook bij de afkondiging en de aankondiging van Nico Haak heb ik serieuze twijfels of dat Peter is ... Joop zijn presentatiestijl was rustig. Peter was nogal "hevig" (zeker niet slecht bedoeld hé) Luister eens aub.
 15. Net het eerste uur beluisterd, prettig om te horen. Naast Jos meen ik toch enkele malen Luc te horen in de jingles, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zeker weet.
 16. Gisteren
 17. ga ik nog eens doen ! Ik luister terwijl ik aan het werk ben ... en kan soms wel eens iets missen als het druk is ... Groeten, danny
 18. nos

  We zijn het met elkaar eens.
 19. nos

  Top Andreas, bedankt voor het uploaden. Volgens mij is deze uitzending echter van 7 december 1980. In het begin hoor je de voetbaluitslagen in het nieuws en die wedstrijden zijn van die datum.
 20. VeronicaFM-19980508-2300-2330-RolandSnoeijer VeronicaFM-20000000-RolandSnoeijer-Zomer-Zondag De exacte datum en tijd van de tweede heb ik niet kunnen achterhalen. Iemand .. ?
 21. MiAmigo-19750222-FlashBackShow-JoopVerhoof MiAmigo-19750222-FlashBackShow-JoopVerhoof-2 Uit de collectie van Douwe Dijkstra
 22. Bedankt Vincent & Ferry Eden voor deze fijne flashback. Pierre Addicted To Music
 23. Dank je wel Melle. Een mooie lijst alleszins. Pierre Addicted To Music
 24. Als de heer De Coster het zegt, moet het wel waar zijn. Binnenkort zie ik Alfons Jagtman (Rob Ronder). Als ik er aan denk.....
 25. Prachtig Henk, mijn gewaardeerde dank hiervoor. Pierre Addicted To Music
 26. Lijkt mij in principe (toch?) voor alle luisteraars die vroeger afstemde op de 192+538 en misschien ook wel een beetje voor die verdwaalde autistische student in 2060. :-)
 1. Meer activiteit laden