Spring naar bijdragen

Onze selectie

Beste bijdragen van de gemeenschap, door ons geselecteerd.

In het verleden is hier al eens verwezen naar een complete uitzenddag van een station uit New York City op D-day 1944. Maar hoe klonk een 'normale uitzenddag' van een Amerikaans radiostation in de jaren dertig? Via onderstaande link kun je luisteren naar een complete uitzenddag van het station WJSV in Washington, d.d. 21 september 1939, van 's ochtends vroeg tot in de nacht. Downloaden kan ook.

 

https://archive.org/details/CompleteBroadcastDay

 

Als je de smaak te pakken krijgt: op archive.org is nog veel meer old time radio te beluisteren.

 

Paul
 • 1 reactie

Retro Hits stopt op 31 augustus 2017 om 14:00 uur haar uitzendingen. Het non-stop radiostation maakt nu nog gebruik van de vrije capaciteit van SLAM! op DAB+. Radiocorp B.V., het bedrijf achter Retro Hits, heeft hiertoe besloten omdat met ingang van 1 september 2017 de verplichting voor een tweede DAB+ kanaal komt te vervallen.

https://www.internetradiocafe.nl/blogs/entry/1787-retro-hits-stopt-op-31-augustus-met-uitzenden-via-dab/
 • 1 reactie

BBC Pirate Radio Essex - 14-08-2017

Dit weekend is het 50 jaar geleden dat de Engelse zeezenders moesten stoppen met uitzenden. Op maandag 14 augustus 1967 stopte onder andere Radio London. Dat wordt dit weekend herdacht in Harwich vanaf de LV18 met BBC Pirate Radio Essex.
 • 19 reacties

Pirate BBC Essex vanaf 13 augustus 2017
 • 9 reacties

Op deze zaterdag 12 augustus gaat de nostalgische column over 14 augustus 1967, een maandag die voor de fervente radioluisteraars nog immer ‘Black Monday’ wordt genoemd en vreemd genoeg ook dit jaar op een maandag zal vallen. In Engeland en Nederland zal via tal van activiteiten dit weekend en komende maandag stil gestaan worden bij het gegeven dat een halve eeuw geleden het merendeel van de zeezenders voor de Britse kust, via de invoering van de Marine Offences Bill, uit de ether werd verdreven.
 • 0 reacties

boek "Kapers voor de kust boek" gedigitaliseerd.

https://www.internetradiocafe.nl/topic/46128-kapers-voor-de-kust-boek/

 

 
 • 66 reacties

Vandaag is Cees Sorgdrager op 80-jarige leeftijd overleden. Medio jaren tachtig was hij presentator van Den Haag Vandaag op tv (o.m. tijdens de RSV enquête) en van 1987 tot 1996 politiek redacteur bij Met het oog op morgen. Ik vond hem altijd erg goed, met veel kennis van zaken relativerend, en herinner mij vooral zijn vrijdagse gesprekken met de minister-president: Lubbers. Zelf deed hij daar later wat badinerend over, maar zeker de eerste jaren stonden beiden op scherp tijdens die gesprekken. Heeft iemand daar iets van bewaard?
 • 12 reacties

Radio Caroline Story
LP uit 1973 van Lion Productions


 

 

 

 

 
 • 12 reacties

Rob Stenders vertrekt uit de vroege middag van NPO Radio 2. De presentator van Stenders Platenbonanza verlaat zijn huidige omroep Avrotros en verliest daarmee zijn uitzendplek.
 • 15 reacties

9 juli 1987 de TROS Top 50 met André van Duin en Ferry de Groot
Het programma werd vanaf de eerste minuut al een puinhoop want hij begon om 15:00 uur met het draaien van nr.1 en eindigde als climax tegen zessen met nr. 50.
 • 13 reacties

Opening van de Top 40 tentoonstelling in musuem RockArt, 18 januari 2015.

De speciale versie van The Perfumed Garden, 50 jaar later, in presentatie van Oeds Jan Koster en Hans Knot, zal 14 augustus, zoals het er nu voor staat, via een kleine 20 tal radiostations te beluisteren zijn via ondermeer AM en Internet. Naast Nederland zijn er twee stations in Duitsland en Radio Centraal in Antwerpen die het gaan programmeren. Daarnaast zal het Dagblad van het Noorden exclusief op haar site de zes uren streamen. Wat als een aardig idee vorig jaar ontstond wordt een mooie werkelijkheid.
 • 4 reacties

Heel diep in mijn archief zat, tot vorige week, een enveloppe met allemaal kleine knipsels en aanmoediging stencils die allemaal te maken hebben met de organisatie van tochten naar de toenmalige zeezenders in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Vaak is de tocht, begin mei 1973, die nooit doorging beschreven. Uit de documenten in de enveloppe valt te herleiden dat er in 1971 al een samenwerking in organisatie was tussen Pirate Radio News en Rob Olthof als het ging om het organiseren van trips naar de schepen en het REM-eiland voor onze kust.
 • 18 reacties

Recentelijk weer een archiefje ontvangen dat ik aan het uitdiepen ben. Ik kom toch weer het een en ander tegen dat herinneringen oproept. SMC werd in 1978 opgericht tegelijkertijd met Freewave Media Magazine maar toch waren zowel Rob Olthof en ik al jaren actief. Ikzelf begon af en toe een berichtje te sturen naar Pirate Radio News in 1969 en mocht vanaf 1971 in de redactie meedraaien om niet veel later hoofdredacteur te worden. Rob en ik organiseerden in 1973 en 1974 al bootreisjes naar de zendschepen maar de in de bijlage aangekondigde reis is er nooit gekomen.
 • 9 reacties

Vanaf vandaag staat het verhaal van Radio Delmare, geschreven door Jan Kat, weer online. Naar aanleiding van een discussie begin dit jaar hier op het forum zijn we begonnen met het achterhalen van alle teksten en afbeeldingen die ooit door Jan Kat op zijn toenmalige weblog zijn gepubliceerd. Een deel was terug te vinden in Webarchive en Leendert Vingerling had gelukkig nog de meeste teksten en afbeeldingen op zijn computer staan.
 • 12 reacties

Door omstandigheden heeft de directie van ‘Radio Els’ moeten besluiten de uitzendingen van dit station op korte termijn te beëindigen. Op vrijdag 21 juli om 18.00 uur wordt het stil op de stream(s) en op 1485 kHz.
 • 23 reacties

Het Uur van de Wolf zendt de in maand augustus maar liefst vijf heerlijke internationale popdocumentaires uit. Met de bijzondere chemie in 10cc, de broedermoord bij UB40, de ongekende energie van Mavis Staples, het stormachtige leven van blueslegende Janis Joplin en de hartverwarmende documentaire over de onbekende muzikanten van The Wrecking Crew, die meespeelden op zowat álle hitalbums van de jaren 60 en 70.
 • 1 reactie

×