Spring naar bijdragen

Onze selectie

Beste bijdragen van de gemeenschap, door ons geselecteerd.

Het voorval met zangeres Maan (die van schrik in huilen uitbarstte toen ze tijdens een live-optreden in de radiostudio van 538 met een streaker werd geconfronteerd), zegt veel over het gevaar van monopolieposities in de media. 

Goed beschouwd is deejay Frank Dane, die de grap bedacht, een volgende MeToo-dader. Hij is, als vertegenwoordiger van een populaire radiozender waarvan Maan afhankelijk is, in een machtspositie. Maan heeft zijn zender nodig. In plaats van haar in haar artistieke waarde te laten, stelt hij haar bloot aan puberale lol.
  • Vind ik leuk
 • 9 antwoorden

De tweede helft van de vorige eeuw kenmerkte zich door tal van innovaties op mediagebied, niet in het het minst waren de vele zeezenders daar een onderdeel van. Minstens een dubbel dozijn haalden de ether, het ene project succesvoller dan het andere. Niet te tellen zijn evenwel de plannen die nooit uitgevoerd werden. Sommige bestonden enkel in de gedachten van fantasten. Het Belgische Radio Marina is er één van. Een (waan)idee van de uit Lokeren afkomstige, maar in Gent beter bekende Valère Broucke.
  • Vind ik leuk
  • Bedankt
 • 4 antwoorden

NPO Radio 2 dj-s en inwoners Beilen geven startschot voor stemmen Top 2000
Vanaf vandaag kan iedereen op zijn favoriete Top 2000-nummers stemmen.
Foto: NPO Radio 2/Bullet-Ray
 • 0 antwoorden

Kwam dit tegen op Marktplaats,
Zender lamp van Radio Veronica toen ze nog uitzonden vanaf het "piratenschip" de Norderney.
Rond 18 x hoog23 cm, ca. 6 kg.
Mijn inmiddels overleden vader had als zendamateur contact met de zendertechnicus. Dat was allemaal illegaal toen. Omdat mijn vader hem kon helpen met een technische vraag kreeg hij deze lamp van de einddtrap als cadeau. Die lampen versleten nogal snel, ik heb iets onthouden van eens in de 2 a 3 weken een nieuwe. "Normaal" gingen de oude lampen dan overboord, maar deze is dus netjes mee terug aan land gebracht
 • 8 antwoorden

Natuurlijk ook verkrijgbaar bij Museum Rockart. In  Hoek van Holland of in de webshop.
Journalist en filmmaker Hans Becker werkte in de jaren 1970-1974 bij Radio Veronica voor het Popjournaal, de Lexjo en het weekblad Veronica. ... Het boek 'Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde' bevat meer dan driehonderd door Hans gemaakte foto's.
 • 0 antwoorden

Radio Caroline op 648 kHz
 • 136 antwoorden

De NPO heeft vandaag de definitieve radiozendtijdindeling voor 2018 bekend gemaakt. De nieuwe radioprogrammering kent dit jaar een aantal wijzigingen. Zo zullen Rob Stenders (BNNVARA) en Annemieke Schollaardt (AVROTROS) vanaf januari allebei van 14:00 tot 16:00 uur te horen zijn met een programma op NPO Radio 2. Het programma met Rob Stenders is van maandag tot en met donderdag te horen en Annemieke Schollaardt is van vrijdag tot en met zondag op dat tijdstip te horen.
 • 0 antwoorden

Jingleweb neemt 's lands grootste jinglearchief - dat van Top Format - over. En de Koninklijke Bibliotheek gaat Jingleweb opnemen in onderzoekscollectie.
Meer nu en vrijdag 27 oktober op Jingleweb. En een vette jingledemo ervan staat HIER. 

Groet!

Benno
 • 12 antwoorden

In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw namen wij, als we op vakantie gingen, altijd cassettebandjes en een portable radio mee. De cassettes met muziek waren voor op de heen- en terugreis op de Duitse Autobahn, de portable radio om naar Radio Nederland Wereldomroep te luisteren op plaats van bestemming.
 
Hoe anders is dat tegenwoordig...
 • 6 antwoorden

Lex Harding maakte 50 jaar geleden zijn eerste radioprogramma en dat wordt gevierd met het in november te verschijnen boek Lexjooo. Hierin blikt de omroeppionier aan de hand van 78 onvergetelijke songs terug op zijn indrukwekkende carrière. Harding debuteerde in 1967 bij zeepiraat Radio Dolfijn. Eenmaal aangemonsterd bij Radio Veronica in oktober van dat jaar werd hij Nederlands populairste diskjockey, met veelbeluisterde programma’s als de Lex Harding Show, de Top 40 en natuurlijk de legendarische Lexjo.
Lees verder.
  • Vind ik leuk
 • 29 antwoorden

‘Stenders neemt het op voor Stasse’, luidde het nieuwsbericht. Een volgende episode in de Radio 2-soap?
  • Vind ik leuk
 • 3 antwoorden

Frank Ecluse stuurde een leuke mail: “In 1972 ben ik aan boord van de Norderney geweest en heb daar een amateurfilm gemaakt van de bevoorrading en aflossing van de nieuwslezers Arend Langenberg en Freek Simon. Ook heb ik eigen materiaal van de stranding.”
Deze film is 21 december uitgezonden…Top 40 op 192Radio: Tipparade op 192Radio
 • 2 antwoorden

De Raad van Bestuur van de NPO heeft vandaag een voorgenomen besluit genomen over de nieuwe radioprogrammering 2018. Uitgangspunt hierbij is om de publieke zenders zo sterk mogelijk te programmeren. Vanwege het grote aantal vernieuwingen en verschuivingen, heeft de NPO het College van Omroepen (een adviesorgaan binnen de publieke omroep, bestaande uit omroepdirecteuren) een extra mogelijkheid geboden om met een alternatief voorstel te komen voor de programmering van vier specifieke tijdslots.
  • Verward
 • 7 antwoorden

Giel Beelen vertrok recentelijk van 3FM naar Veronica, toch was de radio-dj maandagochtend op zijn oude station te horen. Beelen blijkt nog over de wachtwoorden van zijn oude werkgever te beschikken en maakte ongewenst reclame.
fot: ANP

https://www.internetradiocafe.nl/topic/47192-giel-beelen-breekt-in-tijdens-uitzending-3fm/
 • 22 antwoorden

Maandag 9 oktober 2017 start het nieuwe KX Radio. Het nieuwe KX is een plek voor de ontwikkeling van nieuw radiotalent en van upcoming acts en bands. De muziek staat centraal en naast de dj's van de toekomst zullen ook bekende stemmen als Michiel Veenstra, Frank van der Lende en Herman Hofman te horen zijn. In deze shows zoeken de dj’s de verbreding en verdieping van de muziek en het radiomaken op.
 • 0 antwoorden

The End - Mi Amigo 1975
https://www.internetradiocafe.nl/topic/46891-the-end-mi-amigo-1975/
 • 18 antwoorden

Edwin Wendt: Wim Noordhoek hield zijn rug recht

Je zal maar van 'de populaire kranten' afhankelijk zijn voor je nieuwsvoorziening. De Telegraaf en het AD schrijven in de aankondiging van Andere Tijden over de allereerste ontgroening die de landelijke pers haalde. Dat was in 1962, toen bekend werd hoe de eerstejaars, als vanouds kaalgeschoren om hen 'van hun identiteit te beroven', halfnaakt in een hok werden samengedreven terwijl een incontinent varken tussen hen door liep. Om de feestvreugde wat te vergroten, riep een van de ouderejaars: 'En nu gaan we Dachautje spelen'. Dit ging een aantal eerstejaars, vijftien jaar na de oorlog, toch wat ver en er werd wat gemord, met name door de eerstejaars van Joodse komaf. Maar ja, ze wilden toch graag bij het corps en bonden in.
Op één na.
  • Vind ik leuk
 • 13 antwoorden

Items "Televisie van de jaren 60, 70 en 80"
In de jaren 90 hadden ze bij de TROS een week van de jaren 60, 70 & 80.
Ook werd daar een item gepresenteert en dat werd ingesproken door Cees van Zijtveld
de hoogte punten van elk jaar van de jaren met TV fragmenten van dat jaar.

https://www.internetradiocafe.nl/topic/46552-de-70-jaren/
 • 13 antwoorden

Gisteren is er in Wolsey Gardens in Felixstowe een herdenkingssteen geplaatst ter herinnering aan de band tussen de plaats en radio Caroline. De Fredericia(MV Caroline) lag pal voor de kust toen de eerste uitzending op Goede Vrijdag in 1964 plaatsvond. De bevoorradingen vonden plaats vanuit de haven en dat trok weer veel fans aan die een glimp van de populaire deejay's wilden opvangen. Een paar jaar later liep heel Felixstowe zelfs uit voor de opening van een Coffee Bar door Tony Blackburn.

Leendert

 

 
 • 6 antwoorden

Voormalig zeezender DJ's Eddy Keur en Leo van der Goot zijn sinds begin deze maand te horen op Radio NoordHolland. Eddy Keur is iedere vrijdag en zaterdag te horen met "Keur in de middag". Leo van der Goot is op zaterdagavond te beluisteren met "Goot op de radio". Eddy Keur begon in 1979 als Sebastiaan Peters bij de zeezender Radio Caroline en werkte daarna o.a. voor Radio 10, Radio 538 en RTL. Leo van der Goot begon in 1971 bij de zeezender Radio Noordzee en werkte daarna voor o.a. Veronica en RTL.
 • 0 antwoorden

De VPRO besteedt deze week veel aandacht aan de reclame- en radiojingle. Er staat een stuk in de vpro-gids. Er is een alleraardigste webpagina met onder andere het treurige levensverhaal van Marian de Garriga.
Geschiedenis en toekomst van de reclame jingle aanstaande zondag 3 september op radio 1 - 21:00 - 22:00.
 • 21 antwoorden

Op 21 april 2010 vierde Radio Veronica haar 50-jarig bestaan met uitzendingen live vanuit de Radio Veronica studio in Naarden. Bekijk de foto's van de extra lange avonduitzending met Bart en De Zwart.
 • 74 afbeeldingen

Zeezender Veronica vandaag op 10 AM zenders!
Vanmiddag vanaf 13:00 uur een heruitzending van de laatste Radio Veronica Top 40 en Tipparade van 31 augustus 1974. De uitzendcomputer is gevuld en getest met een aparte stream voor de deelnemende AM zenders die het programma zullen uitzenden. Tussen 17:00 en 18:00 uur een speciaal programma met alle muziek uit het 'laatste uur' van Veronica aangevuld met jingles en fragmenten.
 • 8 antwoorden

Giel Beelen naar Radio Veronica
Radio Veronica maakt vandaag bekend dat radio-legende Giel Beelen vanaf maandag 9 oktober te horen zal zijn op de zender. Beelen gaat iedere werkdag zijn radioprogramma ‘De Veronica Ochtendshow met Giel’ presenteren tussen 06:00 en 09:00 uur.
De complete programmering van Radio Veronica vanaf oktober wordt later bekend gemaakt.
 • 10 antwoorden

Nadat er eerdere plannen waren voor een Veronica boek vol met foto's en verhalen van oud collega Hans Becker is.m. Frans van der Beek heeft Hans besloten z'n boek op eigen initiatief uit  te brengen. Het zijn de herinneringen uit de periode die Hans bij Veronica werkte, 1970 -1974.
 • 12 antwoorden

×