Spring naar bijdragen

Onze selectie

Beste bijdragen van de gemeenschap, door ons geselecteerd.

‘Stenders neemt het op voor Stasse’, luidde het nieuwsbericht. Een volgende episode in de Radio 2-soap?
  • Vind ik leuk
 • 0 antwoorden

Frank Ecluse stuurde een leuke mail: “In 1972 ben ik aan boord van de Norderney geweest en heb daar een amateurfilm gemaakt van de bevoorrading en aflossing van de nieuwslezers Arend Langenberg en Freek Simon. Ook heb ik eigen materiaal van de stranding.”
Deze film is 21 december uitgezonden…Top 40 op 192Radio: Tipparade op 192Radio
 • 2 antwoorden

De Raad van Bestuur van de NPO heeft vandaag een voorgenomen besluit genomen over de nieuwe radioprogrammering 2018. Uitgangspunt hierbij is om de publieke zenders zo sterk mogelijk te programmeren. Vanwege het grote aantal vernieuwingen en verschuivingen, heeft de NPO het College van Omroepen (een adviesorgaan binnen de publieke omroep, bestaande uit omroepdirecteuren) een extra mogelijkheid geboden om met een alternatief voorstel te komen voor de programmering van vier specifieke tijdslots.
  • Verward
 • 7 antwoorden

Giel Beelen vertrok recentelijk van 3FM naar Veronica, toch was de radio-dj maandagochtend op zijn oude station te horen. Beelen blijkt nog over de wachtwoorden van zijn oude werkgever te beschikken en maakte ongewenst reclame.
fot: ANP

https://www.internetradiocafe.nl/topic/47192-giel-beelen-breekt-in-tijdens-uitzending-3fm/
 • 21 antwoorden

Maandag 9 oktober 2017 start het nieuwe KX Radio. Het nieuwe KX is een plek voor de ontwikkeling van nieuw radiotalent en van upcoming acts en bands. De muziek staat centraal en naast de dj's van de toekomst zullen ook bekende stemmen als Michiel Veenstra, Frank van der Lende en Herman Hofman te horen zijn. In deze shows zoeken de dj’s de verbreding en verdieping van de muziek en het radiomaken op.
 • 0 antwoorden

The End - Mi Amigo 1975
https://www.internetradiocafe.nl/topic/46891-the-end-mi-amigo-1975/
 • 18 antwoorden

Edwin Wendt: Wim Noordhoek hield zijn rug recht

Je zal maar van 'de populaire kranten' afhankelijk zijn voor je nieuwsvoorziening. De Telegraaf en het AD schrijven in de aankondiging van Andere Tijden over de allereerste ontgroening die de landelijke pers haalde. Dat was in 1962, toen bekend werd hoe de eerstejaars, als vanouds kaalgeschoren om hen 'van hun identiteit te beroven', halfnaakt in een hok werden samengedreven terwijl een incontinent varken tussen hen door liep. Om de feestvreugde wat te vergroten, riep een van de ouderejaars: 'En nu gaan we Dachautje spelen'. Dit ging een aantal eerstejaars, vijftien jaar na de oorlog, toch wat ver en er werd wat gemord, met name door de eerstejaars van Joodse komaf. Maar ja, ze wilden toch graag bij het corps en bonden in.
Op één na.
  • Vind ik leuk
 • 13 antwoorden

Items "Televisie van de jaren 60, 70 en 80"
In de jaren 90 hadden ze bij de TROS een week van de jaren 60, 70 & 80.
Ook werd daar een item gepresenteert en dat werd ingesproken door Cees van Zijtveld
de hoogte punten van elk jaar van de jaren met TV fragmenten van dat jaar.

https://www.internetradiocafe.nl/topic/46552-de-70-jaren/
 • 13 antwoorden

Gisteren is er in Wolsey Gardens in Felixstowe een herdenkingssteen geplaatst ter herinnering aan de band tussen de plaats en radio Caroline. De Fredericia(MV Caroline) lag pal voor de kust toen de eerste uitzending op Goede Vrijdag in 1964 plaatsvond. De bevoorradingen vonden plaats vanuit de haven en dat trok weer veel fans aan die een glimp van de populaire deejay's wilden opvangen. Een paar jaar later liep heel Felixstowe zelfs uit voor de opening van een Coffee Bar door Tony Blackburn.

Leendert

 

 
 • 6 antwoorden

Voormalig zeezender DJ's Eddy Keur en Leo van der Goot zijn sinds begin deze maand te horen op Radio NoordHolland. Eddy Keur is iedere vrijdag en zaterdag te horen met "Keur in de middag". Leo van der Goot is op zaterdagavond te beluisteren met "Goot op de radio". Eddy Keur begon in 1979 als Sebastiaan Peters bij de zeezender Radio Caroline en werkte daarna o.a. voor Radio 10, Radio 538 en RTL. Leo van der Goot begon in 1971 bij de zeezender Radio Noordzee en werkte daarna voor o.a. Veronica en RTL.
 • 0 antwoorden

De VPRO besteedt deze week veel aandacht aan de reclame- en radiojingle. Er staat een stuk in de vpro-gids. Er is een alleraardigste webpagina met onder andere het treurige levensverhaal van Marian de Garriga.
Geschiedenis en toekomst van de reclame jingle aanstaande zondag 3 september op radio 1 - 21:00 - 22:00.
 • 21 antwoorden

Op 21 april 2010 vierde Radio Veronica haar 50-jarig bestaan met uitzendingen live vanuit de Radio Veronica studio in Naarden. Bekijk de foto's van de extra lange avonduitzending met Bart en De Zwart.

Zeezender Veronica vandaag op 10 AM zenders!
Vanmiddag vanaf 13:00 uur een heruitzending van de laatste Radio Veronica Top 40 en Tipparade van 31 augustus 1974. De uitzendcomputer is gevuld en getest met een aparte stream voor de deelnemende AM zenders die het programma zullen uitzenden. Tussen 17:00 en 18:00 uur een speciaal programma met alle muziek uit het 'laatste uur' van Veronica aangevuld met jingles en fragmenten.
 • 8 antwoorden

Giel Beelen naar Radio Veronica
Radio Veronica maakt vandaag bekend dat radio-legende Giel Beelen vanaf maandag 9 oktober te horen zal zijn op de zender. Beelen gaat iedere werkdag zijn radioprogramma ‘De Veronica Ochtendshow met Giel’ presenteren tussen 06:00 en 09:00 uur.
De complete programmering van Radio Veronica vanaf oktober wordt later bekend gemaakt.
 • 10 antwoorden

Nadat er eerdere plannen waren voor een Veronica boek vol met foto's en verhalen van oud collega Hans Becker is.m. Frans van der Beek heeft Hans besloten z'n boek op eigen initiatief uit  te brengen. Het zijn de herinneringen uit de periode die Hans bij Veronica werkte, 1970 -1974.
 • 12 antwoorden

Wat is er gebeurd met de omvangrijke platen / banden ( discotheek)archief na 1978 in Playa de Aro ??. Ik kan mijzelf voorstellen dat er in de Spaanse periode aardig wat archiefmateriaal ( o.a reclamelijsten , plugplaten , commercials ,uitzendschema's  enz)is opgebouwd , waar is dat gebleven? Van Veronica is veel bewaard gebleven , misschien ook van Mi Amigo????
 • 13 antwoorden

Rob Stenders stopt bij KX Radio.

Helaas konden we gisteren in het KX Radio programma Arie's Koopavond horen dat Rob zijn collega DJ's een mail heeft gestuurd waarin hij aankondigt te stoppen bij KX Radio.ingszender!
 • 21 antwoorden

Her-ingebruikname Zeedijk studio Rockart met opnames voor Nederbeat op 192
Donderdag 31 augustus is het volop Veronica wat de klok slaat op de Zeezenderdag bij museum Rockart in Hoek van Holland.
 • 0 antwoorden

Groot Nieuws Radio is vanaf 1 september 2017 in heel Nederland te beluisteren op DAB+, de digitale variant van radio. Het christelijke radiostation huurt de landelijke dekking bij BNR Nieuwsradio.
 • 0 antwoorden

Op zaterdag 2 september wordt in Taverne Bijenhof in Bissegem in Belgie van 11 tot 18 uur een Zeezender Beurs georganiseerd. Op de Zeezender Beurs is er een stand van Museum RockArt met veel zeezender merchandise. Hans Hettelder is aanwezig met zijn schaalmodellen van de zendschepen. Ook David Ciesielski zal aanwezig zijn met enkele schaalmodellen die gemaakt zijn door zijn vader. Verder is er een stand van Radio Caroline, een stand met originele zeezender apparatuur en zijn er doorlopend films over de zeezenders te zien.
 • 0 antwoorden

De VRT-radionetten houden hun sterke positie van de vorige metingen vast. Dat blijkt uit de nieuwe luistercijfers die het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) vandaag bekend heeft gemaakt. Samen hebben de radionetten van VRT – Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel en MNM – een marktaandeel van 64,4 procent.
 • 0 antwoorden

In het verleden is hier al eens verwezen naar een complete uitzenddag van een station uit New York City op D-day 1944. Maar hoe klonk een 'normale uitzenddag' van een Amerikaans radiostation in de jaren dertig? Via onderstaande link kun je luisteren naar een complete uitzenddag van het station WJSV in Washington, d.d. 21 september 1939, van 's ochtends vroeg tot in de nacht. Downloaden kan ook.

 

https://archive.org/details/CompleteBroadcastDay

 

Als je de smaak te pakken krijgt: op archive.org is nog veel meer old time radio te beluisteren.

 

Paul
 • 3 antwoorden

Retro Hits stopt op 31 augustus 2017 om 14:00 uur haar uitzendingen. Het non-stop radiostation maakt nu nog gebruik van de vrije capaciteit van SLAM! op DAB+. Radiocorp B.V., het bedrijf achter Retro Hits, heeft hiertoe besloten omdat met ingang van 1 september 2017 de verplichting voor een tweede DAB+ kanaal komt te vervallen.

https://www.internetradiocafe.nl/blogs/entry/1787-retro-hits-stopt-op-31-augustus-met-uitzenden-via-dab/
 • 1 antwoord

BBC Pirate Radio Essex - 14-08-2017

Dit weekend is het 50 jaar geleden dat de Engelse zeezenders moesten stoppen met uitzenden. Op maandag 14 augustus 1967 stopte onder andere Radio London. Dat wordt dit weekend herdacht in Harwich vanaf de LV18 met BBC Pirate Radio Essex.
 • 19 antwoorden

×