Spring naar bijdragen

Onze selectie

Beste bijdragen van de gemeenschap, door ons geselecteerd.

Sloop van antennepark Zeewolde
 • 20 afbeeldingen

Alan West maakte een documentaire over de zeezenders in Europa van 1958 tot 1978. Herinneringen komen weer bovendrijven ...
 • 5 antwoorden

De afgelopen dagen zijn de vijf favoriete radioprogramma’s die in aanmerking komen voor de Gouden RadioRing al bekendgemaakt en daar zijn nu de genomineerden voor de Zilveren RadioSter bijgekomen. Donderdag 25 januari tijdens het Radiogala worden de winnaars bekendgemaakt.
 • 0 antwoorden

Toen ik zondagmiddag het nieuws las over het overlijden van Peter van Dam (Egmond Complex-tijd; Peter van Dam was er in 1985 de muzieksamensteller van) wist ik dat er een in memoriam van zijn (radio-) vriend Peter van Bruggen zou komen. Dat verscheen woensdagmorgen op Facebook. Zie daar. Het 'krukje van Joost' (den Draaijer) werd zondag door Ferry Maat in diens I.M. als symbool voor 'het gemaakt hebben' op de Nederlandse popradio in de jaren zeventig. Het krukje blijkt tegenwoordig in bezit van Peter van Bruggen. Hij zat erop toen hij zijn I.M. schreef.
  • Vind ik leuk
  • Bedankt
 • 6 antwoorden

In zijn woonplaats Kapellebrug is radio-icoon Peter van Dam (65) overleden.
 • 63 antwoorden

Bijna 30 jaar na het einde van de Engelse service van Radio Luxembourg komen de legendarische geluiden van 'Luxy 208' weer tot leven met een nieuw project: D-Lux Radio. 

Niet alleen in Groot-Brittannië, maar ook in rest van Europa was het Engelstalige avondprogramma in de jaren '60, '70 en '80 van de vorige eeuw enorm populair. Toen was het station alleen te beluisteren op de middengolf (1440 kHz, 208m) met een 1.300 kW sterke zender.

De oprichter van D-Lux Radio, David Wimble, heeft veel voormalige '208' en zeezender dj's kunnen overtuigen om mee toen aan dit project. De lijst met presentatoren is indrukwekkend: Rob Jones, Mike Read, die de ochtendshow gaat presenteren, Mike Knight, Dave Lee Travis, Bob Lawrence, Roger Twiggy Dag, Mike Hollis, Peter Antony, Emperor Rosko, Tony Prince, Graham Dene en nog veel meer. Ook de muzikanten Eddy Grant (Electric Avenue, Gimme Hope Jo'anna) en Cutmaster Swift krijgen hun eigen show.

D-Lux Radio is nu al te horen via het internet met een testprogramma dat veelbelovend klinkt. Volgens de oprichter David Wimble hebben de testuitzendingen alle verwachtingen overtroffen en sinds november 2017 zijn al 4 miljoen streamhits gemeten.

Oorspronkelijk was 1 januari 2018 gepland als startdatum, maar het officiële begin is nu uitgesteld tot 1 maart 2018. Tot die tijd zullen veel nieuwe functies op de startpagina worden geïmplementeerd. Ook gepland is de actie 'Personality DJ of the Year'. De winnaar krijgt als prijs zijn eigen show. Daarnaast is men nog op zoek naar sponsors en adverteerders.

De mp3-stream is momenteel nog steeds met 128 KB/s, maar later komen er ook een stream van hoge kwaliteit met 320 KB/s en een AAC+-stream.
  • Vind ik leuk
 • 2 antwoorden

Nederland brengt een ode aan de overleden muzikale grootheden George Michael, Tom Petty en Chester Bennington (Linkin Park). Niet eerder stonden zoveel nummers van deze artiesten in de Top 2000. Ruud de Wild en Annemieke Schollaardt hebben zojuist de ‘lijst der lijsten’ onthuld op NPO Radio 2. Hoogste nieuwe binnenkomer is Ed Sheeran met drie nummers. Heavy metalband Volbeat neemt de grootste stijger voor zijn rekening. De Top 2000 start op eerste kerstdag om 09.00 uur met Chaka Khans I’m Every Woman.
 • 0 antwoorden

Het voorval met zangeres Maan (die van schrik in huilen uitbarstte toen ze tijdens een live-optreden in de radiostudio van 538 met een streaker werd geconfronteerd), zegt veel over het gevaar van monopolieposities in de media. 

Goed beschouwd is deejay Frank Dane, die de grap bedacht, een volgende MeToo-dader. Hij is, als vertegenwoordiger van een populaire radiozender waarvan Maan afhankelijk is, in een machtspositie. Maan heeft zijn zender nodig. In plaats van haar in haar artistieke waarde te laten, stelt hij haar bloot aan puberale lol.
  • Vind ik leuk
 • 9 antwoorden

De tweede helft van de vorige eeuw kenmerkte zich door tal van innovaties op mediagebied, niet in het het minst waren de vele zeezenders daar een onderdeel van. Minstens een dubbel dozijn haalden de ether, het ene project succesvoller dan het andere. Niet te tellen zijn evenwel de plannen die nooit uitgevoerd werden. Sommige bestonden enkel in de gedachten van fantasten. Het Belgische Radio Marina is er één van. Een (waan)idee van de uit Lokeren afkomstige, maar in Gent beter bekende Valère Broucke.
  • Vind ik leuk
  • Bedankt
 • 4 antwoorden

NPO Radio 2 dj-s en inwoners Beilen geven startschot voor stemmen Top 2000
Vanaf vandaag kan iedereen op zijn favoriete Top 2000-nummers stemmen.
Foto: NPO Radio 2/Bullet-Ray
 • 0 antwoorden

Kwam dit tegen op Marktplaats,
Zender lamp van Radio Veronica toen ze nog uitzonden vanaf het "piratenschip" de Norderney.
Rond 18 x hoog23 cm, ca. 6 kg.
Mijn inmiddels overleden vader had als zendamateur contact met de zendertechnicus. Dat was allemaal illegaal toen. Omdat mijn vader hem kon helpen met een technische vraag kreeg hij deze lamp van de einddtrap als cadeau. Die lampen versleten nogal snel, ik heb iets onthouden van eens in de 2 a 3 weken een nieuwe. "Normaal" gingen de oude lampen dan overboord, maar deze is dus netjes mee terug aan land gebracht
 • 8 antwoorden

Natuurlijk ook verkrijgbaar bij Museum Rockart. In  Hoek van Holland of in de webshop.
Journalist en filmmaker Hans Becker werkte in de jaren 1970-1974 bij Radio Veronica voor het Popjournaal, de Lexjo en het weekblad Veronica. ... Het boek 'Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde' bevat meer dan driehonderd door Hans gemaakte foto's.
 • 0 antwoorden

Radio Caroline op 648 kHz
 • 285 antwoorden

De NPO heeft vandaag de definitieve radiozendtijdindeling voor 2018 bekend gemaakt. De nieuwe radioprogrammering kent dit jaar een aantal wijzigingen. Zo zullen Rob Stenders (BNNVARA) en Annemieke Schollaardt (AVROTROS) vanaf januari allebei van 14:00 tot 16:00 uur te horen zijn met een programma op NPO Radio 2. Het programma met Rob Stenders is van maandag tot en met donderdag te horen en Annemieke Schollaardt is van vrijdag tot en met zondag op dat tijdstip te horen.
 • 0 antwoorden

Jingleweb neemt 's lands grootste jinglearchief - dat van Top Format - over. En de Koninklijke Bibliotheek gaat Jingleweb opnemen in onderzoekscollectie.
Meer nu en vrijdag 27 oktober op Jingleweb. En een vette jingledemo ervan staat HIER. 

Groet!

Benno
 • 12 antwoorden

In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw namen wij, als we op vakantie gingen, altijd cassettebandjes en een portable radio mee. De cassettes met muziek waren voor op de heen- en terugreis op de Duitse Autobahn, de portable radio om naar Radio Nederland Wereldomroep te luisteren op plaats van bestemming.
 
Hoe anders is dat tegenwoordig...
 • 6 antwoorden

Lex Harding maakte 50 jaar geleden zijn eerste radioprogramma en dat wordt gevierd met het in november te verschijnen boek Lexjooo. Hierin blikt de omroeppionier aan de hand van 78 onvergetelijke songs terug op zijn indrukwekkende carrière. Harding debuteerde in 1967 bij zeepiraat Radio Dolfijn. Eenmaal aangemonsterd bij Radio Veronica in oktober van dat jaar werd hij Nederlands populairste diskjockey, met veelbeluisterde programma’s als de Lex Harding Show, de Top 40 en natuurlijk de legendarische Lexjo.
Lees verder.
  • Vind ik leuk
 • 29 antwoorden

‘Stenders neemt het op voor Stasse’, luidde het nieuwsbericht. Een volgende episode in de Radio 2-soap?
  • Vind ik leuk
 • 3 antwoorden

Frank Ecluse stuurde een leuke mail: “In 1972 ben ik aan boord van de Norderney geweest en heb daar een amateurfilm gemaakt van de bevoorrading en aflossing van de nieuwslezers Arend Langenberg en Freek Simon. Ook heb ik eigen materiaal van de stranding.”
Deze film is 21 december uitgezonden…Top 40 op 192Radio: Tipparade op 192Radio
 • 2 antwoorden

De Raad van Bestuur van de NPO heeft vandaag een voorgenomen besluit genomen over de nieuwe radioprogrammering 2018. Uitgangspunt hierbij is om de publieke zenders zo sterk mogelijk te programmeren. Vanwege het grote aantal vernieuwingen en verschuivingen, heeft de NPO het College van Omroepen (een adviesorgaan binnen de publieke omroep, bestaande uit omroepdirecteuren) een extra mogelijkheid geboden om met een alternatief voorstel te komen voor de programmering van vier specifieke tijdslots.
  • Verward
 • 7 antwoorden

Giel Beelen vertrok recentelijk van 3FM naar Veronica, toch was de radio-dj maandagochtend op zijn oude station te horen. Beelen blijkt nog over de wachtwoorden van zijn oude werkgever te beschikken en maakte ongewenst reclame.
fot: ANP

https://www.internetradiocafe.nl/topic/47192-giel-beelen-breekt-in-tijdens-uitzending-3fm/
 • 22 antwoorden

Maandag 9 oktober 2017 start het nieuwe KX Radio. Het nieuwe KX is een plek voor de ontwikkeling van nieuw radiotalent en van upcoming acts en bands. De muziek staat centraal en naast de dj's van de toekomst zullen ook bekende stemmen als Michiel Veenstra, Frank van der Lende en Herman Hofman te horen zijn. In deze shows zoeken de dj’s de verbreding en verdieping van de muziek en het radiomaken op.
 • 0 antwoorden

The End - Mi Amigo 1975
https://www.internetradiocafe.nl/topic/46891-the-end-mi-amigo-1975/
 • 18 antwoorden

Edwin Wendt: Wim Noordhoek hield zijn rug recht

Je zal maar van 'de populaire kranten' afhankelijk zijn voor je nieuwsvoorziening. De Telegraaf en het AD schrijven in de aankondiging van Andere Tijden over de allereerste ontgroening die de landelijke pers haalde. Dat was in 1962, toen bekend werd hoe de eerstejaars, als vanouds kaalgeschoren om hen 'van hun identiteit te beroven', halfnaakt in een hok werden samengedreven terwijl een incontinent varken tussen hen door liep. Om de feestvreugde wat te vergroten, riep een van de ouderejaars: 'En nu gaan we Dachautje spelen'. Dit ging een aantal eerstejaars, vijftien jaar na de oorlog, toch wat ver en er werd wat gemord, met name door de eerstejaars van Joodse komaf. Maar ja, ze wilden toch graag bij het corps en bonden in.
Op één na.
  • Vind ik leuk
 • 13 antwoorden

Items "Televisie van de jaren 60, 70 en 80"
In de jaren 90 hadden ze bij de TROS een week van de jaren 60, 70 & 80.
Ook werd daar een item gepresenteert en dat werd ingesproken door Cees van Zijtveld
de hoogte punten van elk jaar van de jaren met TV fragmenten van dat jaar.

https://www.internetradiocafe.nl/topic/46552-de-70-jaren/
 • 13 antwoorden

×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.