Juul

Moderatoren
 • Aantal bijdragen

  5579
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

2985 Excellent

5 Volgers

Over Juul

 • Rang
  Expert
 • Verjaardag 27-02-47

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  de Veluwe
 • Interesses
  Zendamateur - hamoperator call: PE0GJG

Contactmethoden

 • Website
  http://norderney.nl
 1. Beste mede-forum leden, Het blijkt dat een afwijkende mening en met name over Radio Caroline en Mi Amigo door een paar mensen niet op prijs gesteld wordt. Dat resulteerd dan in twee ( anonieme) "scheld" mails. Zo gaat dat dan tegenwoordig met al die "sociale media'. ( eerst mailen en dan pas nadenken ) Ik als ontvanger betreur dat zeer en heeft mij doen besluiten om het forum voor enige tijd maar even het forum te laten. Ik neem "radio stilte" in acht. Na al mijn bijdragen in de loop van de jaren heb ik daar geen zin meer in. Er zijn andere zaken in het leven die veel belangrijker zijn. Ik kom de tijd wel door. Ik wens jullie, en de anonieme mailer, veel goeds.
 2. Ik neem er toch niks van terug.Ik mag dat toch wel vinden ? En bij zo'n kroonprins speelt dat toch helemaal niet ? Zijn ouders waren ook al helemaal niet opgevoed met zeezenders, kwam in die kringen helemaal niet voor joh. Ik ken ook nog hele volksstammen die nog helemaal nooit geluisterd hebben naar bijv. Veronica en Noordzee. Over een paar jaar weet niemand er niks meer over……………………… En die miljoenen luisteraars ?………..waar blijkt dat uit dan ? Of doen we een wijsvinger in de lucht ?.
 3. Theo, 15 dB, hoe lees je dat af ?
 4. Ik ben dus nu al een tijdje bezig om m'n vinyl te digitaliseren en kras vrij te maken. En dat gaat prima, met behulp van een stukje software. Eigenlijk ongelofelijk hé?. Hier kun je het resultaat zien. 1. voor het krasvrij maken 2. na het krasvrij maken. 3. het "anti" kras programma.
 5. Ik denk dat er een foutje is geslopen in de Top 40 aankondiging van Lex. Lex heeft het over 31 maart 1972 ipv 1973 en da's een vrijdag. En de file is 31 min. ipv de tijd in de "header" die rept over 16.00 uur…………….. En daar kan Lex niks aan doen. Voor de rest geen opmerkingen……."André van Duin zei dan altijd, het is wel weer genoeg……"
 6. Dat wij nou over het bestaan van de Mi Amigo's etc. weten………….zo'n grote rol speelden ze niet in het radio landschap hé?
 7. Dank Martin. Juul
 8. Kon ook bijna niet anders want ze keken geen TV in Drakesteyn vertelde hji ook. "Was slecht voor de ogen zei Bea"…………..
 9. Nee André, wel in m'n TROS tijd.
 10. In de eerste plaats, de snelheid is niet OK. Loopt te langzaam. (kan ik horen aan de stem van Henk van Dorp.) Straks ga ik eens goed in m'n geheugen "graven" inzake de presentator. Maar het zou zo maar eens Ad 's-Gravesande kunnen zijn. Maar echt zeker ben ik er niet van.
 11. In 1970 kregen we vanuit de USA een wel heel bijzonder single binnen. "Grover Henson feels forgotten" door Bill Cosby. Op de achterkant van de single stond de instrumentale track. En daar heb ik ten behoeve van Henk van dorp's "Help er zit een olifant in de tram" eens zelf een cover van gemaakt. Heel leuk om te doen. Hij is hier te horen, tekst is van Henk van Dorp. © Stichting Norderney. http://www102.zippyshare.com/v/5Z4qC78S/file.html Mijn USA persing was nogal krakerig maar later heb ik in de USA een CD weten te vinden. Maar de intrumentale track , staat niet op de CD wel op de achterkant van de vinyl single, is op internet niet te vinden. Maar gelukkig heb ik die mooi kunnen digitaliseren zonder tikken en krassen. Die kan ik nu niet laten horen , maar wel de versie Met Cosby,
 12. Dag André, Ik heb wel eens begrepen van Frans, PA2RNI, dat ze inderdaad de antennes gebruikten voor "de hobby". Verder zou ik het eens aan Nico moeten vragen. Hij zou dat kunnen weten. Ik heb Nico een mail gestuurd. PS. Je bedoeld ipv "Geiser" denk ik Erwin Meister ? ( Ik heb niet kunnen terug vinden of hij ook zendamateur was-is )
 13. Nog een mooie single, The Letter van The Arbors. Met behulp van deze plaat, de USA persing dus, heb ik de pickup voorversterker ontworpen voor onze nieuwe Veronica studio. Dat verhaal dat Niels Zack heeft geschreven, kun je hier lezen: http://www.norderney192.nl/herinneringen_niels.html De opname is hier te horen, van de originele USA persing, mijn bewaarde single heb ik wel ontdaan van kraak en tikken. Maar ja, dat mag hier niet. Maar wel een scan.
 14. Ik kan mij helemaal vinden in het verhaal van Paul. Mijn verhaal heb ik hierboven gedaan. En daar heb ik niks aan toe te voegen. En, sorry hoor Leendert, ik heb geen zin en tijd op dit moment om in heel uitputtende discussie terecht te komen.
 15. Grappig ding Vincent. Ik zal morgen je files effe downloaden. Ben reuze benieuwd. Hoor je trouwens daar ook nog UK op de MW ? Dit is de nieuwste : http://swling.com/blog/2013/12/a-review-of-the-tecsun-pl-880-portable-shortwave-radio/