Juul

Moderatoren
 • Aantal bijdragen

  5745
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

3211 Excellent

5 Volgers

Over Juul

 • Rang
  Expert
 • Verjaardag 27-02-47

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  de Veluwe
 • Interesses
  Zendamateur - hamoperator call: PE0GJG

Contactmethoden

 • Website
  http://norderney.nl
 1. Mijn Magic mouse doet niet aan rechts en links.
 2. Ik zie niks in mijn browser. (Safari)
 3. https://www.villamedia.nl/artikel/concessieplan-regionale-publieke-omroep-onthuld
 4. Hoi, Edwin, Ik vroeg mij al af "waar zou ie toch zijn?"…... En ja hoor, Ik snap je stukje wel. Maar deze zin schoot mij in het verkeerde keelgat: "Voor Annemieke is het nu als eind-dertiger inmiddels te laat om van het weekend door te schuiven naar de werkdagen. Gemiste kans, eigen schuld" En vooral dat laatste. Annemieke ervaart dat kennelijk niet zo. Jij doet nu net of dj bij de radio het hoogst haalbare in het leven is. Dat betwijfel ik……………………..
 5. Dat laatste is mij wel gelukt. Toen ik begon bij de PO kon je niet eerder dan op je 27e in het pensioenfonds. Dus 1975 was prima. Daarnaast kreeg ik de laatste jaren nog een z.g. "markttoeslag" vanwege mijn, zoals de directie schreef "drang om alles maar te bewaren en te beschrijven van de TROS geschiedenis." En wat is er mee gebeurd?……………….Je raad het al, niks dus. Ook heb ik mij vele jaren ingespannen als OR lid, had ik bij Veronica al toen ik in de afvloeiings commissie zat, en toen de TROS directie zei op m'n 57e ;"we horen wel als je wilt stoppen hé?", was het mij duidelijk, ik had geen plezier meer in m'n job en ben gestopt. Met behoud van……..tot m'n 60e en toen met pre-pensioen. En ik mocht m'n iMAC meenemen. En die werkt nog steeds. En in augustus gaan we weer met de oude knarren varen op de Eem, reunié dus. Nu ben ik op een leeftijd gekomen dat ik denk, "wat moet ik er mee?". Ik heb toch diabetes en dan heb je toch een ander vooruitzicht dan een gezond iemand. Daarom scan ik nog wat boeken en al m'n andere spullen gaan net als Douwe dat doet ergens anders heen. De erge bewaardrift is er wel af. Maar ik werd pas verblijd met de SRE jingles en dan kan ik lekker terug gaan naar m'n jeugd. Dat is geweldig. En voordat je het weet;"Terug kijken doet de dingen mooier lijken" ( Frank Boeijen )
 6. Dank Leendert voor je "vertrouwen" in mij………Te veel eer. Ik was wel degene die zorgde dat de mobilofoon van Rob Out ( ANNA 4519 ) uit z'n auto werd gehaald en aan boord kwam. Met een 1/4 golf kleefvoet , eerst op de reling en net zo lang schuiven tot we geen inspraak hadden van de MG tx. En zo kwamen we tijdens de 2e kamer debatten rechtstreeks uit de kamer aan onze info. Het was Telegraaf- journalist Anne Geelof (die later heel lang politiewoordvoerder in Rotterdam is geweest) die zíjn mobilofoon ter beschikking stelde tijdens de tweedekamer debatten. Hij stond bij onze tijdelijke studio bij de rederij de Ruiter in Scheveningen. Het apparaat van Rob Out lag bovenop de platenkast in de boordstudio en je mocht er van Rob Out niet eens naar wijzen. De dames van de mobilofoondienst wisten natuurlijk allang wie we waren en soms als er inspraak was van de zender vroegen ze of de radio wat zachter kon……hi. Hier twee foto's waar ik samen met Karel vd Woerd doende was om de bandjes die we ook kregen uit de 2e kamer te monteren. Rechtsboven de Sennheiser zend-ontvanger met de verbinding naar VW van Anne Geelhof die beneden de rederij stond. Kon ik heb laten weten wat ik aan het monteren was. Foto's: © Hans Becker-Stichting Norderney. En dat ik "jullie" piraten avonturen niet heb meegemaakt kwam gewoon omdat ik met een loopbaan aan land was begonnen en dan moet je je ook "bewijzen". Samen met Tom Mulder was ik in 1975 vreselijk druk om de Geschiedenis van de Nederlandse popmuziek te reconstrueren…….En dat was veel werk, erg veel. Lange dagen dwars door het land. En na dat project vroeg de TROS directie of ik niet in vaste dienst wilde komen werken. "Je komt van zee, en da's goed volk" zei de legendarische Joop Landré.
 7. Makkelijk ? Ik wist het niet. Anders vroeg ik het niet hé?
 8. Vlnr………... ???????
 9. Da's nog niks vergeleken het aantal scans dat ik in de loop van de afgelopen 15 jaar voor het Veronica archief gemaakt heb..................
 10. Ik kwam ook wel eens schimmel tegen bij onze master tapes. Maar met een tissue en effe snel door de M15 spoelen ging het prima. Dit was een master van het Radio Drama van Klaas Vaak.
 11. Hier is een beetje een voorlopige preview versie. Ik moet 'em nog verder bewerken dus dat vergt effe. Maar dit is heel bruikbaar. https://wetransfer.com/downloads/553850f4812df9bc77046fb198d5b4f820170624181451/973cea
 12. Ik zou wel eens een stel "gewone" jingles van SRE willen hebben. Dat was prachtig. Wie ?
 13. Er is meer in het leven dan popmuziek ! Maar als tiener denk je daar natuurlijk niet aan hé?
 14. Maar het is wel de hele Top40. Op 52' begint nl de tipparade. En zoals de kop luid: "Veronica 28 04 1973 Lex Harding Top40" Hij is ooit aangeboden bij de download club volgens mijn archief.
 15. Arend Langenberg deed het nieuws. Dat vergeet iedereen…………….