Spring naar bijdragen

Paul de Haan

Leden
 • Aantal bijdragen

  1509
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

2236 Excellent

1 Volger

Over Paul de Haan

 • Rang
  Stilzwijgend meelezer.

Profielinformatie

 • Geslacht
  Not Telling
 • Woonplaats
  Schildmeer Aan Zee
 • Interesses
  Stilzwijgend meelezer.
 1. Aanstaande zaterdag 14 october besteden we 2 uur aandacht aan de vergeten Nederlandse zeezender Radio Dolfijn later Radio 227 genoemd <Nov 1966-Juli 1967> dmv unieke historische opnames en persoonlijke indrukken. Radio 0511 Fryslân's original oldiesstation, zaterdag tussen 18.00 en 20.00 uur CET. http://www.radio0511.com/radio/ https://www.facebook.com/Radio0511 Paul de Haan
 2. Radio Dolfijn kijktip vanavond

  Ik ben op het beeldgebied niet goed thuis, dank voor het aanbod, mischien dat iemand anders op dit forum aan kan haken en het ter downlo aanbied.
 3. Radio Dolfijn kijktip vanavond

  Een verzoek mede namens Amigo Hans Knot of iemand dit op wil nemen, wij beide kunnen niet opnemen. Videobanden vergoeden we uiteraard. Heruitzending is woensdag om 22.45. Paul de Haan.
 4. Wat is <was> needle time bij de BBC

  Toen in augustus 1967 een einde werd gemaakt aan de uitzendingen van Britse zeezenders die vanuit hun unieke positie in Internationale wateren niets te maken hadden met UK wetgeving werd bekend gemaakt dat BBC Radio One op zaterdag 30 september 1967 de beoogde opvolger van de zeezenders zou worden. Na de start van BBC Radio One bleek dat de zeezender Radio London als voorbeeld had gediend, zelfs de PAMS jingles waren grotendeels identiek aan die van Big L. Eén zeer groot verschil was het feit dat in tegenstelling tot de zeezenders de BBC niet, vanwege afspraken met de Britse bond van Musici, ongehinderd 24 uur per dag platen kon draaien. Dat was beperkt tot 8 uur per dag. De muziek buiten die uren moesten opnames zijn die opgenomen waren bij the BBC die daarvoor vele orkesten en dus musici onder contract had. Zo kon het dat in bijvoorbeeld Hey Joe van Hendrix de gitaarsolo door een harp werd uitgevoerd. Als luisteraar verbaasde ik mij daar over. Voor de musici betekende het werk en inkomen en zij verdedigden dit met hand en tand. Zelfs het in de VS laten maken van de Radio One jingles door PAMS werd als een diepe belediging en aantasting van het inkomen gezien. Pas jaren later zou aan dit fenomeen een einde komen. Lees hier een uitgebreid artiekel over het fenomeen "Needle Time". http://www.muhistory.com/hang-the-dj-the-musicians-union-and-the-early-days-of-radio-1/
 5. Sinds vandaag is Fryslan's original oldiesstation Radio 0511 weer te beluisteren op 747 kHz AM, 402 meter middengolf in "oud geld". Paul de Haan.
 6. Hoe angstaanjagend zijn de huidige nieuwsvormgevingen

  Op mijn netvlies staat de Cubacrisis. October 62, ik was 10 jaar. Stond met mijn moeder bij een groentenwinkel in de Dirk Huizingastraat in Groningen. Mijn moeder sprak een buurtgenote, het gesprek ging over de Cubacrisis en de angst en bezorgdheid was zeer groot bij beide vrouwen. Dat bemerkte ik. Een jaar later de moord op JFK. Ik stond bij de radio aan de Hora Siccamasingel in Groningen. Twee momenten die zo weer te reproduceren zijn op mijn netvlies. In die tijd duurde het "even" voordat het beeld op de TV's doorkwam. De newscasts op deze drie stations , de manier waarop maar ook de items die de wereld toen bezig hielden laten zien dat de gebeurtenissen van nu allemaal niet zo schokkend zijn. Niemand hoeft onder de tafel te gaan zitten.
 7. Onlangs kreeg ik de vraag van een dertiger of wij ouderen ooit zulke angstaanjagende < zijn woorden> tijden mee hadden gemaakt op het gebied van internationale spanningen en de manier waarop dit in het nieuws werd gebracht. "You aint seen nothing yet" was mijn antwoord. Als kind maakte ik de spanningen rond de Cubacrisis mee en de moord op JFK. Met name de Cuba crisis had impact thuis op mijn ouders <angst> en ik herinner me zeer duidelijk als ik met mijn moeder op pad was dat wanneer ze in gesprek raakte met een bekende het alleen en op angstige wijze over de dreigende allesverwoestende atoomoorlog ging. Dat maakte dus ook op mij forse indruk. Anno nu zien we vrijwel elke dag zowel bij de publieken als de commercielen in het tv nieuws dreigende angstaanjagende onderwerpen, tenminste als je dat zo ervaart. Ook de manier waarop wij dit alles voorgeschoteld krijgen via Radio en TV heeft iets "verkeerd spannends". In dit tijdperk van supersnelle media , zowel audio als video, bereikt het nieuws ons vrijwel direct en wordt dan gerust de volgende 24 uren keer op keer terug gehaald. Wij zullen hoe dan ook moeten weten dat er elk moment van de dag rampen gaande zijn. Ook de toon gebruikt in de items dicteert dat. Stel nu eens dat de prompte dame van TV Noord Korea een dame met grijs haar zou zijn in een lange jurk op sandalen met een bloem in heur haar. De raketten die dan over Japan vliegen zijn dan opeens vriendelijk droneachtige dingetjes die alleen even komen kijken. Stel je nu eens voor dat DE GROOOOTTTTE LEIDER van Noord Korea een man zou zijn die bij het haardvuur in kamerjas met een glas sherry in de hand zou vertellen dat hij zo nu en dan just for fun wat vuurwerk afschiet < meer is het namelijk ook niet> om de wereld een plezier te doen? Dan zou dat nieuws toch een slappe hap zijn waar niemand meer commercials in boekt. Weet dat in de wereld de ellende die men voorschotelt mischien 1 % is van alle nieuws op deze planeet. 99% is goed nieuws, krijg je echter niet te zien. In de beginzestiger jaren waren de " spanningen" van een zelfde niveau, De Gaulle-JFK-Cuba. In die begin zestiger jaren was de vormgeving van het top of the hour news op Amerikaanse radio stations zeer spectaculair, mbt de onderwerpen maar vooral de vormgeving. Sit back en enjoy 17 minuten van de meest spectaculaire nieuws vormgeving die je ooit hoorde op 3 Amerikaanse radiostations, zelfs het Radio England nieuws verbleekt hier bij. Maar......luister vooral inhoudelijk naar de newsitems.....toen in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Hier te beluisteren http://www71.zippyshare.com/v/B08G1eOh/file.html PS: O, Grrroootte Leider, mogen wij hier in Groningen die nieuwskezeres < u leest het goed> van u lenen. Wij willen de aardbevingen alhier veroorzaakt door gasboringen van de NAM graag wat steviger neerzetten in de diverse Groninger nieuwsuitzendingen.
 8. Seabreeze 1395

  Hier nog even het bericht uit 2016 teruggehaald\\ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- \Aan de QSL kaarten wordt gewerkt Vincent. Hierbij meer info. Tot nu toe hebben we een aantal DX specials in het Engels gedaan op zaterdagen tussen 23.00 en 24.00 uur CET. De reacties hierop zijn fenominaal, Zuid Frankrijk, Wales,Engeland ,Scotland en Denemarken. Zelf heb ik twee uren geproduceerd met harde upbeatoldies <doen het goed op de middengolf> en veel oorspronkelijke Atlantis English Service 1974 jingles,deze worden door radioliefhebbers goed herkend. Voor de geinteresseerden hier de beide uren: Please login or register to see this link. Please login or register to see this link. Hier een voorbeeld van een ontvangstbericht van een willekeurige luisteraar in Aalborg Denemarken. -----Original Message----- From: Peter Witten [XXXX] Sent: maandag 4 juli 2016 6:40 To: studio@atlantisradio.eu Subject: Reception-report from Aalborg, Denmark Hello Radio Atlantis. I heard your station on mediumwave 1395 kHz saturday evening 2nd of July 2016 with a very enjoyable english DJ-show with oldiesrock/pop. I have included: - Reception-report (pdf-file). - MP3-recording of the recetion. Best wishes/73's Peter Witten, Aalborg, Denmark Hier ook de bijlgen vanPeter Witten uit Denmark. Please login or register to see this link. Please login or register to see this link. De Leeuwarder Courant besteedde ook aandacht zondag jl toen de 1395 AM frequentie werd geopend om 12.00 uur. Please login or register to see this link. Dan nog een speciaal punt van aandacht: Radio Atlantis was circa 10 jaar geleden het initiatief van wat ik gemakshalve de "harde" kern van het station noem. Eerst als oldiesstation op 1521<het diploma werd nog voor geoefend> later kwam daar de internetstream bij en circa 2 jaar geleden werd besloten de 1521 uit te schakelen. Nu dus <met volledig diploma> op 1395. Door deze harde kern is bergen-bergen werk verzet om Atlantis neer te zetten zoals het er nu bij staat. Nu ook schuiven anderen<ik ben er 1 van> aan. Maar de eer en alle credits gaan naar deze kern van Atlantismedewerkers die het station hebben bedacht en neergezet. Paul de Haan
 9. Seabreeze 1395

  In de beginperiode van 1395, toen het station nog de naam Atlantis Fryslan had, heb ik een aantal uren in het Engels geproduceerd en gepresenteerd die na 2300 uur op 1395 werden uitgezonden nadat Albanie uit de lucht was. Hierop kwamen inderdaad de ontvangst berichten uit oa Noord Schotland en Noord Finland de e mail binnen rollen. Clear Channel. Paul de Haan.
 10. Laatste uur Radio Paradijs 1584 AM. OP 31-8-2017 was het laatste uur ivm wet en regelgeving aangaande AM en DAB+. Radio Paradijs was 14 jaar in de lucht op 1584 am –189 meter middengolf met een non stop jamming oldies format. Een prima station met dank aan Ruud Poeze. Hier is het laatste uur hedenmiddag tussen 17 en 18 uur. http://www16.zippyshare.com/v/xWjZCOES/file.html Paul de Haan.
 11. Uitzending TinekeShow vanuit Museum Rockart 31 aug 2017

  Toch moet ook vermeld worden dat na 14 jaar onafgebroken uitzenden vandaag om 1800 een einde komt aan de uitzendingen van het oldiesstation Radio Paradijs op 1584 kHz middengolf. Ook voor Paradijs is het dus 31 augustus 1800 uur. Paul de Haan.
 12. WXYZ Detroit - 01-11-1956 - Paul Winter

  http://www59.zippyshare.com/v/jQZvyX6g/file.html WXYZ 1965 Jingle from series Batman also used by Radio England in 1966.
 13. LPAM Radio 0511 en Seagull

  Na een lange periode van gekwakkel op verschillende AM LPAM frequenties was Radio 0511 oldies Fryslan luid en duidelijk op 747 AM vandaag overdag te beluisteren. Hedenavond horen we Radio Seagull op 747 AM.
 14. Zaterdag 11 februari 20.00-21.00 uur op

  Radio 0511 http://www65.zippyshare.com/v/CDRwHy1V/file.html http://www.radio0511.com/radio/
 15. De fam. Geleick is in rouw………...

  Wat een prachtige hond, een schitterend hoofd. Ik leef met jullie mee Juul. Bikers en wielrenners in groepen, losgeslagen idioten. Veel sterkte, ik weet wat je doormaakt. Paul de Haan.
×