Spring naar bijdragen

Paul

Leden
 • Aantal bijdragen

  1673
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

763 Excellent

Over Paul

 • Rang
  Expert
 1. Onze Puber breekt weer in……….Giel Beelen

  Precies. Beelen is voor veel geld bij Veronica binnengehaald, maar zijn komst lijkt weinig invloed te hebben op de luistercijfers. Dus probeert hij reuring te veroorzaken. Positief of negatief, dat doet er minder toe. Maar of het helpt...
 2. Talpa Radio scoort goed onder jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.

  Bij Ziggo kan dat nog jaren duren. Die analoge radiodistributie kost niet zo veel ruimte, zodat uitschakeling ook weinig extra capaciteit oplevert. Bovendien weten ze dat nog menigeen een analoge tuner in de woonkamer heeft staan. Vergelijk dat met onze tv-toestellen: die zijn tegenwoordig merendeels HD en veelal geschikt voor de directe ontvangst van digitale signalen. Mensen lijken veel vaker een nieuwe tv te kopen dan een nieuwe radio. Ten slotte: radio 5 is bij Ziggo ook digitaal beschikbaar via de settopbox, net als tientallen andere radiozenders.
 3. Onze Puber breekt weer in……….Giel Beelen

  De puber slaat weer toe: https://3voor12.vpro.nl/update~9e43933e-1120-4613-a56f-16d036bb51b4~giel-beelen-laat-stripper-los-op-withete-tim-knol~.html Eigenlijk is Beelen gewoon een trol. Het heeft geen zin er aandacht aan te besteden. Dat is precies wat hij wil.
 4. Ik heb wat een ander niet heb

  Het is wel heel stil rond het schip, krijg ik de indruk. Er wordt weinig georganiseerd en voor zover ik weet (maar ik kom er niet elke dag) is het café al een tijdje dicht. Terwijl andere gelegenheden daar in de buurt wel degelijk druk worden bezocht.
 5. Radio Veronica - 28-04-1971 - 1605-1655

  Als we dan toch bezig zijn: Chicago, John Kongos en Mason-Dixon.
 6. Tip voor liefhebbers van (o.a.) Amerikaanse radio

  Vandaag weer een nieuwe opname: https://pastdaily.com/2018/03/18/youre-a-teenager-you-live-in-l-a-may-1970/ (En gisteren een concert van Van Morrison uit 1973, maar dat is voor de echte liefhebbers van 'Van the Man', zoals ik. )
 7. Extra Gold aantal luisteraars

  Die cijfers hebben alleen betrekking op stations die te bereiken zijn via de portal van nederland.fm.
 8. Veronica 1970

  Dat fragment uit Turks Fruit staat me goed bij. De radio staat aan en Rob Out kondigt 'Meisjes met rode haren' aan. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn... Het zou me niets verbazen als de makers van de film aan Out hebben gevraagd om dat speciaal voor de film in te spreken.
 9. Ik heb een mooie tip voor iedereen die geïnteresseerd is in ‘vintage’ Amerikaanse radio. Surf eens naar de website https://pastdaily.com. Die wordt gerund door radio-archivaris Gordon Skene uit L.A. Hij presenteert vrijwel dagelijks nieuwe opnames uit zijn reusachtige archief: popconcerten (niet alleen van de Amerikaanse, maar ook van Europese radiostations), jazz, klassiek, nieuwsuitzendingen, journalistieke programma’s (hij is bijzonder geïnteresseerd in politiek) en ook…. popradio! Dat laatste zie je bijvoorbeeld hier: https://pastdaily.com/2018/03/10/its-1967-youre-a-teenager-you-live-in-l-a-you-hitched-to-san-francisco-you-are-where-its-at/ Je kunt het meteen beluisteren, maar ook downloaden door met je rechtermuisknop op de naam van het bestand te klikken. Dergelijke opnames biedt hij regelmatig aan. Nog een tip: typ in de search-box rechtsboven ‘Top of the Pops’ en je krijgt een hele reeks BBC-programma’s met live-opnamen van Britse popgroepen uit de jaren zestig. Kortom: als je eens een tijdje wil grasduinen en je eigen collectie weer eens wil aanvullen… Paul
 10. NME stopt ermee

  Ja, inderdaad opmerkelijk. NME was een weekblad en de Muziek Expres een maandblad, maar toch. (En aan het succes van Paul Acket hebben we ook nog eens het North Sea Jazz Festival te danken.) Op de Engelse Wikipedia wordt gesteld dat NME in 1974 een betaalde oplage had van 300.000, maar daar wordt geen bron bij gegeven: 'Citation needed'.
 11. stan haag horoscoop

  De term was al in 1962 bedacht door Annie M.G. Schmidt, vanwege de mooie deernes op klassieke langspeelplaten. Conny Stuart zong het.
 12. NME stopt ermee

  Weer een hoofdstuk dat wordt gesloten: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/08/befaamd-muziekblad-nme-stopt-op-papier-a1594914 Er zijn natuurlijk nog genoeg Britse muziekbladen over, zoals Q, Uncut, etc. Paul
 13. stan haag horoscoop

  Nog uit de tijd van de 'hoezenpoezen'...
 14. De RTL'en en SBS'en en een deel van de NPO betaal je niet alleen via je abonnement, maar ook via de aankopen die je doet. Het reclamebudget van de adverteerders wordt daar immers uit betaald. Voor niets gaat de zon op... En op diezelfde manier hebben de sigarettenverslaafden in de jaren zestig en zeventig Veronica voor een belangrijk deel bekostigd.
 15. De Zwitserse publieke omroep is de duurste van Europa, wat iets te maken schijnt te hebben met de ingewikkelde opbouw van het land: kantons die zelfstandig opereren, allerlei verschillende taalgebieden met elk hun eigen cultuur en dus hun eigen radio- en tv-stations. De huidige Zwitserse regering lijkt er wel degelijk op uit om die kosten terug te dringen. Maar tegelijk is de waardering voor die regionale zenders onder de Zwitsers kennelijk groot.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.