Spring naar bijdragen

Paul

Leden
 • Aantal bijdragen

  1559
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

690 Excellent

Over Paul

 • Rang
  Expert
 1. Hans Knot: Ja zuster nee zuster ten einde in 1968

  Aha. Ik was 6 of 7 jaar jonger.
 2. Hans Knot: Ja zuster nee zuster ten einde in 1968

  Tja, toentertijd werd er nog gegniffeld om 'platte woorden' als 'bips' (wat rijmde op 'de Twips') en 'kouwe kak' (uit 'De kat van ome Willem')... En Annie Schmidt speelde daar graag mee, want een van haar bekendste versjes luidde niet voor niets 'Ik ben lekker stout'. Tijden zijn veranderd en het taalgebruik is veel grover geworden. Wie nu luistert naar 'wil u een stekkie van de fuch-fuch-fuchsia' heeft daar vreemde associaties bij. Ik betwijfel of dat toen ook al zo was (in ieder geval niet in mijn familie). Wat dat betreft waren het 'onschuldige' tijden. De speelfilmbewerking uit 2002 was trouwens op dvd erg favoriet bij mijn kinderen. Misschien ook iets voor Femke...
 3. Voorgenomen NPO radioprogrammering 2018

  Ik denk in elk geval dat geen enkele leeftijdscategorie een homogene groep vormt van mensen die allemaal alleen maar muziek uit hun jonge jaren kunnen waarderen en dat dan ook nog eens de hele dag door willen horen. Ik heb mijn oude vader bijvoorbeeld nooit horen klagen over het aanbod op de radio. Hij keek vooral tv (zoals veel ouderen), luisterde een beetje naar radio 4, Classic FM en de regionale omroep, en soms zette hij een plaatje van vroeger op.
 4. Voorgenomen NPO radioprogrammering 2018

  Waarom toch altijd die indeling in strikte leeftijdscategorieën? Ik ben opgegroeid in de jaren zeventig, maar ben ook geïnteresseerd in muziek van (lang) daarvoor en (lang) daarna. Mijn ideaal voor de radio is misschien wel zoiets als de franse publieke zender FIP: muziek die prettig in het gehoor ligt uit alle tijden en alle mogelijke genres. Een zeer ruime playlist en niet al te veel uitgekauwde hits.
 5. Radio Dolfijn kijktip vanavond

  Bedankt voor de kijktip. Ik heb het gisteren gezien; ONS zit bij Ziggo in het basispakket. (Daar kwam ik dus gisteren pas achter, want ik kijk er anders nooit naar.) 'Documentaire' is misschien wat veel gezegd; het zijn vooral Look Boden en Lex Harding die gezamenlijk herinneringen ophalen, onder andere aan de nacht waarin bij stormkracht 10 de mast afbrak. Onderhoudend is het zeker. Paul
 6. Status VOO

  Met goed bronnenonderzoek (krantenberichten, programmagidsen, ministeriële stukken, etc.) kun je een eind komen. Wat de feitjes betreft is dat soms zelfs betrouwbaarder dan de verhalen van degenen die er direct bij betrokken waren. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat Lex of Ad al die data van de VOO precies paraat hebben. We hebben nu eenmaal allemaal een selectief geheugen. De mensen die bijdragen leveren aan Wikipedia hebben natuurlijk ook niet altijd tijd en zin om al dat bronnenonderzoek te doen en dus baseren ze zich vaak op anderen, zonder te weten hoe betrouwbaar dat is. Maar het kan ook anders. Ik heb met veel bewondering dat boek van Eppo Schaap gelezen over Max Lewin. Schaap is onder andere in de archieven van de BVD gedoken en heeft door eigen research heel veel nieuwe informatie boven tafel gekregen. Zoals iedereen kan ook hij weleens een steekje laten vallen (ik kwam ergens een datum tegen die niet kan kloppen), maar het eindresultaat is dat hij een heel gedegen, goed gedocumenteerd boek heeft geschreven over die rare snuiter van een Lewin, ook met betrekking tot de zeezenders.
 7. Met overlijden Tom Petty (66) verliest rockmuziek een grootheid

  Ik hoorde zijn hits vaak op AFN. Dat was vaak een verademing tussen alle synthesizerpop van de jaren tachtig.
 8. Audio Distributie Onderzoek: gebruik DAB+ in twee jaar tijd verdrievoudigd

  Ik had verwacht dat de (analoge) kabel een groter aandeel zou hebben. Zelf ken ik best veel mensen die thuis hun tuner nog altijd op de kabel hebben aangesloten. Maar misschien wordt er vooral onderweg veel geluisterd, via de autoradio en het mobieltje.
 9. Een ander keertje misschien? Ik ben vooral benieuwd naar de wijzerplaat...
 10. Status VOO

  Voor de huidige jongere generaties geldt dat nu al...
 11. Status VOO

  In vrijwel elke langere tekst komen foutjes voor. De reden daarvoor is eenvoudig: het is mensenwerk. Ik sprak laatst iemand die vroeger bij de Spectrum Encyclopedie heeft gewerkt. Het ging over de (on)betrouwbaarheid van feitenmateriaal in Wikipedia. Hij zei: ach, bij ons in de encyclopedie stonden ook foutjes.
 12. digitalisering banden en cassettes

  Dan wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om je eens te bedanken voor al die Beatles Story's, Hans! Ik heb ze indertijd allemaal gedownload, zonder precies te weten - zoals wel vaker bij de downloadclub - wie ze nu eigenlijk had opgenomen. Als jonge tiener had ik een krakkemikkig cassettedeckje waarmee ik weleens een Beatles Story opnam, of fragmenten daarvan. Ik had nooit kunnen vermoeden dat ik ze veertig jaar later compleet zou hebben. Paul
 13. Plaatjes waar doorheen wordt gepraat

  Laten we eerlijk zijn: dat is in Nederland begonnen met de zeezenders. Iemand als Jan van Veen maakte er een sport van om het hele intro vol te praten. Ik heb de laatste tijd naar mijn Veronica-opnames uit 1968 geluisterd (in chronologische volgorde) en met name bij de top 40 werden plaatjes vrijwel nooit in hun geheel gedraaid. Binnen die twee uur was daar eenvoudig geen tijd voor.
 14. Doorstart van KX of van de programma's?

  Daar kwam ik gisteren ook achter. Radio Noord-Holland geeft in de avonduren een aantal programma's door van 40up Radio, dus ook op FM en DAB.
 15. Edwin Wendt: Wim Noordhoek hield zijn rug recht

  De gemiddelde Telegraaf-lezer heeft natuurlijk geen idee wie Wim Noordhoek is. Zo eenvoudig zal het zijn. En de Telegraaf houdt nu eenmaal van BN'ers. Dat is al tientallen jaren zo. Overigens is Rutten zelf ook radiomaker, zoals je vast wel weet. Op dat terrein heeft hij natuurlijk lang niet de staat van dienst van Noordhoek, maar op zijn 74ste presenteert hij nog altijd alleraardigste programma's op radio 4 en op radio 2 Soul and Jazz. Voor een bescheiden publiek van voornamelijk niet-Telegraaf-lezers, schat ik zo in.
×