Spring naar bijdragen

Paul

Leden
 • Aantal bijdragen

  1521
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

667 Excellent

Over Paul

 • Rang
  Expert
 1. Nog 1 nachtje slapen, nou ja proberen dan

  Dat zeiden mijn ouders ook.
 2. Nog 1 nachtje slapen, nou ja proberen dan

  In de jaren tachtig bezocht ik een aantal keren Pinkpop. Dat was voor de omwonenden vast ook niet altijd leuk, maar ik heb er mooie herinneringen aan. En wat zouden de oudere bewoners in Kralingen hebben gedacht van het befaamde festival in 1970?
 3. gebrande files cd's Downloadclub / genootschap

  Gebrande cd's zijn er bij mij allang uit. Voor zover de bestanden nog te redden waren, heb ik ze overgezet op een harde schijf. Of eigenlijk: op meerdere harde schijven. Want ook die kunnen het zomaar ineens begeven.
 4. Beatles - Paperback writer Stereo - Mono

  Aan de monomix werd in die jaren vaak veel meer aandacht besteed dan aan de stereomix. Tot rond 1967 was het zo ongeveer de standaard. Zie het verhaal over Sergeant Pepper: The Beatles waren nauw betrokken bij de monomix, maar de stereomix lieten ze aan George Martin over. Ook was het heel gebruikelijk voor The Beatles om singles uit te brengen die vervolgens niet op hun reguliere elpees verschenen. I want to hold your hand, I feel fine, We can work it out, Penny Lane/Strawberry Fields, Lady Madonna, Hey Jude... Hetzelfde geldt voor veel b-kantjes. Paul
 5. Radio Northsea is gestopt en naar aanleiding daarvan mag Carl Mitchell bij de VPRO een paar (mooie) plaatjes draaien. Vanuit historisch oogpunt is dit een belangrijke opname. Na 15 minuten wordt door de presentator van de VPRO een nieuwsbericht geciteerd: ‘Laatste nieuws van de telex. Minister-president de Jong heeft vrijdagavond na afloop van het kabinetsberaad meegedeeld dat de recente berichten over een mogelijke crisis inzake de piratenzenders helemaal vergeten moeten worden. Natuurlijk, aldus de premier, is er een probleem, maar er is geen sprake van grote moeilijkheden. Als gevolg van het verdwijnen van radio Noordzee, aldus de minister-president, is het probleem nu minder extreem en minder acuut geworden. De urgentie is er nu af.’ Je ziet hier al de kiem van de latere verwikkelingen rond de brandstichting op de Mebo 2. De signalen uit Den Haag waren onmiskenbaar: Radio Northsea (toen zelfs nog zonder Nederlandstalige poot) vormde een regelrechte bedreiging voor het voortbestaan van Veronica.
 6. Kapers voor de kust boek

  Meer over Pete Brady op Wikipedia. Hij zou in Londen wonen en iets doen op het gebied van filmproducties: https://en.wikipedia.org/wiki/Pete_Brady_(presenter) Maar of dat artikel een beetje is bijgewerkt? Geboortejaar 1942, dus wellicht met pensioen.
 7. In het verleden is hier al eens verwezen naar een complete uitzenddag van een station uit New York City op D-day 1944. Maar hoe klonk een 'normale uitzenddag' van een Amerikaans radiostation in de jaren dertig? Via onderstaande link kun je luisteren naar een complete uitzenddag van het station WJSV in Washington, d.d. 21 september 1939, van 's ochtends vroeg tot in de nacht. Downloaden kan ook. https://archive.org/details/CompleteBroadcastDay Als je de smaak te pakken krijgt: op archive.org is nog veel meer old time radio te beluisteren. Paul
 8. Vincent Schriel: Digitale radio, DAB+ of Internet?

  Ja, daar kan ik me iets bij voorstellen. De grote commerciële radiostadions richten zich op een massapubliek, daar moeten ze het van hebben. Dan is uitzending via de ether toch een stuk economischer (en zuiniger qua energieverbruik) vergeleken met honderdduizenden luisteraars die ieder voor zich hun eigen stukje servercapaciteit opvragen. Internetradio is een ander medium, meer gericht op de individuele liefhebber. Ik denk wel dat er met name bij jongeren een verschuiving plaatsvindt: er wordt meer via de telefoon geluisterd, en de lineaire radio krijgt almaar meer concurrentie van podcasts, en van streaming apps als Spotify en Youtube. Dat kun je vergelijken met tv: mensen kijken minder vaak lineaire tv-kanalen, en vaker Netflix, Uitzending Gemist etc. Persoonlijk zie ik voor dab nog steeds een rol weggelegd, maar dan moeten ze de ontvangstmogelijkheden wel flink verbeteren. Tot die tijd is fm onmisbaar. Paul
 9. zeezendertrips in 1971 begonnen

  Ik heb even gegoogled: anorack met een c komt wel vaker voor, ook in reclames voor regenjassen. Maar het is niet de officiële spelling en staat ook niet als zodanig in het Oxford English Dictionary, het grootste Engelstalige woordenboek (en misschien wel het grootste woordenboek ter wereld). Sterker nog, de betekenis die Archer aan het woord gaf, heeft uiteindelijk zelfs het woordenboek gehaald. Kijk maar hieronder. Een prestatie van formaat. Hoeveel mensen hebben zelf een woord bedacht (of de betekenis van een woord) dat vervolgens het woordenboek heeft gehaald? In Nederland zijn dat vooral schrijvers als Marten Toonder en cabaretiers als Koot en Bie.
 10. zeezendertrips in 1971 begonnen

  Die spelling met een c ken ik niet, wel de aanduiding 'anorak'. http://www.azanorak.com/anorak.html Toen ik het boek van Bob Noakes las, 'Last of the Pirates', viel me ook al op dat die bezoekende zeezenderfans met enige minachting werden beschreven. De liefde was kennelijk lang niet altijd wederzijds. Bijzondere platenspeler, trouwens. Weet iemand toevallig welk merk en model dit is? Paul
 11. Radio Els (1485 kHz) stopt ermee

  Yup. En nu binnen Europa de kosten voor roaming zijn afgeschaft, kun je met een beetje gunstig abonnement ook in het buitenland gewoon naar je eigen favoriete radiostations blijven luisteren.
 12. Hans Knot: Herinneringen aan half november 1965

  Bijzonder, die details over de radionieuwsdienst. Hield je een dagboek bij, Hans?
 13. Interviews Lex Harding

  Hier ook alles in drievoud. Het valt me toch wel op hoe ongelofelijk kwetsbaar die digitale opslag is. Cassettebandjes van meer dan veertig jaar oud (waarvan ik altijd dacht dat ze een zeer beperkte levensduur hadden) draaien vaak nog als een tierelier, maar zo'n externe hd geeft het soms al na een paar jaar op. Ik heb mijn eerste hd al eens moeten vervangen.
 14. Pirate Radio Party Boat

  De kosten van zo'n project moet je niet onderschatten. Het zou me verbazen als je daar een cent aan kunt verdienen.
 15. Vincent Schriel: Foutje, bedankt

  Voor mij herkenbaar. Ik heb ook al enige tijd internetradio en Spotify in de woonkamer. Dab en fm gebruik ik alleen als back-up, voor als er een storing is in de wifi. Ondanks de overweldigende keus bij Spotify en de mogelijkheid die je daar hebt om snel afspeellijsten van favoriete nummers te maken blijf ik het trouwens ook leuk vinden om grammofoonplaten en cd's te draaien. Omdat ik ze nu eenmaal heb, vanwege het ritueel van het opzetten, vanwege de bijbehorende hoes of het cd-boekje, vanwege de enkele platen in mijn bezit die nooit zijn gedigitaliseerd en - last but not least - vanwege het idee dat in geen enkel datacentrum waar ook ter wereld wordt opgeslagen waar ik op dat moment naar zit te luisteren.
×