Paul

Leden
 • Aantal bijdragen

  1499
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

645 Excellent

Over Paul

 • Rang
  Expert
 1. In mijn tienerjaren waren meisjes en muziek zeer met elkaar verbonden. En ook die meisjes kan ik me zeker nog herinneren...
 2. De kamer waar ik zit te werken is op het zuiden, maar om een of andere reden is het tot dusver goed te doen. Zeker met dat windje, gisteren. Wel moet ik enorm oppassen met die zonkracht. Vanwege mijn kalende kruin moet ik buiten beslist iets op mijn hoofd dragen. Maar sinds vorig jaar heb ik daarvoor een fraaie, officiële honkbalpet van de San Francisco Giants.
 3. Klopt, Paradiso is ook vandaag de dag nog steeds top. Leuk stukje, Hans.
 4. De piraten in de jaren zeventig en tachtig hadden toch ook geen idiotenfilter? Komt er eindelijk een vorm van legale 'vrije' radio, op de middengolf nog wel, en dan gaan jullie pleiten voor meer... overheidsbemoeienis! De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
 5. Zou je best eens gelijk in kunnen hebben, maar de initiatiefnemers denken daar kennelijk anders over. Dus laat ze het maar proberen. Als het inderdaad zinloos is, dan zullen die bijdragen van het bedrijfsleven en de giften ook uitblijven, en dan strandt het vanzelf. Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk als iemand een aanvraag doet voor zo'n laag vermogen zender? Moet de aanvrager kunnen aantonen dat hij of zij daarmee iets 'zinvols' gaat doen? Ik heb geen idee, want zelf geen plannen in die richting, maar zo ja, dan heb je weer een commissie nodig die dat moet beoordelen, en moeten er criteria worden opgesteld. Lijkt me niet wenselijk en misschien zelfs een gevalletje 'het sop is de kool niet waard'.
 6. Precies! De middengolf als ultieme vrijplaats voor mensen die gewoon op bescheiden schaal 'hun eigen ding willen doen', wat dat ding ook moge zijn, en zonder door een ander gedwongen te worden tot welk format dan ook. Dat is pas vrije radio!
 7. Nu we toch bezig zijn: op NPR (de Amerikaanse publieke radio) is een interview uitgezonden van drie kwartier met Giles Martin, waarin hij vertelt wat hij nu eigenlijk precies heeft gedaan met de opnamen van Pepper. Linksboven op de pagina kun je het beluisteren en/of downloaden. http://www.npr.org/2017/06/01/531040084/50-years-later-producer-remixes-sgt-pepper-to-bring-it-into-the-modern-world
 8. ‘Zinloos geweld’ klinkt alsof de oorspronkelijke uitvoering van dit album naar de knoppen is geholpen. Dat klopt niet. Je kunt de originele stereomix (waar The Beatles zelf trouwens niet bij betrokken waren) of de monomix nog gewoon beluisteren, als je daar de voorkeur aan geeft. Het is geen geweld, maar een eerbetoon van iemand die het materiaal met buitengewoon veel respect heeft benaderd. Vat het als zodanig op, of laat het anders links liggen. Vroeger hoorde ik mensen over (negatief beoordeelde) boekverfilmingen weleens zeggen dat daarmee het boek was 'verpest'. Dat vond ik altijd onzin. Het boek bestond toch nog gewoon? Daar was toch geen letter aan veranderd? En Robin, je weet wat ik bedoel: het is inherent aan het internet dat je alle mogelijke meningen over alle mogelijke onderwerpen kunt lezen. Negatieve reacties, daar kon je gewoon op wachten.
 9. Ik was van tevoren sceptisch, maar nu ben ik om. Voorbeeld: 'For the Benefit of Mr. Kite' vond ik vroeger nogal een wollige kakafonie van klanken en dat had iets onbevredigends. Maar in de nieuwe versie klinkt het glashelder. Kun je nagaan wat zo'n opfrisbeurt zou kunnen doen met 'I Am the Walrus'. Hoe dan ook, de overgrote meerderheid van recensies is positief tot zeer positief, als je het mij vraagt. Dat er dan weer mensen opstaan die het niets vinden, dat is natuurlijk ook gewoon inherent aan het internet.
 10. In een periode van 63 uur alleen maar vliegtuigmaaltijden eten, dat lijkt me ook best een opgave.
 11. Tijden veranderen, Leendert. Tatoeages komen tegenwoordig veel vaker voor dan vroeger en een beetje moderne werkgever schrikt daar echt niet meer van op. Als hij onder de veertig is, heeft hij er zelf misschien ook wel eentje. Dit forum begint steeds meer iets voor oude mopperkonten te worden.
 12. Madison Avenue was de plek waar vanouds heel veel reclame- en marketingbureaus zaten. De dubbelzinnige titel 'Mad Men' (van de gelijknamige tv-serie over een reclamebureau in de jaren vijftig tot zeventig) verwijst daar ook naar,
 13. 86 inmiddels, maar toch weer op de buhne! Geweldig, zoiets. Paul
 14. Ik heb vanmiddag tijdens de lunch al even via Spotify geluisterd. Klinkt indrukwekkend. She's Leaving Home is zoals verwacht iets sneller dan in de oude stereomix, wat mij een stuk beter in de oren klinkt. En inderdaad een dieper geluid, met instrumenten die je beter van elkaar kunt onderscheiden. Dat hoor je vooral goed aan de manier waarop het orkest aanzwelt in A Day in the Life.