Spring naar bijdragen

nchuijg

Leden
 • Aantal bijdragen

  131
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

41 Excellent

Over nchuijg

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male

Contactmethoden

 • Website
  http://members.ziggo.nl/nchuijg
 1. Van wie is deze VARA-radiostem ook alweer ?

  Goh Benno, Een gedeelte van het fragment stuurde je me op 6 Augustus j.l. om eens te proberen de bijgeluiden er uit te halen, ik vertelde je ongevraagd dat dit mijn Rano ziekenomroep collega Gerard Reitsma was en in je antwoord was je erg blij met het resultaat en over mijn antwoord over Gerard schreef je dit "Ja, het is inderdaad Gerard Reitsma. Mooie ‘klassieke’ radiostem heb ik dat altijd gevonden. Grappig dat jij hem kent…" dus breekt hier mijn klomp. Groet Nico.
 2. Soft brown shoes

  Hans, Ik begrijp hier weinig van, je hebt het over: maar je plaatst: Quincy Jones-"Brown Soft Shoe" En een fragment met dat nummer van Mi-Amigo. Groet Nico
 3. 675 kHz

  Denk ik ook, hier in Amstelveen zuid als ik met mijn auto naar Aalsmeer rijd komt http://www.groeistad.com/ uit Wassenaar op de 747KHz door, maar in Amstelveen zuid is het gedaan ook niet op mijn Grundig Musicboy op zolder onder de pannen. Wel komt met 1 Kw de Vahon Hindustani Radio dag en nacht goed door vanuit Den Haag. Groet Nico.
 4. 675 kHz

  Zie Hier http://radio-tv-nederland.nl/index.html Groet Nico.
 5. Edwin Wendt: Wim Noordhoek hield zijn rug recht

  Edwin, Je schreef, "Of de redacteuren van AD of Telegraaf Wim Noordhoek niet herkenden of dat de makers van Andere Tijden het nodig vonden om wél Rutten en Wolffensperger te 'highlighten' en niet degene die de zaak werkelijk aan het rollen bracht, - bovendien een prominent programmamaker uit de VPRO-historie - blijft onduidelijk." Ik heb wel degelijk een "highlight" van Wim Noordhoek gezien in het programma, maar het was wel zuinig t.o.v. de rest van de deelnemers. Groet Nico.
 6. Jan, die Twin-Four ziet er ook goed uit en heeft meer mogelijkheden, maar het werkend gebied is niet over de hele MG band, en is ook duurder. Harm, ik val niet over de kost prijs van het apparaat maar over de doorverbindingen i.p.v. de dipswitch! en wat daarvoor betaald moet worden, het is niet mijn bedoeling er een LPAM project ervan te maken en daar de hele wijk mee te bestrijken, ik heb een paar oude radio's waarop ik mijn stream https://tunein.com/radio/The-Oldie-Station-s122822/ wil laten klinken en ik gebruik daarvoor op moment deze modulator http://www.gloeidraad.nl/radioforumservice/index.php?p=artikelen&sub=artikel-am-pll2 daarvan is het bereik te beperkt. En die soundprocessing is ook geen probleem, StereoTool is mijn vriend. Rob, Als je het goed bekijkt zijn de doorverbindingen op de plaats van de layout van de dipswitch geplaatst, en zijn de printen krek gelijk aan elkaar. Vriendelijke groet, Nico.
 7. Is er iemand die ervaring heeft met deze LPAM solid state transmitters. http://www.6v6.co.uk/solid-state-transmitters.html Wat mij opvalt het prijs verschil tussen de Mosquito AM One Watt Transmitter EU en de Swordfish One Watt 1485kHz Transmitter Netherlands. Beide zijn gelijk, enkel ontbreekt de dipswitch in de Swordfish, deze is voorzien van doorverbindingen om de 1485KHz vast te zetten, 12 Euro verschil voor een dipswitch! Een beetje veel lijkt mij. Groet Nico.
 8. Radio Caroline miste een kabeltje

  Lees hier; http://wheatstone.com/news-press-video-events/2016-11-28-11-49-17/radio-news-2017/radio-news-august-2017 Groet Nico.
 9. Juul, Dank jewel, het was een campagne van 20 weken, dus het bleef het bij 1964, vreemd om zo'n campagne in de zomer te starten. Hier iets over de geschiedenis van de Kayzer textiel fabriek: http://www.kayser.nl/historie.html Het merk bestaat nog steeds dus, maar de kleding word allang niet meer in Twente gemaakt. Wat mij nog opvalt, dat de nadruk in het schema maar ook in de opname word gelegd op de VRIJE zaterdagmorgen, ik realiseer me nu dat in die tijd we net op zaterdagochtend niet meer naar school gingen en er ook niet meer werd gewerkt , de vijfdaagse werkweek! In 1963 was het nog naar school en werk op de zaterdagmorgen, wie staat daar nog bij stil. Is deze opname nog iets voor jullie archief? Groet Nico.
 10. Dank je Juul, Ik schat zo dat het 1966 zou kunnen zijn, maar ja grijze cellen hé, en bij de katholieken kon je dat heidense werk dan weer afkopen met een aflaat. Groet Nico.
 11. Ergens in de jaren 60 (misschien weet Juul wanneer?) was er 20 weken lang een kwartiertje op zaterdagmorgen Mr Halterman van Lonneker Vakkleding. Ter gelegenheid van de start van deze campagne werd er een flexdisk gestuurd naar de retail waarin wat voorbeelden zitten van wat de inhoud zou gaan worden ter promotie, en dat in de vorm van een Radio Veronica programma. Hier kan A+B opgeknapt en schoongemaakt, zonder werkkleding dat dan weer wel, opgehaald worden: http://www30.zippyshare.com/v/rbSw7Aj8/file.html Ik vroeg mij ook af, of er ook korte spots in die tijd te horen waren door de regulaire programma's heen? Hier de scans van de hoes: http://www16.zippyshare.com/v/Iz5X4254/file.html Veel plezier, Groet Nico.
 12. Ongewenst bijgeluid in audio

  Benno, Kijk en luister in je mailbox. Nico.
 13. Veronica Nieuwsradio met Ed Lautenslager

  Ed Lautenslager, Er Is Geen Betere! Nico.
 14. Caroline/Laser dj en technicus Blake Williams overleden

  Zie hier: http://209.157.64.200/focus/f-bloggers/3564304/posts
 15. Spot productions - Thatman

  In de korte tijd dat ze hebben bestaan twee pakketten laten maken, het eerste van PAMS was al snel door de collega's gekaapt, doordat ze in hun test uitzendingen ze kaal lieten horen en de slimmerds op de andere boten ze opnamen en verknipt weer gebruikte. Het blijft een mooi tijdsbeeld voor mij omdat ik samen met Hans Hogendoorn op een zaterdagmiddag in februari 1967 in Zaandam op de scheepswerf (wegens een gebroken mast) een rondleiding kreeg op de Olga Patricia van Dave Mckay (Britain Radio), alleen de zender bleef gesloten was verzegeld. Groet Nico. http://www.northernstar.cc/olgapatricia5b.htm
×