Spring naar bijdragen

Ben

Leden
 • Aantal bijdragen

  107
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

58 Excellent

Over Ben

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

 • Geslacht
  Not Telling
 1. Leuk, Vincent! En zo'n 55 jaar later is Dick wederom, na een aantal omzwervingen in het Amerikaanse radioland, te beluisteren op WLS in Chicago. http://www.947wls.com/dick-biondi/ Volgende maand wordt hij 85!
 2. Ongewenst bijgeluid in audio

  Maar daar het het om Juul. Als het digitale signaal de computer in gaat, dan is er geen probleem, een digitaal signaal heeft geen last van storing. Een analoog signaal is wel storingsgevoelig en dat aan een computer aanbieden is vragen om een gestoord signaal. Maar anyway, ik heb m'n advies gegeven en het is aan een ieder wat hij of zij daarmee wil doen Oh, ik bewaar alles in .wav
 3. Ongewenst bijgeluid in audio

  Een losse geluidskaart geeft mogelijk minder bijgeluiden dan een on-board geluidskaart. Het probleem is dat, jawel ook in een MAC, in een computer allerlei electronica zit, dat stoorgeluiden afgeeft. Ik digitaliseer tegenwoordig met een Roland R5 of een Tascam DR100. Dat wordt de audio naar een SD kaartje geschreven, die ik dan naar hartelust en zonder storing kan bewerken op de computer Dat lijkt me ook.
 4. Ongewenst bijgeluid in audio

  Hi Benno, Ja, daar zit het probleem. Een computer is een en al stoorgeluiden. Mijn advies aan een ieder is om nooit de analoge ingang van de geluidskaart te nemen om op te nemen. Die eerste en laatste seconden zaten op een nivo van onder de -60 dB, die heb ik met een noise gate bewerkt en zijn daarom op het absolute nulpunt beland. Je hoort daar dan dus helemaal niks. Ik heb die door Sound Forge laten verwijderen en heb die dan ook niet meer en kan je die niet toesturen.
 5. Ongewenst bijgeluid in audio

  Het lijkt erop dat dit vanaf een analoge ingang van een computer geluidskaart is opgenomen. Sound Forge biedt wel mogelijkheden om zo'n bijgeluid te reduceren.
 6. Uitzoekbanden zeezenders

  Het lijkt erop dat de band met de rug tegen de kop zat bij het afspelen van spoor 2 en 4. Dat verklaart het feit dat het geluid "achterstevoren" te horen was en ook dat het geluid zo dof klinkt. Wat wel uniek is aan deze opnamen is dat Peter van Dijken te horen is. Volgens mij heeft hij niet zo lang programma's gemaakt bij RNI, ik vermoed dat hij invaller was voor Peter Holland, die mogelijk op vakantie was. Ergens zegt hij dat het 8 Augustus is. Leuk materiaal, Vincent!
 7. Op zoek naar 25 Jaar Top 40

  Helaas kan ik je hieraan niet helpen, Dave. Beeld en Geluid had je zelf waarschijnlijk ook al gecheckt, maar daar zie ik 'm niet. Nu begrijp ik ook waar deze uitvoering van Zomerzon van de Makkers vandaan komt. Als muziekclip verzamelaar ben ik wel zeer ingeinteresserd in deze tween programma's, mar daar kom jij niet verder mee. Ik zal de vraag 's stellen op een ander forum.
 8. USA vinyl singles

  Walk tall van de Two of Clubs is een plaatje dat hoog op de lijst staat van mijn US favorieten. Ik heb eigenlijk geen idee of dit plaatje in Nederland ooit enige bekendheid heeft genoten. Wie kent dit nummer? Groeten Ben
 9. USA vinyl singles

  Ik ben al heel lang op zoek naar een videoclip van dit prachtige nummer. De enige, die ik tot nu toe kon vinden, is deze (op 4:00):
 10. ESSO flexidisc

  Erg leuk, Juul. Ik kende deze niet. Bedankt voor het delen!
 11. USA vinyl singles

  Dit zijn nog twee van die prachtige nummers uit de US. Beide clips komen van het youtube kanaal van Sammy "Smurfstools". Ik kan dit kanaal van harte aanbevelen. Sammy heeft zich gespecialiseerd in het creeeren van speciale stero uitvoeringen van "platen van vroeger".
 12. USA vinyl singles

  Die staat ook op mijn lijst met mooiste nummers, Juul. Met deze (kleuren) video:
 13. USA vinyl singles

  Die staat ook op mijn lijst van mooiste nummers, vooral met deze prachtige video:
 14. USA vinyl singles

  Deze uitvoering van Moonlight feels right komt uit 1976: Die Midnight Special serie bevat hele leuke videoclips!
×