Spring naar bijdragen

Sylvester

Leden
 • Aantal bijdragen

  112
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

113 Excellent

Over Sylvester

 • Rang
  Gevorderd lid

Recente profielbezoeken

834 profielweergaven
 1. Tros H2 1976-04-07 2300-0000 Coulissen kunst en cultuur

  Leuk! Dat programma heeft volgens mij heel lang gelopen.
 2. Radioarchief Woord.nl verdwijnt

  Ik heb begrepen dat de VPRO programma's wel online blijven, maar dus niet meer via Woord.nl. Hoe je die dan weer moet terugvinden? De VPRO sites veranderen regelmatig van uiterlijk. Lekker hip en vooruitstrevend, maar niet zo handig.
 3. Radioarchief Woord.nl verdwijnt

  Uit de reactie op een Facebookbericht begrijp ik dat het mooie radio-archief Woord.nl per 1 januari 2018 verdwijnt. Kapitaalvernietiging, lijkt me, maar vooral erg jammer. Iedereen die nog eens wat wil beluisteren, bijvoorbeeld oude afleveringen van de Radiovereniging (die op dit forum regelmatig zijn vermeld) moet dus snel zijn.
 4. Zanger Hans Vermeulen plotseling overleden

  Was hij dat van die jingle met dan 538 er achter? Ik kan me van een van de vele Veronica-terugblikken ook een speciale versie herinneren van True love that's a wonder. Hoe dan ook een geweldig talent. Hele mooie liedjes gemaakt.
 5. DS'70 flexidisc

  Grappig! Gezongen en geschreven (samen met een zekere 'Wees') door Kees Korbijn. Die heeft ook het redelijk bekende 'Niemand heeft je ooit gezien' gecomponeerd voor Helga: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kees_Korbijn Leuk dat ik zo'n Korbijn nu leer kennen via een oud flexiplaatje. Trad op met het Asoosjale Orkest: https://www.volkskrant.nl/archief/kees-korbijn-1926-2012~a3335736/
 6. Grote mp3 bestanden verkleinen

  Of met Audacity, werkt ook prima!
 7. Debuut Felix Meurders als sportverslaggever

  Rob Hudson en Frank van de Mast was ik inderdaad even vergeten! Al waren/zijn dat toch vooral nieuwslezers. Dat Pieter-Jan Hagens en Roderick Veelo ooit d.j. waren wist ik niet.
 8. Debuut Felix Meurders als sportverslaggever

  Veelzijdige radiomaker. Er zijn maar weinige diskjockeys geweest die ook journalistieke programma's konden maken. Karel van de Graaf, maar die heeft niet zo lang op Hilversum III gezeten.
 9. Hoe angstaanjagend zijn de huidige nieuwsvormgevingen

  Het eerste indringende nieuws op de radio dat ik mij kan herinneren was de afloop van de treinkaping in 1977. Een lange reeks namen werd voorgelezen, ik denk van de gegijzelden die ongedeerd waren. En stemmige klassieke muziek op Hilversum III.
 10. Debuut Felix Meurders als sportverslaggever

  Zoekend naar iets anders kwam ik een bericht tegen in de Leeuwarder Courant van 10 januari 1974 over het debuut van Felix Meurders als sportverslaggever. Theo Koomen was plotseling ziek geworden en toen herinnerde iemand zich dat Felix altijd de wedstrijden van MVV bezocht. Werd te elfder ure voor de leeuwen geworpen en bracht het er goed vanaf!
 11. Cees Sorgdrager (1936-2017)

  Geen likes op mijn bericht, maar blijkbaar wordt het toch gewaardeerd:
 12. Cees Sorgdrager (1936-2017)

  Nog een column van hem gevonden uit OVT, over de val van het kabinet-Biesheuvel (1972): https://www.vpro.nl/programmas/ovt/speel~POMS_VPRO_209278~fragment-ovt-21-april-uur-1-6-min-column-van-kees-sorgdrager-over-kabinetscrises-en-de-media~.html Zijn voornaam werd vroeger volgens mij geschreven als Cees (dus niet Kees).
 13. Cees Sorgdrager (1936-2017)

  Vandaag is Cees Sorgdrager op 80-jarige leeftijd overleden. Medio jaren tachtig was hij presentator van Den Haag Vandaag op tv (o.m. tijdens de RSV enquête) en van 1987 tot 1996 politiek redacteur bij Met het oog op morgen. Ik vond hem altijd erg goed, met veel kennis van zaken relativerend, en herinner mij vooral zijn vrijdagse gesprekken met de minister-president: Lubbers. Zelf deed hij daar later wat badinerend over, maar zeker de eerste jaren stonden beiden op scherp tijdens die gesprekken. Heeft iemand daar iets van bewaard? Zelf heb ik helaas maar twee korte fragmenten van Sorgdrager: Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1990 in Het Oog: http://www.mediafire.com/file/4d24v9dyh47yqcq/cees-sorgdrager1990-0321oog-gr-verkiez.mp3 Over Pim Fortuyn op 17 februari 2002: http://www.mediafire.com/file/sqde9ez3da8e4o0/sorgdrager17feb02.mp3
 14. energie besparing spotjes Veronica

  De tijd van de autoloze zondagen...
 15. Tom Blom overleden

  Bij mij wel. Probeer het anders hier (4/5/2016): http://kxradio.3fm.nl/uitzending-gemist/@@50jaar3fm
×