Mediapages

Leden
 • Aantal bijdragen

  1274
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

85 Excellent

Over Mediapages

 • Rang
  Expert

Profielinformatie

 • Geslacht
  Not Telling
 1. Bart van Leeuwen is deze zomer te horen bij Radio M Utrecht. Van 24 juni tot begin augustus presenteert hij elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur het middagprogramma 'Lekker weer Van Leeuwen'. Bart van Leeuwen begon zijn radioloopbaan in 1973 bij de zeezender Veronica en werkte later voor o.a. de zeezender Radio Mi Amigo, de Veronica Omroep Organisatie, Radio 10, Radio 538 en Radio Veronica. Met Bart keren ook de bekende onderdelen "Raad waar die staat" en "De plaat en zijn verhaal" terug op de radio. Lees verder.
 2. Lex Harding is woensdag 28 juni te gast bij Tineke op Radio 5. In juli, augustus en september is in Amsterdam de PopArt collectie van Lex Harding te zien. In de Beurs van Berlage hangt dan een collectie zeefdrukken van Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Keith Haring. Ook zijn vrijwel alle album-covers die Warhol maakte er te zien. Lex begon zijn radio carriere in 1967 bij Radio Dolfijn en Radio Veronica. Daarna werkte hij bij de VOO. Lex Harding was mede initiatiefnemer van o.a. Sky Radio, RTL Veronique, Radio 538 en TMF. Lees verder.
 3. Extra AM 1485, het nieuwe radiostation van Harm ten Brink, is donderdag 22 juni getroffen door blikseminslag. Het gevolg was een tijdelijkse stroomstoring en een defect modem. De zender is niet getroffen omdat deze 5 minuten voor de blikseminslag uit voorzorg door Harm was uitgezet. Door het defecte modem is Extra AM 1485 gisteren enkele uren uit de lucht geweest. Inmiddels is voor het defecte modem een noodvoorziening getroffen. Hierdoor is Extra AM 1485 sinds vandaag weer 24/7 te beluisteren via AM en het internet met nonstop de beste classic hits. Lees verder.
 4. Het is al weer de eerste zomerse Mi Amigo Top 50, deze aflevering 127 van 26 juni 1976. Op de M.V. Mi Amigo voor de Britse kust en in de studio in Playa d’Aro liep alles gesmeerd. Marc Jacobs was, op zijn verjaardag twee dagen eerder, voor het eerst aan boord van het zendschip geklommen en zijn boordcollega Bart van Leeuwen vierde er een dag later zijn verjaardag. In Spanje begon het isolement van bijna anderhalf jaar ‘verbanning’ z’n tol te eisen. Er waren wat onderlinge spanningen en Peter van Dam nam de programmaleiding van Joop Verhoof over. Lees verder.
 5. Het is al weer de eerste zomerse Mi Amigo Top 50, deze aflevering 127 van 26 juni 1976. Op de M.V. Mi Amigo voor de Britse kust en in de studio in Playa d’Aro liep alles gesmeerd. Marc Jacobs was, op zijn verjaardag twee dagen eerder, voor het eerst aan boord van het zendschip geklommen en zijn boordcollega Bart van Leeuwen vierde er een dag later zijn verjaardag. In Spanje begon het isolement van bijna anderhalf jaar ‘verbanning’ z’n tol te eisen. Er waren wat onderlinge spanningen en Peter van Dam nam de programmaleiding van Joop Verhoof over. Lees verder.
 6. Op 14 augustus 1967 werd van middernacht tot 5:30 uur voor de laatste keer "The Perfumed Garden", gepresenteerd door John Peel, uitgezonden door de zeezender Radio London. In tegenstelling tot het Top 40 format van Radio London bevatte het programma veel rock, folk en blues. The Perfumed Garden was zeer populair bij studenten en ontving zeer veel post, o.a. van Beatles manager Brian Epstein. Hans Knot en Oeds Jan Koster hebben nu een Nederlandstalige versie gemaakt van de laatste Perfumed Garden die op 14 augustus wordt uitgezonden. Lees verder.
 7. In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 25 in 1973. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. En zondagmiddag om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water" met voormalig zeezender DJ Ad Roberts, gevolgd door een nieuwe aflevering van "Pirate Gold". Lees verder.
 8. Extra AM 1485, het nieuwe radiostation van Harm ten Brink, is sinds begin deze maand 24/7 te beluisteren op zowel de AM in Amsterdam-West als wereldwijd via de stream. De meesten kennen Harm onder het pseudoniem Ruud van Velzen toen hij halverwege de jaren '80 enkele maanden programma's presenteerde bij Radio Monique vanaf de Ross Revenge. Maar zijn radio verleden reikt verder dan dat want zo maakte hij programma's voor Atlantis Rotterdam en was hij in de Amsterdamse radio scene ook geen onbekende. Lees verder.
 9. Op 18, 19 en 20 september 2015 werd in Hotel Lapershoek in Hilversum de Vinyl Marathon gehouden. Drie dagen lang werd er non stop muziek uitgezonden uitsluitend vanaf vinyl door DJ's van toen en nu. Met o.a. Jan van Veen, Cees van Zijtveld, Jos van Heerden, Peter Teekamp, Rob Stenders en Gerard Ekdom. Alex van den Hoek heeft van dit evenement nu één lang verslag van gemaakt van 6 uur lang. Met alle DJ's die meededen aan het evenement en veel unieke gouwe ouwe. Te zien vanaf vrijdag 16 juni om 20:07 uur op de 192 videostream. Lees verder.
 10. In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 24 in 1979. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. En zondagmiddag om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water" met voormalig zeezender DJ Ad Roberts, gevolgd door een nieuwe aflevering van "Pirate Gold". Lees verder.
 11. Sinds 1 juni is het zendschip Ross Revenge officieel een "historisch schip". De onafhankelijke organisatie "National Historic Ships UK" heeft de Ross Revenge opgenomen in het "National Register of Historic Vessels of the United Kingdom". Dat heeft Radio Caroline deze week bekend gemaakt. De Ross Revenge lag van 1983 t/m 1991 voor de kust van Engeland en werd gebruikt als zendschip voor o.a. Radio Caroline, Radio Monique, Radio 558 en Radio 819. De Ross Revenge ligt op dit moment in de River Blackwater in Essex en wordt nog steeds gebruikt door Radio Caroline. Lees verder.
 12. Op de 192 videstream zijn de komende weken weer heel wat radio- en zeezender herinneringen te zien. Vanaf vrijdag 9 juni om 20 uur is er een uitgebreide edit te zien van de RadioDay die op 20 mei werd gehouden in Harlingen. Met alle interviews met voormalig zeezender DJ's, beelden van de live uitzendingen vanaf de Jenni Baynton en een aantal unieke "gouwe ouwe". En de week daarna op de 192 videostream één hele uitgebreide reportage met alle beelden, interviews en muziek van de Vinyl Marathon die in 2015 werd gehouden in Hotel Lapershoek. Lees verder.
 13. In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 23 in 1975. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. En zondagmiddag om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water" met voormalig zeezender DJ Ad Roberts, gevolgd door een nieuwe aflevering van "Pirate Gold". Lees verder.
 14. Op 17 mei j.l. heeft Ofcom een uitzendlicentie gegeven aan de voormalige zeezender Radio Caroline. De vergunning is voor de regio Essex/Suffolk. Vandaag maakte Radio Caroline bekend dat het station mag uitzenden op 648 kHz middengolf met een vermogen van 1 kilowatt. Enkele dagen geleden heeft het station een AM zender besteld die op dit moment geschikt wordt gemaakt voor AM 648. Voormalig Caroline DJ Bob Lawrence en junior minister Tracey Crouch hebben vanaf 2010 een intensieve campagne gevoerd voor een uitzendlicentie voor Radio Caroline. Lees verder.
 15. Op zaterdag 20 mei werd de RadioDay 2017 gehouden in Harlingen. Alex van den Hoek heeft hier een video reportage van gemaakt met interviews door Wim van de Water. Met o.a. Frans van der Beek, Paul Rusling en de uitreiking van de Radio Awards op het podium. En interviews met Lion Keezer, Dick de Graaf, Paul Rusling, Stevie Gordon en Sietze Brouwer. En beelden en interviews aan boord van het radiozendschip Jenni Baynton met Marc Jacobs, Wim de Groot, Johan Vermeer, Ferry Eden en Ad Roberts. De video reportage staat nu online. Lees verder.