Spring naar bijdragen

Mediapages

Leden
 • Aantal bijdragen

  1301
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

86 Excellent

Over Mediapages

 • Rang
  Expert

Profielinformatie

 • Geslacht
  Not Telling
 1. De Engelse zeezenders: 50 jaar MOA

  Deze maand werden er in Engeland in het kader van "50 jaar Marine Broadcasting Offences Act" een aantal zeezender evenementen georganiseerd. Op 14 augustus "Offshore 50" in het Tattershall Castle in London. Van 12 tot 14 augustus "Pirate BBC Essex" vanaf de LV18 in Harwich. En ook op 14 augustus de "Radio Caroline Party" in de Princes Theatre in Clacton. En vanaf de Ross Revenge waren er uitzendingen van Radio Caroline North. Martin van der Ven en Hans Knot reisden naar Engeland en brachten een bezoek aan al deze evenementen. Lees verder.
 2. Zeezender Top 74 2017 op Extra Gold

  In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 34 in 1981. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Op maandag, dinsdag en woensdagavond zijn er speciale Radio Specials met op woensdag een special over Peter van Dam. En op zondagmiddag de 2017 editie van de Zeezender Top 74. Lees verder.
 3. Zeezender Veronica op 6 AM zenders

  Op 31 augustus a.s. zenden een zestal AM-zenders de allerlaatste Radio Veronica Top 40 en Tipparade van 31 augustus 1974 uit. Een van de initiatiefnemers is Harm ten Brink, voormalig zeezender DJ en eigenaar van het radiostation Extra AM. Op die dag worden de originele studiobanden uitgezonden. Bovendien zijn de nieuwsuitzendingen, die live vanaf het zendschip kwamen, in de programma’s gemonteerd. Voormalig Radio Veronica DJ Bart van Leeuwen, heeft voor deze speciale uitzending promo's ingesproken. Lees verder.
 4. Zeezender Radio Atlantis op Extra Gold

  In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 32 in 1968. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. Op zondag is er om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water" met voormalig zeezender DJ Ad Roberts. En deze week op maandag, dinsdag en woensdag: Zeezender Specials met o.a. Radio Atlantis. Lees verder.
 5. Music Radio Day in Belgie

  Mi Amigo 40 en M-Pact organiseren op zaterdag 26 augustus vanaf 20 uur de "Flanders Music Radio Day". Het evenement wordt gehouden in de Feesttent in het park in Gistel in Belgie. Op het programma staan de Offshore Radio History met Serge Haderman, de Free Radio Roadshow met jingles en commercials van de zeezenders en interviews met voormalige zeezender DJ's. Verder een optreden en een interview met Peter Koelewijn en een optreden van de Rolling Stones tribute band Starfucker. De toegang tot het evenement is gratis. Lees verder.
 6. Pirate Gold bij Radio Extra Gold

  In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 32 in 1980. Iedere donderdagochtend is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. Op zondagmiddag is er om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water" met voormalig zeezender DJ Ad Roberts. Met daarna een nieuwe aflevering van "Pirate Gold". Lees verder.
 7. Zeezender Radio London voor 1 dag terug

  Extra 1485 AM, het radiostation van voormalig zeezender DJ Harm ten Brink, wordt op 14 augustus a.s. voor één dag Radio London. Extra 1485 AM is beluisteren op de AM in Amsterdam-West, wereldwijd via www.extram.nl en via vTuner, TuneIn, iTunes en Radio.garden. Nadat Extra AM op 15 april jl. de succesvolle ééndaagse terugkeer van Radio Nederland WereldOmroep uitzond, wordt nu gekozen voor de zeezender Radio London. Het is op 14 augustus a.s. namelijk exact 50 jaar geleden dat Radio London haar uitzendingen moest staken. Lees verder.
 8. Music Radio Day Belgie

  Mi Amigo 40 en M-Pact organiseren op zaterdag 26 augustus vanaf 20 uur de "Flanders Music Radio Day". Het evenement wordt gehouden in de Feesttent in het park in Gistel in Belgie. Met optredens van de Free Radio Roadshow, de Rolling Stones tribute band Starfucker en Peter Koelewijn. De toegang tot het evenement is gratis. Op 28 mei 2016 werd eveneens in Gistel de drukbezochte Belgische RadioDag georganiseerd. Dit evenement werd tevens georganiseerd door o.a. Mi Amigo 40. Lees verder.
 9. De radio van toen op Extra Gold

  In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 31 in 1977. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen bij Extra Gold. Op donderdagochtend is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. En verder zondagmiddag om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water" met voormalig zeezender DJ Ad Roberts. Lees verder.
 10. Vrienden van RockArt Live

  Vorig jaar juni werd Museum RockArt getroffen door een enorme overstroming. Een ramp voor dit particulier gerunde museum. Om het museum een (financiële) hart onder de riem te steken, heeft een groot aantal artiesten besloten om op zondagmiddag 3 september 2017 een benefietshow te geven. Omdat het in augustus 40 jaar geleden is dat Elvis Presley overleed, was ook snel een thema voor de show gevonden. In samenwerking met It’s Elvis Time wordt op 3 september vanaf 13 uur “Vrienden van RockArt live, Elvis 40th Anniversary” op de planken gebracht. Lees verder.
 11. Radio Mi Amigo 272 Top 50 1979

  Op 1 juli 1979 startte voor de kust van België ter hoogte van de Thornton Bank de uitzendingen van Radio Mi Amigo 272. Eerder was na ruim een half jaar radiostilte ook Radio Caroline al teruggekeerd vanaf het oude schip M.V. Mi Amigo voor de Britse kust. Radio Mi Amigo zond nu uit vanaf een eigen zendschip, M.S. Magdalena. Nog net in de oude tijd, september 1978, had de Radio Mi Amigo Top 50 plaats gemaakt voor de Belgische Nationale Hitparade, die stond afgedrukt in het Vlaamse weekblad Joepie. Lees verder.
 12. Zeezender nostalgie bij Extra Gold

  In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 30 in 1983. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen bij Extra Gold. Op donderdagochtend is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. En verder zondagmiddag om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water" met voormalig zeezender DJ Ad Roberts. Lees verder.
 13. De radio van toen bij Extra Gold

  In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 28 in 1970. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen bij Extra Gold. Op donderdagochtend is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. En verder zondagmiddag om 15 uur een nieuwe aflevering van "Zout Water" met voormalig zeezender DJ Ad Roberts. Lees verder.
 14. VeronicaDag 31 augustus in RockArt

  Op donderdag 31 augustus a.s. wordt in Museum RockArt in Hoek van Holland wederom een "Radio Veronica Dag" georganiseerd. Tussen 12 en 14 uur zal Tineke haar programma "Tineke Show" op NPO Radio 5 live presenteren vanuit Museum RockArt. Een groot aantal voormalig medewerkers van de zeezender Radio Veronica zal op deze dag aanwezig zijn. Tijdens de "Veronica Dag" zal de gerestaureerde boordstudio van Radio Veronica in bedrijf zijn. De voormalige Zeedijk studio van Veronica is ook in Museum RockArt te zien. Lees verder.
 15. Radio Caroline Party

  Op 13 augustus wordt in het Princes Theatre in Clacton in Essex een "Radio Caroline Party" georganiseerd. De dag staat in het teken van "50 jaar Marine Broadcasting Offences Act". Er is live muziek van The Fortunes en Rich Clifford & The Young Once. Verder zijn er films, interviews met voormalig zeezender DJ's en Hans Hettelder is aanwezig met zijn schaalmodellen van de voormalige zendschepen. De toegangsprijs voor de "Radio Caroline Party" is £28. Toegangsbewijzen zijn vanaf nu te reserveren via de website van het Princes Theatre. Lees verder.
×