Spring naar bijdragen

dave76

Leden
 • Aantal bijdragen

  382
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Waardering in de gemeenschap

928 Excellent

1 Volger

Over dave76

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

Recente profielbezoeken

1062 profielweergaven
 1. VOO februari 1984

  Ik heb wel de 1000ste Top 40 van 13 april 1984, de week waarin Lionel Richie met Hello naar nummer 1 stijgt. Maar ik neem aan dat je die wel hebt want die heeft bijna iedere Top 40 verzamelaar. Hopelijk komt de juiste uitzending met daarin de thuismix boven water.
 2. Status VOO

  Ik zat al net op wikipedia te kijken toen jouw bericht binnenkwam. Dank je!
 3. Status VOO

  Effe denken. Een hoop kunnen we afleiden uit programma's. De exacte data's moet ik nog nagaan en er zullen vast mensen die het wat precieser weten. Volgens mij ging de VOO op 1 januari 1976 als aspirant omroep van start maar ze waren op 28 december 1975 ook al Hilversum 4 te horen. Eind '78 kregen ze de C-status die volgens in april '79 in ging. De B-status werd toegekend in oktober 1982. De A-status werd na veel touwtrekkerij toegekend op 6 december 1985 als ik me niet vergis. Op die dag werd de eerste "volle vrijdag lang" dag uitgezonden.
 4. VOO februari 1984

  Hij zit in ieder geval niet in de uitzending van 17 februari want daar wordt de single versie gedraaid. Dat is de enigste uitzending uit die maand die ik heb.
 5. Hoi allen. Ik heb weer een fijne Top 40 voor jullie. Met dit keer die van 30 september 1988. De presentatie is in handen van Lex Harding. https://dave76.stackstorage.com/s/kCWlTtDDMjGw27z En een extra verassing omdat deze club nu 50 leden telt. Allen dank voor jullie aanmelding. Ik zal proberen regelmatig een nieuwe Top 40 te uploaden. En je mag natuurlijk ook zelf een Top 40 delen als je er één of meer hebt in je verzameling. Hier is de verassing. Ik zeg niet wat erin zit. Gewoon aanklikken. https://dave76.stackstorage.com/s/mSZrdVohN1YKQ9C
 6. VOO - Top 40 -1976

  Het heeft 3 jaar geduurd voordat de VOO de C-status kreeg. Het was niet gemakkelijk maar met de zenderkleuring in april '79 was er voor de Top 40 2,5 uur beschikbaar en kon hij weer in z'n geheel worden uitgezonden. Vanaf oktober '82 werden er 3 uur voor gereserveerd. Heette het tot mei '76 niet de actuele pop informatieshow of Veronica op 3?
 7. Het is zaterdag, de week is weer voorbij, de enige echte, alle 40 op een rij. Dit keer precies 34 jaar terug in de tijd met de Top 40 van 23 september 1983 met hoe kan het ook anders, Lex Harding als presentator. Ik heb alleen het laatste uur dus mocht iemand de complete uitzending hebben dan is deze zeer welkom. Het laatste uur begint met het prachtige "Theme From Harry's Game" van Clannad waar ook Enya deel van uitmaakte. Deze single zou 10 jaar later weer een hit worden. Verder prachtige opnames van onder andere Michael Jackson voor wie 1983 een uitstekend jaar was, Genesis met het ijzersterke Mama, de naaldenkiller Herbie "Rock It" Hancock, Gold van Spandau Ballet, toen nog met zanger Tony Hadley en het schitterende Big Log van Robert Plant. De nummer 1 was voor het opmerkelijke Döf met Codo (Düse Im Sauseschritt). Ondanks een nummer 1 verdween deze single al na 8 weken uit de Top 40. Iets wat toen zelden voorkwam. Begin dat jaar overkwam Renee & Renato hetzelfde. De Top 40 was in 1983 razendsnel en singles gingen even snel als dat ze kwamen en dat hield de lijst fris. Geniet van het laatste uur van deze fijne Top 40 van 34 jaar geleden. https://dave76.stackstorage.com/s/AI75mzz43ihLNfO
 8. VOO H3 Top 40 12 juli 1985

  Dat weet ik niet. Het zou kunnen. Ik heb dit bestand voor het laatst in november vorig jaar aangepast. Het zou zomaar van Vincent kunnen komen want ook hij heeft veel Top 40 materiaal hier gedeeld met ons.
 9. Ekdom in de ochtend

  Ik heb de aflevering van 50 Jaar 3FM waarin Arjan praat met hem in je Stack map geplaatst. Het is ook goed om mappen aan te maken voor de verschillende programma's die Gerard door de jaren heen gepresenteerd heeft. Ik denk aan Arbeidsvitaminen, Effe Ekdom. Ekstra Weekend en overige. Geef ze allemaal hun eigen map en zo hebben de mensen die wat willen uploaden naar jouw Stack een duidelijk overzicht.
 10. VOO H3 Top 40 12 juli 1985

  Beste clubleden. Hier is er weer eentje. Een bijzondere Top 40 kan dit wel genoemd worden. Hij is helaas niet compleet. 51 minuten heb ik van de Top 40 van 12 juli 1985. De VOO was gespannen want minister Brinkman zou bekend maken of Veronica de A-status zou krijgen. Dat gebeurde niet en dus was Lex Harding enorm boos en liet dat ook goed merken voor de rest van de uitzending. Ook horen we Rob Out die zwaar teleurgesteld is. Er zou een onderzoek komen door de raad van state en een maand later ging Brinkman alsnog op de knieeën en kreeg de VOO de status waar ze zo lang voor gevochten had. Jaren geleden werd al een half uurtje van deze uitzending gedeeld door vriend Evert Stolman. Deze is dus 20 minuten langer en bevat dus ook gedeeltes van het tweede uur. Het laatste uur is op de reclames en het nieuws na nagenoeg compleet. Geniet van deze bijzondere maar ook treurige Top 40 van 32 jaar geleden en mocht je zelf de complete uitzending hebben dan is dat natuurlijk een welkome aanvulling! https://dave76.stackstorage.com/s/2zT5gFhfsZJv0Pn
 11. 3fm

  Nee, Stack is gratis.
 12. 3fm

  https://www.transip.nl/stack/ Vul in het midden je e-mail adres in en dan krijg je na een dag of 3 een code en kun je aan de slag. Je hebt 1 TB tot je beschikking dus je kunt wel een poosje vooruit. Heb je meerdere e-mail adressen dan zit je helemaal goed. Als je Stack account eenmaal is geactiveerde maak je een Gerard Ekdom verzamelmap en dan start je hier een verzamel topic over hem.
 13. 3fm

  Ja, Henkjan heeft gelijk. Een Stack aanmaken is de beste optie. Zoek maar eens op verzameltopics als Top 40 en Rob Stenders. Die topics hebben onwijs veel opnames opgeleverd. Maak een Gerard Ekdom verzameltopic aan en op die manier kan men alles naar de desbetreffende Stack account uploaden. Aanrader!
 14. VOO H3 Top 40 5 januari 1979

  Eind 1978 kreeg de VOO na jaren vechten de C-status toegewezen. Dit betekende dat de Top 40 met ingang van januari 1979 2 uur duurde. Later dat jaar zou er 2,5 uur voor worden ingeruimd en kon "de enige echte" in z'n geheel worden uitgezonden. Deze aflevering, gepresenteerd door Lex Harding begint met een introductie over de geschiedenis van de lijst om vervolgens te beginnen. Lekkere lijst met Meat Loaf op nummer 1 met Paradise By The Dashboard Light. Ook een prachtige ode aan een medewerker van een studio waar Elton John aan het opnemen was. De hoogste nieuwe is voor hem met Song For Guy. Geniet van deze eerste Top 40 van 1979. https://dave76.stackstorage.com/s/TZ5mtEXKCI5SNe8
 15. VOO-H2 1994 12-28 0800-0900 BartVanLeeuwen - ErikDeZwart

  Aah , nou is het helemaal duidelijk. Dank je Frank.
×