wim1958

Leden
 • Aantal bijdragen

  456
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

189 Excellent

2 Volgers

Over wim1958

 • Rang
  Gevorderd lid
 • Verjaardag 09-04-58

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Interesses
  Ik ben een muziekliefhebber , mijn smaak is mede gevormd door het luisteren naar de radio en in het bijzonder Veronica tot en met 1974 .Daarna andere stations. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat maar typisch Engels is .
  In 1971 hoorde ik voor het eerst op Veronica de single What is Life van George Harrison . Dat veranderde mijn leven . Ik werd zeer geinteresseerd in de Beatles als groep en solo , maar vooral geboeid door het leven , werk en diepere spirituele kant van George Harrison als mens .En dat is nog steeds een dagelijkse bron van inspiratie !

Contactmethoden

 • Website
  https://www.facebook.com/groups/500298673432460/
 1. Wat is dit prachtig, heel erg bedankt!!
 2. Wat zou het mooi zijn als Robbie Dale en Johnnie walker het station konden openen als het inderdaad op 14 augustus zou beginnen. En dan net als in 1967 met All You Need Is Love beginnen.
 3. Wat ben ik jullie dankbaar. Hier ga ik van genieten. De laatste tijd ben ik erg in deze tijd geïnteresseerd en dat bracht me weer in contact op Facebook met mensen als Hans van Hemert, Eddy Ouwens, Rudy Bennett en Hans Vermeulen. Allemaal mensen die ons rijke nationale muzikale erfgoed kleur gaven.
 4. Ik zit de laatste tijd graag terug te kijken naar de geschiedenis van de Nederlandse Popmuziek. We hadden zelf hier ook geweldige groepen en artiesten en ik hou van hun verhalen. Toen dacht ik opeens weer aan die mooie serie die Poster van de TROS destijds uitzond over dit onderwerp en er zat ook een aflevering in die over de rol van Radio Veronica ging en de invloed op onze eigen pop cultuur. Ik vraag me af of de originele master tapes bewaard zijn gebleven van deze serie. Ik heb er zelf niets van maar het zou zo heerlijk zijn alles weer te kunnen beluisteren.
 5. Zeer zeker geen fake of foutje. De dood van Brian werd kort na de mededeling gerectificeerd. De BBC zei dat ze de informatie van de familie had gehad, maar dat deze toen niet klopte.Brian was heel erg ziek, maar nog niet overleden. Nu, een paar dagen later is Brian dan toch ingeslapen.Vandaar de nieuwe mededeling. Zo is het gegaan en niet anders.
 6. Ik was van de week geschokt door het feit dat eerst de dood van Brian Matthew aangekondigd werd via de BBC, maar dat dit een poosje later weer werd ingetrokken, omdat het niet waar bleek te zijn. Brian bleek ernstig ziek te zijn.Maar beslist niet dood. En dan denk ik allereerst hoe erg het voor die man moet zijn om zijn eigen dood aangekondigd te moeten horen, notabene via zijn eigen werkgever. Maar minstens zo erg is dat nu de betrouwbaarheid van de BBC ver te zoeken is. We zijn in een tijd aangekomen waarin alles fake is. Ik heb hier erg moeite mee.
 7. Ik was gisteren weer eens Scheveningen en genoot in de binnenhaven. Er wordt daar veel gerenoveerd en er zijn mooie nieuwe panden. Hier zou het museum erg tot zijn recht komen. Ook de Veronica historie zou hier meer tot zijn recht komen.
 8. Van de week kocht ik die prachtige nieuwe verzamel cd van Bolland&Bolland met alle singles A&B kanten 1972--1984. Ik vind die begin periode van ze erg goed en nu heb ik de belangrijkste nummers eindelijk in goede kwaliteit. In die begin jaren maakten Bolland&Bolland mooie jingles voor Veronica en RNI. Zo kan ik me hun jingle voor Tony Allan goed herinneren, Tony was een fan van ze. Maar er waren ook jingles van ze voor Lex Harding en andere voor Veronica. Ik vraag me af of er studio banden bewaard zijn met die jingles op goede kwaliteit. Het lijkt me zo leuk om ze in studio kwaliteit bij mijn muziek van ze te bewaren.
 9. Zijn er nog opnames van Mix met Herman Stok bewaard gebleven?
 10. Oh graag Juul, prachtige en tijdloze muziek.
 11. Ik heb de nodige kranten artikelen in een map.
 12. Ja BBC Radio 4 Ruud, leuk dat je daar ook van houdt. Ik luister veel, in de morgen naar het Today programma. Maar als ik vrij ben hoor ik mooie programma s met diepgang, zonder drukke jingles en er is nog een omroeper/omroepster van dienst die de programma s aan elkaar praat.Mooie ambachtelijke radio. Ik kan je het boek "For the Love of Radio 4" aanraden .
 13. Van harte gefeliciteerd Juul, ik geniet van je berichten en de Stichting Norderney.
 14. Iemand die trouwens veel over dit Dordtse verhaal weet is Perry van de Stichting Norderney. Ook hij komt uit Dordrecht en ik heb wel eens met hem over dit onderwerp gecorrespondeerd.
 15. Ik ben in die tijd bij Dhr Mooren op zijn kantoor geweest en heb toen de tekening mogen zien van hoe hij het schip wilde gaan verbouwen. Ook kreeg ik een paar souvenirs uit het schip. Aardige man die erg tegengewerkt werd en het schip geen plaats mocht geven in mijn geboorte stad Dordrecht.