Spring naar bijdragen

Rob Veld

Leden
 • Aantal bijdragen

  607
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

143 Excellent

Over Rob Veld

 • Rang
  Expert
 1. Nieuws op het hele uur?

  Je doet het goed of je doet het niet. Zoals destijds Veronica deed is de oplossing die me altijd voor ogen stond en nog steeds staat. Overigens niet alleen Veronica werkte zo. Dus nieuws lezen en in je eigen bewoordingen uitzenden. Dat vraagt om een redactie en dat geeft dan meteen een probleem. Maar een weerbericht zelf maken voor de regio waar je in te ontvangen bent is wel haalbaar. Rob V.
 2. 747 seagull?

  Wat wil je ook met slecht geleidende 'ground' dan moet je dus wel vermogen stoken. Nadeel daarvan is natuurlijk in de avond en nacht een stevige skywave. Overigens worden alle drie de LPC frequenties graveyard frequenties genoemd waarbij de 1485 kHz voorop loopt. Denk maar aan de overdag situatie toen in de omstreken van den Haag een kilowatt werd gemaakt en bij de pier in Scheveningen de Engelsen er al over heen kwam. Dan zijn er uiteraard ook nog Spanjolen die wat meer dan een kilowatt op die frequenties neerzetten. Rob V.
 3. 747 seagull?

  Nou Nico, het is maar hoe je het bekijkt. 1602, 1584 en 1485 worden in de wandelgangen LPC (Low Power Channels) genoemd. Of het maximaal toegestane vermogen van 1 kW daadwerkelijk Low Power is, daar kunnen de meningen over verschillen. Rob V.
 4. Wie heeft ervaring met deze LPAM solid state transmitters

  Correct Nico, maar ik zie ook dat het prijsverschil 10 Euro is. Maar dat was niet je vraag. Ik heb er geen ervaring mee, maar de antenne uitgang zegt een hoop, je zou daar BNC of SO239 verwachten. Over het antennefilter zullen we maar zwijgen, kortom heb sterk het idee dat de harmonische onderdrukking ver onder de maat is. Rob V.
 5. Wie heeft ervaring met deze LPAM solid state transmitters

  Nog grotere vraag is de kwaliteit van de zenders. Bijvoorbeeld hoe is de harmonische onderdrukking, kan ik zonder moeite 100% moduleren en hoe is dan de kwaliteit. Kortom genoemde zenders zouden eens aan de spectrum analyzer moeten worden gehangen voordat je er iets zinnigs over kan zeggen. Dan heb ik het nog niet gehad over de printkwaliteit. Overigens 100 Euro voor een 1 watt zender is een heel vriendelijke prijs (als ze van goede kwaliteit zijn), naarmate het vermogen stijgt word de prijs per Watt lager, kijk maar eens bij professionele zender bouwers (geen griekse hobbyisten). Wat betreft de prijs van een dipswitch, het is niet alleen de prijs van de dipswitch die bepalend is maar de print moet daar ook op aangepast worden dan is dat prijsverschil van 12 Euro te verklaren. Rob V.
 6. Radio op Sint Maarten.

  Dan is er ook nog een noodnet (net zoals destijds in 1953); https://daresnl.wordpress.com/2017/09/05/05-09-2017-caribbean-hurricane-irma-preparations/
 7. Glen Campbell overleden.

  Nou nee, Jaap, de man heeft meer voor de muziek betekend dan alleen maar zijn solo carrière, voor die tijd was hij één van de "wrecking crew" waarover hier op het forum al vaker geschreven is. Om een voorbeeld te noemen, het intro van MASH theme was van zijn hand. Maar ook speelde hij mee in "Sloop John B." v/d Beach Boys en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Rob V.
 8. Kapers voor de kust boek

  Dank je Juul!!
 9. The Last Perfumed Garden 50 jaar later

  Gezien het geringe bereik van de zender van radio 199, hebben we gezocht naar de meest geschikte tijd om dit uit te zenden zodat zoveel mogelijk mensen er van kunnen genieten. Dus elke zondag van 13.00 - 14.00 uur op 1503 kHz, Waterland, N-H. Rob V.
 10. Radio Els (1485 kHz) stopt ermee

  Allemaal leuk en aardig Ruud, maar een zendamateur mag nu eenmaal geen muziek uitzenden. En ook daar komt techniek bij kijken. AM is nu eenmaal wat anders dan een signaal op internet neer te zetten. Of dat allemaal zinloos is?? Met een MG band die zich niet bepaald in interesse mag verheugen?? Is het in principe niet zo dat er genoeg ruimte is op de MG? Dat het bij jou steekt dat je geen landelijke frequentie te pakken kunt krijgen dat kan ik me voorstellen, sterker nog er mag wel ruimte blijven voor wat meer sterkere zenders en dus frequenties, maar ga dat niet afschuiven op de hobbyisten op de MG. Je weet heel goed dat de nota er "iets" anders uitzag als wat uiteindelijk wetgeving werd. Daarvoor moet je dus bij de politiek versus AT-EZ zijn. Rob V. En dat is het enige Theo?? Ik heb wat andere ervaringen met je. Je biedt namelijk een platform voor gehandicapten om radio te maken en daar ben je met hart en ziel mee bezig!! Dat is een stukje van je plezier. En de techniek?? Je hebt een uitstekende zender staan, dus daar zit het niet in, maar wel in audioprocessing waar je een hoop tijd in hebt gestoken, en misschien wel het belangrijkste de antenne. Terecht dat je daarmee experimenteert maar met een reden! De wil om je station zover mogelijk te willen laten doorkomen. Een dure antenne fabrikant zit er niet in, want ook financieel gezien zijn er voor jou grenzen. Dus rest je maar één ding, het zelf te doen met behulp van de kennis die voorhanden is (en waar je plezier in hebt). Rob V.
 11. Extra AM op noodstroom generator

  Ha, dat doet me weer denken aan iemand die ooit eens op een flinke roeiboot een mast van 10 meter had geplaatst. Het doel moge duidelijk zijn, een soort mini Veronica maar dan anders. Helaas werd dat een fiasco. Voor zo iets moet er dan toch wel een kiel onder zitten anders .............. dus zo kapseisde het arme bootje. Einde project. Maar het kan ook anders, een LPAM'r in de States kwam op het idee om in zijn vijver een vrij grote modelbouw boot te verankeren met daarin een accu, zo'n 100 mW ding en een mp3 speler. Uiteraard ook een mastje van 3 meter van glasfiber. Jammer dat het een zoetwater vijver was. Maar dat ding bleef tenminste overeind. Maar ja Harm jij hebt nu éénmaal geen vijver alhoewel ik op FB de indruk krijg van wel. Rob V.
 12. Dossier Delmare door Jan Kat (1)

  Ik sta versteld dat in zo'n korte periode er weer zoveel bij elkaar "geraapt" is tot een overzichtelijk gebeuren is omgetoverd. Hulde en dank aan degenen die hieraan bijgedragen hebben. Een belangrijk stukje off-shore geschiedenis is weer terug. Rob V.
 13. The Summer of love

  Your wish is my comment Juul. 1967, onvergetelijk jaar. Ik was toen 12 en ik zal het nooit vergeten, op 27 April van dat jaar werden mijn amandelen geknipt, onlosmakelijk verbonden met de geboorte van W.A. van Buren, maar misschien nog wel meer met "Penny lane" v/d Beatles. Het was ook de zomer dat ik naar de LTS ging. Maar het aller belangrijkste was wel dat ik in dat jaar mijn eerste buizenradio kreeg met AZ4, EF22, ECH21 en EBL21. Dat alles zat niet in een kast, dus de afstemcondensator moest ik met het handje bedienen. Normaliter gebeurd dit met draadjes en een aparte knop zodat er een vertraging op zat. Kortom, er was wat handingheid nodig om dat ding op 192 te zetten. Er zat een losse speaker bij in een kastje wat ik zelf gemaakt had. In dat jaar kreeg ik ook gigantische interesse in pop muziek en dat heeft zo weer zijn effect gehad in 1969, overigens ook een prachtige zomer. In dienst ben ik nooit geweest, afgekeurd, konden zo'n figuur als ik niet gebruiken. Rob V.
 14. Radio Caroline op 648 kHz

  Ik kan niet verifiëren of hij daar gestaan heeft. Het wandel-gangen verhaal bestaat dat ten tijde dat het vermogen gereduceerd moest worden vanwege het bootjes verhaal er een andere zender zou komen, een TRAM. KBC sponsorde toen Big L. Zoals je weet sprak echter Rijkswaterstaat zijn veto uit over verder gebruik van Trintelhaven. Wat er daarna mee gebeurt zou zijn ............ niets meer over vernomen. Rob V.
×