Spring naar bijdragen

Rob Veld

Leden
 • Aantal bijdragen

  600
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

140 Excellent

Over Rob Veld

 • Rang
  Expert
 1. Glen Campbell overleden.

  Nou nee, Jaap, de man heeft meer voor de muziek betekend dan alleen maar zijn solo carrière, voor die tijd was hij één van de "wrecking crew" waarover hier op het forum al vaker geschreven is. Om een voorbeeld te noemen, het intro van MASH theme was van zijn hand. Maar ook speelde hij mee in "Sloop John B." v/d Beach Boys en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Rob V.
 2. Kapers voor de kust boek

  Dank je Juul!!
 3. The Last Perfumed Garden 50 jaar later

  Gezien het geringe bereik van de zender van radio 199, hebben we gezocht naar de meest geschikte tijd om dit uit te zenden zodat zoveel mogelijk mensen er van kunnen genieten. Dus elke zondag van 13.00 - 14.00 uur op 1503 kHz, Waterland, N-H. Rob V.
 4. Radio Els (1485 kHz) stopt ermee

  Allemaal leuk en aardig Ruud, maar een zendamateur mag nu eenmaal geen muziek uitzenden. En ook daar komt techniek bij kijken. AM is nu eenmaal wat anders dan een signaal op internet neer te zetten. Of dat allemaal zinloos is?? Met een MG band die zich niet bepaald in interesse mag verheugen?? Is het in principe niet zo dat er genoeg ruimte is op de MG? Dat het bij jou steekt dat je geen landelijke frequentie te pakken kunt krijgen dat kan ik me voorstellen, sterker nog er mag wel ruimte blijven voor wat meer sterkere zenders en dus frequenties, maar ga dat niet afschuiven op de hobbyisten op de MG. Je weet heel goed dat de nota er "iets" anders uitzag als wat uiteindelijk wetgeving werd. Daarvoor moet je dus bij de politiek versus AT-EZ zijn. Rob V. En dat is het enige Theo?? Ik heb wat andere ervaringen met je. Je biedt namelijk een platform voor gehandicapten om radio te maken en daar ben je met hart en ziel mee bezig!! Dat is een stukje van je plezier. En de techniek?? Je hebt een uitstekende zender staan, dus daar zit het niet in, maar wel in audioprocessing waar je een hoop tijd in hebt gestoken, en misschien wel het belangrijkste de antenne. Terecht dat je daarmee experimenteert maar met een reden! De wil om je station zover mogelijk te willen laten doorkomen. Een dure antenne fabrikant zit er niet in, want ook financieel gezien zijn er voor jou grenzen. Dus rest je maar één ding, het zelf te doen met behulp van de kennis die voorhanden is (en waar je plezier in hebt). Rob V.
 5. Extra AM op noodstroom generator

  Ha, dat doet me weer denken aan iemand die ooit eens op een flinke roeiboot een mast van 10 meter had geplaatst. Het doel moge duidelijk zijn, een soort mini Veronica maar dan anders. Helaas werd dat een fiasco. Voor zo iets moet er dan toch wel een kiel onder zitten anders .............. dus zo kapseisde het arme bootje. Einde project. Maar het kan ook anders, een LPAM'r in de States kwam op het idee om in zijn vijver een vrij grote modelbouw boot te verankeren met daarin een accu, zo'n 100 mW ding en een mp3 speler. Uiteraard ook een mastje van 3 meter van glasfiber. Jammer dat het een zoetwater vijver was. Maar dat ding bleef tenminste overeind. Maar ja Harm jij hebt nu éénmaal geen vijver alhoewel ik op FB de indruk krijg van wel. Rob V.
 6. Dossier Delmare door Jan Kat (1)

  Ik sta versteld dat in zo'n korte periode er weer zoveel bij elkaar "geraapt" is tot een overzichtelijk gebeuren is omgetoverd. Hulde en dank aan degenen die hieraan bijgedragen hebben. Een belangrijk stukje off-shore geschiedenis is weer terug. Rob V.
 7. The Summer of love

  Your wish is my comment Juul. 1967, onvergetelijk jaar. Ik was toen 12 en ik zal het nooit vergeten, op 27 April van dat jaar werden mijn amandelen geknipt, onlosmakelijk verbonden met de geboorte van W.A. van Buren, maar misschien nog wel meer met "Penny lane" v/d Beatles. Het was ook de zomer dat ik naar de LTS ging. Maar het aller belangrijkste was wel dat ik in dat jaar mijn eerste buizenradio kreeg met AZ4, EF22, ECH21 en EBL21. Dat alles zat niet in een kast, dus de afstemcondensator moest ik met het handje bedienen. Normaliter gebeurd dit met draadjes en een aparte knop zodat er een vertraging op zat. Kortom, er was wat handingheid nodig om dat ding op 192 te zetten. Er zat een losse speaker bij in een kastje wat ik zelf gemaakt had. In dat jaar kreeg ik ook gigantische interesse in pop muziek en dat heeft zo weer zijn effect gehad in 1969, overigens ook een prachtige zomer. In dienst ben ik nooit geweest, afgekeurd, konden zo'n figuur als ik niet gebruiken. Rob V.
 8. Radio Caroline op 648 kHz

  Ik kan niet verifiëren of hij daar gestaan heeft. Het wandel-gangen verhaal bestaat dat ten tijde dat het vermogen gereduceerd moest worden vanwege het bootjes verhaal er een andere zender zou komen, een TRAM. KBC sponsorde toen Big L. Zoals je weet sprak echter Rijkswaterstaat zijn veto uit over verder gebruik van Trintelhaven. Wat er daarna mee gebeurt zou zijn ............ niets meer over vernomen. Rob V.
 9. Regio Omroep plan

  Jawel, DAB+ maar dat is dan weer een ander verhaal. Rob V.
 10. Radio Caroline op 648 kHz

  Het klinkt niet onwaarschijnlijk. Het is al even geleden maar er was in elk geval een aspirant koper die de mededeling kreeg dat de TRAM verkocht was, over aan wie, werden geen mededelingen gedaan. We zullen het t.z.t. wel lezen/horen. Volgens mij heeft overigens die TRAM een interessante achtergrond (Trintelhaven). Rob V.
 11. Caroline boek

  Dank je wel Juul. Rob V.
 12. Advertentie 1967 Continental - Dallas

  En 1 van die 317C is "for sale" (overigens ook nog de 316 maar dan helaas het F type). Rob V.
 13. Radio Caroline op 648 kHz

  Dat heb je goed begrepen Jan. De zender kan dan ook aanzienlijk meer doen dan 1 kW. En voor alle duidelijkheid, dat is ongemoduleerd. Rob V.
 14. Radio Caroline op 648 kHz

  Die zender is er al, moet afgetuned worden op 648 kHz. Punt is even de site. Op de Ross moet je weer met een generator gaan werken en dat is niet voordelig. Verder zou er wat aan het tuiwerk van de mast gedaan moeten worden en uiteraard de antenne verder opbouwen. Maar dat is volgens mij niet de bedoeling. Er schijnt een site te zijn, maar ik weet niet hoe het in de UK met de vergunningen zit. Rob V.
 15. Einde zendmasten Zeewolde??

  Nee, er staat aldaar een windmolenpark gepland. Daar schijnen al contracten voor getekend te zijn. Rob V.
×