Spring naar bijdragen

Rob Veld

Leden
 • Aantal bijdragen

  615
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

145 Excellent

Over Rob Veld

 • Rang
  Expert
 1. Ik heb wat een ander niet heb

  Tja, velen van ons dragen de "Norderney" een warm hart toe en het liefst zouden we haar weer zien in volle glorie, inclusief isolatoren en antennedraden en niet te vergeten een zender op dat schip! Maar het grootste deel van de Nederlandse bevolking kent de geschiedenis van de "Norderney" niet. Dat maakt het ook moeilijk om dit erfstuk in stand te houden. Met de "Ros" met de naam "Caroline" daarachter ligt dat wat anders. Wat ik dus bedoel, de mensen die Caroline een warm hart toedragen zijn in grotere getale aanwezig dan in Nederland. Conclusie is dan ook dat er meer mensen zijn die het schip in stand willen houden. De "Ross" stamt ook van een andere generatie dan de "Norderney". De "Norderney' is grondig verbouwd (en dan druk ik me zwak uit). Dat kon omdat na 1974 er onvoldoende steun was om de "Norderney" de toekomst te geven die we nu voor ogen hebben. Het is ook de reden waarom dingen als isolatoren, antenne, etc. etc., zijn gaan dwalen en de identiteit van het schip verminkten. Anderzijds is er ook een hoop gered door fans en de "Stichting", gelukkig! Leendert, heb geen spijt dat je dingen weggegooid hebt, zo gaat dat nu eenmaal. Ga er maar rustig vanuit dat een deel van dit soort isolatoren nog te verkrijgen is, zowel in bruin als in wit. De vraag is alleen wat moet je er mee? Terug naar de "Norderney" is geen optie en dat is nu juist de plaats waar het zou thuishoren. Rob V.
 2. Ik heb wat een ander niet heb

  En zo vervuild een draadje over een isolator in een discussie over de Ark van Noach en MH370! Moeilijk om on topic te blijven. Voer die discussie ergens anders maar niet hier. Ik vraag me af waar al die isolatoren gebleven zijn, en uiteraard de vraag of ze wel eens in de actieve periode van de Norderney verwisseld zijn. Als Eenzame Ridder schrijft dat hij die isolator al 45 jaar in zijn bezit heeft leert een rekensom mij dat dat 1973 is geweest. Rob V.
 3. Extra Gold aantal luisteraars

  Kijk bijv. eens op http://www.shoutcast.com/Search en zoek naar Extra Gold. Rob V.
 4. Extra Gold aantal luisteraars

  Dat is wat kort door de bocht Melle. Dit soort onderzoeken worden verricht in opdracht van "klanten". Als Radio Extra Gold en 192Radio geen klant zijn worden ze ook niet meegenomen in het onderzoek en zul je ze dus ook niet in de top 50 tegen komen. Rob V.
 5. Zendbuis

  Leen bedoeld denkelijk de voet voor het kristal. Kristal voeten zijn meestal ook buisvoeten, vaak octal. Daar zijn er genoeg van los op de markt, kortom die voet komt niet uit de Continental. Rob V.
 6. Radio Bloendaal uit de lucht, storm verwoest zendmast en antenne

  Lijkt me een oplossing. Met de ene mast een noodantenne maken en doorgaan tot 2019. En dat vermogen ................ de vergunning is ERP. Rob V.
 7. Extra AM verhuisd naar 1224 kHz

  Bijna bij den Bilt? Bij de lange na niet!! Maar terug on-topic maar weer. Onderwerp was de verhuizing van Extra AM naar 1224 kHz. Rob V.
 8. Extra AM verhuisd naar 1224 kHz

  Nou het is niet alleen Ruud tegen Groningen. Er zijn er nog wel wat meer die wat met Groningen hebben. Bovendien is het niet alleen Groningen maar er is ook nog zoiets als Politiek den Haag. Echter het op blijven ratelen schiet ook niet op. Let wel ik val je niet aan Ruud, integendeel, ik wil juist graag dat je door gaat en er zijn mensen die je daarbij willen helpen. Ergernis en frustratie kost alleen maar veel tijd die je veel nuttiger kunt besteden, BTW @Carel57 Sinds wanneer mag er een MG zender met maximaal vermogen in den Bilt draaien?? Kan me niet herinneren dat daar iets gecoördineerd was. Rob V.
 9. Nieuws op het hele uur?

  Je doet het goed of je doet het niet. Zoals destijds Veronica deed is de oplossing die me altijd voor ogen stond en nog steeds staat. Overigens niet alleen Veronica werkte zo. Dus nieuws lezen en in je eigen bewoordingen uitzenden. Dat vraagt om een redactie en dat geeft dan meteen een probleem. Maar een weerbericht zelf maken voor de regio waar je in te ontvangen bent is wel haalbaar. Rob V.
 10. 747 seagull?

  Wat wil je ook met slecht geleidende 'ground' dan moet je dus wel vermogen stoken. Nadeel daarvan is natuurlijk in de avond en nacht een stevige skywave. Overigens worden alle drie de LPC frequenties graveyard frequenties genoemd waarbij de 1485 kHz voorop loopt. Denk maar aan de overdag situatie toen in de omstreken van den Haag een kilowatt werd gemaakt en bij de pier in Scheveningen de Engelsen er al over heen kwam. Dan zijn er uiteraard ook nog Spanjolen die wat meer dan een kilowatt op die frequenties neerzetten. Rob V.
 11. 747 seagull?

  Nou Nico, het is maar hoe je het bekijkt. 1602, 1584 en 1485 worden in de wandelgangen LPC (Low Power Channels) genoemd. Of het maximaal toegestane vermogen van 1 kW daadwerkelijk Low Power is, daar kunnen de meningen over verschillen. Rob V.
 12. Wie heeft ervaring met deze LPAM solid state transmitters

  Correct Nico, maar ik zie ook dat het prijsverschil 10 Euro is. Maar dat was niet je vraag. Ik heb er geen ervaring mee, maar de antenne uitgang zegt een hoop, je zou daar BNC of SO239 verwachten. Over het antennefilter zullen we maar zwijgen, kortom heb sterk het idee dat de harmonische onderdrukking ver onder de maat is. Rob V.
 13. Wie heeft ervaring met deze LPAM solid state transmitters

  Nog grotere vraag is de kwaliteit van de zenders. Bijvoorbeeld hoe is de harmonische onderdrukking, kan ik zonder moeite 100% moduleren en hoe is dan de kwaliteit. Kortom genoemde zenders zouden eens aan de spectrum analyzer moeten worden gehangen voordat je er iets zinnigs over kan zeggen. Dan heb ik het nog niet gehad over de printkwaliteit. Overigens 100 Euro voor een 1 watt zender is een heel vriendelijke prijs (als ze van goede kwaliteit zijn), naarmate het vermogen stijgt word de prijs per Watt lager, kijk maar eens bij professionele zender bouwers (geen griekse hobbyisten). Wat betreft de prijs van een dipswitch, het is niet alleen de prijs van de dipswitch die bepalend is maar de print moet daar ook op aangepast worden dan is dat prijsverschil van 12 Euro te verklaren. Rob V.
 14. Radio op Sint Maarten.

  Dan is er ook nog een noodnet (net zoals destijds in 1953); https://daresnl.wordpress.com/2017/09/05/05-09-2017-caribbean-hurricane-irma-preparations/
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.