ruudam

Leden
 • Aantal bijdragen

  1008
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

225 Excellent

Over ruudam

 • Rang
  Expert
 1. Ach, toen ik zo nodig met een eigen zendertje moest beginnen en opeens, door omstandigheden (slechte verdeelmethode) een aantal frequenties kreeg, was de wereld te klein, de nieuwsgroepen stonden stijf van de haat berichten. Maar om terug te gaan naar het topic, of de zeezenders na 74 een rol speelden of niet, (ik was niet altijd blij met de kwaliteit) ze waren er, en het was voor mij journalistiek als "niet correcte" Nederlander leuk geweest om te horen of WA op dit punt een beetje stout was geweest. De vraag is niet gesteld omdat de vragensteller weinig tot niets van omroep geschiedenis en - politiek weet, zoals vrijwel alle vragenstellers.
 2. Met de koninklijke financiën zal er toch wel een FM (stereo) radio hebben gestaan in de koninklijke vertrekken . Dus geen Amigo's, Moniques en 819's op AM. Maar wel jammer dat het niet werd gevraagd.
 3. Toen de platenspeler en de bandrecorder kwam dacht ook iedereen dat het snel met de (muziek) radio gedaan zou zijn.
 4. Goed verhaal Vincent, stuur je het ook even naar de minister EZ, liefst voordat ik kapot ben gegaan aan die verplichte domme DAB uitzendingen, waardoor zelfs mijn AM vergunning (wat is eigenlijk het verband, straks mag je niet meer autorijden zonder DAB?) niet wordt verlengd. DAB is een flop, volgens CBS onderzoek van vorig jaar heeft slechts 6% vd huishoudens een DAB ontvanger, er is geen groei meer, bij de jongeren is er zelfs een krimp. Alleen de oudjes luisteren wat meer naar DAB vanwege de schandalige afschakeling van 747AM. Pure leeftijdsdiscriminatie, Henk Krol kom er maar in.
 5. BU is Back Up
 6. Ik lees in de kranten dat er sprake was van een omroeper vanaf band. We kennen allemaal de call: "198 meter, 33 meter band en FM" Mijn vermoeden is dat dit werd uitgezonden, de verwarring werd dus door Veronica zelf opgewekt, het risico van te voren opgenomen programma's, terwijl de technici andere golflengtes probeerden. 1620 wordt het meest genmoemd (185 meter), en was dus de facto in de Visserijband. Ook moeten sommige ontvangers er moeite mee gehad heben, maar s avonds geen problemen met buitenlanders, vandaar dat het in Enschede (via de skywave) ook goed te ontvangen was. (Denk maar aan RNI later die op 186 meter in heel Europa te horen was, ongehinderd) De journalisten waren niet in staat de juiste golflengte of frequentie vast te stellen. Uit de berichten begreep dat de 33 meter meer werd gebruikt voor "communicatie", dus er was wel een zender maar of daar ook programma's op werden uitgezonden? De FM is nooit opgemerkt. Hoe dan ook, het was opvallend en opmerkelijk, maar ik verbaas me dat vrijwel niemand de moeite nam de eerste geluiden van de zender ook op te nemen, of waren er toen weinig recorders bij mensen thuis? Interessant om ook de radio geschiedenis van Ellen van Eck te lezen, behoorlijk wat ervaring t/m NY. Op Curaçao werkte ze kennelijk voor R Caribe, een kleine zender die ik nauwelijks op Aruba kon horen, en later de Curom (Curaçaose Omroep Maatschappij, van de Shell), die met 10 kW wel goed op Aruba te horen was (860 kHz, schijnt nog steeds in de lucht te zijn), en de favoriete zender van mn moeder was. Want het was meer Nederlands, de Arubaanse zenders waren meer Antilliaans.
 7. Misschien een idee voor de stream provider een BU systeem bij hem te bouwen waardoor je in de lucht blijft. Met een op afstand bedienbare computer, zodat je er ook nog iets mee kan.
 8. Je hebt het over 1563 kHz, 192 meter, ik dacht dat het 1562 was, maar misschien dat Veronica er in het begin 1 kHz naast zat. De Leeuwarder courant spreekt over 184 meter, dat lijkt me wat kort, 1620 kHz of 185 meter lijkt juister.
 9. Dan is het veel handiger voor 1 dag 747 te draaien vanaf Flevo met 50 kW, kan iedereen het ontvangen..............
 10. Het gaat om 747 vanaf schip bij Harlingen neem ik aan. Dat is eigenlijk alleen in Friesland te ontvangen, zo staat er in Wassenaar al een andere 747 zender en ook in Groningen en Drenthe staan die.
 11. Q Music zit al in een slechte positie als stand alone station. Het radiolandschap wordt er niet beter op. Ik moet wel een beetje lachen, begin deze eeuw las ik wel eens nieuws voor Sky, soms moest je ook de weerman aankondigen. Ik geloof dat ik 1 keer het plaatje ervoor heb afgekondigd en maakte ook een praatje naar de weerman toe. Was niet goed, moest veel korter, plaatje afkondigen kon al helemaal niet.
 12. Dank je Vincent, lijkt te werken.
 13. He Juul, te gek. Stuur de link maar naar naar Paradijs. Ik weet inmiddels hoe ik anders kan downloaden in Chrome, dus moet goed gaan. groet, ruud
 14. Helaas, Theo, de AM is op sterven na dood, dus ik denk dat niemand er echt in is geinteresseerd. Het is in het verleden wel eens geprobeerd, ik dacht dat Radio 10 op 675 het ooit even in stereo was. Maar men is er mee gestopt, geen vraag naar bij de luisteraar, die gaat daarvoor zijn (auto)radio niet vervangen. Kijk eens hoe moeizaam het gaat met DAB, dat veel meer biedt, maar nog weinig mensen kopen het.
 15. Mijn schijven zitten vol, wil downloaden maar dat doet Chrome in de map Downloads. Kan ik dat ook veranderen zodat er op een externe schijf wordt gedownload. (Met explorerer kon je altijd kiezen, maar daar werkt WeTransfer niet op))