Spring naar bijdragen

ruudam

Leden
 • Aantal bijdragen

  1211
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

328 Excellent

Over ruudam

 • Rang
  Expert
 1. Talpa Radio scoort goed onder jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.

  Interessant, maar wat we zien is dat Talpa vooral scoort in de doelgroep 20-49, zoals verwacht, Voor 50+ is het NPO, met een Radio 5 als hoogste ltd groep. Zouden ze bij de NPO en R5 al hebben nagedacht over een steeds verder schrijdende afschakeling van de analoge kabel, Ziggo zegt dat nog niet te doen, maar hoe lang nog. Andere kabelboeren hebben t al uitgezet. Wat blijft er dan nog over van de distributie van R5. (Sterfhuiscontructie?)
 2. Hans Knot: De eerste vijftien jaren Eurovisie (deel 2)

  Leuk Hans. Ik herinner me nog 1 vd eerste Telstar satelliet uitzendingen, inderdaad maar een half uur, in 1962 toen we toevallig in Nederland waren.. Werd het Eurovisie songfestival al niet snel door Intervisie overgenomen?
 3. Digitale klokken zijn in de war

  Overigens is een DCF klok met stekker ook gewoon op tijd. De voeding maakt niet uit, maar waar hij voor de tijdwaarneming naar kijkt. Vroeger had je synchroon klokken, gewoon analoog, op el. net. Die doen dus hetzelfde als al die klokken die de netpulsjes tellen, en zullen ook achter lopen. Ook je PU en bandrec met synchroonmotor lopen te langzaam.
 4. Onze Puber breekt weer in……….Giel Beelen

  Veronica schiet ook niet op in de luistercijfers. Hier helpt de lamme de blinde.
 5. Digitale klokken zijn in de war

  Wat is een digitale klok in deze. Het gaat om klokken die simpel de net frequentie tellen, inderdaad tegenwoordig vaak met een digitale display. Veel klokken en horloges worden kwarts kristal gestuurd, en zijn dus onafhankelijk van netfrequentie. DCF zal nog wel goed lopen, zo ook de TXT tijd, maar ook het klokje in je FM autoradio....
 6. Het schaamteloze zit m erin dat ze kennelijk niet zo gehecht zijn aan de PO. Overigens kan ik van dat salaris een flink radiostation overeind houden zonder verdere inkomsten
 7. Bij het verdwijnen of afslanken van de PO komen er nieuwe partijen die de ontstane gaten gaan vullen. Overigens verhuizen PO presentatoren soms schaamteloos naar bvb RTL zoals onlangs Twan Huys. Voor een ietsie pietsie meer salaris (van hooguit Balkenende norm naar 750.000 - zegt men) Dus het verschil tussen PO en CO kan ook overdreven worden.
 8. Hans Knot: 1970 bijzondere mensen

  Voor de ontvangst van België was niet alleen een extra (en soms flinke) antenne nodig maar ook een speciale TV, een zgn. multinorm ontvanger. De Telstar satelliet draaide om de aarde, maar dat doen dus alle satellieten. Het verschil is dat telecom satellieten vrijwel allemaal met dezelfde snelheid om de aarde draaien als de aarde zelf draait, waardoor ze als het ware stil staan, geostationair. De staats kabel maatschappij heette Casema, niet Cazema. Verder leuk verhaal. Wat een beetje ontbreekt is dat de STER werd ingevoerd als een soort antwoord op het tegenhouden van commerciële TV. Ondermeer om het bedrijfsleven de gelegenheid te geven te adverteren via radio en TV. Dus niet zozeer om extra geld voor de omroep binnen te halen. Maar toen de commerciele radio en TV kwam werd de STER natuurlijk niet afgeschaft, de publieke omroep had het zo uit de hand laten lopen dat ze ervan afhankelijk is geworden. Nederland heeft de meeste reclame op de publieke omroep, zo hypocriet zijn we wel.
 9. Zendbuis

  Als het een X-tal is komt de vraag op wat de freq is van het op MP aangeboden X-tal. Wedden dat het geen Veronica freq is?
 10. Radio Bloendaal uit de lucht, storm verwoest zendmast en antenne

  Kennelijk lukt het niet de antenne tuner de zaak weer goed afgestemd te krijgen? Vol vermogen is niet altijd nodig, probeer 250 W, je zal zien dat het weinig verschil maakt. Waarom niet doorgaan na 2019 met minder vermogen, dus de kennelijke overlast wegnemen, maar wel in de lucht blijven.
 11. Zendbuis

  Zo te zien 4 stuk 4CX10000 Je liet ook een tijdje een wissel schema zien Juul, maar dat is waarschijnlijk het omwisselen van modulator en carrier buis, wat bij een Doherty systeem om de paar maanden moet. Dus zelfde buizen van plek in zender wisselen.
 12. Betaalbare DAB+ op streekomroepniveau haalbaar

  Als je zekerheid wilt dat het nog slechter wordt...............
 13. Betaalbare DAB+ op streekomroepniveau haalbaar

  En toen? DAB is super inefficient voor distributie voor kleine gebieden, lokaal regionaal dus. Want je zet 1 zender neer, en daar kunnen max 18 programma's op, maar zijn er in elke streek zoveel aanbieders? Bovendien is het veel gedoe, want je moet samenwerken, de een wil gouden antennes, de ander oud ijzer. Er zijn rijke en arme partijen, de rijken willen snoeihard, de arme goedkoop. Breek me de bek niet open, ik heb het proces meegemaakt, en naar het schijnt is er nergens nog een nieuwe samenwerkingsovereenkomst bij de regionale publieke en comm FM zenders voor DAB. Had er al in juli moeten zijn, en per 1 jan 18 hadden ze een sterker signaal moeten leveren volgens de vergunning, zeker in de Randstad - allemaal in overtreding. Maar niets ingetrokken natuurlijk (Doen ze alleen maar als je kritiek hebt)
 14. Zendbuis

  Het is zo maar wat, buis, x-tal, weet ik veel. Geen typenummer, niks. Mijn reactie is Flikker Op.
 15. Zendbuis

  Is m niet. Veronica zendbuizen zijn al 100 keer aangeboden, allemaal nep en oplichting.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.