Spring naar bijdragen

ruudam

Leden
 • Aantal bijdragen

  1063
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

269 Excellent

Over ruudam

 • Rang
  Expert
 1. 3FM haalt radio-dj Frank van der Lende uit de middag

  Ja, de luistercijfers he. De NPO is niet commercieel maar rete commercieel
 2. Laatste dag London

  Kan door je radio zijn veroorzaakt, onvoldoende selectiviteit.
 3. Laatste dag London

  Hilv 1 en Hilv 2 masten stonden toen heel erg dicht bij elkaar, geen intermodulatie. R 1 en R5 gebruikten zelfs dezelfde masten in Flevo. Onzin theorie dus. 220 straalde in op de 192, maar dat kwam vanwege de zeer slechte SWR van 220. Signaal= energie komt dan terug en gaat overal in zitten. Ik heb trouwens (nog even) ook 2 zenders vlak bij elkaar, geen overspraak, getest. Noordzee en Veronica, ook vlak bij elkaar, Caroline er ook nog vlak naast. Allemaal geen enkel probleem.
 4. Pirate BBC Essex start morgen 13 augustus 2017

  Dank je Jan, ik zie het een beetje laat. De BBC werkt met een eigen player, die je nergens in kan pasten, dus daar kan ik niets mee. De link op de Pirate Radio werkte bij bij mij gisteren niet. Er is steeds meer een tendens om te streamen in allerlei vreemde players, ik haat dat, ik wil gewoon naar WinAmp of zo luisteren. Overnemen en in een radio-automatisering stoppen kan al helemaal niet meer. Vroeger was er wel eens een goede geest die de stream gewoon even op een normale fatsoenlijke manier her uitzond, waar je dan gebruik van kon maken, ook dat is kennelijk voorbij.
 5. Pirate BBC Essex start morgen 13 augustus 2017

  Heeft iemand een fatsoenlijk stream adres van dit gebeuren, ik wil het morgen de 14e van 10 tot 4 overnemen, maar moet een goed adres hebben dat werkt in de automaat.
 6. dowloaden files

  Ik kan, sinds iedereen met pixeldra (?) werkt niets meer downloaden. Komt waarschijnlijk door XP. Is er een oplossing omdat wel voor elkaar te krijgen.
 7. Veronica 828 - 2004 - reunie - vervolg 18

  Staat dezelfde datum-tijd code bij, dus........
 8. Nachtzuster, met Omroep Max-baas Jan Slagter 04-08-2017

  Ach, als het EO meisje, dat geen enkele voeling heeft met radio, trouwt zijn we van haar af. BNR VARA die nu 3 nachten (hoe kan dat?????) heeft is helaas niet erg best. Onze Top radio presentator op woensdag heeft ook een hoog 3FM gehalte. Van vrij. en zat. na 05.00 uur wordt ik ook niet vrolijk. Helaas is BNR in het weekend en s nachts een bandjes zender, als op dat moment de wereld vergaat missen ze het. Eigenlijk is de dinsdagnacht als WNL tenminste nog een poging doet nieuws te brengen, en natuurlijk Astrid op do. nog het enige dat om aan te horen is. Oud worden we zeker, maar ik kan me niet voorstellen dat er niet hele volksstammen zijn die het steeds minder vinden, het lijkt wel een ontkenning van de grijze golf, voor deze hele grote groep hoef je kennelijk niets te doen, de jeugd heeft de toekomst, Vast wel, maar hij klinkt een beetje rottig. (Natuurlijk zeiden ze dat vroeger ook over ons met die Beatle teringherrie)
 9. Nachtzuster, met Omroep Max-baas Jan Slagter 04-08-2017

  Wel moedig van Jan Slagter om op zo'n tijdstip dit te doen, maar zoals hij zelf zei had ie geen enkele radio ervaring. En dat was ook wel te horen "Them van Gloria" zowel aan en afkondiging, filler tot pips die bijna 2 minuten loopt etc. Overigens is de vervanging van Astrid de Jong steeds niks, mn handen jeuken.....
 10. Vincent Schriel: Onderweg met digitale radio

  Stuur mar even door naar ministerie EZ, leerzaam voor ze. In de tunnels kan ook niet alle FM, en zelfs geeneen AM zender ontvangen, bijvoorbeeld in de A2 tunnel bij Utrecht (volledig overbodig ding) waar de commercielen zelfs compensatie voor kunnen vragen, immers zij betalen voor ontvangst overal in hun vergunninggebied, en dat mag niet door een overbodige tunnel onmogelijk worden gemaakt, dan moet Rijkswaterstaat en EZ zorgen voor een oplossing en niet alleen publieke zenders - ongelijkheid - doorgeven. Voor DAB kunnen door de single freq techniek makkelijk zenders in de tunnels worden geplaatst, alleen is men kennelijk nog niet zover. Jouw verhaal geeft eigenlijk ook aan dat een DAB netwerk eigenlijk gewoon overbodig is, met g4 en straks helemaal met G5, los je dat vele malen beter op, en ben je in 1 keer klaar.
 11. 50 jaar geleden………………..

  Deze site is niet bereikbaar De webpagina op https://pixeldra.in/u/sbm0uO is mogelijk tijdelijk uitgeschakeld of permanent verplaatst naar een nieuw webadres. ERR_SPDY_INADEQUATE_TRANSPORT_SECURITY
 12. Veronica dag

  Ik ben ook mobiel, maar vind, net als Juul, HvH en Harlingen gewoon te ver, HvH misschien minder ver maar dat laatste stuk over die dijk met die stoplichten en camera's. Belachelijk dat je zo naar de UK moet. Bovendien is mijn auto erg dorstig, en lees ik dat de olieprijs daalt maar de benzine prijs niet.. Jaap wil niet voor niets dolgraag naar D Haag verhuizen. In Laapershoek was ik er vrijwel altijd, is maar 15 minuten rijden. Bovendien, als het een radio event was nam ik het altijd over op de zender. Nijkerk is wat dat betreft beter, en vlak bij jou volgens mij.
 13. Veronica dag

  31 augustus 2017 kon wel eens dezelfde dag worden met einde voor Radio Paradijs en Ned elftal voor WK. Het zijn wel buitenplaatsen, Harlingen, HvH. Doe eens iets in de Randstad met gratis parkeergelegenheid, de groep 50 - 75 is voldoende mobiel, en groot!! Het zeezender verhaal is inderdaad wel zo'n beetje ten einde, maar de muziek uit die tijd niet, vergeleken met het huidig aanbod zelfs fris en fruitig. (Ik luisterde weer eens naar R1, Td France, en weer zo'n vreselijk saaie "eigentijdse" plaat, hop weg naar een fatsoenlijke echte muziekzender)
 14. Radio Els (1485 kHz) stopt ermee

  Voor hobby zenden is de zgn zendamateur uitgevonden, dat is met techniek bezig zijn. Experimenteren kan je met een internet station, ben je over de hele wereld te horen. Het is best allemaal tot daar aan toe, er gebeurd wel meer zinloos in de wereld, maar waarom daarvoor de hele AM band inclusief prima landelijke frequenties gebruikt moet worden is belachelijk en schandalig.
 15. The Summer of love

  Niet gekaste Radio en U buizen is dodelijk. In 1967 was ik nog op Aruba en moest me behelpen met 1 uurtje "westerse" popmuziek op Radio Kelkboom. Eind van de middag, als de school uit was. " Musica pa hubentut, musica pa teenagers" (papiamento) met Albert Dieffenthaler, die een klas hoger bij mij op school zat. Ik zie m nog lopen met singeltjes die hij net uit Nederland had gekregen. Kelkboom (familiebedrijf, ze hadden ook een electrozaak) zond op 1440 kHz (sic!) , met 1 kW, de zender stond ergens in de kunuku (rimboe). Het overige radio aanbod bestond uit Salsa muziek, soul uit de oliestad San Nicolas en een religieuze zender die tot groot plezier van mn vader veel klassieke muziek uitzond. Dat alles voor 60.000 mensen. Een verzoekplaatje aanvragen in het pop-programma was heel eenvoudig, 1 telefoontje en je plaat was een paar minuten later on-air. Alles was live. In die tijd huurde de WereldOmroep zendtijd op Trans World Radio op Bonaire, 800 kHz. Twee eilanden, ca 200 km verder, maar met 500 kW (sterkste MG zender allertijden koninkrijk der Nederlanden) geen probleem. In het programma Happy Station van Eddy Starz werden vaak de nieuwste Beatplaten uit Europa (Engeland was dominante popmuziek leverancier) gedraaid. De geluidskwaliteit van de AM aldaar was perfect, near FM quality. er werd waarschijnlijk niet gefilterd. Albert Dieffenthaler was de eerste die later op Aruba met FM begon. Op zeker moment had hij 3 frequenties, eentje voor de lokale bevolking met popmuziek in het papiamentu en 1 in het engels voor de (Amerikaanse) toeristen. Op de derde heb ik samen met hem geprobeerd een Nederlands station te starten, in Nederland op de kabel dus, we hadden al toestemming voor groot Amsterdam. Zijn 3e frequentie zou dan onderdeel zijn van de U bocht constructie, want dan moet er ter plaatse terrestrieel worden uitgezonden. Het project strandde omdat we geen satelliet verbinding naar Aruba konden krijgen, alles zat vol.
×