ruudam

Leden
 • Aantal bijdragen

  977
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

214 Excellent

Over ruudam

 • Rang
  Gevorderd lid
 1. Zelfde zien we bijd e radio omroep. Alles Internet en Smartfoon, naar FM wordt niet geluisterd door jongeren. Het medium radio staat zelf onder druk, steeds minder beluistering. (Dus graag de frequenties naar ons oudjes, Radio 5 op FM, 3FM eraf, d'as logisch he - (herken je de de oude maandverbandreclame))
 2. Ik heb t idee dat ie alleen van boord werd gedraaid, bij gebrek bandprogramma. De week doormidden gezaagd kwam dacht ook van boord, woensdag na het nieuws van 12 uur???
 3. Ik herken m ook als het slotje bij "de week is ook weer door de midden" Voorafgegaan door zaaggeluiden, handzaag. Ik zoek nog een jingle met tekst "kom op met die bak koffie". Paar keer op zender eind jaren 60 gehoord, later niet meer
 4. Grootste deel hiervan zit (dus weer gewoon) in de Paradijs playlist, naast allemaal ander moois natuurlijk. We worden saai en vervelend......
 5. Het ging mij om de opvulling van het NPO 12 C DAB net. Daar zag ik graag wat buitenlandse publieke zenders in, voor de hand liggend zijn dan Engeland en Vlaanderen. In plaats van concurrerende kanalen voor de CO zoals Sterrennet.
 6. Beste Martin, De vergelijking Radio 1 en BBC WS gaat wel een beetje mank. Een betere zou zijn tussen BBC R5 live, de actualiteiten en sport zender van de BBC en Radio 1 NL. Natuurlijk zend BBC WS geen weer en verkeer uit, als de hele wereld je doelgebied is zou dat 10 x de hele uitzending opeisen. En ook geen reclame (hoewel de TV WS collega's dat wel doen) omdat ook weer het doelgebied niet praktisch is voor adverteerders. Opleuken zou ook maar een beperkte doelgroep bereiken, wat ze in Afrika leuk vinden is voor Aziaten weer niks en andersom. Misschien dat daarom de vormgeving in mijn oren van BBC WS erg saai is. BBC 5live kan je trouwens nog steeds op middengolf beluisteren, 693 en 909 kHz. s Nachts ook via de home zenders BBC Scotland 810, Wales 882 en zelfs en heel goed Ulster op 1341 kHz. 5live klinkt wat dynamischer, of het echt opleuken is weet ik zo niet, het is natuurlijk gericht op Britse publiek. Veel plaatjes draaien ze er niet, hooguit s nachts. Dat de luistercijfers van NPO R1 dalen hoeft niet het gevolg te zijn van het "format" maar ook van de vele mogelijkheden die we nu hebben om nieuws (smartphone) binnen te halen. Ik begrijp dat je geen groot sportliefhebber bent, op BBC 5live wordt wel veel sport uitgezonden, want daar is nu eenmaal vraag naar, ondanks aanwezigheid van SportsTalk, een commerciele sport only zender. Als er veel sport is zoals tijdens een WK voetbal of Olympische Spelen verdringt de sport het nieuws op R1, daar heb je een punt. Maar daarover heb ik (in de Volkskrant) een voorstel gedaan om de 747AM in te zetten bij sportevenementen, en dus nieuws en sport te scheiden, zoals de VRT vroeger deed. Overigens heeft de BBC ook nog het meer dan voortreffelijke BBC R4. Op de Lange golf 189 kHz, ook hier te ontvangen. Met de komst van DAB+ wordt de mogelijkheid om direct naar buitenlandse zenders te luisteren helaas weer minder. BBC WS is mooi op DAB, maar beter zou zijn als het NPO net (12B) werd aangevuld met zenders als BBC WS, 3, 4 en 5, alsmede VRT R1, Klara en Studio Brussel. Zodat we ook wat anders kunnen horen dan het Nederlandse aanbod
 7. Tijdens de Golfoorlog was op de BBC Worldservice (kortegolf) zo'n beetje alles met een verwijzing naar het MO en cultuur taboe, dus Bangles - Walk like an Egyptian, Clash, Rockin the Kashbah etc etc kon niet. Ik werkte toen bij de Nederlandse WO en draaide juist dat soort plaatjes als er even ruimte was. (Eigenlijk is Nederland een erg vrij land, misschien toch een beetje koesteren)
 8. Dank je Paul. Vroeger mocht die plaat niet eens op de BBC radio worden gedraaid.....
 9. Aleen het weerbericht voor de scheepvaart is al mooi, en wat dacht je van het God Save the Queen bij sluiting om 01.00 LT. Om maar te zwijgen van de hoorspelen en docu's. Waarom werken de publieken niet eens wat meer samen, dus op het NPO kanaal ook BBC en VRT, zoals bv R4 en Radio 3, VRT Klara en Studio Brussel. VRT R1 mag ook, en BBC R 5 live. Maar niet VRT R 2 en MNM, of BBC R 1 en 2, allemaal meer van t zelfde radio. Kijk, dan wordt het misschien de moeite waard een DAB doos aan et schaffen.
 10. Leuk, maar ik had liever BBC Radio 4 gehad. Veel interessanter.
 11. Het onderstaande schreef op de Blog van Martin van Doren. Het is veel erger, NOVEC, de mastenboer, stelt in een persbericht van een tijdje terug dat misschien 1 mast kan blijven staan, voor andere doeleinden dan middengolf. Uit alles blijkt dat ze gewoon hun zin willen hebben, dat is alleen de hobbyradio, om zo voor Sinterklaas te kunnen spelen en tientalen vergunninkjes uit te delen die met omroep weinig te maken hebben, maar om zo van het gezeur van al die hobby-isten die zo nodig moeten - zie ook de piraterij - af te zijn. Het oorspronkelijke plan was dat ALLE middengolfvergunningen niet verlengd zouden worden, en tot klein grut opgeknipt zouden worden. Door een motie van de Kamer wordt toch (bijna) alles verlengd. En nu probeert men zo alsnog zn zin te krijgen. De 675 van Maria is al weg, nu de rest nog. Wij, Quality RTV (van Radio Paradijs) willen de 747 voor landelijk bereik, ook vanaf Flevo - waarmee het argument dat er geen geld genoeg is voor onderhoud van de masten omdat er maar 1 gebruiker zou zijn, tot gehakt is gemaakt - maar worden keihard tegengewerkt. Met als argument dat de Flevomasten gesloopt gaan worden. Wij hebben Groot Nieuws Radio op het spoor gezet, anders waren ze ongemerkt verdwenen. Het terreintje in Lopik, mag alleen voor lager vermogen worden gebruikt, zoals de 25 kW van R Maria, zo staat in de brief van Kamp. Maar er is een convenant met de omliggende gemeenten, provincie Utrecht en EZ dat frequenties boven 1000 kHz daar niet gebruikt mogen worden, ook 1008 niet, nog niet met een milliwatt. Als het nu opeens wel kan ben ik goed genaaid, ik heb 1332 kHz die daar niet mag met maar 2 kW. Dat zou dan nu opeens anders zijn, dat wordt dan een claim voor schadevergoeding. Hoe meer mist hoe meer er te verbergen is hoe meer het duidelijk wordt dat "men" fout zit, dat is standaard. Probleem is dat je toch je gelijk niet krijgt, en dan nog verbaasd zijn dat een bepaalde partij (misschien) de grootste wordt.
 12. Zit al jaren in de playlist van Paradijs, ik vrees als enige.
 13. Ah, gezellig met zn allen buiten de deur, in Pancake City (bijnaam Lage Vuursche, wegens aaneengesloten pannenkoeken restaurants in hoofdstraat) in bosrijke omgeving. En, was t pannenkoeken?
 14. AT-EZ bepaalt het beleid, OC-W, CvdM hebben zo goed als niets in te brengen. Kijk maar naar de afschakeling van MG, in Groningen bedacht en erdoor gedrukt. Silvius heeft hier duidelijk een punt.
 15. Nu de verdeling van de zendtijd nog. Ik zie geen elke avond terugkerend programma van WNL of PowNed, de flits van PowNed op 3 even niet meegerekend, die is voorbij voordat jet het hebt opgezet, de reclame blokken zijn langer! Ik zie wel 2 x de VARA op hoofdzender NPO1. Zelfs op Radio1 s nachts wordt ik nu 2 x per week bestookt door de VARA, waarvoor het prachtige Woord van de eveneens linkse VPRO verdween. De VARA heeft daar nu Fransisco van Jole van Joop, rabiaat linkser kan niet. Alle andere omroepen hebben maar 1 nacht, of niets. (Radio 1 is s nachts de meest beluisterde zender)