ruudam

Leden
 • Aantal bijdragen

  966
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

210 Excellent

Over ruudam

 • Rang
  Gevorderd lid
 • Verjaardag
 1. Zit al jaren in de playlist van Paradijs, ik vrees als enige.
 2. Ah, gezellig met zn allen buiten de deur, in Pancake City (bijnaam Lage Vuursche, wegens aaneengesloten pannenkoeken restaurants in hoofdstraat) in bosrijke omgeving. En, was t pannenkoeken?
 3. AT-EZ bepaalt het beleid, OC-W, CvdM hebben zo goed als niets in te brengen. Kijk maar naar de afschakeling van MG, in Groningen bedacht en erdoor gedrukt. Silvius heeft hier duidelijk een punt.
 4. Nu de verdeling van de zendtijd nog. Ik zie geen elke avond terugkerend programma van WNL of PowNed, de flits van PowNed op 3 even niet meegerekend, die is voorbij voordat jet het hebt opgezet, de reclame blokken zijn langer! Ik zie wel 2 x de VARA op hoofdzender NPO1. Zelfs op Radio1 s nachts wordt ik nu 2 x per week bestookt door de VARA, waarvoor het prachtige Woord van de eveneens linkse VPRO verdween. De VARA heeft daar nu Fransisco van Jole van Joop, rabiaat linkser kan niet. Alle andere omroepen hebben maar 1 nacht, of niets. (Radio 1 is s nachts de meest beluisterde zender)
 5. Nou, ik heb ook goed geprofiteerd van de NPO ruif, al heette dat toen nog niet zo. Als free lancer werd je (soms belachelijk) goed betaald. Overigens heeft dat met een mening over NPO verder weinig te maken lijkt mij. Powned (waar Jan Roos voor werkte) en WNL zijn omroepen in het bestel die een wat ander geluid laten horen. Maar heel klein, ik geloof dat PowNed er mee stopt. Het is op de meest bekeken zender NPO 1 nog steeds s avonds vroeg en laat de VARA, als is het nu even tijdelijk Jinek.
 6. Het verschil tussen de NPO en de "zender van Ruud" is dat de NPO van "onze" belastingcenten wordt betaald en dat Ruud dat uit eigen zak betaalt. Dat is m nou juist de crux. Van mij mogen er tien VARA's en nog meer links beeld en geluid bij, maar wel even uit EIGEN ZAK betalen AUB. Vergelijk het een met de religieuze omroepen. Dan hebben we de NCRV-KRO en de EO, op kosten van de gemeenschap. Family7, Groot Nieuws Radio en Radio Maria houden zelf de broek op. Geen voorkeursrecht op etherfrequenties, dus valse "concurrentie". Ik ben wel op de werkvloer geweest, en natuurlijk wordt er meestal hard gewerkt, en goed ook wat de nodige kwaliteit oplevert. Het probleem zit niet bij de programma makers, maar bij de inrichting van het media bestel, dat onvoldoende is aangepast aan de mogelijkheid van private radio en tv (hoeft niet eens commercieel te zijn). Dat komt omdat de NPO een ordinaire machtsstrijd voert, het gaan gewoon om belangen, niet om het publiek. Overigens ware de redacties waar ik werkte behoorlijk links. Bij de VARA kan je dat verwachten, maar ook bvb een WereldOmroep, die een zekere algemeenheid moet betrachten, was stevig links. Vaak tot ergernis van Nederlanders in het buitenland die vaak een andere politieke instelling hadden, meer ondernemend en minder publieke zaak. (wie weet was dat ook wel 1 vd drijfveren van Martin Bosma (PVV) om de WO de nek om te draaien)
 7. Tja, die Zwitserse zender die de Olifant dwarszat - Beromunster. Maar als tie s nachts uit de lucht was kwam Veronica in heel Europa door. In een Oostenrijks dal op lokale sterkte, weinig fading, een uurtje gehoord tussen 1 en 2. (Overdag luisterde we naar RNI in de 49 meter)
 8. "Maar waardevolle genres als drama, documentaire en vermaak waar je iets van leert – het kan allemaal linea recta overboord. Net als door miljoenen kijkers geliefde en gewaardeerde programma’s als Wie is de Mol?, KLEM of Radar." Beetje demagogisch verhaal van Rijxman. Populaire kwaliteits-programma's die dan zouden sneuvelen. Er is genoeg wat gewoon wel weg kan zonder dat het ten koste gaat van kwaliteit. Dat hele Ned 3 kan wel weg, waarom een zender voor jongeren, dan ook Ned 4 voor ouderen, de groep die juist meer naar TV kijkt. Die paar goede 3 programma'zoals Lubach kunnen ook naar 1 of 2. Volendam eruit en nog zo wat en t ziet al veel beter uit. Kopiëren van commerciële formats is niet nodig, en dat et accent wat meer op hoog opgeleiden en ouderen ligt is niet erg, want die vinden weinig bij de RTL-en en SBS-en. Ik betaal ook voor zaken waar ik niets aan heb. En op de radio niet de thema kanalen eruit, maar de rete commerciële R 2 en 3 eruit, R5 op FM, kwestie van keuze ipv commercieel aan je eigen status denken.
 9. In de NOP moet je volgens mij Radio M op 93.1 FM nog kunnen ontvangen, en anders met een verticaal FM antennetje. Die 93.1 komt belachelijk ver want staat op een hoge toren. PS, Radio M zit volgens mij ook op 6B, en als je 8A kan ontvangen dan ook Paradijs.
 10. Ongeveer de helft van de radiotoestellen is ingeleverd tijdens de oorlog. De helft van de Nederlanders lapte de orders van de Duitse bezetter dus aan zn laars, erg veel eigenlijk. De oorzaak van de maatregel om de toestellen van de mensen af te nemen lag primair niet bij de Duitsers, maar bij de ..........BBC Die had in haar ijver de ontvangst in de bezette gebieden te verbeteren in 1943 een zendstation gebouwd in Ottringham, bij Hull, zo ongeveer recht tegenover Amsterdam. Met 200 kW zenders, astronomisch voor die tijd. Glasheldere ontvangst in Nederland, harder dan ooit een zender geklonken had waarschijnlijk. Echter, de Duitsers konden dit sterke signaal niet meer storen, zoals ze wel deden met de veel zwakkere signalen uit Droitwich en Daventry waar Radio Oranje en Wilhelmina voor die tijd op te horen waren. En dus namen ze de maatregel dat de toestellen ingeleverd moesten worden, de etheruitzendingen van de Nederlandse Omroep uit Hilversum onder regie van de Duitsers werden gestopt en je kon alleen nog maar naar de draadomroep luisteren.
 11. Versie 2 is ook niet alles, die doet het niet op WinAmp, stopt na 2 sec. Zelf zit ik met Paradijs in versie 2. Omzetten kan maar moeten alle stations op dezelfde server van de provider naar versie 2.
 12. Op de zender is duidelijk gezegd dat het 1 september is, vorig jaar zijden we erbij volgend jaar, en nu is gewoon 1 september. Er loopt nog een procedure
 13. Nu al, begrijp ik. Helaas heeft slecht 6% van de huishoudens een DAB ontvanger, en er komen maar weinig bij.
 14. Leuk inderdaad. Hoeveel huishoudens zouden nog cassette spelers in huis hebben. Ik heb er nog genoeg, zoals in de auto omdat de radio daarvan heel goed is, en ik nooit CD's maar ook geen cassettes draai/
 15. Daar ben ik niet fout genoeg voor. En het zijn er al veel te veel. Vroeger lukte het me aardig om wat voor elkaar te krijgen, van meerdere am vergunningen per partij, verplicht nieuws en taal eraf, zelfs de geschiktheid programma voor am (om Q the Beat toestanden met een format totaal unfit voor MG) te voorkomen en nog zo wat. Ging vaak per motie, maar die worden dus tegenwoordig niet meer uitgevoerd. Daarom helpt een nieuwe partij ook niet, de ministter kan toch gewoon z,n gang gaan. De vraag is wie hem stopt Kijk nou naar afgelopen donderdag, de Kamer trapt zelfs in de truuk van Rutte, door vd Steur z'n ontslag in te laten dienen blijft hij zelf buitenschot, allemaal geregisseerd, terwijl hij toch volgens mij ook onderdeel was van het debat. Daarmee voorkwam hij dat de PvdA een keiharde keuze moest maken bij een motie van wantrouwen tegen hem, en daarmee de val van het Kabinet. Zo gaat dat dus.