ruudam

Leden
 • Aantal bijdragen

  948
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

206 Excellent

Over ruudam

 • Rang
  Gevorderd lid
 • Verjaardag
 1. En dan hebben we het nog niet over al die onderwerpen die het debat niet halen, maar wel een probleem zijn. Bij radio is middengolf geen issue, het gaat hooguit over landelijk FM, soms regionaal FM en nu even de masten van Groot nieuws Radio omdat die een gelieerde partij, Christen Unie met een paar leden, in de Kamer hebben. Straks na de verkiezingen zijn de specialisten die het debat voeren, grotendeels verdwenen. Zoals Sharon Gesthuizen die niet meer in de Kamer wil en Astrid Oosenbrug (SP - PvdA). Vooral Sharon was belangrijk omdat die het debat trok, van haar was ook de motie verlenging alle vergunningen en de vraag (met toezegging Kamp) over de landelijke AM. Dat betekent dat je als lobbyist weer helemaal opnieuw kan beginnen, en het wat complexe verhaal moet zien over te brengen. Dat is voor de grote partijen, met beroeps lobbyisten zoals VCR en NLCR al lastig, voor een kleintje als mezelve gewoon een ramp.
 2. Wachten op de antwoorden van de minister, maar die zal wel weer hetzelfde riedeltje afdraaien, met de bekende onwaarheden. Kamer kan dan een motie laten aannemen waarin de minister wordt opgeroepen om de masten te laten staan, maar die kan ie aan zn laars lappen, zoals hij wel vaker doet. Kamer wil van kolencentrales af, minister niet en krijgt zn zin - want wegsturen heeft geen zin, coalitie wint het altijd. Ook op kleinere puntjes zoals motie Verhoeven (d66) die oproept om de koppeling AM en DAB voor die vergunninghouders te laten vervallen wordt gewoon niet uitgevoerd, of de toezegging van de minister om een landelijk AM net beschikbaar te stellen doet de minister (lees AT) gewoon wat hij wil. Want daar kan je al geen motie van wantrouwen voor indienen. Alleen moties die bvb oproepen tot overleg met de sector (de vergunninghouders) worden uitgevoerd, want praten kost niets, en de minister hoeft zich van de inhoud van zo'n gesprek niets aan te trekken. Alleen voor John de Mol is Kamp bang, die krijgt gewoon op alle punten zijn zin, verlenging vergunningen ipv veiling, beperking media concentratie dus 4 stations in 1 hand ipv 2, en de prijs voor de verlenging is ca 10% van wat er tot nu toe werd betaald. Kijk zo werkt democratie.
 3. Dat heeft meer te maken van splitsing tussen NS en ProRail,die het gevolg is van privatisering waardoor ook andere bedrijven op de rails mogen rijden, zoals aan de randen van Nederland. Het zou wat vreemd zijn als die bedrijven bij hun concurrent moeten vragen en betalen om op de rails te kunnen. Hetzelfde met Nozema, was van staat en Publ Omroepen, waar de commercielen verplicht bij moesten huren, belachelijk en (belachelijke prijzen).. Nozema is op last van de Kamer gesplitst, dus is er een apart mastenbedrijf waar iedereen bij kan huren, ware het niet dat dit bedrijf weer een staat in een staatje speelt en zomaar kan besluiten masten te slopen. Iets wat Prorail niet zou durven flikken met de ijzers.
 4. In het verhaal van Novec weer die leugen dat er maar 1 zender is die de masten wil gebruiken. Wij willen dat ook, als we die 747 maar krijgen, die al was toegezegd door de minister zelf. De masten zijn niet het probleem, maar de windmolens, ja die weer, die daar in de buurt moeten komen. Die hebben last van de zender of andersom. Ook gelul allemaal, het vermogen is van 2 x 400 kW terug naar 50 kW , wij willen ook niet meer dan 50. De leugen "er zin geen frequenties voor commerciele omroep," zo'n beetje begonnen tijdens de Veronica periode, wordt in steeds andere vorm maar voortgezet.
 5. Veronica heette eerst VRON, Vrije Radio Omroep Nederland. Maar dat stuitte op bezwaren van de Veron, de Vereniging van Radio amateurs, die wilde niks met de "piraat" te maken hebben
 6. Griekenland is het goedkoopst. Je een stream ook via Curacao laten lopen, betaal je helemaal geen auteursrechten, kennen ze daar niet (voor radio)
 7. Volkomen terechte uitspraak. De miljoen dollar vraagt blijft, wie gaat die terroristische graai organisaties als BUMA Sena nou eens echt aanpakken.
 8. Van Doren heeft wel een punt, maar hij vergeet dat het de omroepen zijn die de informatie niet of slecht aanleveren. Op digitale TV heb je een EPG, daar klopt vaak geen zak van, maar dat ligt aan de zenders die er zelf een rotzooitje van maken.
 9. Natuurlijk die vader van een Bataclan terrorist gemist bij Tan...... RTL heeft een nieuws TV zender RTL-Z, NPO heeft dat niet. Ik heb nieuws voor je, er zijn ook Linkse onderbuik, ja zelfs knuffelgevoelens. Geef mij 1 avond NPO zonder, Asscher, Klaver, Pechtold of Simons.
 10. Vervelend mannetje die Koningsberger, al eens ruzie mee gehad. Maar wel erg machtig, helaas. Het grootste probleem wat ik heb met die grote zenders is dat ze geen flikker doen aan de promotie van DAB+, iets wat ze wel aan de minister EZ beloofd hebben. Dat was een voorwaarde voor verlenging FM. Kijk maar om je heen, grote dure campagnes maar nergens daarin vermeld dat je ook via DAB naar de zender kan luisteren (met alle vermeende voordelen daarvan). Dat is een kleine moeite, je plaatst het in een klein hoekje van bijv de buiten advertentie. Daarmee geven ook deze zenders aan dat ze niet in DAB geloven, maar alleen wat doen voor de verlenging van FM. Ik ben de enige in dit trieste radioland dat niet geloofd DAB en daar ook voor uitkomt, en dus worden mijn lullige AM frequenties niet verlengd.
 11. Maar het bleef niet bij dat ene uurtje, en dat wisten ze van te voren en was ook het doel. Beetje flauw dus.
 12. Dat de Verweys er geld voor wilde is op zich nog redelijk, maar er was toch een Omroepvereniging, VOO, die had geld van de leden, de doelstelling van de club was neem ik aan, het geluid van Veronica zo veel mogelijk voort te zetten. Die 125.000 gulden was nog overzichtelijk en een koopje voor zoiets Natuurlijk konden ze, eenmaal in het bestel, van de NOS fonotheek gebruik maken, maar was daar alles wat in Lapershoek stond. Tegenwoordig zet je zo'n hele verzameling op een Hard disc, die je in je achterzak zo meeneemt.
 13. Jammer dat niet de hele discoteek/fonoteek door de omroepvereniging dan wel andere opvolger van Veronica overgenomen kon worden
 14. wereldstad

  Even lachen voor de foto. Even terugzetten naar 100 en klik, foto en daarna? Ach met voldoende "kacheltjes" moet het mogelijk zijn met een LPAM vergunning landelijk uit te zenden (wat een paar al bijna gelukt is)
 15. De club die al veel te veel zendtijd heeft. Zitten toch al op woensdagnacht en zaterdagnacht?? Laten ze dan de FM frequentie aan mij geven........