Spring naar bijdragen

ruudam

Leden
 • Aantal bijdragen

  1146
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

308 Excellent

Over ruudam

 • Rang
  Expert
 1. BBC Radio Kent en slecht weer.

  Paar jaar geleden was er aanslag op de FM mast in Wavre in Belgie, de AM 621 was toen broodnodig. In Zweden was er ook een aanslag op FM mast die neerkwam. In Nederland kwam er ook 1 neer en ook brand in d andere, moesten ze naar Engeland voor MG.
 2. De Flevo KG zend locatie

  Ze gaan alle masten slopen, met alle dure antenne's. Zonde.
 3. radio TPOT op twee frequenties

  Je kan ook het linker kanaal op de ene en het rechter op de andere frequentie uitzenden, met 2 radioos heb je dan stereo, makkelijker dan C/Quam, wat niemand heeft.
 4. Radio Caroline op 648 kHz

  Ik had even niet meer geluisterd sinds vorig weekend toen Caroline North op de 648 te horen was en dat behoorlijk goed klonk, maar het is nu wel minder. Laag is mager maar vooral het hoog is onder de maat. Het zijn ook maar test uitzendingen.
 5. Radio Caroline op 648 kHz

  Snap ik, maar laag kost veel modulatie ruimte, er is kennelijk gekozen voor een hard signaal, en dat is het, en dat kan alleen als je het laag wat beperkt. Bedenk dat ze dat heel vroeger al deden met de grammofoonplaat, de welbekende RIAA correctie. Door het laag te verzwakken werd de signaal ruis verhouding veel beter, bij afspelen moest het laag worden opgehaald. Jammer dat diezelfde correctie ook niet bij AM radio wordt gebruikt, In je ontvanger gebruik je dan hetzelfde correctiefilter als de PU aansluiting. Zou zelfs voor FM een verbetering zijn.
 6. Radio Caroline op 648 kHz

  Mooi dat ze aan die 3 Hz verschil gaan werken, ik hoor ook 3 Hz zwevingen, dus die Sloveen staat precies goed. Die 3 Hz draai je er makkelijk bij met het par trimmertje. Het geluid is super helder, en wat vermoeiend. Weinig laag en dat maakt het juist prettig, bovendoen kan iedereen dat zelf er extra indraaien, en bij bijna alle (auto) radioos staat de loudness standaard aan. Het geluid lijkt veel op Paradijs, al was dat iets transparanter en schoner.
 7. Radio Caroline op 648 kHz

  Wat al zei, dus de noodantenne, zo te zien kwart lambda, verklaart ook de stevige skywave. Alles staat in het water, zoet of zout??? maar perfect dus.
 8. Radio Caroline op 648 kHz

  Dat wordt beter als er per januari een aantal zenders af gaan van de BBC.
 9. Radio Caroline op 648 kHz

  Je kan de masten op verschillende manieren gebruiken, dus zonder richteffect. Ik begrijp dat er gebruik wordt gemaakt van een noodantenne, een rondstraler. Geeft wel veel sky wave heb ik gemerkt. Dus evenveel signaal naar UK als naar ons, niet te vergelijken met vroeger. Modulatie is keihard, waardoor het hier harder klinkt dan RTBF op 621 met 150 kW.
 10. Radio Caroline op 648 kHz

  1395 was 25 kW, maar op het eind 55 kW, waar ik m zelf op heb gezet. Helaas was het daarna snel afgelopen.
 11. Nieuws op het hele uur?

  Voor ANP en Novum moet betaald worden, maar ik hoorde ook een LPAM er met het NOS nieuws, erg fout.
 12. VOO - Popjournaal AK band loopt af

  Gelukkig waren de AK'tjes meestal langer dan 3 minuten. Het streven was bij Popdonder + en Krachtvoer (H3) 2'30" Waar NA en NB voor staat weet ik ook niet. De NOS had zijn eigen terminologie, een van de mooiste vond ik "startbereid" bij cartmachines.
 13. Zo, het zal je auto maar zijn………...

  Ook vaak gewandeld, je kwam geen hond tegen, schitterende tuin. Toen kon het geld niet op, verdiende ook goed. Ik had als FL-er meerdere bazen, moest je wel eens wachten op montagetijden. En gewandeld tijdens een staking van de technici, was kleine paniek, er werd 1 uur gestaakt en dat was nou net toevallig precies het enige uur dat we als PSP hadden gekregen, dus wat nu?? 1 telefoontje, en het was geregeld, werd even omgezet door NOS of NOB, weet ik niet meer. Na de wandeling alsnog aan de slag. Net op tijd klaar voor de uitzending (van 10 minuten). Toen kon dat nog, er was veel burocratie, maar er tussen door konden de gekste dingen. De technici waren je beste vrienden, sommigen leefden zich helemaal uit om voor ons wat moois te maken van die lullige 10 min Pol Partijen uitzendingen. Kwam je met Nagra met Sennheiser richtpijpje of stereo opname's, werden ze echt enthousiast.
 14. Zo, het zal je auto maar zijn………...

  Er hebben altijd al langgeparkeerde auto's gestaan op Media park, voorheen Omroepkwartier. Handig om ze uit de belasting te houden, dat kon toen nog. Parkeren was toen nog gratis. Ze stonden altijd in een hoekje, achteraan. Parkeren kon alleen beneden, daarboven was tuin. Voor Hil v 3 zette je de voiture gewoon voor deur van Muziekpaviljoen, aan de kant van B&G nu. Vlak voor het raam van ECK 3. Het was toen veel leger en rustiger, begint nu aardig volgebouwd te raken.
 15. 747 KHz. 60 KW Nautel in nieuwstaat

  Zij met de dikste zenders hebben de grootste mond. Ik kom niet verder dan 1 kW, iemand biedt meer dan 60 kW? Overigens knap dat je aan zo'n ding komt Nozema - KPN wilde nooit wat verkopen, heb vaak geleurd voor de 2 kW 1332 zender, want ik had die vergunning. Maar er kon niets worden geregeld. Als ik mn procedures voor 747 landelijk win meld ik me wel bij je.
×