Spring naar bijdragen

Jan van Heeren

Leden
 • Aantal bijdragen

  103
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

57 Excellent

Over Jan van Heeren

 • Rang
  Gevorderd lid
 • Verjaardag 03-01-1967

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  Dordrecht
 • Interesses
  Zeezenders, omroep, popmuziek jaren 60 t/m 80, nostalgie

Contactmethoden

 • Website
  www.TOENtoonstelling.nl
 • Facebook
  https://www.facebook.com/janvanheeren
 1. Leuke docu over Hilversum

  Wie belangstelling voor dit boek heeft kan het met 5 euro korting bestellen in elke boekhandel door de bon uit te printen: https://www.troskompas.nl/article/9343/100-Jaar-Hilversum-mediastad
 2. Veronica en Dordrecht

  Als de Stichting tot behoud van het Veronicaschip succesvol was geweest, was het heel anders afgelopen. Misschien had men er toen veel vertrouwen in dat het de Stichting zou lukken om het schip met apparatuur te conserveren. Of was de stemming er binnen Veronica niet naar (kijken naar de toekomst?). Ben benieuwd of iemand nog weet wat de beweegreden destijds was...
 3. Gezocht: PDF van boek over Sylvain Tack

  SMC heeft toestemming om het boek over Sylvain Tack van Jan de Graeve te herdrukken. Er is een "klein" probleempje: er is geen digitaal bestand meer, dus we zoeken een PDF van het boek. Is er toevallig iemand die dit bezit? (In het kader van niet geschoten is altijd mis.) Met een herdruk zouden we een aantal mensen die al lang op zoek zijn naar het boek een plezier kunnen doen.
 4. Presse Papier Radio Veronica

  En de presse papier van de concullega:
 5. Veronica en Dordrecht

  Ik weet het helaas niet, Juul. Maar het moet niet moeilijk geweest zijn er binnen te komen. Al diverse keren mensen gehoord die er iets hebben meegenomen destijds. Er zijn ook personen die een aantal spullen legaal hebben gekregen van de eigenaar destijds. In ieder geval is in Dordrecht het schip ontdaan van alle apparatuur die er nog was. Heb 2 foto's ook geplaatst in een oud-Dordrecht groep op Facebook. Daar wist Wim de Lang te melden dat een op het schip aanwezig logboek aan (de inmiddels overleden) Henk van Breugel is gegeven. Henk was een groot Veronica fan en regiobestuurslid van de VOO.
 6. Veronica en Dordrecht

  Naar aanleiding van dit draadje even een aparte topic met foto's over Veronica en Dordrecht. Eerste Merwedehaven Dordrecht, circa 1978 (links nog een klein deel van de energiecentrale te zien) Eerste Merwedehaven Dordrecht, circa 1978 27 februari 1979, sleep naar Rocon Werk BV, 's-Gravendeelsedijk, Dordrecht Studio circa 1979, 's-Gravendeelsedijk, Dordrecht Expositie Geluidsmuseum Dordrecht, 1994 Geluidsmuseum Dordrecht, 1994 In de jaren '70 en '80 werd er jaarlijks een Veronicaloop georganiseerd in Dordrecht.
 7. Ik heb wat een ander niet heb

  Bedankt voor de reactie, Leendert (en natuurlijk in eerste plaats voor het plaatsen van de foto's). Heb de foto ingescand van de isolator (??) van de Norderney (en nog wat andere materialen afkomstig van het schip) zoals ooit tentoongesteld in het Dordtse Geluidsmuseum. Dit bleek in augustus 1994 te zijn. En nu wachten we nog steeds op de onthulling van Eenzameridder waar zijn isolator nu vandaan komt. (Of gaan we dat niet horen?) Ik zal straks trouwens bij de Veronica club van dit forum nog een paar scans plaatsen m.b.t. de Norderney en Dordrecht, maar die horen niet meer bij dit topic, vandaar de switch.
 8. Ik heb wat een ander niet heb

  Leendert, erg leuk de kleurenfoto's van de Norderney. Die kende ik nog niet. Helaas, helaas, het schip lag bij mij "om de hoek" (woon in Dordrecht) en ik ben er toen nooit op geweest. Een paar jaartjes later zou me dat niet meer zijn overkomen. Zijn de zwart -wit foto's ook van jou? Spreken mij ook aan. Lijken op de situatie van de Carolineschepen in Amsterdam. Er is ooit (denk zo rond 1990) nog eens een Veronica tentoonstellinkje geweest in het niet meer bestaande Geluidsmuseum Dordrecht, waarbij ook een paar onderdelen (isolatoren etc) afkomstig van het schip te zien waren. De Ross is er dan nog wel, maar verliest ook steeds meer van de zeezendertijd, zoals keuken en mast.
 9. daar voelt u zich pas thuis

  http://nl.media.radio.zeezenders.narkive.com/O2CP3mIF/tenslotte-mi-amigo-commercials
 10. Arutz7 - 19012003 - 2115-22.00 - Scott Shilo - Blowing In the wind

  Mij best hoor. Maar voor de zeezenderfans die het wat ruimer nemen en niet onder 'buitenland' kijken, misschien toch wel leuk. Mij heb je er in ieder geval een plezier mee gedaan, Martin!
 11. Arutz7 - 19012003 - 2115-22.00 - Scott Shilo - Blowing In the wind

  Hoort deze niet thuis in het zeezenderforum?
 12. Duikboot bezoekt The Comet

  Kwam vandaag een kort verhaaltje tegen over een opvallend bezoek aan het zendschip van Radio Scotland. Te lezen in het boek "Big Noise from a Wee Country" van Martin Kielty. Scrol even naar de derde pagina van deze PDF.
 13. HYS Veronica 538

  Veronica werd in 1972 sponsor van hockeyclub HYS in Den Haag. Dat gebeurde op een moment dat het binnen de club nogal rommelde. Spelers, bestuur, de vorige sponsor en andere betrokkenen hadden allen andere visies die niet langer verenigbaar bleken. Zodoende splitse de club zich in tweeën. In Veronica werd een nieuwe sponsor voor HYS gevonden en "HYS Veronica 538" was een feit. Op 12 oktober 1972 werd de nieuwe naam in restaurant Le Pirate op de Pier gepresenteerd. Rob Out vertelde dat Veronica de club niet financieel ging steunen, maar dat het ging om promotie via de zender en het blad. Misschien zou 'promoting' dan ook een beter woord zijn dan sponsoring, aldus Out. Men zou beginnen te spelen in de nieuwe, eind 1972 op te leveren, ijshal De Uithof. Veronica bleef tot medio 1975 sponsor. Daarna veranderde de naam in HYS Den Haag. Hieronder 2 foto's van een puck uit die tijd. Heeft jaren in Amerika gelegen bij een hockeyverzamelaar. www.norderney.nl: In de Rob Out show van 26 februari 1973 was een mooi ijshockeyspotje te horen voor HYS-Veronica 538 dat was gemaakt door NOS-ijshockeyjournalist Frans Henrichs (overleden in 1999). Klik hier voor foto's van Ronald Speijer met HYS Veronica 538 shirts (2 versies).
 14. ABTT top 100 over 1967

  Ja, Juul, dacht ik wel aan, maar je was zo goed op dreef dat ik je niet wilde storen tijdens de uitzending.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.