Spring naar bijdragen

RobKi

Leden
 • Aantal bijdragen

  40
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

51 Excellent

Over RobKi

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  Maastricht
 • Interesses
  Radio. Journalistiek. Taalwetenschap. Rails.

Contactmethoden

 • Website
  http://www.robkievit.nl/
 • Twitter
  @radioAugias
 1. Joost

  Twaalf? Tweeëndertig, denk ik. Hoe het ook zij - bedankt, Jan-Fre.
 2. ANP nieuwslezers

  Nog een: Bob Kurpershoek.
 3. ANP nieuwslezers

  Er is ook een Wikipedia-topic hierover: https://nl.wikipedia.org/wiki/Radionieuwsdienst_ANP Daar wordt verhelderd dat de Radionieuwsdienst ANP tot 1995 bestond; daarna werd dat op de publieke omroep het NOS Radionieuws. Vandaar wellicht de verwarring over Amber en Rachid, die "van na 1995" en van de NOS zijn. Het ANP was na 1995 niet meer te horen op de publieke omroep en ging toen radiobulletins leveren aan commerciële radiostations. Dat doen ze nu nog steeds. Ik ga ervan uit dat dit topic hier gaat over de periode tot 1995. Over de beginzin: Ik heb het altijd raar gevonden dat het korte intro, "Radionieuwsdienst ANP" in 1976 vervangen werd door het ouderwetsere "Radionieuwsdienst, verzorgd door het ANP". Een journalistieke productie die begint met een passieve "door"-constructie - mijn haren rezen te berge (die had ik toen nog). Het klonk alsof de jaren '50 terug waren; toen zeiden ze: "Hier is de radionieuwsdienst, verzorgd door het ANP." In de lijst van Wikipedia mis ik deze namen: Henk Camperman (stem leek wel wat op Ad Hazewinkel) Gert van Drimmelen (had ook een mini-kunstrubriekje op Hilversum 1) Raymond Serré Job Boot Het ANP had niet alleen een nieuwsdienst op de radio; er was ooit ook een telefonische nieuwsdienst. Je belde het nummer en kreeg dan een ANP-bulletin van een paar minuten te horen. Begin jaren '70 gelezen door Hans Hogendoorn. De referenties in het Radiopedia-artikel verwijzen naar 1980. Misschien even naar kijken?
 4. De Flevo KG zend locatie

  De allerlaatste stap van het aanleveren van het signaal is dan toch een D/A-converter? En die doet het ook gewoon als het web stuk is.
 5. Halbe Zijlstra...

  Heren, heren. Even terug naar Halbe Zijlstra en de cultuur. Zoals Juul zei, Ach, ik heb medelijden met Halbe. Je werkt hard voor het beeld van Nederland in het buitenland. De publieke zaak heb je hoog in het vaandel staan. Je weet dat je een bevoorrechte positie hebt als vertegenwoordiger van Nederland, maar je doet hoe dan ook gewoon iedere dag je best. En dan ineens wordt dat werk je uit handen geslagen, om politieke redenen. Zo voelden honderden RNW-medewerkers (incl. ondergetekende) zich in 2012, toen Halbe Zijlstra zijn bezuinigingen losliet op cultureel Nederland en Radio Nederland Wereldomroep, en zo voelt Halbe Zijlstra zich nu zelf. Zielig voor hem. Maar er zit - voor mijn gevoel in ieder geval - ook iets van rechtvaardigheid in. Overigens was staatssecretaris Halbe Zijlstra intertijd niet meer dan een slaafse uitvoerder van het coalitieakkoord van Rutte-I, waarin gedoogpartij PVV akkoord was gegaan met CDA-bezuinigingen op de sociale zekerheid, in ruil voor een PVV-bezuiniging op de door Wilders en Bosma gehate Wereldomroep. P.S. Wat deed die Jeroen van der Veer daar eigenlijk bij dictator Poetin in z'n weekendhuisje? Shell helpt?
 6. jingle hitbackshow RNI

  Dankjewel weer Hans, voor deze vondst. Wat 'n man, die Quincy Jones. Opvallend op 0'41" en 1'40" dat omhoog-loopje dat ook in Chump Change van Langs de Lijn zit. Dat gebruikte Quincy graag.
 7. Veronica 828 - 2004 -reunie - vervolg 29

  Wederom zeer bedankt, Martin. Ik heb mijn eigen belevenissen aan die week indertijd online gezet (en Juul herinnerde me daar onlangs aan). Wellicht zijn er forumleden die het verhaal nog niet gelezen hadden: http://www.robkievit.nl/portfolio/rommel/rob828.html Bijna dertien jaar geleden alweer... Hartelijke groet Rob
 8. ANP-19760103-1800

  Jos van Ginkel las het bulletin met in zijn linkerhand een sigaret, en in zijn rechterhand de tekst (er zijn foto's van). Als je goed luistert, zijn de pauzes tussen de berichten soms erg lang. Even een trekje na de laatste lettergreep... (5'12" ...of Borkum. -fp-. De Nederlandse kustvaarder...) Het is een wonder dat er nooit een bulletin in brand is gevlogen. Niet alleen een prachtige stem, vind ik; hij had ook een feilloze timing binnen elke zin die hij uitspreekt. Bedankt voor het delen van de audio, Tino.
 9. manke boerenwals

  Wow! Bedankt, Jan.
 10. manke boerenwals

  Mag ik nog wat aanvullen? Even een beetje leoblokhuizen dan. Het stukje van Manke Boerenwals waar Dave overheen praat, is hetzelfde als de openingsmelodie van de Ochtendgymnastiek. Een stukje radiovormgeving (on topic!) dat iedere ochtend live werd gespeeld op Hilversum I (of II, dat veranderde ieder half jaar geloof ik.) De toetsenspeler van Supersister, Robert Jan Stips, speelde die ochtendgymnastiek-tune niet alleen in de Manke Boerenwals (ongeveer 1970). Vele jaren later, in 2013, maakte hij de muziek bij de kinderserie Ferdy de Mier, en daar zit ook een stukje van dezelfde ochtendgymnastiek in. Ik heb ze even alledrie achter elkaar gezet in dit minuutje: http://www.robkievit.nl/listen/Ochtendgymnastiek-3x.mp3 Overigens was Supersister niet alleen met dit deuntje op RNI te horen, maar ook op Veronica, met een a capella gezongen jingle: "Radio-Va-Ronica", op de melodie van 'dona nobis pacem' uit de Supersistersong Radio. De hele Manke Boerenwals vind je op Memories Are New https://robertjanstips.bandcamp.com/merch/m-a-n-memories-are-new-supersister En de Ochtendgymnastiek uit Ferdy de Mier vind je hier https://robertjanstips.bandcamp.com/album/liedjes-van-ferdy-de-mier-1 De echte Ochtendgymnastiek is afkomstig van
 11. manke boerenwals

  In 1971 sliep ik, brave scholier, natuurlijk om twee uur 's nachts, dus dit heb ik indertijd nooit gehoord. Maar ik was toen, en nu nog steeds, een diehard Supersister-fan en liefhebber van Dave Rodgers, met zijn ietwat nasale dictie en Very British woordkeuze. Dus zeer blij met dit leuke fragment van RNI, Hans, bedankt!
 12. Niek van der Bruggen laat auto luisteraar crashen

  Iemand met de titel "Radio Veronica DJ" hoort goeie muziek te draaien en een gesmeerd lopend radioprogramma in elkaar te zetten. Deze idioterie is niet leuk meer. Oh wacht, ik ben erin gelopen. Dit is natuurlijk Fake News van De Speld.
 13. Dag Rob,

   

  Bij het doorlopen van ons archief kwam ik een bijdrage van jou tegen uit 2004. Ik weet niet of je hem zelf nog hebt,maar ik heb geen mailadres van je en hier kan ik het niet bijsluiten.

   

  Groet,

   

  Juul Geleick

   

   

  1. RobKi

   RobKi

   Hoi Juul,

    

   rkievit@kpnmail.nl

    

   Uit 2004, dat is al twee nee drie computers geleden, dus het zou best kunnen dat ik dat zelf niet meer heb. Ik hou me aanbevolen!

    

   Hartelijke groet uit Maastricht (jawel),

   Rob

 14. Veronica 828 - 2004 - reunie - vervolg 23

  Bedankt voor al dat werk, Martin! Na de ochtendbulletins gaf ik het nieuws-stokje over aan mijn opvolger, Arend Langenberg. Wat een aardige man was dat! Hij liet me tussendoor nog een een videootje zien waarin hij als leerling-veearts een koe hielp bevallen van een kalfje. Hij was op pad geweest met een vriend die veearts was. En meteen daarna nam hij het stapeltje teksten van me over en leverde een perfect bulletin af, onverstoorbaar ondanks het geroezemoes in de zaal in hotel Laapershoek. Mooie herinneringen.
 15. Veronica 828 - 2004 - reunie - vervolg 22

  Gaston Huysmans, ja, die hoorde in mijn jonge jaren echt bij de zondagmiddag. Niet dat ik een grote fan van 'm was, maar ja, er was weinig anders op de radio op dat tijdstip. Tom Collins was altijd een prettige stem om naar te luisteren, in fraai gevarieerd Nederlands bovendien. En de altijd vrolijke Eddy Becker hoorde onverbrekelijk bij mijn ochtenden. Ik was altijd uren voor schooltijd al wakker en luisterde dan in pyjama naar de radio (zachtjes). Herinner me nog dat ik die jingle met die wekker nooit wou missen. Trouwens leuk om mezelf nog eens terug te horen als nieuwslezer (vooraf aan Ook Goeiemorgen; techniek Gudo Leuven). De 2004-reünie in Hotel Laapershoek staat me nog helder voor de geest, het was gezellig! Bedankt Martin! Groeten, Rob Kievit
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.