Spring naar bijdragen

RobKi

Leden
 • Aantal bijdragen

  37
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

49 Excellent

Over RobKi

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  Maastricht
 • Interesses
  Radio. Journalistiek. Taalwetenschap. Rails.

Contactmethoden

 • Website
  http://www.robkievit.nl/
 • Twitter
  @radioAugias
 1. De Flevo KG zend locatie

  De allerlaatste stap van het aanleveren van het signaal is dan toch een D/A-converter? En die doet het ook gewoon als het web stuk is.
 2. Halbe Zijlstra...

  Heren, heren. Even terug naar Halbe Zijlstra en de cultuur. Zoals Juul zei, Ach, ik heb medelijden met Halbe. Je werkt hard voor het beeld van Nederland in het buitenland. De publieke zaak heb je hoog in het vaandel staan. Je weet dat je een bevoorrechte positie hebt als vertegenwoordiger van Nederland, maar je doet hoe dan ook gewoon iedere dag je best. En dan ineens wordt dat werk je uit handen geslagen, om politieke redenen. Zo voelden honderden RNW-medewerkers (incl. ondergetekende) zich in 2012, toen Halbe Zijlstra zijn bezuinigingen losliet op cultureel Nederland en Radio Nederland Wereldomroep, en zo voelt Halbe Zijlstra zich nu zelf. Zielig voor hem. Maar er zit - voor mijn gevoel in ieder geval - ook iets van rechtvaardigheid in. Overigens was staatssecretaris Halbe Zijlstra intertijd niet meer dan een slaafse uitvoerder van het coalitieakkoord van Rutte-I, waarin gedoogpartij PVV akkoord was gegaan met CDA-bezuinigingen op de sociale zekerheid, in ruil voor een PVV-bezuiniging op de door Wilders en Bosma gehate Wereldomroep. P.S. Wat deed die Jeroen van der Veer daar eigenlijk bij dictator Poetin in z'n weekendhuisje? Shell helpt?
 3. jingle hitbackshow RNI

  Dankjewel weer Hans, voor deze vondst. Wat 'n man, die Quincy Jones. Opvallend op 0'41" en 1'40" dat omhoog-loopje dat ook in Chump Change van Langs de Lijn zit. Dat gebruikte Quincy graag.
 4. Veronica 828 - 2004 -reunie - vervolg 29

  Wederom zeer bedankt, Martin. Ik heb mijn eigen belevenissen aan die week indertijd online gezet (en Juul herinnerde me daar onlangs aan). Wellicht zijn er forumleden die het verhaal nog niet gelezen hadden: http://www.robkievit.nl/portfolio/rommel/rob828.html Bijna dertien jaar geleden alweer... Hartelijke groet Rob
 5. ANP-19760103-1800

  Jos van Ginkel las het bulletin met in zijn linkerhand een sigaret, en in zijn rechterhand de tekst (er zijn foto's van). Als je goed luistert, zijn de pauzes tussen de berichten soms erg lang. Even een trekje na de laatste lettergreep... (5'12" ...of Borkum. -fp-. De Nederlandse kustvaarder...) Het is een wonder dat er nooit een bulletin in brand is gevlogen. Niet alleen een prachtige stem, vind ik; hij had ook een feilloze timing binnen elke zin die hij uitspreekt. Bedankt voor het delen van de audio, Tino.
 6. manke boerenwals

  Wow! Bedankt, Jan.
 7. manke boerenwals

  Mag ik nog wat aanvullen? Even een beetje leoblokhuizen dan. Het stukje van Manke Boerenwals waar Dave overheen praat, is hetzelfde als de openingsmelodie van de Ochtendgymnastiek. Een stukje radiovormgeving (on topic!) dat iedere ochtend live werd gespeeld op Hilversum I (of II, dat veranderde ieder half jaar geloof ik.) De toetsenspeler van Supersister, Robert Jan Stips, speelde die ochtendgymnastiek-tune niet alleen in de Manke Boerenwals (ongeveer 1970). Vele jaren later, in 2013, maakte hij de muziek bij de kinderserie Ferdy de Mier, en daar zit ook een stukje van dezelfde ochtendgymnastiek in. Ik heb ze even alledrie achter elkaar gezet in dit minuutje: http://www.robkievit.nl/listen/Ochtendgymnastiek-3x.mp3 Overigens was Supersister niet alleen met dit deuntje op RNI te horen, maar ook op Veronica, met een a capella gezongen jingle: "Radio-Va-Ronica", op de melodie van 'dona nobis pacem' uit de Supersistersong Radio. De hele Manke Boerenwals vind je op Memories Are New https://robertjanstips.bandcamp.com/merch/m-a-n-memories-are-new-supersister En de Ochtendgymnastiek uit Ferdy de Mier vind je hier https://robertjanstips.bandcamp.com/album/liedjes-van-ferdy-de-mier-1 De echte Ochtendgymnastiek is afkomstig van
 8. manke boerenwals

  In 1971 sliep ik, brave scholier, natuurlijk om twee uur 's nachts, dus dit heb ik indertijd nooit gehoord. Maar ik was toen, en nu nog steeds, een diehard Supersister-fan en liefhebber van Dave Rodgers, met zijn ietwat nasale dictie en Very British woordkeuze. Dus zeer blij met dit leuke fragment van RNI, Hans, bedankt!
 9. Niek van der Bruggen laat auto luisteraar crashen

  Iemand met de titel "Radio Veronica DJ" hoort goeie muziek te draaien en een gesmeerd lopend radioprogramma in elkaar te zetten. Deze idioterie is niet leuk meer. Oh wacht, ik ben erin gelopen. Dit is natuurlijk Fake News van De Speld.
 10. Dag Rob,

   

  Bij het doorlopen van ons archief kwam ik een bijdrage van jou tegen uit 2004. Ik weet niet of je hem zelf nog hebt,maar ik heb geen mailadres van je en hier kan ik het niet bijsluiten.

   

  Groet,

   

  Juul Geleick

   

   

  1. RobKi

   RobKi

   Hoi Juul,

    

   rkievit@kpnmail.nl

    

   Uit 2004, dat is al twee nee drie computers geleden, dus het zou best kunnen dat ik dat zelf niet meer heb. Ik hou me aanbevolen!

    

   Hartelijke groet uit Maastricht (jawel),

   Rob

 11. Veronica 828 - 2004 - reunie - vervolg 23

  Bedankt voor al dat werk, Martin! Na de ochtendbulletins gaf ik het nieuws-stokje over aan mijn opvolger, Arend Langenberg. Wat een aardige man was dat! Hij liet me tussendoor nog een een videootje zien waarin hij als leerling-veearts een koe hielp bevallen van een kalfje. Hij was op pad geweest met een vriend die veearts was. En meteen daarna nam hij het stapeltje teksten van me over en leverde een perfect bulletin af, onverstoorbaar ondanks het geroezemoes in de zaal in hotel Laapershoek. Mooie herinneringen.
 12. Veronica 828 - 2004 - reunie - vervolg 22

  Gaston Huysmans, ja, die hoorde in mijn jonge jaren echt bij de zondagmiddag. Niet dat ik een grote fan van 'm was, maar ja, er was weinig anders op de radio op dat tijdstip. Tom Collins was altijd een prettige stem om naar te luisteren, in fraai gevarieerd Nederlands bovendien. En de altijd vrolijke Eddy Becker hoorde onverbrekelijk bij mijn ochtenden. Ik was altijd uren voor schooltijd al wakker en luisterde dan in pyjama naar de radio (zachtjes). Herinner me nog dat ik die jingle met die wekker nooit wou missen. Trouwens leuk om mezelf nog eens terug te horen als nieuwslezer (vooraf aan Ook Goeiemorgen; techniek Gudo Leuven). De 2004-reünie in Hotel Laapershoek staat me nog helder voor de geest, het was gezellig! Bedankt Martin! Groeten, Rob Kievit
 13. War of the worlds promo

  Ja, War of the Worlds op Hilversum Eén. Toen had ik weer even dat gevoel van 'Veronica zal Hilversum wel eens een poepie laten ruiken.' Terzijde: in deze promo wordt de aansporing 'Luister, en huiver' uitgesproken door Lex. Een historische link naar Joost den Draaijer, want die gebruikte deze uitdrukking ook regelmatig. Eigenlijk ken ik die zegswijze verder nergens van. Of is het iets uit de oude Nederlandse literatuur?
 14. Filler titel

  Bedankt voor dat Maskers-nummer, Juul. Er zitten een paar van die frases in, van die melodietjes die heel erg diep in mijn achterhoofd zitten, en die ik gedachteloos tussen mijn tanden door fluit als ik een ingewikkeld technisch probleem probeer op te lossen. (Hoe steek ik deze bout door dat gat als er geen ruimte achter zit - dat soort dingen.) Ergens wist ik wel dat deze nootjes door Veronica in mijn brein waren geplant, maar - in tegenstelling tot andere melodietjes - was ik me daarvan niet meer bewust en heb ik er dus nooit naar gezocht. Bij mij gaat Wade in the water trouwens nu in de map Jazz, submap IsDitWelJazz, want die Maskers spelen geweldig vrij en zoekend in dit nummer. Top, dank.
 15. Plaatjes waar doorheen wordt gepraat

  Ja, en er werd indertijd zelfs door andere DJs op de radio over gepraat: wie van ons kan er goed plaatjes "inspreken"? Want dat was een tijdje de vakterm voor het volpraten van het intro. Overigens moet ik bekennen dat ik het ook wel eens heb gedaan, en dat het lekker is als het lukt om precies te stoppen voordat de zanger(es) begint. Maar voor de luisteraar is het niet altijd een genoegen.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.