Spring naar bijdragen

Hans van Rijswijk

Leden
 • Aantal bijdragen

  114
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

65 Excellent

Over Hans van Rijswijk

 • Rang
  Gevorderd lid

Recente profielbezoeken

878 profielweergaven
 1. De senator van New Jersy "valt uit"

  Een neutraal bericht ís niet gekleurd..............
 2. Dave Donkervoort Presenteert Big Top21 Op BigB21FM

  "Een miskleun als Mulder" (hij heeft het over Tom Mulder) en "Boontje komt om zijn loontje" (kennelijk verwijzend naar de zware hersenbloeding die Tom trof) schrijft ene "newwave" over Tom Mulder. Wat ben je een l*l, nee gewoon lul!, als je vindt dat je dat hier moet plaatsen.
 3. Norbert Jurgens overleden

  De goede man heette Norbert Jürgens.
 4. Edwin Wendt: Wim Noordhoek hield zijn rug recht

  Ik ben het eens met Paul. Ik durf zelfs een stap verder te gaan, sorry Edwin. Wim Noordhoek is zelfs ten tijde van zijn carrière nooit bekend geweest bij het "grote publiek". De VPRO was tot in 1984 maar een kleine c-omroep met 12 uur radiozendtijd per week. Daarbij maakte Noordhoek ook daarna programma's voor een smalle doelgroep. Daar is niets mis mee. Maar de grote roem zal je er niet mee behalen.
 5. RNI - 10-04-1970 - 2300-2400 - Duncan Johnson

  De tweedehands RCA BTH 100B middengolfzender van RNI kon maximaal 105 kilowatt leveren. Het was een prototype dat begin 1961 aan zijn eerste eigenaar was verkocht. Dat deze er al relatief snel vanaf wilde zal misschien wat te maken hebben gehad met "kuren" die het apparaat had Zo stond deze zender erom bekend dat hij last had van oververhitting bij hoge(re) vermogens. Pas in juni 1972 was de zender in staat 90 kilowatt te leveren. Misschien was dat ook wel een beetje bluf van Bollier die het 's-nachts in een programma meldde. Volgens hoofdtechnicus toentertijd Peter Chicago zond RNI rond die tijd uit met maximaal 50 kilowatt. Het is aannemelijk dat het zendvermogen in de begindagen nog (een stuk) lager was.
 6. Edwin Wendt: Wim Noordhoek hield zijn rug recht

  Beste Juul, Ik wilde slechts aangeven dat Edwin Rutten bij het "grote publiek" bekender is als Wolffensperger. Maar dank voor de aanvulling.
 7. Radiotoestel met VeroniKa op de schaal

  Beste Juul, Ik reageerde op de opmerking van ruudam.
 8. Radiotoestel met VeroniKa op de schaal

  Dat hij ze importeerde wil nog niet zeggen dat hij dat geregeld heeft......
 9. Edwin Wendt: Wim Noordhoek hield zijn rug recht

  Misschien moeten sommigen hier de uitzending nog eens terugkijken. Het was namelijk niet alleen "held" Wim Noordhoek die met walging over de gang van zaken in dit corpsballenwereldje sprak. Vrijwel alle sprekers in de uitzending spraken met afschuw over het gebeurde. In de ingezonden brief van zijn vader, die een en ander in het nieuws bracht, werd gewag gemaakt van het protest van een van de, Joodse, aanwezigen. Deze Michiel Cohen de Lara werd aan tafel in de uitzending geïnterviewd. Hij is die avond ook weggelopen. Verder vind ik dat de vier aan tafel allen ongeveer evenveel spreektijd hadden. Toevallig is Edwin Rutten hiervan de meest bekende. Dat kranten hem citeren dat hij "geschokt is over ontgroeningsfilmpje" (het gaat overigens om een foto) is makkelijk te verklaren. Immers: wie kent Cohen de Lara, Willem Wiarda, of zelfs Gerrit Jan Wolffensperger. Om niet te spreken over de anonieme geïnterviewden buiten. Het "so what?" van "rauhfaser" is dan ook niet op zijn plaats. Zelfs degene die de uitroep "Dachautje spelen" heeft gedaan komt via Wiarda aan het woord. Deze is er diep ongelukkig door geweest. Wim Noordhoek kwam in de uitzending trouwens erg uitgebreid aan het woord. 4 minuut en 6 seconden van de netto uitzending (zonder tune, inleiding, en slot). De vier mannen aan tafel 10 minuten en 4 seconden. Me dunkt dat de bijdrage van Noordhoek niet "zuinig" was, maar zelfs die van de andere 4 ruim oversteeg. Overigens ben ik van mening dat er in dit verhaal geen "held" (Noordhoek) aanwezig is. Het is wel een evenwichtige weergave van de gebeurtenis nu zo'n 55 jaar geleden.
 10. Europa Radio

  Helaas zie ik nergens een link staan.
 11. Radio Veronica - 30-09-1972 - 0600-1030 - Hans Mondt, Tom Collins

  Dat er vanaf de Mebo meer (uitgestraald) vermogen werd gestookt op 192 betwijfel ik. Het was een 10 kilowatt zender met een geïmproviseerde antenne. Nico Steenbergen zei hierover eens: Later heeft Peter Chicago een stuk gewone elektriciteitskabel in de mast gehangen voor dat geintje op 1562 kHz. Ik denk zo'n 40 meter draad, misschien wel minder. Met een beetje fantasie is dat een kwart golflengte. Maar de SWR was niet geweldig.".
 12. Mick Luvzitt overleden

  Dit is Dave Lee Travis.
 13. energie besparing spotjes Veronica

  Bedankt Harm voor het plaatsen van de spots.
 14. energie besparing spotjes Veronica

  Ik durf het bijna niet te vragen..........
 15. Zeezenders uitzoektape

  Lijkt mij een lichtgroene Shamrock doos.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden. We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.