Piet van der Vooren

Leden
 • Aantal bijdragen

  138
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

144 Excellent

Over Piet van der Vooren

 • Rang
  Gevorderd lid

Contactmethoden

 • Twitter
  pietvdvooren

Recente profielbezoeken

631 profielweergaven
 1. -
 2. Radio Caroline laat op de eigen website weten dat ze toestemming hebben gekregen om op 648 kHz uit te zenden met een vermogen van 1 kW. Een zender is al aangeschaft en wordt gereed gemaakt voor deze frequentie. 648 kHz is de oude frequentie van de BBC World Service. De frequentie komt overeen met een golflengte van 463 meter. Zal dus wel 'Caroline on 459' of zoiets worden... Piet.
 3. Dan mag deze vast wel, Juul. Artikel met geluid op de site van 3FM: http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/352687-terugblik-op-de-moord-van-pim-fortuyn Piet.
 4. Oeps, Juul! Piet.
 5. Ik zie dat Juul met hetzelfde probleem geconfronteerd wordt als ik. Ook ik heb na het plaatsen van enkele berichten op diverse forums verschillende onprettige mailtjes mogen ontvangen. Daardoor houd ook ik me maar even gedeisd. Jammer dat sommige mensen op deze manier menen te moeten reageren. Piet.
 6. De tijden zijn inderdaad veranderd, Leendert. Ik was er meestal tijdens de TROS-nachtuitzendingen, met onder andere Ad Roland. Maar ook wipte ik weleens binnen op andere nachten. Het Muziekpaviljoen was toen nog 'zo lek als een mandje'. Piet.
 7. In de zeventiger jaren heb ik vele nachten in de studio van Hilversum 3 de Buma-lijsten bijgehouden tijdens de nachtelijke programma's op deze zender. Ook Felix presenteerde toen. In een van de augustus-maanden had ik de single 'We Love The Pirates' van de Roaring Sixties meegenomen. Dat exemplaar was een promo van de Engelse platenmaatschappij uit 1966, met een grote A in het midden. De plaat had ik in 1974 meegenomen toen ik als 'Peter de Vries' aan boord zat van de Jeanine van Radio Atlantis. Felix zag die plaat, en bood me er spontaan 30 gulden voor. Heb ik niet gedaan... Piet.
 8. Het zal wellicht niet alleen met de gebruikte antennesystemen te maken hebben, maar ook met het vermogen. Als ik me niet vergis zond Veronica toen vanaf de Borkum Riff nog maar uit met zo'n 2,5 kW. Werd dat niet pas 10 kW toen de Norderney later dat jaar in gebruik werd genomen?
 9. Capital Radio is halverwege de zeventiger jaren verhuisd van de 557 kHz naar de nieuwe frequentie 1546 kHz (na 23 november 1978 1548 kHz). Het is altijd de bedoeling geweest dat 557 kHz maar tijdelijk zou worden gebruikt, totdat de nieuwe zendinstallatie in Saffron Green in gebruik kon worden genomen. Begin 1979 was de frequentie 557/558 kHz dus niet meer bij Capital Radio in gebruik.
 10. @thijs5326: Het 9 kHz-raster bestond ook vóór 23 november 1978, toen het nieuwe frequentieplan van Genève van kracht werd. Wel lagen de gebruikte frequenties toen 1 kHz lager. Alleen van 1538 kHz tot en met 1602 kHz gold toen een 8 kHz-raster. Op 23 november 1978 kreeg de hele middengolf een 9 kHz-raster, waarbij onder andere om technische redenen elke frequentie deelbaar was door 9. Overigens zat Mi Amigo volgens mij indertijd gewoon in het raster op 1412 kHz, niet op 1415 kHz.
 11. REM

  Ook leuk! De overeenkomst met beide zenders? Radio London begon met uitzenden op dezelfde dag dat de REM uit de lucht werd gehaald (17 december 1964). Piet.
 12. Klopt helemaal, Bert. Piet.
 13. Radio Atlantis had ruim een jaar de studio's in een pand in de Nieuwstraat in Oostburg. Van juni 1973 tot en met augustus 1974. Het jaartal 1970 bij de foto klopt dan ook niet. Piet.
 14. @Hans: Leon Keezer heet Lion.
 15. Hé, da's leuk! Ik kende de mensen van Radio Leiden. Ze waren vaste gasten in de discotheek in Warmond waar ik in die tijd diskjockey was. Later heb ik met een paar van hen nog even samengewerkt bij andere radio- en tv-projecten, maar het contact is al vele jaren geleden verloren gegaan. Ik heb geen opnames, maar het is wellicht aardig om te weten dat die zondagse programma's veelal werden uitgezonden via een zender die was gemonteerd in een personenauto die door Leiden reed. Dat was natuurlijk moeilijk uitpeilen voor de Radiocontroledienst van de PTT. Na afloop van de uitzendingen kwamen de jongens van Radio Leiden dan naar de 'zondagmiddagborrel' in de discotheek. Piet.