Spring naar bijdragen

Piet van der Vooren

Leden
 • Aantal bijdragen

  166
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

175 Excellent

Over Piet van der Vooren

 • Rang
  Gevorderd lid

Contactmethoden

 • Twitter
  pietvdvooren

Recente profielbezoeken

868 profielweergaven
 1. Radio Atlantis - einde Nederlandse service

  Zie de video! Meteen daarna werd er beslag gelegd op de Jeanine, omdat Arie Swaneveld geen geld van Adriaan van Landschoot had ontvangen voor de huur van de 1 kW-middengolfzender. Piet.
 2. adriaan van landschoot,

  Mijn Atlantis-naam was 'Peter de Vries'. Tja, zo hebben we allemaal onze jeugdzonden... Piet.
 3. adriaan van landschoot,

  De brand in de zender is hiervoor al uitgebreid beschreven. Daardoor was het zendkristal voor 962 kHz (312 meter) niet meer bruikbaar. De laatste weken zond Atlantis daarom uit op 225/227/229 meter. Ook op de laatste dag, zaterdag 31 augustus 1974, werd op deze golflengte uitgezonden. Piet.
 4. adriaan van landschoot,

  Adriaan van Landschoot heeft Atlantica BV al vrij snel na 1 september 1974 opgeheven. Van die kant zou betaling van de liggelden van de Jeanine in de haven van Vlissingen dus zeker niet te verwachten zijn. Als Arie Swaneveld zijn REM-zender van boord heeft gehaald zouden dus alleen nog de gedemonteerde oude 10 kW-zender van Radio 270 en Capital Radio - en waarschijnlijk ook een zwakke kortegolf-zender - aan boord zijn geweest. De 270/Capital-zender was 'geplunderd' voor onderdelen voor de 1 kW-REM-zender. Dat die REM-zender zwartgeblakerd was kan kloppen. Zoals bekend is daar brand in ontstaan, waardoor ook het zendkristal voor 962 kHz (312 meter) de geest gaf. Vandaar dat Atlantis de laatste periode weer terug moest keren naar de 225/227 meter. Dat de zender in brand vloog was mede te danken aan het feit dat deze 1 kW-zender 'opgepimpt' was naar zo'n 3 kW. Dat kon het beestje na enige tijd niet meer aan. Piet.
 5. adriaan van landschoot,

  Van Landschoot had zijn belangen in Radio Atlantis ondergebracht in een Nederlandse BV, met als standplaats Oostburg: Atlantica BV. Ik weet niet of Arie Swaneveld zijn vordering op Van Landschoot had gericht aan Atlantica BV, of op hem persoonlijk. In het laatste geval lijkt het me inderdaad moeilijk om het geld te innen, omdat Van Landschoot geen Nederlander was. De Carnaby Boetieks lijken mij geen partij in het verhaal, ook al waren die van Van Landschoot. De boetieks waren in een aparte Belgische vennootschap ondergebracht, waar Van Landschoot weliswaar eigenaar van was maar persoonlijk dus niet aansprakelijk. Het staat me bij dat Swaneveld op 1 september 1974 beslag heeft laten leggen op de Jeanine, het zendschip van Atlantis, zodra dit de haven van Vlissingen binnenliep. Dat was een poging om alsnog zijn geld te krijgen. Hoe dat afgelopen is weet ik niet, maar de Jeanine is uiteindelijk verkocht en vervolgens gesloopt. Heeft Swaneveld toen de opbrengst van de verkoop van de Jeanine gekregen? En wat is er met de REM-zender van Swaneveld gebeurd, die toen nog aan boord was? Is die weer naar hem teruggegaan? Piet.
 6. adriaan van landschoot,

  Uiteraard claim ik na al die jaren het geld dat ik nooit ontvangen heb niet meer. Wel vond ik het jammer (en ook wel van hem tegenvallen) dat Adriaan nogal onparlementair reageerde toen ik hem er jaren later eens op wees. Eraan terugdenkende sluit ik overigens ook niet uit dat iemand anders in de Atlantis-organisatie dat geld heeft geïnd, en niet aan mij heeft uitbetaald. Maar de leuke herinneringen aan Atlantis overheersen toch bij mij, hoor! Piet.
 7. adriaan van landschoot,

  Heb ik (voor de gein) al eens gedaan. Werd-ie heel erg boos over... Piet.
 8. adriaan van landschoot,

  Ik krijg nog geld van 'm... Maar dat zal na ruim 43 jaar wel verjaard zijn... Piet.
 9. Laatste dag London

  Je hebt gelijk, Louis. Anders hebben we op 31 augustus niets meer om over te praten... Trouwens: vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd 'Johnny Walker meets... The Pirates' op BBC Radio 2: http://www.bbc.co.uk/programmes/b09039p2. Piet.
 10. Radio Caroline op 648 kHz

  Radio Caroline heeft zojuist in haar eigen programma bekend gemaakt dat men tegen het einde van het jaar de middengolfzender op 648 kHz in de lucht hoopt te hebben. Piet.
 11. Laatste dag London

  Kom er maar in, Juul! Piet. P.S.: Je zou weleens gelijk kunnen hebben, Harm... FF nagekeken: het was inderdaad Ruud... Piet.
 12. Laatste dag London

  En dan de onvergetelijke opmerking van José toen hij de volgende ochtend van de Bernard van Leer stapte: "Bedankt voor de gezellige avond!". Briljant! Piet.
 13. Laatste dag London

  Hoi Juul, Toevallig sprak ik gisteren iemand die beweerde dat Ruud Doets de zender had uitgezet op 31 augustus 1974. Ik dacht ook altijd dat het José van Groningen was? Piet.
 14. Laatste dag London

  De close down van Radio London was niet om 16.00 uur Nederlandse tijd, maar gewoon om 15.00 uur. In 1967 had Nederland namelijk geen zomertijd. Dat kwam pas in 1977. Het Verenigd Koninkrijk kende wel zomertijd, wat inhield dat men daar tijdens de zomermaanden (eind maart tot eind oktober) gelijk liep met onze tijd. In de winter was het daar een uur vroeger dan bij ons. Wat de fluittoon betreft: ik kan me herinneren dat dit alleen in de eerste dagen van Big L heeft gespeeld. Toen zat men inderdaad iets beneden de frequentie 1133 kHz, en dat veroorzaakte die fluittoon. En ook storing op de uitzendingen van de franstalige omroep RTB in België op 1124 kHz. Al snel ging Big L precies op 1133 kHz uitzenden, waardoor het probleem was verholpen. Piet.
 15. 14 augustus

  14 augustus 1967 was ook op een maandag, net als dit jaar. Een memorabele dag, die ik me nog goed kan herinneren. Voor de liefhebbers: http://www.bbc.co.uk/mediacentre/proginfo/2017/33/johnnie-walker-meets-the-pirates Piet.
×