Spring naar bijdragen

Piet van der Vooren

Leden
 • Aantal bijdragen

  158
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

167 Excellent

Over Piet van der Vooren

 • Rang
  Gevorderd lid

Contactmethoden

 • Twitter
  pietvdvooren

Recente profielbezoeken

785 profielweergaven
 1. Laatste dag London

  Je hebt gelijk, Louis. Anders hebben we op 31 augustus niets meer om over te praten... Trouwens: vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd 'Johnny Walker meets... The Pirates' op BBC Radio 2: http://www.bbc.co.uk/programmes/b09039p2. Piet.
 2. Radio Caroline op 648 kHz

  Radio Caroline heeft zojuist in haar eigen programma bekend gemaakt dat men tegen het einde van het jaar de middengolfzender op 648 kHz in de lucht hoopt te hebben. Piet.
 3. Laatste dag London

  Kom er maar in, Juul! Piet. P.S.: Je zou weleens gelijk kunnen hebben, Harm... FF nagekeken: het was inderdaad Ruud... Piet.
 4. Laatste dag London

  En dan de onvergetelijke opmerking van José toen hij de volgende ochtend van de Bernard van Leer stapte: "Bedankt voor de gezellige avond!". Briljant! Piet.
 5. Laatste dag London

  Hoi Juul, Toevallig sprak ik gisteren iemand die beweerde dat Ruud Doets de zender had uitgezet op 31 augustus 1974. Ik dacht ook altijd dat het José van Groningen was? Piet.
 6. Laatste dag London

  De close down van Radio London was niet om 16.00 uur Nederlandse tijd, maar gewoon om 15.00 uur. In 1967 had Nederland namelijk geen zomertijd. Dat kwam pas in 1977. Het Verenigd Koninkrijk kende wel zomertijd, wat inhield dat men daar tijdens de zomermaanden (eind maart tot eind oktober) gelijk liep met onze tijd. In de winter was het daar een uur vroeger dan bij ons. Wat de fluittoon betreft: ik kan me herinneren dat dit alleen in de eerste dagen van Big L heeft gespeeld. Toen zat men inderdaad iets beneden de frequentie 1133 kHz, en dat veroorzaakte die fluittoon. En ook storing op de uitzendingen van de franstalige omroep RTB in België op 1124 kHz. Al snel ging Big L precies op 1133 kHz uitzenden, waardoor het probleem was verholpen. Piet.
 7. 14 augustus

  14 augustus 1967 was ook op een maandag, net als dit jaar. Een memorabele dag, die ik me nog goed kan herinneren. Voor de liefhebbers: http://www.bbc.co.uk/mediacentre/proginfo/2017/33/johnnie-walker-meets-the-pirates Piet.
 8. Wie kent-heeft deze LP ?

  Is een bekende LP van Jumbo Records. Had ik tot ruim tien jaar geleden ook nog. Helaas toen weggegeven bij een verhuizing (sukkel die ik ben...). Piet.
 9. Radio Caroline Story

  De LP is inderdaad geproduceerd door Lion Keezer. Hij was in 1972 samen met onder andere Gerard van Dam betrokken bij het weer op zee brengen van de Mi Amigo. Ik heb de LP indertijd nog van Lion gekregen, maar heb 'm (stom stom...) tien jaar geleden bij een verhuizing weggegeven. Piet.
 10. Andy Anderson ( Radio Atlantis) overleden

  Crispian St. John en Gerard van Dam konden samen goed door één deur, dus wellicht was de wens de vader van de gedachte. Rond de genoemde tijd verbrak Van Landschoot echter het contact met Van Dam en Keezer. Piet.
 11. Andy Anderson ( Radio Atlantis) overleden

  Arie heeft natuurlijk niet alleen de middengolfzender van de REM gekocht, maar alle radio- en tv-apparatuur die op het REM-eiland stond. Op de foto staat een deel van de apparatuur die de REM voor de tv-uitzendingen gebruikte. De middengolfzender staat niet op de foto. Dat gerucht heb ik ook weleens gehoord, maar de naam Swinging Radio Holland ken ik alleen uit de tijd dat Swinging Radio England stopte (1966) en Radio Dolfijn het stokje overnam. Die laatste zou oorspronkelijk Swinging Radio Holland gaan heten, zo was aangekondigd. Maar omdat het format werd aangepast was dat geen passende naam meer, lijkt mij. Omdat Adriaan van Landschoot de samenwerking met Gerard van Dam en Lion Keezer eind 1973 verbrak is hun 'Swinging Radio Holland' nooit aan de orde geweest, al wilden Van Dam en Keezer dat misschien zelf wel. Piet.
 12. Andy Anderson ( Radio Atlantis) overleden

  Dat was niet echt de reden. Adriaan van Landschoot wilde dat er ook live-programma's vanaf het zendschip zouden komen, naast de bandprogramma's vanuit de studio's in Oostburg. De Vlaamse deejays wilden echter niet naar het schip, waarna eerst 'Peter' en daarna 'Rob' werd aangetrokken. Bijkomend voordeel was dat hierdoor ook de Engelse deejays een beetje werden ontzien, want die moesten naast hun eigen avond- en nachtprogramma's ook overdag de banden van de Nederlandstalige programma's starten. En dat liep vanwege het taalverschil niet altijd goed. Toen de beide Nederlanders die taak overnamen konden de Engelsen overdag hun kooi in. Piet.
 13. Andy Anderson ( Radio Atlantis) overleden

  'Peter de Vries' was tot ongeveer begin/half juli aan boord. Daarna kwam Rob hem aflossen. Wel deed Vonnie, die verantwoordelijk was voor de bevoorrading, daarna de nodige moeite om 'Peter' weer naar boord te krijgen. Dat lukte echter niet omdat hij ook nog andere werkzaamheden had. Piet.
 14. Andy Anderson ( Radio Atlantis) overleden

  Naar wat ik heb begrepen stelde de apparatuur van Condor weinig (zeg maar gerust niets) voor. Het station is ook nooit echt in de lucht geweest. Zo was er nagenoeg geen studioapparatuur aan boord. Ik denk dat de 1 kW-middengolfzender van de REM in Cuxhaven aan boord is gekomen als gevolg van een huurovereenkomst tussen Adriaan van Landschoot en Arie Swaneveld, die de REM-zender op een veiling had gekocht. Daarmee werd in eerste instantie met zo'n 500 watt uitgezonden. Later toen Steve en Andy aan boord waren werd dat gestadig opgevoerd naar zo'n 3 kW. Daarmee draaide deze zender eigenlijk 'boven z'n toeren', hetgeen ook de oorzaak was van de brand in deze zender eind juli/begin augustus 1974. Daarbij werd het zendkristal voor 962 kHz (312 meter) vernield, waardoor weer moest worden uitgeweken naar 227/229 meter. Ik weet niet wanneer precies de oude Radio 270/Capital Radio-zender van 10 kW aan boord is gekomen. Deze kon niet als hoofdzender worden gebruikt, want daarvoor was-ie teveel 'geplunderd' voor reserveonderdelen. Wel is een keer geprobeerd 'm te gebruiken als eindtrap achter de REM-zender. 'Vergeten' was echter dat de generator het stroomverbruik van deze 10 kW-zender niet aankon, en ook dat de isolatoren van de antenne doorbrandden bij dit hoge vermogen. Het gevolg was dat het gehele schip een nacht in het donker zat totdat technicus Derek Jones ("Where's my generator gone?") dit probleem had opgelost, en de isolatoren waren vervangen door delen van een in stukken gezaagde bezemsteel... Piet.
 15. Andy Anderson ( Radio Atlantis) overleden

  De dood van Theo Klinkenberg zouden we tegenwoordig letterlijk en figuurlijk een 'cold case' noemen... Piet.
×