Spring naar bijdragen

RadioFiel

Leden
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

5 Neutral

Over RadioFiel

Recente profielbezoeken

28 profielweergaven
 1. Lucky Luxembourg

  Na het lezen van de blog van Hans Knot over "Progressieve muziek op de radio van toen" waar hij de lof zwaait over David Christian, zoek ik programma's van David Christian waarin hij relatief veel "progressieve muziek" draait. Iemand een tip?
 2. VBRO Evergreen

  Bedankt voor deze informatie. Ze hebben duidelijk jou niet bevraagd om dit artikel te schrijven. Spijtig dat men niet volledig is maar ik vind het toch positief dat men eens iets schrijft in de populaire pers (in West-Vlaanderen toch) over het radiolandschap. Met wat meer aandacht in de pers voor alternatieve radio (zowel lokaal via FM als op het internet) zou er misschien meer geluisterd worden naar die radiostations. De meeste mensen kennen alleen maar deze van de VRT en Medialaan. Ik hoop dat DAB+ dit zal veranderen. Hierop is er veel plaats en krijgen ook kleinere radiostations een kans om uit hun lokaal isolement te komen.
 3. VBRO Evergreen

  Wie of wat hebben ze vergeten?
 4. RNI erfgenamen

  Het 2de. Verschillende radiostations claimen dat ze de "voortzetting zijn van ..." maar in de praktijk zie je dan dat ze maar gewoon de naam gebruiken van een ex-zeezender en anders helemaal niets te maken hebben met de originele sfeer of cultuur van die zender. Je hebt dan ook nog zenders die misschien wel de rechthebbenden zijn in de juridische zin van het woord, maar al zo ver geëvolueerd zijn dat ze bijna niet meer vergelijkbaar zijn met de oorspronkelijke zender. Sommige radiostations gebruiken enkel de jingles of zenden oude originele programma's opnieuw uit, of doen een combinatie. Enkelen hebben een volledig programmaschema met actieve presentatoren. Kortom, er komt veel online in deze tijden waar "nostalgie" weer hip is en misschien kunnen we in deze club daarover wat informatie delen met elkaar. Ik wil in deze club gewoon op zoek gaan naar radiostations die nu uitzenden of streamen en die het dichtst het originele benaderen. Ik laat het aan de clubleden over om te oordelen wie nu de "enige echte' erfgename is "in de geest van ... ".
 5. RNI erfgenamen

  Voor diegenen die niet op de site kunnen zijn dit de streams van Radio Northsea International UK. http://188.40.135.197:8388/stream (MP3 192K) http://109.169.54.86:8044/listen.pls (ACC+ 128K) Ook te beluisteren via TuneIn : https://tunein.com/radio/Radio-Northsea-International-s97209/
 6. VBRO Evergreen

  In de Krant van West-Vlaanderen kan je dit WE een dossier lezen over de radio in West-Vlaanderen. O.a. dit schemaatje van deze krant verduidelijkt 't een en 't ander.
 7. RNI erfgenamen

  Probeer eens deze link : http://radio-northsea-international.vze.com/ Ik krijg inderdaad ook een melding van Malwarebytes, maar niet van Sofos, Bitdefender, Window Defender., ESET en F-Secure. Het adres is ook niet gekend bij McAfee als risicovol. Misschien is het een valse melding van Malwarebytes... Maar hopelijk kan je wel luisteren naar de uitzendingen :-)
 8. RNI erfgenamen

  Radio Northsea International uit de UK is misschien de erfgename van de zeezender RNI. Dit radiostation streamt zijn programma's via het internet in een vrij goede kwaliteit. Het is geen jukebox-zender. Een vrij degelijke internationale programmatie (Engels, Duits en Nederlands) gebracht door ervaren, veelal ex-piratenzender dj's, brengt muziek uit de jaren 60 en 70 zoals ook RNI deed. Op de site wordt ook veel verwezen naar de Mebo II, het schip waarvan de RNI in de jaren 70 uitzond. Een eigenaardigheid : de eigenaar zou iemand uit China zijn, nl. Mr. Zhang Yong. uit Shenzhen, Guangdong Province, China. Dit doet mij denken aan Radio Caroline die in Gerona en Radio Mi Amigo in Playa de Aro hun bestuurszetel hadden.
 9. Nederlandstalige top 15 Radio Atlantis.

  Bedankt Bert.
 10. Nederlandstalige top 15 Radio Atlantis.

  Weet er iemand wat Fred van den Bosch nog gedaan heeft na zijn Atlantis avontuur ?
 11. VBRO Evergreen

  Nu VRT ook op DAB+ zit kan ik de kwaliteit beter vergelijken tussen de verschillende DAB+ stations. Wat mij opvalt is dat de zender VBRO Evergreen soms kortstondig wegvalt (1 à 3 seconden). De VRT-zenders op DAB+ doen dit niet. Zou het kunnen dat VRT krachtiger zenders heeft dan VBRO Evergreen of mag er in principe geen verschil zijn tussen de zenders van Norkring?
 12. Radio_ Delmare_03_07_1979

  Ik was geen luisteraar van Radio Delmare en ik ken Astrid deJager niet. Maar dat uurtje dat ik net beluisterd heb vond ik zeer aangenaam. Ze deed dit goed.
 13. VBRO Evergreen

  Denk ik ook dat de lokale radio's op FM zullen blijven. Maar wat doet VBRO dan met 2 zenders op DAB+? Toch met de bedoeling op om in Vlaanderen met een grote zender te beginnen, naast deze waarvoor ze nu een vergunning hebben gekregen als netwerkradio op FM? Of zal de muziek van VBRO op DAB+ en FM hetzelfde zijn maar op FM soms eens met een ontkoppeling voor lokale programma's? Of zal VBRO ook op DAB+ lokale stadszenders onderhouden?
 14. VBRO Evergreen

  Op DAB+ zitten er in elk geval al 2 VBRO zenders en deze zijn over gans Vlaanderen te ontvangen zijn. Ik gok erop dat VBRO Evergreen zal blijven en de andere zender VBRO voor Vlaanderen zal worden. Lokale uitzendingen zullen misschien wel nog blijven op de FM-band (bv. in Brugge). VBRO2, de pop-rock zender van Brugge, mogen ze voor mijn part ook naar DAB+ brengen.
 15. VBRO Evergreen

  Hoog zeezendergehalte, toch wat de muziek betreft want er is (nog ?) geen presentatie. Te beluisteren via DAB+ in Vlaanderen maar ook via het internet op : http://213.239.217.156:9400/evergreen
×