Spring naar bijdragen
Vincent

Yaesu FRG-7700

Aanbevolen berichten

 

Ik maak al een aantal jaren gebruik van diverse SDR-ontvangers voor het luisteren naar de lange-, midden- en kortegolf. Je kan er zo ongelooflijk veel meer mee doen dan een conventionele ontvanger. En de Perseus is wat mij betreft de beste radio ontvanger die ik heb. 


Enige nadeel: je kan alleen luisteren via een computer. Ik heb nog wel een Yaesu FRG-7, maar die heeft geen digitale uitlezing. En bij de NRD 525 moet je of een goede speaker hebben of met een koptelefoon luisteren. Ze staan afgeschakeld in de kast. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een ontvanger die ik gewoon kan aanzetten om naar te luisteren terwijl ik aan het werk ben. En met luisteren bedoel ik dan naar omroepzenders.


Afgelopen week heb ik via Marktplaats een FRG-7700 gekocht, een radio uit 1981. Na twee dagen luisteren is mijn conclusie dat dit de ontvanger is wat ik zocht. Okee, op de langegolf is de ontvangst zwak, maar op de andere omroepbanden is het prima. En het geluid wat uit de ingebouwde speaker op de voorkant komt is uitstekend. En daar ging het bij mij om.


Ik heb twee middagen de 6160 kHz aangehad. Overdag wordt daar op dit moment overdag in 3 blokken van 2 uur een testuitzending wordt verzorgd door World Wide Radio. Uitzendingen bestemd voor de UK, Ierland, België en Nederland. Popmuziek, goede modulatie, weinig fading. Een muziekzender op de 49 meter kan kwalitatief prima. Commercieel is het helaas een ander verhaal.

 

IMG_20170927_161855.thumb.jpg.db9bb8a868b3f069bf4c46429e6c6740.jpg

  • Vind ik leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Als de LG zwak is kan de oorzaak de band schakelaar zijn. Hoe lager de frequentie hoe sneller een slecht contact tot problemen leidt. Kan zijn dat de ontvanger weinig op de lage frequenties is gebruikt, waardoor de contacten wat geoxideerd zijn.

  • Vind ik leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×